Gijs de Reepers profile

Reviews (12)

Larsa Telecom

iPhone 4 laten repareren, maar na één week ontstond uit zichzelf een nieuw barst!

M'n iPhone4 laten vallen. Stom, kan gebeuren.
Wat gegoogled, en gebeld met Larsa Telecom in A'dam. Kost €79, maar is ie klaar terwijl je wacht. Na inderdaad 30 minuten wachten is ie gerepareerd. Ik blij, zij blij.

Na één week pak ik de telefoon uit m'n broekzak om te bellen en tot mijn verbazing zit er midden op het scherm een dikke barst. Voor de duidelijkheid: deze keer was ie niet gevallen, noch heeft er iets op gelegen of is er mee gegooid of zo, niets. Het scherm is er ofwel verkeerd ingezet, of ze hebben een B-merk scherm gebruikt, geen idee. Maar ik zit met de gebakken peren.

Een belletje gepleegd naar Larsa, en aan de telefoon wordt mij verteld dat ik teruggebeld wordt nav mijn klacht. Twee dagen later nog niets gehoord, en maar zelf weer gemaild. Dan krijg ik te horen dat dit niet onder de garantie valt, omdat er niet te controleren valt hoe de barst is ontstaan. Tja, ik zou zeggen check de randjes van m'n telefoon, dan zie je dat ik 'm niet heb laten vallen.

Als pleister op de wond krijg ik 10% korting als ik 'm opnieuw bij hen laat repareren. Ja daaag. Arelaxt gedoe. En dan op je site aangeven dat je uitstekende aftersales hebt, en oh-zo betrouwbaar bent. NOT.
Nooit meer, Larsa.

Update 22 juni 2013.
Opgebeld door klantenservice Larsa, dat ze oude klachten opnieuw aan het bekijken zijn, en dat mijn dossier nog openstond. Ze zouden het scherm alsnog willen laten repareren, of ik even langs wilde komen. Aan het einde van het gesprek refereerde ze wel nog even naar een review van mijn kant op Trustpilot, of ik zo vriendelijk wilde zijn deze te verwijderen....
Inmiddels is mijn scherm inderdaad gerepareerd, dus bij deze een update van de review. Ik vind het vervelend dat het allemaal zo lang heeft moeten duren, maar ben blij dat ik uiteindelijk dan toch de dienst (waarvoor ik oorspronkelijk voor betaald had) heb gekregen die ik zocht. Aan de andere reviews te zien was ik iig niet de enige met problemen.
Dus, van 1 ster gaan ze naar 3 sterren. Zoals Trustpilot het noemt:
3 stars: So-so – acceptable experience but with some friction.

Yvo Gortemakerand Jet van der Werf found this review useful

123ledspots

Problematische levering door PostNL, maar super service door 123ledspots.nl!

Een hele set led spotjes gekocht voor de badkamer en keuken. Een vraag die ik stelde tijdens het bestelproces werd al direct beantwoord.
De levering zelf (door PostNL) was problematisch. Tot 2x (!) toe weigerde de postbode het pakketje af te leveren omdat ikzelf niet thuis was, alleen de aannemer. De tweede keer zelfs groot op de doos geschreven dat het pakket ook bij de buren afgeleverd mocht worden, maar ook dat mocht niet baten.

De service van 123ledspots.nl was super; uiteindelijk hebben we het pakketje persoonlijk afgehaald. PostNL, waar zijn jullie mee bezig...

Een aanrader!

Lacamicia

Na 4 weken wachten order geannuleerd

Begin November een bestelling geplaatst voor iets meer dan €100, en na vele telefoontjes en emails later, vandaag (6 dec) mijn bestelling geannuleerd. Nu heel benieuwd hoe snel ze zijn met de terugbetaling!

Dees Lola found this review useful

Marktplaats

Enorm aanbod, maar wat een site

Er zal vast een reden achter zitten om het design van de website niet aan te passen, maar ik heb toch iedere keer weer het idee dat je 10 jaar terug in de tijd gaat wanneer je bij www.marktplaats.nl bent.
Daarentegen is het natuurlijk dé plek om tweedehands (of nieuwe) spulletjes op de kop te tikken.

Belvilla

Snel en makkelijk

Een uitstekende ervaring gehad met Belvilla, bij het boeken van een vakantiehuis in Zuid-Spanje. Ook nog per post allerlei handige documentatie gekregen. Ver van te voren geboekt, maar op de dag supreme was alles perfect geregeld.
Daarnaast was dit huisje nergens anders te vinden, dus ze hebben ook nog eens een uniek aanbod van woningen. Helemaal blij mee.

Simone Leentvaar found this review useful

T Mobile

Slecht bereik

Je hebt een telefoon natuurlijk om te bellen en gebeld te worden. Wanneer dit niet mogelijk is door het slechte netwerk, is dat een enorm probleem.
De klantenservice is na de acties van een zeker cabaretier wel flink verbeterd: je hoefde veel minder lang te wachten voor je geholpen werd. Maar jammer dat je uberhaubt zo vaak met de klantenservice moet bellen...

Vodafone

Een hele verbetering

Wanneer je met een iPhone van een andere niet nader te noemen mobiele aanbieder naar Vodafone gaat, is het een hele verademing. Je bent eigenlijk altijd telefonisch bereikbaar!
De dongel met zakelijk abonnement is daarentegen een flink nadeel, die (vooral als het druk is, zoals op NS stations) vaak geen verbinding kan maken. Een verbeterpuntje.

Vergelijk.nl

Vaak is een product niet te koop

Wanneer je een product op Vergelijk zoekt, kun je hier meestal (veel) informatie over vinden. Maar, het komt toch geregeld voor dat je het product vervolgens niet kunt kopen, omdat er geen aanbieders voor gevonden zijn. Een flink minpunt.

Vistaprint

Gratis business cards!

Het absolute pluspunt van Vistaprint is natuurlijk dat je gratis visitiekaartjes kunt krijgen. Nadeel is dat je daarna tot het einde der tijden gestalkt lijkt te worden via de mail.

redcoon Benelux B.V.

Lage prijzen!

Je kunt maar zelden lagere prijzen vinden voor elektronica dan bij Redcoon. De productinformatie valt soms wel wat tegen, maar vooruit.

Conrad.nl

Verwarrende site

Vooral voor technische spullen is Conrad een goede winkel, maar de navigatie van de site is niet om over naar huis te schrijven.

BOL

Enorm assortiment

Je kunt zo ongeveer alles kopen bij bol.com, maar de prijzen zijn vaak niet de laagste.

Gijs de Reepers profile

profile image of Gijs de Reeper
Gijs de Reeper
Reviewer
Male, 1980
Amsterdam, Netherlands

About

Van huis uit marktanalyst, nu ondernemer: http://www.greenem.nl is dé online prijsvergelijker waar je naast de aanschafprijs, ook kunt zien wat een product nu eigenlijk kost aan verbruik. Hierbij wordt gekeken naar elektriciteit, water en gas. De focus ligt op witgoed, huishoudelijk apparatuur, elektronica en verlichting.
Ik woon in Amsterdam-West.