Blondies profile

Reviews (38)

QXL

Manglende Service

Jeg vandt en auktion for 2 mdr. siden, betalte minuttet efter - Men desværre kunne sælger ikke overholde det solgte, så efter flere rykkere bad jeg om annullering. Da sælger var enig i dette, troede jeg faktisk det "bare" var at kontakte QXL og benytte min køberbeskyttelse.... Men her knap 3 uger efter første henvendelse, efter 2 rykkere og ligeledes forsikringer om at de ville ordne min sag er stadig intet sket - Andet end nu efter endnu en rykker kom der svar fra QXL, at min sag bliver behandlet" en gang i næste uge" At det skal tage 4 uger at benytte beskyttelsen og få refunderet gebyr og betaling KAN simpelthen ikke være mere ringe service... Nogle dage ja - men absolut ikke denne lange ventetid, uden respons med mindre kunderne selv rykker... Det er total mangel på service, det er jo at gøre nar af brugerne af sitet... Rystende ringe!

Susanne Yndgaard found this review useful

Tuesday, June 18, 2013

Reply from QXL

Hej Stina.
Tak for anmeldelsen. Køberbeskyttelse, som du får adgang til via QXL-handel, fungerer på den måde, at hvis du ikke får varen fra sælger, vil vi betale dig pengene tilbage. Opstår en sådan situation vil vi selvfølgelig altid forsøge at afklare situationen med sælger først, og lykkes det ikke, så udbetaler vi blot pengene til dig som køber.

I tilfældet her har du valgt at støtte en velgørenhedsauktion for Familier med Kræftramte Børn, og har købt en rundvisning på Christiansborg med Ole Hækkerup for 320 kroner. Vi ved at sælger, dvs. Familier med Kræftramte Børn, ikke er en svindler, og derfor bruger vi selvfølgelig lidt længere tid på at finde frem til en afklaring af om du kan få den vare du har betalt for - eller om foreningen blot må have pungen op ad lommen og betale dig beløbet tilbage.

Jeg er ked af at du opfatter det som dårlig service, at vi bruger tid på at finde en løsning med sælger. Det har vist sig at være lidt ekstra tidskrævende, at skulle kontakte en travl retsordfører og samtidig koordinere med Familier med Kræftramte Børn, men du kan være helt sikker på, at hvis 'varen' ikke kan blive til noget, så får du selvfølgelig dine penge igen.

Mvh. Betina, QXL

Travelfreak.dk

SUPER

Super god oplevelse.

Hurtig, nem og gnidningsfri handel og levering

Ink House

SUPER god oplevelse

Bestilte i weekenden og tirsdag morgen kom patronerne med posten.

Hurtigt og nemt... Jeg kommer klart tilbage

RikkiTikkiShop.dk

Rigtig god

Service og lynhurtig levering.

Jeg køber gladeligt der igen :)

www.inkpro.dk

Dårlige patroner, ufattelig ringe service og dyrere

Jeg har faktisk handlet her tidligere, og ikke haft andet end godt at sige.... Men så købte jeg en ny 4 pack til min printer, og dér skred det så.

Vi skiftede alle fire da min søn skulle til afsluttende eksamener og have alt i orden... Men det var slet ikke i orden: Den sorte skriver dobbelt, og så utydelig at læsning ikke er mulig. Farverne samme skidt, men blå virker slet ikke!

Da det jo er vigtigt at de virker kører jeg ud og bytter, får 4 nye med hjem... Ak ak ak samme møg patroner, sort ikke læsbar, blå virker stort set ikke og de to sidste er så matte i farverne at de ikke kan bruges.
Min datter kører ud med dem, og får bare besked om at farverne virker derude (selv om jeg har vedlagt udskrift, hvor det tydeligt fremgår at de ikke virker ok. her) og så giver de hende en ny sort med hjem... i en stor frysepose uden indpakning...

Prøv at forestil jer hvordan ALT svømmer i sort, incl. begge mine hænder da det går igennem posen også... Så nu stod jeg med 3 farver som ikke dur og en sort som må være godt tom, og ville ødelægge min printer indvendigt hvis jeg satte den i!!!

Der får jeg nok!!!

Min nabo får patronerne ind med det samme, og afleverede pakken hos inkpro i går. Men de er nu slet ikke til at tale med... De bytter ikke uden testsider; jamen væresgod at sætte den sorte i jeres printer!!!
Og siderne var vedlagt både 1. og 2. gang. Og der fremgår det tydeligt at farverne er elendige og utydelige!!!

Jeg har fundet Brother originalpatroner hos Inkclub til næsten halv pris, så dette skriver jeg til dem, og beder om pengene retur med mindre de kan matche denne pris.

