Kurts profile

Reviews (4)

Bilka

Dyere og bestemt imod købeloven

Måske har de større udvalg end andre, men de lægger også 2-5 kr. mere på ALLE varer end de andre. Det løber hurtigt op ved normale indkøb. Undgår ALTID Bilka pga. dette, men også af en meget dårlig erfaring fra dem, som jeg vil kalde bedrageri jf. købeloven.

Jeg købte en Acer computer. Jf. købeloven er der 2 års reklamationsret på sådanne produkter. Fristen kan ikke gøres kortere eller længere. Efter 1,5 år blev computeren langsom, batteriet holdt ikke strøm og Windows gik ned regelmæssigt. Jeg gik ind til Bilka i Næstved og fik det svar, at det var min egen skyld (hvordan de vil bevise sådanne en anklage fatter jeg ej). De sagde endvidere at der kun var 1 års reklamationsret på batteriet. Jeg truede med Forbrugeklagenævnet hvilket den ansatte besvarede med at et eftersyn på den ville koste 600 kr. og en reperation ville koste 2000. Det var jo sådan set computerens nypris. Jeg skrev en klage til butikschefen, og har aldrig fået svar.

Deres garantipris passer jo ikke, for det er da sjovt, jeg så handler i Rema1000 og ALDI, netop fordi de er billigere.

Fiks det dog. Det hele er fusk og bedrageri!

Wednesday, June 20, 2012

Reply from Bilka.dk

Hej Kurt

Det lyder til at være en knap så spændende oplevelse du har haft i forbindelse med reparation af din computer. Jeg kender ikke til den konkrete sag, men det er rigtigt, at der kan gælde andre regler for reklamationsret af batterier. Som information kan jeg fortælle, at der kan være mange årsager til, at batteriet siger stop før tid. F.eks. hvis det har været udsat for meget høje eller lave temperaturer eller hvis computeren får strøm fra en anden kilde. Her er det bedst helt at fjerne batteriet, da man herved mindsker genopladningscyklusserne og dermed forlænge batteriets levetid.

I forhold til vores prisgaranti, så gælder det for alle tilbud, der er markedsført i Bilka avisen, og sammenlignes med konkurrenternes landsdækkende tilbud, der er direkte sammenlignelige i samme tilbudsperiode. Det gælder altså ikke for almindelige varer, der ikke er på tilbud i den pågældende uge.

Jeg håber I fandt en løsning på sagen om computeren i varehuset.

Mange hilsner
Louise, Bilka.dk

Norwegian

Dårlig erfaring fra tidligere

Måske har de ændret sig, men det ændrer dog ikke min mening om dette selskab. Kan kun besvare det med ordene, såsom fusk og svindel. Jeg skulle til Oslo fra København, til en billig billet. Det var skjulte afgifter det hele. Jeg havde på forhånd ikke valgt at flyve med andre, for de var dyere (på papiret) hvilket ændrede sig. Mit billet blev dobbel op af fx SAS og Widerøe. Jeg har kigget lidt på artikler, og set de stadig benytter dette nummer sammen med Ryanair fx. Mere utryg bliver jeg ved at læse anmeldelsen herinde, om at Norwegian flyver ulovligt. Tak for kaffe! (hov nej, den koster jo også penge på deres fly).

Helene Maria Hansen found this review useful

SAS

Perfekt

Efter en rejse i Europa havde jeg ellers valgt Lufthansa. Jeg hørte så om Trustpilot og kiggede nærmere på Lufthansa. Jeg skiftede hurtigt til SAS, og det var perfekt. EuroBonus er jo et hit. Loungerne er flotte i skandinavisk stil. Ja - alt var perfekt.

Det bliver ikke Lufthansa nogen anden gang, jeg vælger SAS.

Flysas

Perfekt

Efter en rejse i Europa havde jeg ellers valgt Lufthansa. Jeg hørte så om Trustpilot og kiggede nærmere på Lufthansa. Jeg skiftede hurtigt til SAS, og det var perfekt. EuroBonus er jo et hit. Loungerne er flotte i skandinavisk stil. Ja - alt var perfekt.

Det bliver ikke Lufthansa nogen anden gang, jeg vælger SAS.

Kurts profile

profile image of Kurt
Kurt
Reviewer
Male, 1952
København K, Denmark

About