We are hiring!

Most recent review
Review company
  • Reviews (77)

oplichting

Kocht een laptop via alternate.. een acer laptop voor 1200 euro. De laptop ging binnen 3 uur stuk.. starte niet meer op. No bootable disk found. Dus denk de ssd kaart stuk. Laptop weer ingepakt en alternate gebeld. Wilde weten of ik de laptop of een nieuwe binnen 2 weken terug kun verwachte ivm met 6 maanden uitzending. Ze konden niets voor me doen. Moest acer maar bellen. Acer stuurt me weer naar alternate.. laptop opgestuurd en nu zit er een licht putje in de topcover en dus niet vervangbaar.

alternate bedankt he! Oplichters

Slechte service

Pech als een product een productiefout heeft, maar dat kan gebeuren. Triest dat Alternate daar niet snel, adequaat en klantvriendelijk op reageert. Product heb ik op eigen kosten terug moeten sturen, weken moeten wachten, toen zelf meerdere keren gebeld, uiteindelijk reactie was ' oh ja, het is vandaag toevallig teruggekomen van de producent' . Het lag niet aan de medewerkers van de servicedesk, het service beleid van Alternate is ronduit slecht. Ik ga op zoek naar een andere webshop voor toekomstige aankopen.

Nooit problemen gehad

Ik koop hier met enige regelmaat PC spullen en kan niet anders zeggen dat er altijd vlot geleverd wordt en ook precies wat ik besteld heb.
De enkele keer dat ik service nodig had werd het redelijk vlot geregeld.
I ben er in ieder geval heel tevreden over.

Misleidende aanbiedingen Alternate

Momenteel heeft Alternate tot en met 30-04-2013 bij enkele Asus notebooks aanbiedingen dat er een extra product meegeleverd wordt. Zo wordt er bij de ASUS G75VX-T4135H van € 1499,00 tijdelijk het Asus 7"Memo Pad meegeleverd twv € 159,00. Op zich heel mooi omdat je bij anderen toch de zelfde prijs voor betreffend notebook betaal. Bij het duurdere ASUS G75VX-T4136H van € 1749,00 zou je het Asus 10" Memo Pad Smart twv € 299,00 ontvangen. In het bestelproces echter is slechts alléén de goedkopere normale 7" Memo Pad gekoppeld. Op reclamatie begin deze week hierover komt er nagenoeg géén duidelijk antwoord, alléén "ja het is de 7" Memo Pad en daar kon ik het mee doen. Vandaag heeft Alternate de aanbieding ineens gewijzigd door de waarde van het Memo Pad Smart in de advertentie aan te passen, maar niet de naam ?? Slordige en een vreemde gang van zaken, komt niet echt betrouwbaar over.

Alternate

Slechte service veeeeel te lang wachten op afhandeling reparatie

Op 17/8/2011 een Alternate laptop gekocht voor € 749, deze was voor mijn zoon, huiswerk en ontspanning. De audio werkte niet maar omdat de laptop niet gemist kon worden hebben we dat maar zo gelaten. Op een gegeven moment ontstond er in het beeldscherm een grote scheur toen mijn zoon de laptop blijkbaar verkeerd optilde. Alternate weigerde die reparatie onder de garantie te vergoeden en de firma die de assemblage (BTO) van de Alternate laptop had gedaan rekende een te hoge prijs voor vervanging zodat Alternate op mijn verzoek de laptop naar Replace Direct doorzond die een veel lagere prijs rekende voor een nieuw scherm. Daarna heeft Alternate op mijn verzoek de harde schijf vervangen door een SSD, door mij betaald natuurlijk.
In December 2012 begaf de adapter het, deze werd door Alternate vervangen , dit duurde ruim 2weken. Een paar weken later was de laptop helemaal "dood". Na telefonisch overleg met Alternate heb ik de laptop naar hen toegezonden, ontvangstbevestiging 2 dagen later op 26 Jan. 2013. Reparatie zou onder garantie gebeuren.
Na 26 Jan. Heb ik een paar keer via email contact gehad met Alternate met de vraag wanneer de laptop terugkomt.
Alternate geeft aan op onderdelen van de fabriek te wachten en daar geen invloed op te hebben.

