inges profile

Reviews (6)

Postdanmark

ALLE breve bliver behandlet som B-post, uanset hvor meget man betaler ekstra!!

Jeg sendte et julebrev til mit barnebarn i Hobro i December måned.
Brevet blev lagt i Postsækken på Posthuset Onsdag, frankeret som A-post, og TYDELIGT mærket med en af postvæsenets egne blå labels med A-POST!!
Dette brev nåede først frem om FREDAGEN, samme uge.

-OG i Fredags sendte jeg et fødselsdagsbrev til min Søster, ligeledes frankeret som A-Post, og ligeledes mærkek med Postvæsenets BLÅ label A-POST
– vi bor begge i Randers!!! – Dette brev har min søster først modtaget i dag mandag!!!!Det var hendes fødselsdag i Lørdags!!!
Begge breve er ret tidigt afleveret –IKKE i en POSTKASSE – men direkte til postvæsenets personale!!.
Disse 2 breve er ikke enestående tilfælde!!
Postvæsenet er åbenbart ligeglad med om man betaler ekstra for at få brevene ud rettidigt - alt bliver behandler som B-post

Vibeand K found this review useful

Tuesday, February 4, 2014

Reply from Post Danmark

Hej Inge

Jeg beklager, at din fødselsdagshilsen ikke nåede frem på dagen.
Du skal selvfølgelig kunne forvente, at dine breve når frem som planlagt.

Jeg kan forsikre dig, at vi ikke er ligeglade med hvornår posten når frem, men vi har desværre været udfordret af sygdom og isglatte veje, og det har også ramt det område du og din søster bor i.

Med venlig hilsen

Helle fra Post Danmark Kundeservice

Moreland A/S

Super hurtig levering

Købte nogle meget fine Flyvemaskine Drager til børnebørnene. De lever op til forvetningen.

Av-Cables.dk

SUPER

Modtog varen næste dag, super hurtigt

Louis Nielsen

En ekstrem dårlig Brille oplevelse hos Louis Nielsen

En ekstrem dårlig Brille oplevelse hos Louis Nielsen
1. februar 2012 henvendte jeg mig hos Louis Nielsen i Randers fordi jeg trængte til nye briller. Jeg har før købt briller hos Louis Nielsen uden problemer, men denne gang er det blevet til en RIGTIG dårlig oplevelse.
Synsprøven var fin, personalet var venlig og hjælpsom, jeg fandt hurtigt et stel jeg kunne lide, og brillen var klar til afhentning efter et par uger.
Da jeg fik de nye briller på første gang nede i butikken oplevede jeg, at alt var helt forvrænget når jeg havde brillerne på, og jeg skyndte mig at tage dem af, og fortalte ekspedienten at der måtte være noget galt - de briller passede ikke til mine øjne.
Ekspedienten mente det var et spørgsmål om at vænne sig til de nye glas, og bad mig prøve at gå med brillerne et stykke tid, og se om ikke øjnene vænnede sig til dem.
Efter et par uger opgav jeg, gik tilbage til butikken med brillerne, og fortalte at der altså måtte være noget galt med dem - jeg blev ør i hovedet og alt var stadig forvrænget når jeg havde brillerne på og jeg fik både ondt i øjnene og hovedpine af at gå med dem, og jeg gjorde ekspedienten opmærksom på, at jeg mente læsefelterne sad forkert.
Der blev lavet en ny synsprøve, ekspedienten mente at brillen skulle passe til mine øjne. Det måtte være mine øjne der var noget galt med, og jeg blev bedt om at konsultere en øjenlæge. Her var der 3 måneders ventetid!!!!
I maj måned var jeg så hos øjenlægen som ikke fandt der var noget i vejen med mine øjne, synsprøven var også OK, dog mente øjenlægen der burde lægges prismer i glassene, som jeg har været vandt til at have i mine brilleglas de senere år.
Så gik turen tilbage til Louis Nielsen, der blev lagt prismer i brilleglassene, ekspedienten mente ikke at læsefelterne sad forkert, så det skulle der ikke gøres noget ved.
Jeg fik brillerne igen 21. maj 2012, nu med prismer i glassene - Det hjalp ikke på mit forvrængede syn når jeg fik brillerne på, og jeg fik stadig ondt i øjnene og hovedpine.
Af sted til Louis Nielsen igen efter at have prøvet med prismerne et par uger, jeg fortalte igen ekspedienten at jeg mente der var noget galt med placeringen af læsefelterne, og at jeg faktisk ser bedre uden brillerne, end med brillerne når jeg kørte bil, og at jeg ellers klarede mig med mine gamle PC-briller som læsebriller - og så har jeg da ikke hverken ondt i øjnene eller i hovedet. Men selvfølgelig er denne løsning ikke optimal, da jeg både har bygningsfejl og skeler lidt på begge øjne(det sidste afhjælper prismerne jo).
Der blev rettet på næse "Dupper" og stænger igen, og jeg blev igen sendt hjem for at prøve at venne mig til mine briller. Ekspedienten mente at jeg så måtte have et par briller med SYNLIGE LÆSEFELTER!!
Nu har jeg båret briller med glidende overgang i snart 25 år, Jeg har ALDRIG været udsat for at man ikke kan lave et par briller der passer til mine øjne
Alt i alt har jeg været i butikken 8-10 gange i det forløbne år. Hver gang bliver der rettet på næse"dupper" og brille stænger, og lige lidt hjælper det.
Torsdag 31. januar 2013 slap min tålmodighed op, og jeg afleverede mine briller i forretningen, jeg mente ikke jeg kunne være tjent med et par briller jeg ikke kunne bruge, så kunne Louis Nielsen jo sende dem til Tanzania.
Fuld tilfredshed eller pengene tilbage var der bestemt ikke noget der hed - det forekommer åbenbart kun i jeres REKLAMER .
De 2.621 kr jeg betalte for brillerne var giver dårligt ud!
Nu må jeg jo så se om folkepension kan strækkes til at købe et par briller et andet sted!!

Jeg er efter at jeg har skrevet dette indlæg, blevet kontaktet af Louis Nielsens kunde service, Som overfor mig har beklaget ovennævnte kedelige kundeoplevelse, og jeg har nu fået tilbagebetalt hele det beløb jeg betalte for brillerne. Tak for hjælpen til Trust-pilot, og tak til Louis Nielsen for pengene.

Monday, February 11, 2013

Reply from Louis Nielsen A/S

Kære Inge. Tak for din tilbagemelding. Vi er naturligvis kede af, at brillerne - trods ihærdige forsøg - aldrig er kommet til at virke efter hensigten for dig. Det er dog en misforståelse, at KompletTilfreds - eller pengene tilbage ikke skulle gælde for dig. Naturligvis gælder det for dig i en sag som denne, hvor der over en længere periode har været problemer med at få dine briller til at virke for dig. Du skal naturligvis have dine penge tilbage, nu da vi endegyldigt må konstatere, at vi ikke kan få disse briller til at fungere, så du er glad for dem. Vi sørger for, at du bliver kontaktet af vores kundeservice med det samme, så vi kan få afsluttet sagen. mvh Louis Nielsen

Barney

alt er ok - hurtig levering

ok sted at handle

Andando

super handel

købte brevopsprætter med indgravering.kom i løbet af få dage. helt sikkert en shop jeg vil besøge igen.

inges profile

profile image of inge
inge
Reviewer
Denmark

About