Dét forstår de ikke hos Inkpro, for trods flere enslydene forklarings-mails, deriblandt at patronerne har forladt huset, vedbliver damen med at bede om udskrifter ( dem har hun flere af)

Nu er situationen, at de elendige patroner ligger hos Inkpro, som hverken har besvaret prisspørgsmål på de originale, eller sendt mine penge retur!
Og min søn måtte printe hos familie!!!

Usselt usselt usselt, og da prisen samtidig er dobbelt up, fraråder jeg herefter alle at købe derude!!!

Monday, June 18, 2012

Reply from INKPRO

Hej,

Tak for din anmeldelse af os her på Trustpilot.

Vi beklager naturligvis at du har haft en dårlig oplevelse med os og vores produkter.

Mht. blækpatronerne har vi som sagt testet dem herude og der lavede de fine udskrifter, hvilket din datter selv så.
Den sorte du havde returneret var der løbet blæk ud i den pose den lå i og vi gav hende derfor en nyåbnet, men ubrugt og forseglet sort blækpatron med i stedet for.

Da blækpatronerne virker fint i vores printer, har vi derfor over flere omgange bedt dig om at printe en testside, hvilket din datter også blev vist hvordan man gjorde da hun var herude. Uden denne testside, er det stort set umuligt for os at se, hvilke eller hvilken af farverne der er fejl på. Eftersom du samtidig har prøvet to forskellige patroner, samt at patronerne virker i vores printer, er det meget nærliggende at tro at det er din printer der driller - hvadenten den skal renses, kalibreres eller noget helt tredje. Du skal være meget velkommen til at kontakte os så vi kan hjælpe dig med dette over telefonen. Du må også gerne tage din printer med ned til os, så vi kan kigge på den.

Du er selvfølgelig også velkommen til at få dine penge tilbage og/eller købe nogle originalpatroner i stedet for. Vi har prisgaranti hos Inkpro, så vi matcher vores konkurrenters vejl. udsalgspris, hvorfor du selvfølgelig kan købe dem hos os til samme pris som du har set dem til hos inkclub. Dette gælder dog kun de originale blækpatroner, da vi allerede ligger langt under inkclubs priser på de kompatible produkter.

Mvh
INKPRO

www.computersalg.dk

Rigtig god handel

Let og ligetil, dog kunne de ikke overholde deres egen leveringsdato, og det oplyste de ikke undervejs.

Derfor kun 4 stjerner

Bookseat

Puden er genial

Men plastdelen knækkede efter kort tid, og elastikken
måtte efter råd fra firmaet, klippes over og er allerede en anelse slap i koderne.

Men puden fungerer rigtig godt, dog en anelse i overkanten
prismæssigt.

www.lavprishvidevarer.dk

Nemt

og bekvemt

Deres chat virker fint, men medarbejderen har ikke helt styr på priserne.

Levering dagen efter køb.

SAXO.com

Let og smertefrit

Meeen en anelse langsomme...

Bestilte fredag eftermiddag ca 14, og der er de åbenbart gået hjem, for intet skete før mandag.

Yderligere et par dage gik og så kom bøgerne.

Jeg savner service på siden, hvor det fremgår hvornår bøger på lager er fremme ved bestilling inden xxx tidspunkt.
Det er en rigtig god service på næsten alle web. butikker, den kunne saxo godt tilslutte sig.

Men let at bestille derinde, og trods ventetiden kommer jeg nok tilbage :)

Trendsales

Helt okay

Forholdvis nemt og betalingsdelen er okay

Elgiganten.dk

Let og smertefrit

Jeg købte en Bosch vaskemaskine med levering og opsætning.

Let køb og betaling på sitet, og fik en opringning en times tid før de to søde gutter kom. Den gamle blev båret ned, og den nye sat til...

Eneste grund til de 4 stjerner er, at de efterlod min vaskesøjle næsten midt på gulvet... Og jeg havde jo netop betalt dem for at sætte den på plads fordi jeg ikke selv kan...
Desværre opdagede jeg det først, da de var kørt igen.

Elsebeth found this review useful

Just-Eat.dk Aps

Nem...

og god bestillings site

batteribyen.dk

Altid

Rimelige priser, og nem og hurtig levering

Maxi Zoo Danmark

Gode priser

Men hjemmesiden er under AL kritik.

Deres varekatalog er på 2. år stadig ikke funktionsdygtigt...

Mr. C found this review useful

Krak

Ikke til at leve uden

Den skønne uundværlige årlige vejviser i bogform er blevet afløst at den lige så uundværlige site... Eneste klage er, at det ikke altid er nemmeste vej der fremkommer.

DONG Energy

ALT FOR DYRT

Dong er blevet en mastodont på alle områder... Og det er ikke et kompliment.