Inmiddels dus ruim 2 maanden zonder laptop met alle vervelende gevolgen hierdoor voor mijn zoon.

Alles overwegende koop ik géén Alternate-producten meer. Deze door BTO voor Alternate geassembleerde laptop heeft nooit aan de verwachtingen voldaan en heeft sinds de aanschaf alleen maar ergernis opgeleverd!!!

Alternate

Snelle service en voldoende kennis.

Ik had een laptop gekocht, maar de cd met drivers was veroudert.
Toen heb ik zondag een mail gestuurd, waar ik maandagochtend direct antwoord op kreeg. Instructies uitgevoerd en de problemen zijn opgelost. Ook in de winkel snel geholpen.

Zeer slechte klantenservice

Alternate is handig zolang alles goed gaat.
Bij problemen heb je pech. Voor garantie wordt geld gevraagd (onder het mom van onderzoekskosten). Computer komt terug met meer defecte componenten dan dat hij had voor de reparatie. Er wordt niet gereageerd op e-mails, de telefonische helpdesk heeft geen idee waar ze het over hebben en ze laten je voor Jan L*l naar Ridderkerk komen door interne communicatieproblemen.

Conclusie: Behalve als je naast Alternate woont, hier niet kopen.

Alternate

Geen aankopen via marktplaats doen!

Sinds een ongeveer een half jaar verkoopt Alternate via marktplaats "uitlopende modellen en alle artikelen die niet meer volledig als nieuw verkocht kunnen worden. Al onze producten worden geleverd met een factuur en garantie. Per product wordt vermeld hoe lang je garantie krijgt."

Ik heb op 24-09-2012 een bestelling gedaan via marktplaats. Een ASUS videokaart die ze te koop hadden staan voor 75 euro. Het ging direct al mis kort samengevat in een mail richting de klantenservice van Alternate:

"Na installatie van de videokaart scheen alles te werken, echter na een korte tijd (ong. 1 minuut) valt het beeld weg. Na kort onderzoek er achter gekomen dat de ventilator van de videokaart geheel niet werkt. Hierdoor schakelt de videokaart zich automatisch uit bij te hoge warmteontwikkeling. Oftewel Dead On Arrival (DOA) en verwacht dan ook een compensatie voor de gemaakte verzendkosten.

Tevens heb ik nog enkele opmerkingen over het verloop van de bestelling.

1. Bij de aanvraag heb ik in eerste instantie geen ideal-betaallink ontvangen. Pas nadat ik hier een medewerker heb op geattendeerd is werd de betaallink zonder problemen ontvangen.
2. Bij de betaalopdracht is 2 euro te veel in rekening gebracht. Nadat ik een medewerker hierop heb geattendeerd heb ik toezegging gekregen dat dit rechtgezet zou worden. Dit is echter nog steeds niet gebeurt!
3. In de mail van woensdag 26 september is gezegd dat de order verwerkt was in het magazijn en verzend zou worden met PostNL, echter vrijdag 28 september kreeg ik een verzendbevestiging en zaterdag heb ik mijn order ontvangen"

Enkele mails later heb ik mijn gemaakte verzendkosten vergoed gekregen, de 2 euro die teveel in rekening was gebracht ook. Maar de defecte videokaart was opgestuurd naar ASUS. Na navraag bij alternate kreeg ik op 23 oktober een mail dat de videokaart nog steeds bij ASUS ligt.

Weer een mail later kreeg ik als antwoord op 5 november:
"Uw videokaart wordt door de fabrikant omgeruild voor een ander type kaart (een 6800-serie in plaats van een 5800-serie). Zodra wij de kaart in ons bezit hebben, zullen wij u hierover informeren."

Na nogmaals een mail te sturen werd ik maandag 12 november gebeld. ASUS repareert het product niet, ruilt het niet om zoals eerder gemeld, maar betaald uit. Waar dat voor mij op neer komt is dat ik van Alternate 75,- euro binnen 10 werkdagen teruggestort krijg op mijn rekening.

Zie je mijn probleem hier, dit is toch van begin af aan schandalig zoveel fouten als er worden gemaakt.

