[REPLY]
Een levertijd van ruim een week op een paar schoenen dat is dus lekker snel. Wij hadden nog een tegoedbon ter waarde van €10,- op naam van Zalando, maar die konden wij bij de bestelling nergens claimen. Bij het telefonisch overleg dat ik over de bon had werd mij toegezegd dat de €10,- alsnog zou worden overgemaakt. Na weer ruim een week kreeg ik een berichtje dat de bon helaas niet verzilverd kon worden op deze schoenen. Ze blijken bij Zalando zelf te kunnen bepalen welke artikelen buitengesloten zijn van tegoedbonnen. Ik had mij inmiddels ingeschreven voor de nieuwsbrief en jawel ik kreeg een tegoedbon ter waarde van €5,- wel jammer dat je deze niet kunt verzilveren. Mijn conclusie is dan ook dat Zalando een geweldig waardeloos bedrijf is met een zeer slechte service ik snap niet dat zo'n bedrijf kan blijven bestaan. Dus in plaats van een schreeuw van geluk is een vloek van irritatie meer van toepassing.
Alwin van den Brand
In principe goedkope internetwinkel met wel heel erg veel keus. Alleen wat echt jammer is en waar je moedeloos van wordt is de bezorgtijd. Waar Wehkamp of Bol, wanneer je tot 22.00 uur besteld de volgende werkdag bezorgd doet Zalando er een week over als je het al redt. Op maandag 2 artikelen afzonderlijk besteld, bezorgdatum zou woensdag of donderdag zijn. 1e Artikel pas op vrijdag ontvangen en het 2e artikel staat nog op "Zending wordt voorbereid door de verzender". Nogmaals, veel keus maar je moet wel geduld hebben.
Jammer, want je moet het wel eerst betalen, anders had ik het al teruggedraaid.
Dit bedrijf heeft bijzonder veel moeite gedaan om het bestellen en retourneren zo gemakkelijk mogelijk te maken. Als je geen printer hebt sturen ze zelfs het retouretiket naar je toe. Ik kan me niet voorstellen dat er nog veel mensen zijn zonder printer maar wel bestellen via internet maar toch heel netjes dat ook aan hun wordt gedacht. Geld van retour snel op rekening en ook de levering van producten snel thuis. De prijzen zijn erg goed en alles is overzichtelijk gepresenteerd. Enige minpunt vind ik dat in het overzicht de kleding in verschillende kleuren terug komen. Als ik een model leuk vind hover of click is er wel op voor kleur opties of gebruik ik de filters.
Wat een k*t winkel 6 dagen geleden besteld en de zending is nog steeds niet eens in Nederland. Wat een troep winkel, ga ik echt nooit meer bestellen...
Martine Looijen-de Vaal found this review useful
Een heel leuk paar kinderschoenen gekocht via Zalando. Er waren nog maar een paar exemplaren beschikbaar in de uitverkoop, met ruim 30 % korting. Zonder aarzeling gekocht en betaald via creditcard. Binnen drie dagen had ik een enorme zalando doos binnen, die wel erg licht voelde. Zoonlief maakt de doos open in verwachting van een paar stoere blauwe schoenen. Helaas bleek er een zwart jurkje in te zitten, in een ander maat dan ikzelf (dus heb er echt niets aan). Op de pakbon staan wel schoenen vermeld. Het is zaterdag retour gegaan, ik benieuwd naar het retourpoces. Opnieuw bestellen van de kinderschoenen kan niet, want alles is uitverkocht. Ik durf het ook niet aan. Bij andere postorderbedrijven heb ik dit nog nooit meegemaakt.
Snelle levering binnen 3 werkdagen had ik mijn bestelden producten thuis ! Ook het retouren van een deel van de bestelling verliep vlekkeloos ! Binnen 4 werkdagen na het opsturen stond het geld weer op mijn rekening!
Vergeleken met mijn laatste bestelling is het echt goed verlopen. Top service zalando!
