Claus´ profile

Reviews (8)

Bilka

Billigst og en meget overbevisende service

Efter at have undersøgt nettet for priser og kvalitet af forskellige vaskemaskiner, faldt valget på Bilka. Primært p.g.a. den billigste pris for en testvindende vaskemaskine. Service/levering foregik absolut problemfrit, jeg følte som kunde at jeg var i centrum.

Leveringen skete indenfor et interval på nogle få timer, med et opkald til mig 15 minutter inden ankomst. Jeg har aldrig tidligere oplevet så god kunde service.

Eneste overraskelse var at jeg nogle gange fik henvendelser fra 'WhiteAway' og andre gange 'Bilka', så det er lidt uklart hvem man egentlig handler med. Ikke at det på nogen måde var et problem, dog.

Printerpix

Slow Delivery and Lousy Quality

I'm amazed how it can be so expensive to have a letter (with a picture puzzle) delivered that slow. I know that it's a challenge for deliveries crossing borders (UK -> Denmark). But I regularly receive deliveries from Asia taking less than half the time, at no costs.
The quality of the printet picture was really bad, although you start out by informing me you will work hard on optimising the picture quality. It seems that it was degrading work rather than optimisation that has been going on.

EL Grossisten

Alsidigt varesortiment, hurtig levering

Jeg må indrømme at jeg var en smule skeptisk over at skulle handle med El Grossisten, eftersom de tilsyneladende har flere firma navne på samme adresse og med ret ens hjemmesider (bl.a. Direkte-EL). Det virker desværre ikke så tillidsvækkende.
Men efter at have talt med dem i telefonen et par gange og sammenlignet priser og udbud på nettet, besluttede jeg mig for at have tillid til firmaet.

Heldigvis. Alt gik glat. Hurtig levering. Indhold og pris var som aftalt.

Det ville have givet en stjerne mere hvis de havde holdt sig til ét firma navn, det andet virker forvirrende og useriøst.

Philipson Wine

Uprofessionel leverance

Jeg har handlet med Philipson Wine en del gange nu, men aldrig har jeg oplevet så ringe service.
Jeg fik at vide min bestilling ville blive leveret den 19/12 mellem 8 og 16. For at have en chance for at komme ud i dagslyset den dag, ringede jeg for at få et mere specifikt tidspunkt for leverancen. Fik dog at vide at det ikke var muligt.
Da klokken så var blevet omkring 18:00 måtte jeg konkluderede at de ikke havde tænkt sig at komme..
Den efterfølgende dag ringede jeg og fik at vide leverancen så ville komme denne dag (20/12) i stedet, dog igen uden at få oplyst et tidspunkt!!

Totalt uprofessionelt. Kan man ikke håndtere mængden af ekspeditioner omkring juletid, skal man melde det klart ud.

I anledning af julen, lille et par gratis tips fra mig (der virkelig kan hæve kundetilfredsheden): Installer GPS sender på jeres fragt biler, lav en udkørsels plan hjemmefra. Med disse simple værktøjer, kan både jeres hotline, og med simple midler de enkelte kunder, få en idé om hvornår leverancen kommer.

Bodylab

Som sædvanlig en hurtig leverance

Jeg har efterhånden handlet hos Bodylab mange gange. De er garanter for en effektiv handel og efterfølgende hurtig leverance.
Det fungerer perfekt at få leveret via GLS.

VinDanmark.Com

Godt sortiment

Jeg købte en smagekasse gennem mydeal. Det virker som god vin til prisen. Bl.a. er jeg altid på udkig efter gode champagne typer.
Så er nu spændt på at komme i gang med at at smage :-)

DBA - Den Blå Avis

Super effektivt, og gratis

DBA er en meget effektiv måde at sælge sine brugte ting. Denne gang lykkedes det at komme af med et køle-/fryseskab på express tid.

MM-Konsol ApS

Billig, seriøs og troværdig nethandel

Jeg har gennem tiden købt diverse udstyr til min Wii konsol, samt også selve konsolen hos MM-Konsol. Postordre og servicen fungerer upåklageligt.
Da jeg fik to fejlende wireless nunchucks, var der ingen problem i at refundere dem.

Claus´ profile

profile image of Claus
Claus
Reviewer
Male, 1968
Frederiksberg, Denmark

About