Henrik Grønlund Andersens profile

Reviews (9)

BabyGear.dk

Suveræn shop, nem og overskueligt, hurtig levering

Der er kun positive ord at sige om BabyGear.dk og alle de positive ord jeg kan finde på, er slet ikke nok :)
Selv hvis man vil returnere varen, så ligger der en returseddel og pakkelabel i pakken, klar til det. Det er service!!

Modify.dk

God oplevelse, alt i alt anbefalelsesværdig

Pæn, enkel og meget let overskuelig webshop. Stort udvalg, af varer der er på lager (ikke alle butikker evner dette)
Meget hurtig levering, god og fyldestgørende information i gennem hele forløbet.

Eneste anke; priserne. Det er ikke de bedste priser de har, men de ligger på et fornuftigt niveau.

Yasmina Elektronik

Ser ikke til at være en webshop

Ville købe noget der, men fortrød da hele webshoppen ser meget kunstig ud.
Den er upersonlig, ikke gennemført og virker bare "forkert"

Virksomheden er registreret som en der reparerer elektronik, og andet optisk udstyr... ikke en it-forhandler :(

Kontaktmuligheder er begrænsede, og henvisninger til andre steder man kan søge information er ikke-eksisterende.

Jeg holder mig langt væk fra dem!

Rune Jessen Wiuff found this review useful

www.computersalg.dk

Fin handel og god kundeservice

Købte en taske til en bærbar computer. Ingen problemer, god service, hurtig levering og meget god kundeservice.

Billigvoks.dk

Igen en perfekt levering fra billigvoks

Samme som før, ingen fejl eller mangler. Hurtig levering, god information hele vejen igennem. Ekstra produkt i pakken.

Toolworld.dk

Mangel på kundeservice

Har købt en vare hos toolworld, efter en samtale med en medarbejder...troede jeg. Viste sig senere at det var indehaveren af virksomheden. Dette er i sig selv ganske problematisk for hans interesse i, at yde en tilfredsstillende kundeservice er langt mindre end hans interesse for, at maksimere hans virksomheds indtjening.
Havde et konkret behov for et bestemt stykke værktøj, som jeg inden købet udspecificerede nøje, de konkrete forhold og ud fra dette blev jeg anbefalet et bestemt stykke værktøj.
Da jeg så fik afprøvet dette stykke værktøj og det viste sig ikke at svare til de forventninger jeg havde, som følge af indehaverens anbefalinger, så kontaktede jeg naturligvis toolworld igen for at få løst dette. Det kunne dog ikke lade sige gøre, i og med jeg havde taget værktøjet i brug - hvilket jeg jo er nødt til at gøre for at finde ud af om det virker - så var min garanti og returret ophævet ifølge ham. Så i bund og grund var han ligeglad med min utilfredshed med varen, han mente i bund og grund at det var mig der ikke har fysikken til at bruge dette stykke værktøj. Jeg vil dog mene at man køber større værktøj for, at gøre det lettere for sig selv, ikke fordi man er stærkere og derfor kan bruge et større stykke værktøj... Kan under ingen omstændigheder anbefale toolworld til andre.

Knud Sondergaard found this review useful

Friday, December 11, 2009

Reply from Toolworld.dk

Kære Henrik Grønlund Andersen,

Det omtalte køb er fortaget af virksomheden Twinco A/S der har købt en boltsaks (pris 439,96+moms). Du har som ansat i Twinco A/S købt varen. Derfor er der ikke tale om et forbrugerkøb der automatisk giver forbrugerens rettigheder til fortrydelse, men et erhvervskøb der er underlagt vores salgs og leveringsbetingelser for erhvervskøb

Du har oplyst til os at Twinco A/S modtager containere fra østen hvor du skal klippe en containerplombe på containeren for at åbne den. Til det formål har du tidligere bruget en mindre boltsaks på 45cm i en billig kvalitet. Du ønskede en større boltsaks der ikke gik i stykker så hurtigt. På baggrund af disse oplysninger anbefaler vi dig vores største boltsaks på 60cm fra Record som laver værktøj i god kvalitet. Netop denne model boltsaks anvendes af vores leverandør til at åbne 4-5 containere dagligt – hvorfor vi naturligvis kan anbefale den til opgaven.