Ben totaal niet tevreden met de service. Ik ga in het vervolg weer bij de kleine lokale winkel. Ga zo door zalando, dan heeft de kleine ondernemer dadelijk geen last meer van jullie
Ik heb Zalando reeds eerder beoordeeld, toen kreeg het bedrijf 4 sterren, maar eigenlijk wilde ik 3 geven. Nu wilde ik 2 geven, maar ben nog steeds mild...
Het probleem zit bij de retourverwerking. De levering is altijd snel en in orde, maar ik moest in januari 4 weken wachten op teruggave geld en dat pas na gebeld te hebben, nu wacht ik 3 weken op mijn geld en moest weer bellen.
Net gebeld, de dame zei dat ze mijn geld al een kleine 2 weken geleden hebben overgemaakt. Ik heb het niet ontvangen, vreemd...
Als Zalando zo doorgaat, zal dit het bedrijf nekken.
Wij hebben een bestelling gedaan bij zalando van een jas een nog wat spullen. De levering was snel en goed verpakt, maar de echte problemen bij zalando zitten bij de retour zendingen. De jas paste niet en was niet wat ik er van verwachte, dus heb ik deze en nog een ander item terug gestuurd. Na 2dagen was het pakket bij zalando geleverd volgens de online tracking van bpost. Na 4dagen wachten nog geen email van zalando dat het pakket aangekomen is en op hun site stond ook vermeld dat ze nog geen zending hadden gekregen. Nu omdat dit niet klopte met de info die wij hadden belde wij naar zalando. Het werd nagezien en het pakket was idd geleverd bij hun, de dame aan de telefoon zijn dat het tot 2weken kan duren voor je een email krijgt dat het pakket is toegekomen bij hun, en dat je nog eens 2weken moet rekenen tussen de mail dat je krijgt over het aankomen van je retour en het terug betalen van je geld. Dus met andere woorden duurd het zo en zo al 4weken voor je iets hoort van zalando. Ik ga nog even afwachten maar als ik geen geld of email zie binnen de 14dagen bel ik hun nog 1x maar dan om te zeggen dat ik de politie inschakel.
Mvg
Onlangs laarzen besteld bij Zalando, komen keurig op tijd binnen maar passen niet. Kan gebeuren, retour gestuurd zelfde dag en 2 dagen later mail binnen dat ze retour zijn ontvangen. Dan wachten op geld (114,00 euro) op de site staat dat dit max. 2 weken gaat duren. Keurig als ik ben wacht ik deze 2 weken af, maar geen geld! Ga bellen, "oh, da's raar, normaal moet het geld binnen 3 dagen weer op uw rekening staan" ze kijkt het na en dan opeens is er een storing geweest en moet alles met de hand worden terug geboekt, Yeah right! inmiddels 1 maand verder geen geld retour vele malen gebeld, geen effect. Zalando is een schreeuw van frustratie, geen service, geen klantenbinding helemaal nix!!! Zal er nooit meer wat gaan bestellen. Waarom lukt het Esprit bv wel om zonder vooruitbetaling alles prima te leveren?
Nadine Van Gompel and Ha Nguyen found this review useful
Begin vorig jaar nooit problemen met Zalando. Retouren en betalingen razendsnel afgewikkeld. Sinds afgelopen november is het DRAMATISCH. Retouren laat verwerkt. Meer dan dertig dagen op je betalingen wachten. Orders die dubbel betaald worden, moet je tien keer voor mailen om de dubbele betaling retour te krijgen. Ze reageren nauwelijks op mail. Krijg al twee maanden te horen dat ze een storing hebben in hun betaalsysteem. Yeah right voor zo'n bedrijf. Weet niet wat ze aan het doen zijn, maar hun snelle opkomst gaat op deze manier keihard weer omlaag. Wehkamp, Score etc. nooit problemen. Mij zien ze voorlopig niet meer terug.
2x keer had ik bij Zalando besteld ben erg tevreden mee,laatste bestelling past de schoenen niet eens,terug gestuurd,na 1 week is geld terug gestort dus ik ga zeker weer bestellen als ik schoenen nodig heb.Alleen reclame spotjes moet Zalando maar minder gaan schreeuwen!