Det er monopol og magt i en grusom blanding...

Ville ønske jeg kunne skifte mere end blot den reelle el-leverandør

Peter P. found this review useful

Stoevsuger Shop

Nem...

Og hurtig handel. Dejligt med reservedele og poser til nogenlunde priser.

Chanti

Billige skønne smykker

Billigt, og trods en meget ringe søgefunktion, forholdsvis let at bestille...

HTH Køkkener A/S

Glad for mit køkken

Elementerne er fine, men konsulenten var ikke for smart... eller måske fór smart.

Lidt arrogant, og måske et kursus i opmåling var måske på plads... men den 8 cm for korte bordplade med underlimet vask, blev dog udskiftet :D

Harald Nyborg

Billigt

kunderservicen kan blive lidt bedre, men det må priserne opveje.

Hjemmesiden kunne godt trænge til et facelift med bl.a. en bedre søgefunktion.

PayPal Danmark

Nemt og stort set sikkert

Det blir ikke nemmere at betale via nettet, med sikkerheden i højsædet.

SOS International

Fuldkommen fantastisk

Vi havde desværre behov for SOS hjælp under en rejse i foråret.

Men for filan hvor er vi blevet fantastisk godt taget hånd om, både under og efter ferien.

De ringede dagligt under indlæggelsen og spurgte til os alle, sørgede for kontakt med hospitalet og danske lægers kyndige vejledning, så alt gik rigtigt til.

Da vi kommer hjem sender vi papirerne (nuvel de har en lidt gammeldags metode til indsendelse af papirer) men stort set hver kontakt er blevet besvaret kompentent, og vores sagsbehandler har været fantastisk, også en stor hjælp til den videre sag.

Mange mange tak for stor hjælp, jeg følte hele vejen, at vi var i trygge hænder.

Thursday, October 10, 2013

Reply from SOS International

Hej Blondie

SOS International har ikke tidligere overvåget de anmeldelser, der kommer ind på Trustpilot.dk, hvorfor vi ikke har kommenteret din anmeldelse tidligere. Som et led i en mere proaktiv kundeservice vil vi fremadrettet være til stede på platformen og lytte til tilbagemeldinger, vores kunder giver os. Ris og ros er en vigtig del af vores forretningsudvikling, og vi vil tage alle de input, der kommer med videre.

Tak fordi du tog dig tid til at skrive en anmeldelse på Trustpilot.dk. Vi er meget glade for din positive feedback.

Venlig hilsen SOS International.

Klarna

Hetz

Jeg skulle bruge flystrømper inden en rejse over atlanten, jeg fik næsten en garanti for at de nåede frem... men det gjorde de ikke.
Og da jeg lander uger senere, er de stadig ikke dukket op!

Men til gengæld kommer der så en rykker fra Klarna AB?!?!?

Jeg kontakter firmaet telefonisk, de beklager at strømperne aldrig nåede frem, og lukker hermed sagen.

Men se det gør Klarna ikke!!!

De sender rykkere i eet væk, og slutter af med at sende mig en RKI varsel sammen med at jeg nu pludselig også er blevet en sag hos et dansk kreditbereau???

Det er fuldkommen vanvittige forhold, de er to fuldkommen blotlagt for kundeservice, og kører hetz mod almindelige mennesker... føj for sa... hvor er det groft.

Lad være at købe online fra svenske firmaer, du kender ikke konsekvenserne!!!

Katuscha, Tanja Sigersted, Dorthe Gulbæk, Birger Stenstrupand Kim Hougesen found this review useful

Stofkiosken

Super godt stof

Jeg faldt over siden, og fandt mørlægningsstof i 35 farver. Nu er gardiner til hele førstesalen syet, og for filan dét er kvalitet. Jeg har ledt i flere år, og anbefaler VARMT deres stof.

Jeg skulle forhøre mig om tilhørende tråd, men som andre nævner, er telefonisk kontakt umuligt... Jeg opgav efter meget lang ventetid i røret.

Forsendelsestid kunne også være bedre, der gik 3 dage før de afsendte.
Så derfor 4 stjerner for kvaliteten.

Coolshop

Hurtig...

og gnidningsfri levering igen :o)

AL Bank

Ikke en bank for alle...

Banken nægter nye kunder lønkonto, hvis der er gæld på årsopgørelsen... Hvad filan er det for en ussel og diskriminerende behandling...

Christina found this review useful

SEAS-NVE

Virkelig ringe service

Den ene hånd aner ikke hvad den anden laver... Men at snøre kunderne så de skal betale højere pris... Dét kan de...

