Kurt Ls profile

Reviews (11)

Lensway

Godt tilfreds :-)

Grunden til jeg ikke giver alle 5 stjerner er, at der ved bestillingen stod at linsevæske medfølger automatisk, det gjorde det da ikke da der højere oppe på siden i et reklamefelt stod dette tilbud kun var ved bestilling af 4 æsker, jeg syntes dette også skulle have stået længere nede så man ikke var i tvivl når man klikkede på bestil.
Kundeservice fjernede porto på den ene bestilling hvilket jeg er helt tilfreds med :-)
Jeg er glad for Lensway findes, der er mange penge at spare på et for mig nødvendigt produkt..

Samsung

Hvorfor er det kun nogle få kunder der får "god" service?

Mit TV som snart er 4 år gammelt kan stadig ikke vise tekster, en fejl der pludselig opstod efter en softwareopdatering. TV kom efter 2 års tovtrækkeri med Samsung "service" på værksted, jeg modtog et TV, stadig uden tekster men med totalt røde billeder. De fik TV tilbage og udførte rep. nu ville de bare have penge for transporten?? Skulle jeg betale fordi de har lavet en fejl? Nej jeg vil da ikke og har heller ikke tænkt mig at betale en eneste krone for deres fejl. Hvor om alting er, så virker mit TV stadig ikke og man gør intet for at rette fejlen, de der sidder på "service" telefonerne kan kun 1 ting, bede en om at nulstille og selv om dette ikke virker, så beder de sgu en om at gøre det igen??

Jeg kan kun fraråde at købe Samsung for er du uheldig og får brug for service, så er det en ting de absolut ikke kan leverer!

Michael Møller Bjørkhof found this review useful

DR

Vi skriver altså 2013

Det er år 2013 og vi er tvungne brugere af noget vi ikke selv kan vælge fra? Bare man har en smartphone, så tvinges man til at betale medielicens, det kan simpelthen ikke være rigtigt! Bare fordi jeg ville kunne se DR på min telefon, så skal jeg betale. Hvis et hvilket som helst andet firma opkrævede penge for noget man havde mulighed for at få, så var de straks blevet straffet. At Danmark skal have en public TV kanal er jo ikke højaktuel mere, kunne forstå det i Tv's ungdom, men i 2013! NEJ TAK, jeg vil gerne selv vælge hvad jeg vil se og dermed hvad jeg vil betale for. Om DR's udsendelser er gode eller ej er ikke det jeg vil være dommer over, de har sikkert noget jeg gerne vil se i ny og næ, men jeg vil ikke tvinges til at betale undtagen jeg selv vælger. En anden ting er, hvorfor skal DR have så mange kanaler? Der behøves vel kun en til en public TV kanal, hvorfor skal det være så dyrt? Jeg forstår godt alle de der vælger ikke at betale og det er da også kun et spørgsmål om tid, før dette er en saga. Fjern muligheden for at smartphones og computere kan se Jeres kanaler! Teknikken er der, lad de der ønsker det melde sig til, det er en fair løsning. TVUNGEN LICENS NEJ TAK!

Ken Phillip Jedig Larsenand Morten Larsen found this review useful

Zoozity

Slet ikke så slemt som frygtet

Havde set Zoo City for første gang dagen inden de flyttede, der var der virkeligt rodet etc., men de var jo også ved at flytte, så hvad kan man forvente. En ting jeg måtte minde mig selv om var, det er altså en dyrehandel og ikke en atraktion der kræver noget i entre. Nu var jeg spændt på at se de nye lokaler på Hvidovre Torv og min forventning var i bund efter at have læst andres oplevelser.

Jeg er ikke i tvivl om at nogen har haft en dårlig oplevelse, ellers skriver man det jo ikke, men jeg blev positivt overrasket da jeg kom der ud. Lokalerne ligner slet ikke det gamle Zoo City, de er væsentligt mindre, men hvis det er hvad der skal til for at en forretning løber rundt, så er det hvad jeg selv ville have gjort.

Jeg syntes det var en pæn og rydelig forretning, skuffet over størrelsen, men overrasket over der var så pænt. Man kunne lugte det var en dyrehandel, men ikke som mange har beskrevet her, så var jeg nemlig gået igen. Jeg fik set det hele og i kældren var der en ansat som var ved at fjerne æg fra et par slanger. Da jeg virkede interesseret, fortalte han om hvad han havde gang i og hvorfor på en engagerende måde, meget interessant. De akvarier jeg så var rene og pæne.

Igen skal man huske det er en dyrehandel og ikke en Zoo selv om navnet kunne antyde andet. Jeg hyggede mig på trods af halveringen :-)

Fitness World

Der er noget der halter

Fitness World på Englandsvej er et center jeg er rigtigt glad for, det startede så flot med lækre maskiner, lyse lokaler etc., men sådan noget skal holdes. Man gør meget for at vi alle sørger for at lægge skiver og vægte på plads, man har ad flere omgange malet for at holde det pænt, men sådan noget som rengøring i omklædningsrummene findes ikke, eller jeg må sige at jeg ikke kan finde bevis for at det gøres. I damernes omklædning ligger der cm af støv på vandrør og udluftningsrør, i vinduskarmen er der masser af støv, hvorfor der bliver sagt at rengøring udføres dagligt disse steder, det må guderne kunne svare på, det bliver der ikke.
Bøjler - det er nok noget af en mangelvare i disse tider, det er simpelthen ikke til at finde en bøjle, man skal åbne mange skabe for at være heldig at kunne hænge sin jakke. Det ville være fedt hvis rengøring blev udført som en daglig ting. Rep af maskiner går også uendeligt langsomt, hvor flaskehalsen er ved jeg ikke, men et eller andet sted halter det.