29 december vorig jaar ontving ik mijn jas á 139,95 euro en met kortingsbon 129,95. Omdat de bontachtige voering pluizen achterliet op de vloer en ik de haartjes er zo uit kon trekken, ging jas diezelfde dag nog retour.
7 januari dit jaar mailde Zalando dat de retourzending was ontvangen. De 129,95 zouden worden teruggestort op mijn rekening. Binnen 14 dagen.
Ik dacht, oké, maar toen moest de ellende nog beginnen.
Na 13 dagen stond er nog niets van Zalando op mijn rekening. Toch maar eens bellen. Kreeg een man aan de lijn die iets zei over een storing en mijn bankrekeningnummer noteerde. Geld zou ‘handmatig’ worden overgemaakt. Wat hij daarmee bedoelde was mij niet geheel duidelijk, maar ik kreeg toch weer hoop.
2 dagen later op 21 januari, stond er nog steeds niks van Z. op mijn rekening. De 14 dagen termijn was nu wel verstreken. Omgekeerd had ik al een incassoprocedure aan mijn broek. Las op deze site dat ook mensen die niet hun zending hebben ontvangen toch de rekening binnen 14 dagen moeten betalen omdat ze anders een incassobureau op hun nek krijgen.
21 januari dus toch maar weer gebeld. Kreeg dame aan de lijn, die zich uitputte in excuses, wederom iets zei over een storing, mijn bankrekeningnummer noteerde en beloften deed over terugstorting binnen enkele dagen.
Vandaag is het 23 januari.
Bank gecheckt. Nog steeds niets van Zalando. Niet eens een mail over de voortgang en of er al schot in zit. Met terugstorting bedoelen ze dus terugStóring.
Het is gemeen. Zalando heeft mijn terug ontvangen product allang opnieuw kunnen verkopen, terwijl ik van mijn níet teruggestorte geld niks kan kopen. Ik word gestraft omdat ik vertrouwen had in Zalando en keurig vooraf had betaald voor een product dat inferieur bleek te zijn. Zalando houdt zich niet aan de afspraak. Hun ‘Schreeuw van geluk’ waarmee ze zo kwistig met dure spotjes adverteren (deels van mijn niet terugbetaalde geld en dat van anderen, zoals ik hier lees) is een ‘Schreeuw van ellende’.
Kortweg: Zallende.
Met bedrijven als Wehkamp, Neckermann, Bonprix en Yves Rocher heb ik nooit zulke dingen meegemaakt. Het is dus geen stereotiep probleem van postorderbedrijven. Ook daar kan Zalando zich niet achter verschuilen.
Update:
Vrijdafg 25 januari stond het geld op mijn rekening. Bijna een week te laat, dus. Wel opgelucht dat mijn geld niet foetsjie was. Na deze ervaring zal het even duren voor ik weer iets bestel bij Zalando. Misschien wel nooit.
Wilco and Ha Nguyen found this review useful
Schoenen besteld en waren snel binnen In de goede maat. Maar had meerdere besteld ook bij omoda om te vergelijken. Ik nam een paar van omoda. Ik heb een paar van zalando en een paar van omoda teruggestuurd. Binnen vier dagen had ik mijn geld van Omoda terug maar van zalando heb ik nog steeds niet. Problemen met hun boekhoudingen programma was het excuus????!!!! Nooit meer!!!
Wilco found this review useful
Heb een paar schoenen voor mn vrouwtje besteld voor haar verjaardag. Had een beetje laat besteld (2 dagen voor haar verjaardag) maar het was snel thuisbezorgd. Vrouwtje erg blij voor haar verjaardag. Petje af voor Zalando.
Klacht nr 1:
Zalando had de gympen die overal uitverkocht waren opeens op hun site staan, happy was ik want wilde ze zool graag, ik wist ook m'n maat omdat ik ze al eerder eens in de winkel had gepast dus ik bestellen.. Na paar dagen kwam hij binnen, ik kon niet wachten en was erg blij... Tot dat ik de doos opende en de schoenen paste ik dacht hun dat valt erg strak, kijk ik op de doos is het geen 39, maar 37!! Ja logisch dat ik er niet in kom.