Waarschijnlijk krijgt Alternate van ASUS de nieuwwaarde van de videokaart vergoed om en nabij de 200 euro! Het gaat om een ASUS EAH5830. Als Alternate dit netjes zou oplossen zouden ze een alternatief voor mij aanbieden. Nu maken ze er winst op.

Ik voel me gewoon zwaar genaaid.

Zeer slechte service

Acer Liquid Gallant gekocht.
Blijkt defect geleverd te zijn, ik mag hem echter niet omruilen.
Wordt opgestuurd naar Acer.

Wat een service zeg.

Alternate

slecht. verkopen van 2ehands produkten als nieuw

1 keer bestelt en nooit meer. Ondertussen in het verleden 5 videokaarten moeten wisselen omdat ze het allemaal niet deden. Heb meteen me geld terug gevraagt. Ergens anderes me nieuwe videokaart gehaalt en doet het prima. Waar alternate ook een handje in heeft is het vragen om een kopie van je passport. Als goed is mogen ze dit niet eens van je vragen en heb ik uiteraard niet mijn pasport/id kaart overahndigt. Alternate denkt 2ehands videokaarten nieuw te verkopen, helaas traps ik daar niet in. De klantenservice was nou ook niet echt te zeggen dat deze echt klantvriendelijk was.

Super winkel !

Ik ben al jaren klant bij Alternate, en heb laatst ergens anders besteld omdat het iets goeddkoper was. WIjze les : niet doen !

Voor die paar tientjes meer gewoon hier bestellen. De service is top!

Een videokaart ging binnen een paar dagen kapot.. Terug naar Alternate en direct een nieuwe mee. Heerlijk !

5 sterren !!!!

Koop nooit onsite garantie Alternate. Pure oplichting,

Pc door Alternate laten bouwen met 3 jaar onsite garantie. Na 1/2 jaar harddisc kapot. Zelf harddisc vervangen ivm gemak. Na 1 jaar weer storing, constant blauwe schermen. Nu beroep gedaan op 3 jaar onsite garantie. Garantie was ondergebracht bij Dynafix. Het duurde 3 weken voordat ze verschenen naar dreiging bij Alternate en Dynafix. Dynafix kon de PC niet repareren want Alternate had verkeerde onderdelen gestuurd. Harddisc ipv SSD drive. Nu zijn we weer 2 weken verder en nog steeds niets van ze gehoord. Ze zijn nu zeker een klant kwijt. Zeer slechte nazorg. Beter iets meer betalen dan ooit nogmaals bij dit bedrijf iets te kopen.

Alternate

Snelle levering, verkeerde specificatie van het bestelde systeem.

Voor een familielied een Back2School pc aangeraden. Met i3 2120 processor, 8GB werkgeheugen en een 1TB schijf. Komt er een B2S systeem binnen met 4GB on board. Blijkt dat er in het verleden een B2S versie is geweest met 4GB werkgeheugen. Dus blijkbaar hebben zij de verkeerde PC geleverd. Nu moet deze dus retour. Ze zijn bereid om er een spoed reparatie van te maken. Dit is naar mijn inzien ook niet meer dan voor de hand liggend.

Goed

De bestelling de volgende dag in huis, perfect.

Slechte nazorg/garantie

Volledige PC in losse onderdelen besteld. Moederbord was kapot en zichtbaar gebruikt. Er is mij verteld met de PC naar de zaak te komen (1,5 uur rijden) zodat ze kunnen testen. Ter plaatse kreeg ik te horen dat ik bij een zelfbouw geen garantie kreeg en ik moest nota bene servicekosten gaan betalen voor hun tijd terwijl ze me zelf een kapot onderdeel gestuurd hadden. Betalen heb ik geweigerd en vond het zelfs ongepast dat mij niet de geringste tegemoetkoming is aangeboden voor het ongemak en de rit naar Ridderkerk. Wel een nieuw moederbord gekregen die duidelijk wel nieuw was. PC werkt prima, levering was snel maar de nazorg zal mij niet snel meer naar Alternate leiden. Een tegenvaller.

Flitsend

Koop er af en toe iets voor klanten. Alles is daar snel. De offerte is in notime verzonden per mail. Als je de offerte accordeert heb je in notime de betaal link via de mail binnen en weer even later de bevestiging en nog iets later de bevestiging van de verzending. Steeds de volgende dag in huis. Wat mijn ervaring betreft: Flitsend!!!

