Monica Figgé Jensens profile

Reviews (19)

Eovendo

Meget sjovt koncept og det virker

Konceptet er sjovt. Man kan vurdere reklamer og man tjener penge på det. Jeg har allerede fået min første udbetaling. Jeg kan kun sige, at jeg er en tilfreds bruger. Jeg var ellers skeptisk i starten, men jeg er blevet positivt overrasket.

Sunday, August 12, 2012

Reply from EOVENDO ApS

Hej Monica,

Tak for din anmeldelse. Godt du kan lide konceptet og blev positivt overrasket.

YouSee

Perfekt

Alt blev leveret som aftalt og har ikke haft problemer. Gode tilbud med mobiler også, så jeg er en tilfreds kunde :)

Sayhello

Svindel!!

Har også lige anmeldt dem til dansk@spamklage.dk

Techhaus

Ingen problemer

Mine varer kom hurtigt og var godt pakket ind, så ingen problemer her :)

www.inkpro.dk

Hurtig levering og super service

Første bestilling her, men det bliver ikke den sidste. Hurtig levering og super service. Der er både bonus ved køb for et vist beløb (8 GB USB stick fra Kingston) + der fulgte en pose Matador mix med i pakken. Det var da en dejlig overraskelse :)

Coop

Godt udvalg, gode priser

Siden er nem og overskuelig også mht. bestilling. Gode tilbud via nyhedsmail. Dog har de ændret betalingen, så hvor man tidligere bare betalte i butikken skal man nu betale via hjemmesiden og der lægger de betalingsgebyrer på. Hvis ikke de havde lagt de gebyrer på, så havde de fået en perfekt score fra mig.

Trendsales

God side, men flere gebyrer end jeg forventede

Jeg har hørt meget godt om TS og jeg har lige lavet mit første salg, men det blev dyrere med gebyrer end jeg havde forventet.

Jeg droppede QXL, som TS vist har opkøbt, fordi de blev for dyre, men TS er lige så dyr.

Nadezda Zudkova found this review useful

Monday, April 2, 2012

Reply from Trendsales

Hej Monica

Undskyld det sene svar herinde. Jeg er ked af at høre, at du har fundet vores gebyrer for høje. De er dog fastsat før QXL opkøbte os, så de to ting har ingen sammenhæng.
På QXL betaler man et succesgebyr for en solgt vare, uanset hvilken betalingsmetode, du anvender. Hos Trendsales betaler man som sælger ikke noget gebyr for en solgt vare, men man betaler mellem 4 og 5% i gebyr, hvis man vælger at anvende vores betalingssystem. Ønsker du ikke at betale dette gebyr, står det dig helt frit for at modtage betaling via bank, eller at mødes og handle med dine købere. Dog er vores muligheder for at hjælpe dig, hvis noget går galt, mere begrænsede, og det skal man naturligvis være opmærksom på.

Jeg håber, at du alligevel vil få glæde af og med Trendsales - er der noget, vi kan gøre, må du endeligt kontakte os via Support, vi sidder klar alle ugens dage :-)

Cecilie Lind, Supportchef

GOT TO HAVE IT

Hurtig trods kæmpeudsalg

Dette var min første handel på webshoppen. Jeg fik meget hurtigt svar tilbage på mail og altid i en sød og venlig tone. Den jeg snakkede med var altid venlig og ydede en ekstraordinær kundeservice. Varerne kom også meget hurtigt og godt pakket ind på trods af, at de havde rygende travlt pga. udsalget. Jeg blev meget positivt overrasket over webshoppen.

Komplett.dk - Trusted by geeks since 1996

Min absolut favoritbutik, når det kommer til PC :)

Jeg er helt vild med Komplett. Denne gang var det dog et mindre køb, men grunden til jeg blev glad for dem i sin tid var konceptet med opgraderingspakker. Det er så nemt at finde noget der er godt og passer sammen. Jeg har før brugt mange timer på at lede andre steder efter gode produkter der passer sammen. En opgraderingspakke er alt forarbejdet gjort for en. Desuden er priserne, så alle kan være med og der er noget for enhver smag. Der er heller ingen tvivl hvor jeg skal købe opgradering næste gang, når pengene er til det. Der er kun ét valg for mig :)

Onlinewonderland.dk

Super kundeservice og flotte varer :)

Jeg kan klart anbefale at handle ved OnlineWonderland.dk :) Kvaliteten er god, flotte varer og hurtig levering :) Kundeservicen er i verdensklasse :) Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg handler her. :)