Ik bellen naar zalando 1000x excuses en erg vervelend allemaal, maar de schoenen waren niet meer in mijn maat leverbaar, ik vond dat dat hun probleem was omdat hun het verkeerde hadden gestuurd en niet mijn fout met bestellen.
Nou je kan een sorry mevrouw krijgen en een code van 10%korting voor volgende bestelling, ik kon ze gratis retouren..
e zei als tip dat ik op de site m'n mail adres achter kon laten en als hij weer voorradig is ik een mailtje zou krijgen. Nou je raad het al nooit gehad terwijl na enige tijd ze toch weer op voorraad waren , ik weer besteld ik heb meteen 2 paar besteld ik dacht dat laat ik me niet weer gebeuren en wat bleek na paar dagen 1x maat 38 1x maat 36!! Te bizar voor woorden zeg. Pist was ik zeg. Uiteindelijk andere kleur besteld (k kon onderhand ook niet meer met acceptgiro bestellen omdat ik teveel nu in m'n bezit had dus nog 2 extra accounts aangemaakt op m'n moeders adres en op m'n vriends naam) en wederom weer verkeerde maat, ze rommelen maar wat aan daar joh, ze sturen blindelings gewoon een paar schoenen op, en ik zat onderhand met 4-5 dozen van zalando in huis. Was er klaar mee die gympen konden me gestolen worden, ik zoek wel andere.
Klacht 2:
Vorige week super leuk jurkje gezien, besteld in mijn maat en hij zit super, toen ik hem aandeed en de rits achter dicht deed zag ik (gelukkig op de naad) een gat zitten van zo'n 4cm...
Ik gebeld, ik moest foto's maken en het op de mail zetten, ze gezegd zo gedaan, kreeg binnen het uur al antwoord excuses dit is niet de kwaliteit die u van ons verwacht bla bla bla, en dat ze twee oplossingen voor me hadden of ik zou 10%korting krijgen op de factuur of ik kon hem gratis retour sturen.
Ik terug gemaild dat ik het daar niet mee eens ben, retourneren is altijd al gratis bij hun dus dat is geen service en 10%codes is ook standaard bij hun die vind je op internet of als je iets retourt krijg je ook al zoon code, dus vond het erg magertjes en meer een oplossing om me maar af te schepen, ik stelde 20% voor maar daar konden ze niets mee doen dus moest hem maar retour sturen.
Ik mailde terug dat zoals ik eerder in de mail aangaf ik het jurkje graag wilde houden , dus uiteindelijk lieten ze niks meer horen, dag erna weer gemaild wat nu de oplossing is en uiteindelijk had ik de keuze of 10% of niks..
Ik vind de service echt slecht van zalando, klachten worden niks mee gedaan en je word gewoon afgescheept.
Ben er klaar mee, bah rot winkel!!
Toch 2 sterren vanwege de gratis verzoening en retouren is ook wel prettig via pc zelf label uitprinten. Levering binnen 3-4dagn ook goed te doen.
Vier van vier keer kreeg precies wat ik wilde, snel geleverd en voor een lage prijs.
Prima!
Ik had voor kerst 20 cadeaubonnen besteld als kerstcadeau voor m'n personeel. Ik had deze 3 weken geleden besteld en tot op de dag van vandaag niet geleverd. Het telefoonnummer wat op de website staat is onbereikbaar en ook via de mail word er niet gereageerd. Bestelling geannuleerd, maar nu moet ik wel nog snel wat anders regelen.
Zeer onbeschoft en onprofessioneel voor zo'n grote onderneming.
Onbegrijpelijk.
Wilco found this review useful
Achteraf betalen kon eerst, nu niet meer. Je besteld je producten, en kan ze meestal pas na 5 werkdagen verwachten. Wel goede producten en breed assortiment. Wel kan het op site er anders uitzien dan in werkelijkheid!..
Ik ben echt tevreden met dit thuiswinkel.heel erg makkelijk te bestellen en ook ,als de maat niet goed is of pas niet bij jou ,even terug opsturen.