Fantastische Winkel!

Een tijd geleden een bestelling van een groot bedrag gedaan. Nieuwe videokaart, moederbord, geheugen en computerkast en scherm. Na een belletje met de klantenservice over de verwachte levering (wilde absuluut zeker thuis zijn) kwam de bestelling ook aan zoals aangegeven.

Top!

Prima computerzaak!

Prima zaak in computers en onderdelen. Ben zowel klant online als fysiek. (Ze zitten in Ridderkerk). Het mooie aan de Alternate site, is dat ze een ruime overzicht kunnen tonen van de verschillende merken en types. Ook de 'superdure - maar wel goeie' spullen van de topmerken. Heel erg leerzaam tijdens het maken van de juiste keus.

Alternate

vaak onderdelen voor pc gekocht

Altijd uitstekende service gekregen en producten.
Bij een defect geen gezever gewoon vervangen.
Zeer betrouwbaar

Alternate

Zeer betrouwbaar en behulpzaam!

Koop hier nou al 6 jaar me computer onderdelen en ze hebben altijd een goede service. De voorraad-aanduiding is duidelijk en klopt bijna altijd, als de voorraad-aanduiding aangeeft "voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis" is dat ook echt zo! De product-specificatie is ook vaak heel uitgebreid.
Bij problemen met een product zijn ze altijd bereid om te helpen. Zo heb ik per ongeluk een keer een verkeerde harde schijf besteld. Na een telefoontje kon ik de harde schijf terug sturen (op eigen kosten) en kreeg ik vervolgens de juiste harde schijf terug gestuurd op kosten van hun! Daarbij hoefde ik ook de extra kosten van de juiste harde schijf (die iets duurder was dan verkeerde) ook niet te betalen!

Kortom, goed geregeld daar :D

Prima winkel

Prima winkel en goede spullen. Men is deskundig en geeft goede informatie. Niet altijd de voordeligste met zijn prijzen, maar ja... verder kijken kan lonen.

slechte klantvriendelijkheid

We hebben problemen gehad met een videokaart. Resultaat was dat we een andere (goedkopere) opgestuurd kregen (de andere zou ineens heel wat minder waard zijn). Ook deze was niet goed en we hebben heel lang gewacht op een andere (dit was trouwens ook het geval bij de eerste videokaart). Ze willen graag verkopen maar als er iets mis is dan kom je in de problemen.

• rotterdam, NL
  • 3 Reviews

goede kwaliteit voor een meer dan redelijke prijs

IK HEB BIJ ALTERNATE EEN COMPUTER BESTELD VOOR EEN BEDRAG VAN VIERHONDERD EURO.
ALLEMAAL HOOGWAARDIG IN ELKAAR GEZET, GETEST EN GEINSTALLEERD.
DE MACHINE PRESTEERD ZELFS BETER DAN IK VAN DE MACHINE VERWACHTE TIJDENS AANKOOP.
MIJN KEUZE EN KENNIS OVER DE CONFIGURATIE,
EN DE DESKUNDIGE ASSEMBLAGE EN ADVIES VAN ALTERNATES PC BUILDER OP DE SITE, EN DE ADVIESEN VAN PERSONEEL MAKEN HET PRETTIG WINKELEN, EN JE KRIJGT HET PRODUCT IN PERFECTE STAAT THUIS BEZORGD!
AL JAREN LANG MIJN ADRES VOOR PC;S

Goede winkel, altijd behulpzaam

Als onze hardware/ computers komt van alternate vandaan, een nette site waarbij de prijzen en specs. beschreven staan, we rijden naar een van de vestigingen en worden daar altijd super behandeld, je bent zo aan de beurt, geen lange wachtrijen goed georganiseerd. En je staat binnen aan kwartier weer buiten met je aankoop.

lastig zoeken

een aparte zoekmachine, weet je het type nr, vergeet dan maar kan je alleen type in kan vullen, want je moet ook merk invullen anders vind hij alsnog niks.
voor de rest eenmaal gevonden fijn om te zien of er voorraad is etc.

goed aanbod, makkelijk besteld

De laatste tijd verdwijnen de wat duurdere merken bij alle computerzaakjes hier in de buurt. Maar Alternate heeft wél alles in huis. De prijzen zijn redelijk en bestellen via internet is zo gebeurd.

