Sanne Jensens profile

Reviews (4)

Salling

Fup-udsalgsvarer?

Skuffende oplevelse i stormagasinet (ikke på nettet). Jeg købte en trøje på tilbud i Salling – troede jeg. Der stod på udsalgsskiltet noget i stil med ”normalpris 300 kr. I den uge 50%. Nu 150 kr”. Jeg vil købe trøjen til gave, og spørger ekspedienten hvor længe trøjen kan byttes, da jeg ved, at der går en måneds tid, før gaven skal gives. Ekspedienten svarer sødt, at det går de ikke så meget op i hos Salling, så der er ingen problemer. Dejligt tænker jeg og køber trøjen. Godt og vel en måned senere kommer jeg retur med trøjen – den var for lille. Jeg går hen og finder den samme trøje i en størrelse større og går op til kassen. Her får jeg så at vide af ekspedienten, at jeg ikke kan bytte trøjen, for det er ikke den samme trøje. ”Vi ville jo ikke sælge en kvalitetstrøje til så lav en pris” siger hun. ”Den trøje du har købt, var en trøje vi fik særligt hjem til udsalget – den dyre kvalitet lagde vi ud bagved på lageret”. Jeg spørger undrende, hvordan de så kunne skrive på udsalgsskiltet, at trøjen var til halv pris, hvis det slet ikke var den ’rigtige’ trøje? Fuldstændig modsat hendes forrige svar siger hun ”jamen vi har da normalt den trøje, du har købt”. ”Godt” svarer jeg så, ”så vil jeg gerne bare have den billige trøje her i en størrelse større”. ”Jamen den har vi da slet ikke mere – det var kun i udsalgsugen”, må hun så alligevel tilstå. Jeg føler mig virkelig snydt. Jeg købte i god tro en kvalitetstrøje på tilbud og erfarer så efterfølgende, at det jeg i virkeligheden har købt er en billig efterligning (samme mærke, samme mønster, samme knapper, samme farve – bare en ringere bomuldskvalitet viste det sig). Jeg føler mig virkelig narret, og jeg er i tvivl om det kan være lovligt at vildlede forbrugerne på den måde. Det kan ikke være god markedsføringsskik i hvert fald. Faktisk fik jeg endda en følelse af, at ekspedienten var sur på mig over, at jeg ikke ville betale mere for den dyrere trøje: ”du kan jo se, at den er i en bedre kvalitet” sagde hun flere gange surt. Jeg vil bestemt gerne betale det, som varen koster, men jeg vil også vide, hvad jeg køber. I min verden skulle de have skrevet på udsalgsskiltet ”trøje til 150kr” uden at påstå, at det var den samme trøje som den, der normalt kostede 300 kr - en trøje de så stadig burde have haft i butikken til 300 kr og ikke gemt væk på lagret. Så ville jeg jo teknisk set ikke være blevet snydt. Så skulle de bare også have svaret på mit spørgsmål, at jeg kun kunne bytte den i udsalgsugen, fordi de ikke vil have varen derefter. Jeg er virkelig skuffet. Jeg har altid betragtet Salling som én af de mest pålidelige og servicemindede forretninger. Det håber jeg, at de stadig er, men at de måske er presset - sikkert som så mange andre i tøjbranchen.

Mette , Rune Gyntzeland Claus Scholz found this review useful

LACE Lingeri

Fin oplevelse

Har kun benyttet dem én gang, men alt forløb som det skulle og varerne kom til tiden. Intet negativt at bemærke.

Elounge

God oplevelse

Har kun benyttet dem én gang, men alt gik som det skulle. Bøgerne kom til tiden, og de var gode til at holde mig opdateret via mail undervejs i forløbet. De sendte bl.a. et tilbud om dellevering uden ekstra omkostninger. Rigtig fint!

Tip Top Trafik

Vælg Tip Top Trafik!

Jeg tog kørekort til bil hos Michael ved Tip Top Trafik i Århus, hvilket jeg helt klart kan anbefale – både teori- og kørelektioner var helt i top!
Han er utrolig god til at give dig de helt rigtige (og tilpas svære) udfordringer, og hans ro og tålmodighed gør, at han er mindst lige så god til at give dig tid til at lære af dine fejl. Og uanset situationen føler man sig 100% tryg bag rattet, da man virkelig kan mærke, at Michael er en utrolig dygtig kørelærer, der forudser og forstår både din og bilens reaktion i alle situationer. Bedre kørelærer finder man ikke!

Sanne Jensens profile

profile image of Sanne Jensen
Sanne Jensen
Reviewer
Female, 1984
Denmark

About