Ik lees hier veel negatieve reacties over deze online shop. Zalando is één van de grootste online shops en erg onpersoonlijk. Maar al bij al ben ik best tevreden van hen. De levering vanuit Duitsland is redelijk (doorgaans 4 werkdagen) , de kledij en schoenen zijn prima en je kan volledig gratis retourneren. Ik zal zeker nog bij hen bestellen!
Met Zalando ben ik klaar. Natuurlijk een enorm groot assortiment, wat vaak niet eens de goedkoopste is, maar dat is niet erg, omdat ze het grote assortiment hebben. Dus voor mij de one-stop-shop en dan maar wat extra betalen. Dan maak je de keuze en reken je af en dan begint de ellende.
Omdat je van meerdere leveranciers afhankelijk bent, duurt het enorm lang voordat je pakket hebt en je wordt slecht op de hoogte gehouden
#levering komen ze dus niet na.
Als je het pakket eenmaal hebt in de oh zo bekende Zalando doos, dan begint het uitpakken. Je kleding is niet netjes verpakt (dus wel in plastic, maar zonder opvulling, dus schuift heen en weer) en overal kreukels (zelfs in jeans) is de standaard.
#het ziet er na uitpakken niet uit
Dan wil je iets terugsturen, maar was de retourdoos kwijt. En wat denk je... Ik kreeg geen nieuwe!!! Dus toen met heel veel pijn en moeite en nadat ik ze informeerde ik juridische stappen ging ondernemen, kom ik het artikel omruilen. Dat wilde ik niet meer en mijn geld teruggevraagd, wat ook uiteindelijk gebeurd is.
#niet goed geen doos geld weg
Al met al, dit was mijn eerste, enige en ook tevens laatste ervaring met Zalando. Ik geef niet 1 ster, omdat ook ik wat kwijt was (de retourdoos) maar alsnog vind ik dat je als klantenservice een goede opvolging moet doen.
#nee, nee en nog eens NEE!
Ha Nguyen found this review useful
Ik ben inmiddels zo'n beetje vaste klant bij Zalando, en heb nog nooit problemen gehad. Productaanbod is erg groot, site is overzichtelijk en levering is meestal snel (zo niet, dan staat dat bij het artikel aangegeven, dus dan weet je dat je wat langer moet wachten). Ook retourneren is geen enkel probleem, retourprocedure is niet erg ingewikkeld en heb tot nu toe altijd binnen twee weken mijn geld teruggestort gekregen. Bij klachten of vragen wordt er binnen een paar dagen terug gemaild, en het antwoord is altijd uitgebreid en duidelijk.
Ik lees in reviews van anderen dat de prijzen op Zalando wel eens wat hoger kunnen zijn dan in andere webwinkels, maar die paar euro's neem ik graag op de koop toe als ik daardoor zeker weet dat de bestellingen en retourzendingen goed afgehandeld worden.
Vaak zijn er online nog wel kortingscodes te vinden voor 10%-15% korting op je bestelling, dus dat scheelt weer een paar euro!
Kortom; een aanrader!
Heb voor een bruiloft op maandag schoenen besteld en op vrijdag had ik de bruiloft en had ik de schoenen nog niet in huis. Waardeloos!!! Voortaan maar weer gewoon naar de winkel.
Alle keren dat ik heb besteld, kreeg ik m`n producten erg vlot, maar ik vind de prijs vaak wel te hoog (het is altijd wel ergens goedkoper) en vaak zijn er veel maten uitverkocht.
Ha Nguyen found this review useful
Een paar schoenen in een grote witte Zalando schoenendoos meteen retour gezonden op dag en datum van ontvangst met daarin het retourbewijs met mijn gegevens. Na 2 weken nog geen geld terug en navraag gedaan. De doos was niet gearriveerd. PostNL kan ook niks doen want ze weten niet waar die doos is gebleven. Helaas het verzendbewijs kwijt en alle verantwoording wordt nu bij mij gelegd. Niemand wil moeite doen om zo'n grote doos te zoeken. SCHANDE. € 120,- armer !!!!. Ik koop daar niks meer als dat bedrag niet terugkomt.
Wilco found this review useful
Ik kan er niet over klagen, integendeel.
