Anne-Kathrine Jessens profile

Reviews (9)

Stofa

Tag jer sammen!

I forbindelse med at vi er flyttet til Tilst i Aarhus er vi nødt til at få tv og bredbånd ved Stofa. Vi bestiller derfor begge dele pr. 1/9.
Medarbejderen siger, at vi ligeså godt kan få tilsendt routeren på vores gamle adresse, da den sagtens kan nå at komme.
Fredag får min kæreste en sms om, at vi kan hente routeren på Sønderborg posthus, da der ikke var nogen hjemme. Det er rimelig mystisk, da vi boede i Esbjerg! Det viser sig så, da min kæreste ringer til kundeservice, at de har skrevet 6200 i stedet for 6700.
Nå så vil de sende den op til vores nye adresse i Tilst og vi har nu 4 dage senere modtaget routeren, MEN der mangler et kabel, da det de har sendt er til telefoni og ikke bredbånd... Hold kæft hvor er det dog irriterende. Nu må vi ringe til kundeservice endnu engang i morgen og så er vi nok heldige, hvis vi har internet i weekenden. Hvor ville jeg ønske, vi ikke var bundet af det her uduelige firma.

UPDATE TIL STOFA

Det er nu d. 11/9 (Jep, 8 dage siden anmeldelsen), og vi har stadig ikke modtaget kablet, som angiveligt skulle være blevet sendt for 1 uge siden ifølge kundeservice.
Når nu I læser jeres anmeldelser herinde fatter jeg ikke, at I ikke gør noget ved det og lærer lidt om hvor vigtigt glade kunder er for forretningen.

Birger Stenstrup, Simoneand Ronnie Thomsen found this review useful

Wednesday, September 4, 2013

Reply from www.stofa.dk

Hej Anne-Kathrine

Tak for din anmeldelse. Jeg beklager de dårlige oplevelser I har haft med vores kundeservice og vores virksomhed. Nu har du ikke skrevet dit kundenummer i denne anmeldelse, så jeg han desværre ikke gå ind og følge op på behandlingen af Jeres bestilling.
Håber i trods alt bliver glade for vores produkter.
Ha' en dejlig dag =)

Vh. Henriette

OLIVER'S Petfood

Hurtig levering!

Fantastisk hurtig levering og rigtig god service. Gave med til vores lille hvalp er altid godt ;)
Kan varmt anbefales!

Lavprisdyrehandel.dk

God service

Vi havde bestilt en hel masse fra hjemmesiden og der var rigtig hurtig levering.
Desværre manglede der nogle hundegodbidder. Vi havde bestilt 10 kg, og der var kun 1 kg. Jeg skrev til dem samme aften og allerede næste dag sendte de de resterende kg afsted. Virkelig god service! Kan anbefales,

Kino

Godt tilfreds.

Jeg og min kæreste går rigtig meget i biografen, og vi køber faktisk næsten altid billetterne over Kino.dk.
Jeg kan rigtig godt lide at købe billetter her, og det fungerer stort set altid uden problemer. Det kan dog ske, at bookingsystemet ikke rigtigt virker, og så må man lige vente lidt og prøve igen.
Jeg bruger også hjemmesiden til at læse om de film, der er i biografen og kommende film. Lækker hjemmeside, som jeg er meget glad for i dagligdagen.

Coolshop

Meget, meget skuffende.

Normalt er Coolshop enkelt og hurtigt, men i den her Guild Wars 2 code via email-sag er det gået helt galt for dem.
I fredags stod der på deres hjemmeside, at der ikke var flere på lager, men da jeg vågnede lørdag morgen, stod der "Produktet kan downloades med det samme". "Yes!" tænkte jeg og skyndte mig at bestille spillet, så jeg kunne komme i gang. Men jeg skulle blive meget skufffet. Har nu ventet et helt døgn og stadig ikke modtaget nogen kode.
Det værste er nok, at jeg ikke kan annullere min ordre og så tage i f.eks. Bilka og købe spillet i stedet for. Der står, at så snart ordren er gennemført bortfalder fortrydelsesrettet, idet "leveringen finder sted kort efter". Det er jo helt til grin. Coolshop holder ikke, hvad de lover, og jeg er fuldstændig fanget nu.
Hvad der er endnu mere mærkeligt er, at de tager sig tid til at hæve prisen fra 329 kr. til 349 kr. i løbet af lørdagen, men de kan ikke finde ud af at svare alle de frustrerede brugere, der skriver på deres hjemmeside, fordi de glæder sig sådan til at spille Guild Wars 2, men Coolshop har fanget dem! Jeg finder det meget provokerende.

Rune Smed Pedersen, Benjamin Holst, Mikkeland Simon Bolding Schütt found this review useful

EFB

Fungerer som det skal

Jeg har et par gange købt billetter til EFBs hjemmekampe på hjemmesiden og det fungerer fuldstændig som det skal. Jeg synes dog godt at de kunne lave en bedre oversigt over de sektioner man kan vælge imellem og måske også lade køberen selv vælge hvilken række han/hun vil sidde på.

Cdwow

Billige priser, men ofte fejl på produkterne

Jeg har tit købt cd'er, dvd'er m.m. hos CD-WOW fordi priserne er MEGET fordelagtige i forhold til danske priser. Til gengæld er der ofte ridser i de cd'er jeg modtager eller også er coveret direkte i stykker... Det er jo alt for bøvlet at sende dem tilbage og vil tage rigtig lang tid.
Så de burde beskytte deres produkter bedre under forsendelse (forestiller mig, at det er der de går i stykker), men priserne må de gerne holde nede hvor de er.

NiceHair

Fantastisk service - i starten

Første gang jeg købte produkter hos Nice Hair, valgte jeg selv at hente mine varer, da jeg bor i Esbjerg. 20 min. efter jeg havde bestilt dem fik jeg en e-mail om, at de nu var klar til afhentning. Da jeg kom derud dagen efter stod det hele klar og der var en fin gave med - er MEGET tilfreds.
Efter hjemmesiden er blevet mere populær og de nok har mere at lave, er de ikke helt så hurtige, men det er stadig tilfredsstillende.
Priserne er udmærkede. I en periode, var Nice Hair de billigste på markedet, men det har jeg for nyligt fundet ud af, at de ikke er længere. I hvert fald ikke indenfor nogle af produkterne.

MADLOG

Alt fungerer

Det er en hjemmeside hvor man køber medlemskab. Jeg har købt adgang til Madlog i 10 uger for 99 kr. Hjemmesiden indeholder næsten alle fødevarer og hvis de ikke er der, kan man selv skrive dem ind. Meget smart!
Jeg vil helt klart anbefale hjemmesiden for dem, der gerne vil tabe sig ved at tælle kalorier. Det er billigt, nemt og overskueligt. Og så er der en masse gode features, fx statistik hvor du kan se grafer over dit vægttab.

Anne-Kathrine Jessens profile

profile image of Anne-Kathrine Jessen
Anne-Kathrine Jessen
Reviewer
Female, 1989
Esbjerg, Denmark

About