Alternate

snelste behandeling en verzending ooit

Heden ochtend een Logitech G27 besteld, en enkele seconden later meteen dmv mail het hele bestel proces kunnen volgen..Erg netjes..
En kort daarna meteen een track&Trace link prachtig hoor!
Was zo onder de indruk dat ik review ben gaan zoeken op hun site en zag dat dit de normaalste zaak waas voor hun GAAF HE!!
Dus hoop morgen te kunnen genieten van mijn nieuwe aankoop!
Ga zo door Alternate complimenten!

uitstekend

bestel regelmatig een onderdeel
nooit problemen of gedoe gehad

Alternate

afhalen duurt lang, ook voor online bestellingen

Ik bestel altijd online zodat ik bij afhalen niet lang hoef te wachten. Maar als het product dan bij de balie is aangekomen duurt het allemaal toch nog heel lang omdat er een factuur geprint moet worden en dat gaat moeizaam. Laatst stond er iets niet goed in het systeem en heb ik zelfs 20 minuten staan wachten totdat dat gecorrigeerd was en de factuur geprint kon worden. Jammer. Verder prima winkel.

Alternate

Zeer goede website, snelle leveringen

Alternate levert binnen een dag, als het even meezit. Daarnaast een perfecte website en een goede klantenservice.

Alternate

Eerst keer dat ik hier wat besteld snelle levering

Goed bedrijf

Goed bedrijf. Vele producten besteld bij ze. Al zijn ze soms iets duurder als andere bedrijven.

al weer zo'n winkel

ligt niet aan jullie, maar aan jullie collega's

Jarenlang goede service

Bestel hier al jaren lang mijn PC's, die van vrienden/familie en losse onderdelen. Alles word geleverd volgens afspraak.
Is er een keer een afspraak niet na te komen, word er gelijk een coulante regeling getroffen.
Zeer klantvriendelijk

Alternate

Snelle levering, goede service.

Snelle levering, overzichtelijke site, niet tevreden zonder problemen retourneren, top!

Computer gekocht

levering was snel, alleen jammer dat je ook 10 euro verzendkosten moet betalen als je één klein onderdeeltje besteld....

Alternate

Slechte service en dom personeel

Ik heb een keer een moedebord besteld en daarvan was een RAM-module bank van defect. Wat blijkt nu er zat koelpasta in de bank en niet door mij. dus ik krijg daar een mail van en ik kon een nieuw moederbord krijgen met €50 korting en moest de rest €130 bij betalen. Ik weet niet wat ze daar onderzoeken en hoe ze het saboteren maar ze doen het en dit is niet netjes en ze moeten maar is opletten op hun personeel want de helpdesk is niet al te slim. Dan vraag je naar iemand van de techniek krijg je de 2e lijn dom personeel aan de telefoon, ik heb wel vestand van computers hoor ik ben ICT'er zeg je dan ook nog en wat denk je, wordt je in de wacht gezet omdat die specialisten te lui zijn om op te nemen.

Mijn conclusie is dus dat ik nooit meer iets bestel bij Alternate en mensen afraad om daar te bestellen of te kopen

• Nieuwstadt, NL
  • 1 Review

Zeer slechte service!!!

Ik had mijn pc 4 weken geleden bestelt met alles op voorraad. Echter had ik 1 week later nog geen pc binnen, dus ik dacht ga maar even bellen. Eenmaal aan de telefoon kreeg ik te horen dat de videokaart niet op voorraad was en dit nog 5 dagen ging duren. Ik zou hem dus 1,5 week later kunnen verwachten... Na die tijd nog geen pc binnen, dus nog maar us gebeld en kreeg ik te horen dat ze het erg druk hadden en het nog 1 week kon duren eer ze aan mijn pc zouden beginnen!!! Ondertussen was het weer 1 week later en nog maar eens gebeld.... Kreeg ik nu weer te horen dat er onderdelen niet op voorraad waren!!! Ik weet genoeg over heel alternate.... Eerste en de laatste keer!!

Goedkoop en goed

Is een feest om daar wat tehalen wel erg druk op zatterdag

Is Alternate your company?