Containerplombe findes i mange størrelser og kvaliteter. Enkelte er meget tykke og kræver at der virkeligt lægges kræfter i - andre er tynde og lette at klippe. Sådan opleves det også hos vores leverandør, hvor man typisk lægger det ene håndtag på brystet og trækker det andet ind mod sig for at klippe plomben. Skal det være fysisk uden brug af kræfter skal der anvendes hydraulisk klipper eller andet specialværktøj.

Du har efter modtagelsen taget boltsaksen i brug og konstateret af der stadig skal bruges kræfter for at klippe de største containerplomber – og på baggrund af det vil du gerne returnere varen og have pengene tilbage.

Som nævnt tidligere er fortrydelsesret en mulighed som forbrugere har. Derfor kan vi ikke automatisk give dig pengene tilbage. Generelt gælder det for fortrydelsesret at varen skal være i væsentligt samme stand og ikke bærer tydeligt spor efter at være brugt. Da du har taget boltsaksen i brug er den ikke længere ny og vi kan ikke sælge den som ny længere.

Skulle vi have givet dig garanti for at boltsaksen har specielle egenskaber som det efterfølgende viser sig den ikke har – ja så er det naturligvis vores fejl som vi gerne gør godt igen ved at tage varen retur – uanset stand.
Men da vi kender opgave med containerplombe og ved at denne præcis denne model bruges til opgaven, ja så føler vi at vores vejledning om modelvalg er korrekt.
På den baggrund kan vi desværre ikke imødekomme dit ønske om fortrydelse af købet.

Med venlig hilsen
Johan Høgh Sørensen

Debusy

Helt i orden butik. Hurtig levering

Bestilte et kabinet fredag eftermiddag ved 15.00 tiden. Mandag morgen ved 8.00 tiden var det fremme hos mig, på den anden side af Storebælt.
Kan intet negativt finde at sige om debusy.dk.
Vil helt sikkert anbefale dem til andre.

Av-Cables.dk

Fremragende butik, hurtig levering

Helt perfekt sted at handle. Et kolossalt udvalg af (næsten) alt inden for kabler og ligeledes med tilbehør.
Gode priser, fornuftige varebeskrivelser og hurtig levering.
Efter jeg havde lagt en ordre, opdagede jeg, at leveringsadressen var forkert. En fejl fra min side. Skrev til dem med det samme og bad om, at de ændrede det. Det gjorde de uden et eneste problem.
Eneste anke overfor Avcables.dk må være, at de skal være bedre til, at svare på mails. Dette giver ro hos både dem og kunden, hvis de er mere proaktive på dette område.
Og deres kundeservice når noget går galt er mindst lige så uovertruffen... lynhurtig ekspedition, og alt er bare klaret i løbet af få minutters chat :)

Handler helt sikkert igen og igen hos av-cables.dk :)

Men alt i alt, et helt igennem godt sted at handle.

Getmore

Varer med fejl er lig med elendig information

Købte to helt ens DVD-brændere. Desværre var begge fejlbehæftede. Jeg sender dem retur hvilket faktisk ikke er nemt da retningslinierne for det, er svære at gennemskue på getmores webbutik. Da DVD-brænderne blev returneret fik jeg ikke et RMA nummer fra dem til, at starte med. De sendte det til en gammel mailadresse som jeg havde ændret inden jeg bestilte denne ordre. Dette blev dog rettet efter en snak med en kundeservicemedarbejder. Men problemerne er dog ikke forbi endnu... det viser sig så at getmore vælger at ombytte disse DVD-brændere. Men uden nogen som helst form for information til mig først. Hvilket resulterer i at de sender de nye DVD-brændere til min hjemadresse, til trods for at jeg oprindeligt fik dem sendt til en leveringsadresse - min arbejdsplads.
Og hvad så med de 70 kr. jeg har betalt til postdanmark for at sende disse fejlbehæftede varer retur?? Det er under ingen omstændigheder mit ansvar, at en vare ikke virker.
Det er der dog ikke noget at gøre ved, for getmore har gemt to linier om at de gerne sender et returfragtbrev ved en RMA sag midt på sider med deres beskrivelse af forretningsbestemmelserne.

Morten Lassen found this review useful

Henrik Grønlund Andersens profile

profile image of Henrik Grønlund Andersen
Henrik Grønlund Andersen
Reviewer
Male, 1976
Høje-Taastrup Municipality, Denmark

About