Viaplay

Komplet uanvendelig med airplay

Jeg tilmeldte mig med spænding, nu skulle jeg se film og dokumentare. Jeg havde set jeg kunne hente Viaplay til min Iphone og så var tanken at streame via airplay.

Skuffelsen var stor da de første film ikke kunne streame, kun lyden gik igennem :-( Beskyttet indhold, det kan jeg ikke bruge til noget som helst. Så fandt jeg nogle film og nogle dokumentare som sagtens kunne streames, men her var skuffelsen endnu større, teksterne kan nemlig ikke streames! Jeg syntes godt man kunne have gjort dette mere synligt, det havde sparet min tid.

Det positive er så at de første 30 dage intet koster. Nu har jeg opsagt mit abbonement og alt skulle være godt igen, altså med mindre opsigelsen går galt.

Kurt

Bodylab

Helt i orden!

Der er ikke meget at skrive, det gik som forventet, så jeg er absolut helt tilfreds :-)

Vitus Guld

Det var uden problemer!

Det er ret svært at bedømme da jeg ingen erfaring har med at sælge Guld, egentligt kan man bilde mig hvad som helst ind, om noget gud er 8 karat eller 14, jeg må jo fæste lid til det jeg for forklaret.

Det var en fin oplevelse at ringe og bestille tid, jeg fik tid samme dag og mødte op som aftalen lød på. Venlige receptionister tog i mod mig og jeg ventede kort tid hvorefter jeg blev hentet af en sød pige. Hun spurgte om jeg havde handlet Guld før, hvilket jeg kunne sig nej til.

Vi kom op på kontoret og jeg fil serveret en rigtig god kop kaffe. Jeg lagde det Guld jeg havde frem på bordet og det blev sorteret ud fra hvilke stykker der var nummer i. Resten blev lagt for sig selv.

Jeg blev spurgt om jeg havde været med til at teste Guld, hvilket jeg aldrig har været. Jeg blev forklaret at man tester Guld med kongevand som er en blanding af flere syre. Man tester med flere styrker for at finde den syre der opløser Guldet og dermed kender man den karat Guldet har.

Guldet bliver lagt i forskellige plastik beholdere og når alt Guld er testet vejes det på en elektronvægt.

Man skal være forberedt på, at er der Guld med stene i, så ødelægges dette for at fjerne de sten der er. Vedhæng på kæder og armbånd klippes også af. Det kan være en underlig oplevelse, specielt hvis det er arvestykker fra pårørende man savner, men det er jo en nødvendighed! Bare man er forberedt, det kan smerte lidt i hjertet..

Ved vejningen af Guldet fastsættes prisen ud fra hvar karat og man har i mine øjne fuldt overblik da alt bliver forklaret i roligt tempo. Jeg fik en fornemmelse af, at alt var ærligt og redeligt. Jeg tror sagtens man kan snyde i denne branche, men den følelse fik jeg ikke.

Alt i alt havde jeg en fin oplevelse af firmaet og kan sagtens anbefale dette til andre.

Grunden til jeg kun giver 4 stjerner er, at jeg aldrig har prøvet dette før og derfor intet andet har at sammenligne med.. Men min oplevelse var helt i orden!

Webglobe

Der er altid fin service

Jeg har haft min webside hostet hos Webglobe i flere år og gennemgående været tilfreds. Det kan godt irritere mig lidt når nogle brokker sig for brokkens skyld, jeg har selv et firma og har prøvet brok bare for brokkens skyld, man får som firma slet ikke mulighed for at afhjælpe et evt. problem og måske var der slet ikke noget problem, men en kunde der ikke havde forstået hvad kunden har accepteret.
Webglobe har i starten haft nogle problemer omkring den server min side ligger på, det har ikke været ofte, men der har været problemer, jeg har selvfølgelig enten lagt en ticket eller taget telefonen og fejlen har været udbedret inden for 10 - 20 min. det er da service. Prisen for at have nogle at henvende sig til næsten hele døgnet er da yderst rimelig, er man ikke tilfreds, så kan man jo prøve B-one eller andre lavprishoteller, man får hvad man betaler for og her har Webglobe jo forskellige muligheder på deres produkter. Jeg har været tilfreds og kan sagtens anbefale Webglobe.

Daniel Hyldebrandt Hemmingsen found this review useful

Lavpris Laase

Hurtig levering

Har købt en Abus skivebremselås Detecto Granit 8000. Jeg fik meget hurtigt besked på ordremodtagelsen og kort efter kom der mail om den var afsendt. Jeg modtog med stor tilfredshed låsen dagen efter.

kaffeagenterne

Servicen var absolut ikke bedre denne gang!

Indonesien Sumatra Mandheling Grade 1 Scr 18/19 & Peru Monteblanco rå bønner var hvad jeg forsøgte med denne gang. Jeg kan ikke lægge noget som helst til servicen, som sædvanligt var bestillingen her hurtigt og helt i orden :-).
Hvis og når der kommer et godt tilbud på en god rister, så overvejer jeg en sådan, det er mig umuligt at få samme resultat i ovnen hvergang.

Kurt Ls profile

profile image of Kurt L
Kurt L
Reviewer
Male
Denmark

About