Mark Rosenstands profile

Reviews (8)

Danske Forsikring

Dårlig start

Jeg får et tilbud på en række forsikringer, og beslutter mig for at tegne indbo- og hundeforsikring pga. fornuftige priser. Deres materiale er uklart omkring alderen for hunden ved nedskrivning af forsikringspræmien ("8-10 år afhængigt af race"), og jeg antager derfor, at en hund, der typisk bliver 16 år, hører til i den høje ende. Jeg modtager d. 13/2 policen, hvor det fremgår, at den falder ved 8 år. Der er også skrevet en forkert adresse på indboforsikringen, og den starter ikke den dato, vi har aftalt. Jeg kontakter forsikringssælgeren (ja, at kalde det andet vil være at overdrive) og skriver, at 8 år ikke er nok til mig. Det kan hun ikke gøre noget ved. Jeg beslutter mig d. 2/3, dagen inden hunden fylder 4 år, for at tegne forsikring i Dyrekassen i stedet, der godt nok er 50% dyrere, men dækker i hele hundens levetid. På det tidspunkt er der gået 16 dage fra jeg modtog første police til jeg fortrød købet -- og i den tid har der altså løbende været diskussion frem og tilbage. Jeg understreger at jeg stadig gerne vil have indboforsikringen og ser frem til at tegne andre forsikringer hos dem i fremtiden. Jeg bliver nu faktureret for forsikring fra 11/2 til 1/5 (hvilket betyder, at jeg nu enten skal betale to steder samtidigt, eller betale for en dyrlæge rapport for at forsikre hunden efter den er fyldt 4 år), samt et gebyr på 186 kr. for hurtig opsigelse.

Det er måske lovligt (jeg aner det ikke) men det er bestemt ikke god service. Det harmonerer ikke med TrustPilot scoren, som faktisk var grunden til, at jeg valgte at få tilbud fra dem.

Marlene Panduro Sørensen found this review useful

Scandlines

Glemt kreditkortholder i bordershoppen i Tyskland

Jeg glemte den 24/10 min kortholder med Dankort, kørekort mv. i bordershoppen i Putgarden. Efter nogle interne misforståelser mellem danskerne og tyskerne blev det sendt over med en færge, mens jeg ventede ved havnen i Rødby. Det tog en del opkald for den rare dame i Rødby at finde ud af, hvor mine kort blev af undervejs, men hun fik det til at lykkedes. Tak, K. Rasmussen! :-)

Oister

No-frills for alle pengene

Jeg har nu været kunde hos OiSTER igennem knapt 18 mdr., og må sige at jeg aldrig før har været så tilfreds med et teleselskab. Jeg har haft både mobilt bredbånd og mobilabonnement hos dem i næsten hele perioden, og begge dele er klare 5'ere.

Jeg har ganske få gange haft brug for at få fat i deres support, og ja, der har været lidt ventetid en eller to af gangene. Det må forventes af et firma der leverer et af markedes bedste produkter (3's netværk) til (et af?) markedets laveste priser. Du får heller ikke pakket din pose når du handler i Netto. Til gengæld har supporterne hver gang hjulpet mig effektivt, uden at forsøge at sælge mig en masse lort, og med højt humør. Det gør altså en forskel om du afslutter samtalen med et smil på læben.

Jeg må tilstå at mit forbrug i perioder har nærmet sig misbrug (kan se at min "værste" måned er januar sidste år, hvor jeg brugte 331.36 GB...) men jeg har stadig hverken prøvet at få skruet ned for hastigheden eller hørt et ondt ord fra OiSTER. Normalt holder jeg mig dog pænt indenfor grænsen -- det har kun været i forbindelse med flytninger hvor jeg ikke har været koblet på en fast internetforbindelse.

Jeg har anbefalt OiSTER til alle venner og bekendte ved enhver given lejlighed, og kan kun gøre det samme til jer. Telebranchen er fyldt med firmaer der kun er ude på at malke deres kunder for så mange kroner som overhoved muligt, så at opleve et firma som OiSTER er noget helt specielt for en krævende bruger der hader at betale for meget. Jeg krydser fingre for at de aldrig skifter retning.

Laptops.dk

Super

Købte en Toshiba ekstern 2,5" harddisk på 640 GB til 349 kr. - andenbilligste forhandler kræver 900 kr for den model.