Fullrate A/S

Skuffende og skjulte gebyrer

Både kæresten og jeg skiftede til M1, fordi det lød godt, da der stod en sælger i SuperBrugsen, men det fortrød vi MEGET hurtigt. Efter 14 dage bestilte vi flytning til et andet selskab. Tilmeldingen til PBS var sløv, så kontoen gik i minus. Det betød så skjulte gebyrer, dvs. DAGLIGE overtræksrenter. Det stod så ikke oplyst nogen steder. Der står at man får et gebyr for overtræk på tror det var 50 kr. og et gebyr for at åbne telefonen igen, hvis det varer mere end tror det var 7 dage. Syntes det er for dårligt, at man ikke får oplyst at der er DAGLIGE overtræksgebyrer. Så er de også dårlige til at informere om deres ydelser. Vi fik en dyr regning på data. Det fik vi så fundet ud af var en opdatering til telefonen. Jeg fortryder meget at jeg skiftede fra Telmore. De trak aldrig daglige overtræksgebyrer eller trak penge for opdatering til telefonen.
Det sidste er, at de kan åbenbart ikke tåle kritik. De sendte en service check mail til mig:
Er du utilfreds - sig det til os.
Er du tilfreds - sig det til andre (med et link til Trustpilot).
Jeg skriver så begge steder, da jeg syntes at man skal acceptere både ros og kritik og tage det til sig.

Monday, October 24, 2011

Reply from Fullrate A/S

Hej Monica

Jeg beklager at du har haft en uheldig oplevelse. Der er dog nogle ting i det du skriver som undrer mig.

Du skriver at vi ikke skriver nogle steder om vores gebyrer, og at vi ikke informerer om forskellige ting. Jeg kan se vi har sendt e-mails til dig med informationer, samtidig ved jeg at alle priser på gebyrer står i prislisten, og er ikke gemt væk. Det er den prisliste du har accepteret at vi har, så den må vi også gå ud fra du kender.

Mht PBS, så har vi modtaget en kontrakt hvor du har skrevet under på at du gerne vil være forudbetalt, så det har du været. Du har så efterfølgende været på hjemmesiden og skifte til bagudbetalt/pbs den 1/9, men et sådan skifte sker først den næste 1., dvs. at det skulle ske den 1/10. Men inden da har du jo valgt at skifte igen.

Vi vil meget gerne modtage både ris og ros, du gør bare dine chancer større for at vi kan finde en tilfredsstillende løsning for begge parter, hvis du rent faktisk skriver til os, inden du f.eks. skifter selskab igen.

Med venlig hilsen
M1 A/S

dk.bestseller.com

Super :)

Dette er første gang jeg har handlet her, men alt var til topkarakter. Varen er perfekt, forsendelsen var hurtig. Jeg handler helt sikkert her igen :) Jeg var bekendt med Bestsellers fysiske butikker, men lækkert at prøve at det er lige så tilfredsstillende at handle online som i de fysiske butikker :)

Bilka

God oplevelse som sædvanlig

Jeg har aldrig haft problemer med køb i Bilka, om det så er elektronik, madvarer eller andet. Der er altid god kundeservice og gode priser.

SponsorCar.dk

Perfekt

Har lige meldt mig ind for kort tid siden og har lige bestilt for første gang. Har bestilt billetter til ½ pris. Super hurtig ekspedition og alt var perfekt :)

Postdanmark

Helt i orden

Til tiden og i orden, ingen skader på emballagen.

Getmore

Perfekt

Som alle de andre gange jeg har handlet ved Getmore er det en perfekt handel. Hurtig levering og til en god pris. Kan man ønske sig mere?

MM-Konsol ApS

Perfekt og billigt

Absolut billigst totalpris (varepris + forsendelse) på en Nintendo Wii konsol. Desuden også fri fragt, så det gjorde bare at de var billigst. Hurtig forsendelse og samtidigt pakket godt ind. Helt i top her.

Coolshop

Som altid perfekt handel ved CoolShop

Endnu en perfekt handel ved CoolShop. Denne gang købte jeg en Wii Remote og en Nunchuk. Dette er første gang jeg har købt andet end spil ved CoolShop, men alt var perfekt. Leveringstiden er hurtig. CoolShop er min favoritside, når der skal købes spil.

Boxgame

Helt tilfreds

Varen kom dagen efter bestilling. Forsvarligt pakket ind.

Monica Figgé Jensens profile

profile image of Monica Figgé Jensen
Monica Figgé Jensen
Reviewer
Female, 1978
Løgstør, Denmark

About