Elisabeth Pedersens profile

Reviews (11)

Redcon

God service

Jeg har oplevet en fin service. Jeg købte en kødhakker, hvor der i brugsanvisningen stod, at delene ikke måtte komme i opvaskemaskinen. Da denne oplysning stod meget 'gemt' overså jeg den, og efter at delene var kommet i opvaskemaskinen var de ødelagte. Redcoon.dk gjorde hvad de kunne (kontaktede producenten af maskinen) for at besvare mit spørgsmål om, hvad delene var lavet af, og om de kunne anvendes selv om de så mildest talt miserable ud.

HOMEWORKS

Hurtig levering - varen svarer til bestilling

Varen svarer fuldstændig til det bestilte. Og hurtig levering. Alt er tilfredsstillende

iBob.dk

Billigere end andre - hurtig levering

Købte en vare, som var under halv pris i forhold til andre internet-forretninger. Bestilte varen i week-enden. Mandag lå svar på mail fra Ibob og tirsdag var varen leveret. Hurtig og effektivt.

JEMTEX.dk

Fin persienne

Har modtaget en persienne, som er i de mål jeg bestilte og som udseendemæssigt også er fin.

Matas Webshop / www.matas.dk

Bestillingen fungerede upåklageligt.

Bestillingen fungerede upåklageligt.

Skinnerup Rammer

Billedet på hjemmesiden vildledte

Jeg købte 3 små skifterammer af mærket 'Perfekta'. Jeg klikkede i den forbindelse på billedet af den lille skifteramme i guld og så et billede, hvor rammen svarede til det jeg havde forestillet mig - en forholdsvis smal guldramme. Da rammerne så ankom pakkede jeg 3 skifterammer ud, hvor guldrammerne er kolossale i forhold til rammens størrelse - helt anderledes end det man ser på fotoet. Der står ganske vist angivet rammens bredde i cm, men da fotoet viste en ramme i en bredde som jeg ønskede, havde jeg ikke haft centimetermålet fremme. Ærgerligt at fotoet ikke afspejler rammens størrelse. Det er det samme billede der vises uanset hvilken rammestørrelse man klikker på. Og især ærgerligt fordi SkinnerupRammer afviser returret på rammerne. Jeg står nu med 3 rammer, som ikke kan bruges.

Monday, March 18, 2013

Reply from Skinneruprammer

Hej Elisabeth,

Det er vi meget kede af, men du kunne have ringet til os og spurgt om du kunne returnere rammerne. Vi har IKKE afvist at tage dem retur, vi ønsker ikke at have utilfredse kunder og gør alt for at tilfredsstille vores kunder, så selv om vi har skrevet på hjemmesiden at der ikke er nogen returret på disse rammer, havde vi nok fundet en løsning på det.
Som det ses tydeligt på hjemmesiden er der ikke noget som helst at være i tvivl om med hensyn til størrelsen, vi viser en profil tegning af rammen med alle mål og vi skriver tydeligt, at rammen er 28 mm bred og 33 mm dyb som det også kan ses på billedet.

Med venlig hilsen
Kurt

Jupiter Cykler

Dårligt arbejde og arrogant holdning

Jeg indleverede min cykel til Jupiter i Lyngby pga et punkteret bagdæk. Hentede cyklen dagen efter, men efter at have kørt et par hundrede meter på den, var bagdækket igen fladt. Afleverede igen cyklen, og da jeg hentede cyklen skulle jeg betale endnu en lapning, fordi der var tale om et nyt hul, fik jeg at vide. Efter at have argumenteret en del med den ansatte, skulle jeg 'kun' betale halvdelen af lapningen.
Efter igen at have cyklet et par hundrede meter, var baghjulet igen fladt. Tilbage med cyklen, som blev lappet påny, dog uden at jeg blev præsenteret for en regning, men jeg var selvfølgelig utilfreds med forrige gang igen at være blevet faktureret for en lapning, som Jupiter ikke havde lavet ordentligt.
Da jeg 4. gang, igen efter et par hundrede meter, havde fladt baghjul og havde afleveret cyklen for 4. gang, fandt reparatøren en lille split, som var blevet overset i første omgang.
Det horrible er især, at Jupiter fralægger sig ethvert ansvar for ikke at have lavet deres arbejde ordentligt. Og ud over at have betalt for meget, har jeg også måttet undvære cyklen i flere dage og brugt penge på offentlig transport, for ikke at nævne ulempen ved at skulle undvære sin cykel.
Jeg handler der aldrig mere.

Johnny Højer Johansen found this review useful

Coop

Alt gik glat

Min handel hos Coop foregik glat. Købte en stol, hvor der var en dup, der var beskadiget. Coop sendte straks 4 stk. dupper til mig, så servicen har været helt som den skal være. Handler der gerne igen.

LØBESHOP.DK

Det fungerer

Hurtig levering og perfekt behandling, når en vare bliver sendt tilbage.

maXpuls.dk

Sender varen hurtigt

Maxpuls har været hurtige til at få afsendt varen. Om de er lige så gode, hvis en vare skal returneres ved jeg dog ikke.

Decorate Shop

Decorateshop.dk

Før jul bestilte jeg blandt andet 3 tallerkerner. Jeg modtager en mail, hvori jeg bliver bedt om at ringe til en bestemt medarbejder. Efter at have ringet forgæves flere gange til denne medarbejder, får jeg omsider fat i en anden medarbejder, som intet ved om min bestilling. Jeg får at vide, at jeg vil blive ringet op af den medarbejder, der skal sende min bestilling. INTET SKER. Efter yderligere forvikling lykkes det mig at ringe den relevante medarbejder op. Jeg får at vide, at de kun har to tallerkener og jeg får så dem tilsendt.
Den ene er imidlertid skåret, og jeg mailer hvordan jeg skal forholde mig hertil. Jeg regner med at kunne skanne et billede af tallerkenen til 49 kr. ind, men nej, jeg får at vide, at jeg skal sende tallerkenen retur, hvilket jeg gør. Efter yderligere nogle dage får jeg så at vide af en anden medarbejder, at jeg skal sende et billede af tallerkenen, men kan så oplyse, at dette er uladesiggørligt, da jeg den 2. januar 2012 har sendt den skårede tallerken retur. Jeg forventer nu at få penge for tallerken samt forsendelse retur. INTET SKER. Jeg rykker den 10. januar to gange for ¨mine penge. INTET SKER. Jeg rykker den 12. januar igen - INTET SKER.
Det er nu den 16. januar 2012 og jeg har stadig intet hørt fra Decorashop.dk
Jeg må konkludere, at det er en forretning, hvor service er helt i bund. Gad vide, om jeg får mine penge retur????

Elisabeth Pedersens profile

profile image of Elisabeth Pedersen
Elisabeth Pedersen
Reviewer
Female, 1948
Denmark

About