Kom hurtigt med posten.

Getmore

Fiasko + fiasko + fiasko

For 5 uger siden bestilte jeg et SATA backplane der skulle kunne leveres "indenfor 10 dage." Lige siden har jeg med et interval paa 1-3 dage blevet tilsendt udskydelser. Prisen er steget med 25% siden jeg ladge min ordre, saa jeg er naturligvis interesseret i at faa den igennem.

30/1 smider de mine dankort-oplysninger vaek, og skriver at jeg har indtil 16/2 til at indsaette dem manuelt paa deres konto. Den 10/2 (en lille uge foer tid) skriver de, at de har annulleret min ordre da pengene ikke er indsat.

Jeg giver dem en sidste chance for at give mig produktet til oprindelig pris, og vedhaefter de 20(!) mails deres spam bot indtil videre har sendt mig ang. denne ordre. Dette kan ikke lade sig goere. Vi snakker om en prisdifference paa 100 kr. saa de maa vaere haardt ramt af krisen.

Under de 5 uger har produktet vaeret at finde meget taet paa den oprindelige pris hos andre forretninger, saa det er ikke fordi der har vaeret tale om en tastefejl fra deres side af.

Lis Jensen found this review useful

Hfp Data

Hurtigt - super service

Jeg bestilte for et par timer siden et Radeon HD4350. Modellen var desvaerre fra producentens side blevet aendret fra S-VHS til HDMI, saa 5 minutter efter at have bestilt varen blev jeg ringet op af en hjaelpsom gut der hjalp mig med at finde et alternativ paa trods af mine mange krav til produktet (HD4350, low-profile, TV-out, passiv koeling.)

Det er foerste gang jeg handler hos dem. Vi snakker her om et grafikkort til under 300 kr. - et salg jeg tror de fleste ville vaere ligeglade med at miste - men der blev alligevel taget tid til at hjaelpe mig med at finde et alternativ der opfyldte alle mine krav (ikke nemt; alle grafikkort kommer med HDMI disse dage, og naar det samtidigt skal vaere low-profile og passivt koelet er vi nede paa 3 produkter paa hele markedet.)

Vi fandt frem til et grafikkort der svarede til det jeg havde bestilt, men havde 1 GB RAM i stedet for 512 MB - som jeg fik til samme pris! Dertil kommer den hurtige ekspedering - de ligger virkelig krafter i for at faa sendt varen samme dag.

Helt sikkert et sted jeg ikke vil toeve med at handle igen eller anbefale andre.

TN Hardware

"Vil blive sendt idag" men stadig ikke efter en uge

Bestilte en Kingston 40 GB SSD hos dem da de havde varen paa lager (og varen generelt var svaerd at finde hos nogle forhandlere)

De skriver en ordrebekraeftelse hvori der staar at varen er paa lager, men der er nu gaaet en uge, saa jeg besluttede mig for at logge ind og se status. Den er endnu ikke blevet ekspederet.

Saa jeg har nu afbestilt ordren; hvis de alligevel formaar at haeve pengene paa mit kort vil jeg naturligvis vende tilbage med en enkelt stjerne i stedet for to.

EDIT: Det gjorde de saa. 1 stjerne, saa faar de varen retur og jeg kan se paa de andre anmeldelser at banken nok selv skal traekke pengene tilbage.

Dustinhome

Super

Har handlet hos dem flere gange, bl.a. for at koebe en Cowon S9 PMP. Da jeg ikke kunne finde en taske, jeg har set paa nettet, i en dansk butik, spurgte jeg om de kunne bestille den hjem. Et par timer senere var den at finde i deres sortiment og en medarbejder havde besvaret min mail.

Har derefter handlet der et par gange med pc-udstyr - hurtig pakning og levering hver gang :)

Mark Rosenstands profile

profile image of Mark Rosenstand
Mark Rosenstand
Reviewer
Male, 1986
Hellerup, Denmark

About

I vil typisk kun se mig anmelde firmaer der har overrasket mig meget, enten positivt eller negativt. Det er ikke fordi der ikke er en masse firmaer der fortjener 2'ere, 3'ere og 4'ere -- jeg har bare ikke tid til at anmelde dem alle :-)