Alle bestellingen waren goed op tijd, alles zoals ik had verwacht.Enig probleem is dat ze minder aanbiedingen lijken te hebben dan andere webshops, dus beter toch eerst goed rondkijken voordat je iets te duur koopt.
Omdat er zoveel reclame wordt gemaakt ook maar eens een bestelling geplaatst. Heel netjes kreeg je gelijk een melding dat als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je € 5 korting. Vervolgens bestel ik schoenen en ook de leveringstermijn is redelijk. Blijkt de maat van de schoenen in de verste verte niet te passen. Ze vallen dus vee kleiner uit dan de maat op de doos aangeeft. Retourneren en ruilen in een handeling blijkt niet mogelijk. Je moet een nieuwe bestelling plaatsen ... en nee, die kortingscode kan je niet meer gebruiken ... Klantenservice geeft geen gehoor en schrijft dat ik de nieuwsbrief maar moet volgen en wachten op een nieuwe kortingscode!
Ze willen dat je dus gewoon vijf maten besteld en dan terug stuurt ... Ik vind het een valse lokker en zal zeker niet meer bestellen bij Zalando. Ik krijg er in ieder geval geen IIIIEEEEHHHH gevoel van.
Vlot met leveren is Zalando allerminst. Heb al eens bijna 2 weken moeten wachten op een bestelling. Waarom is mij onduidelijk want daar communiceert men niet over. De prijzen zijn ook niet echt concurrerend dus daar hoef ik het ook niet voor te doen. Voor mij geen Zalando meer.
Ik vind niet vaak wat ik zoek bij Zalando. Ik vind dat het aanbod soms wel erg beperkt is. Veel maten uitverkocht.
De keer dat ik wat heb besteld, is de service verder wel goed. Ook bij het terugsturen van artikelen geen problemen ondervonden.
De eerste keer dat ik voor mijn dochter schoenen bestelde bij Zalando was rond de kerst periode, het duurde langer dan een week dat ik ze kreeg. Wat ik nog kon begrijpen.. Kerstdrukte.
2de keer bestellen heeft het 2 weken geduurd dat ik mn bestelling kreeg. 4 dagen later pas antwoord op mijn email en de klantenservice die mij terug zou bellen, liet nooit meer wat van zich horen. Raar voor een groot internetbedrijf dat zo groot adverteerd dat wachten op je bezorging zo verschrikkelijk lang duurt en je bijna totaal geen response krijgt van de klantenservice.
Laatste keer dat ik daar wat besteld heb.
Zalando levert op tijd, maar dat is dan ook het enige positieve dat er te melden valt. Kreeg maanden na levering een aanmaning dat ik niet betaald zou hebben. Zelfs voor een kledingstuk dat ik al lang terug had gestuurd. Ze waren dus EN het teruggezonden kledingstuk EN de betaling van het andere kledingstuk kwijt. Na wat mailtjes over en weer me mensen met een IQ op kamertemperatuur natuurlijk niets opgelost, behalve dan dat het teruggezonden kledingstuk ineens wonderbaarlijk van de rekening verdwenen was. Net voor de zoveelste keer bewijs van betaling gestuurd. Nu maar eens kijken of die idioten het nu wel voor elkaar krijgen. Anders wacht ik liever de deurwaarder af, aangezien ik verwacht dat die meer verstand heeft. De kosten voor de deurwaarder liggen gelukkig toch niet bij mij.
Verkeerde maat geleverd, wel een snelle levering.
Gedoe met retourbon. Waarom niet gewoon een retoursticker meegeleverd zoals andere postorderbedrijven dat doen? Dan blijkt dat het formaat van de retoursticker totaal niet overeenkomt met de geleverde sticker! Moet je nog handmatig gaan plakken... Klantenservice is in woorden vriendelijk, maar in daden heb je er niets aan. Je moet het zelf allemaal maar uitzoeken.
lijkt zoveel aanbod, maar in werkelijkheid is het zoveel minder als je op je maat sorteerd.
Snelle levering in een keurige doos en de slipper waren goed en netjes verpakt. Echt super goed...