Det blir EX-kunde... og aldrig igen-kunde

Martin Johansenand Benthe Buchleitner found this review useful

Hundefoder

Super hurtigt

Desværre er mit foder ikke længere tilgængeligt hos dem, det er en skam for deres tilbudspris var fair og leveringen hurtig

Zooplus

Virkelig ringe service

Man kan ikke ændre i bestillingen, selv inden den forlader dem.

En fejl af dem udløste en annullering af min ordre for at de så rettede den manuelt... så langt så godt.

Men nu har de så taget betaling for begge ordrer, og vil ikke samarbejde med at annullere den forkerte betaling, og samtidig sender de så ikke den korrekte ordre fordi den ene afdeling ikke kan se at den anden allerede har snuppet pengene... to gange.

Så nu er det: ingen dyremad, gidseltagning af over 5000 kr. og dermed udsigt til at vente en måned på at de "løslader" pengene

Ebay

Nemt og stort set sikkert

Jeg handler rigtig meget på Ebay :o)

De fleste gange går handlerne som smurt, og de få svipsere der har været, er de fine til at sikre tilbagebetaling :o)

TDC A/S

Virkelig ringe service

Lover meget meget mere end de ønsker at overholde... Holdt 500 husstande for nar i flere mdr.

ALt for ustabile, dyre og non-servicemindede

Tuesday, February 15, 2011

Reply from TDC A/S

Hej Blondie,
Det lyder som om du har været igennem et uheldigt forløb. Hvis du gerne vil have, at jeg kigger på det for dig, kan du sende mig en mail på thomaswandahl(snabel-a)tdc.dk.

Med venlig hilsen

Thomas Wandahl
Kundeservicechef i TDC

Fullrate A/S

Supporten styrer

Har været kunde fra starten...

Har haft en del bøvl det seneste år, med vores trådløse forbindelse... Men for pokker hvor de gutter på supporten bare er fantastiske :o)

var det ikke for dem, var jeg smuttet.... Men de bringer smilet og løsningerne frem.... kanon :O)

Tuesday, February 15, 2011

Reply from Fullrate A/S

Kære Blondie,

Tusind tak for din anmeldelse. I vores supportafdeling gør vi alt for at svare og løse kundernes henvendelser med professionalisme og et smil.

Det er dejligt at høre, at du har gode erfaringer med supporten hos Fullrate. Vi vil gøre hvad vi kan for at holde niveauet i fremtiden.

Tak for rosen.

De bedste hilsner,
Fullrate Support

Apollorejser

Okay...

Men heller ikke mere

Meget skidt tlf. service og svært ved at overholde det lovede på destinationen.

1. og nok sidste gang hos dem

Danske Bank

Blød mellemvare

Det går nedad med kundeservicen :o((((

GF Forsikring

Perfekt

Indtil videre et fantastisk godt bekendtskab :o)

Og virkelig god pris på års-rejseforsikring...

Thumbs up GF :O)

Camilla Vilhelmsen found this review useful

Fotoit

Ovetaget Martinguld.dk

FotoIT har overtaget Martinguld foto...

Desværre yder de samme ufattelig ringe service som deres forgænger.
De udsender besked til skoler omkring hvordan alle os, som er kommet i klemme skal forholde os for at få de billeder vi har betalt for, for flere mdr. siden...

Problemet er bare, at når man sender mail indeholdende den dokumentation de efterspørger, sletter de samtlige mails...

Der MÅ være en måde at stoppe dette vanvid på.

Vibeke, Anine Petersen, TMBand Niklas Kirk Mouritzsen found this review useful

Wednesday, February 2, 2011

Reply from fotoit.dk

Kære Blondie ?
Ja servicen var for nogel lig med nul og andre 100% i top, og havde de dog bare være det alle sammen, men sådan var det desværre ikke.
Mange ting ville være anderledes hsi vi kunne gå tilbage i tiden og lave tingene om, men det kan vi heller ikke, kun arbejde på at blive bedre hver dag, og det gør vi.

kritik modtaget og med respekt, for den er berettiget og intet skal forsøges bortforklares, for det var bare ikke godt nok.

Men nej ingen mails blev bare slette som du antyder, dette er ikke korrekt, men vi svarede ikke på nok af de mails der kom.

Med venlig hilsen
Kim Holzmann

Cdon

For lang tid før afsendelse og fusk med Track and Trace

Det var min 3. handel... De 2 forgående forløb okay, bortset fra leveringstiden.
Der går nemt 2-3 dage før de overhovedet finder varen frem på lageret.

Denne gang sender de så et Track and trace nummer da jeg har købt telefoner. Problemet er bare at de IKKE har afsendt pakken den dag, men kun data til pakken!!!

Der går yderligere 2 dage, jeg henvender mig i mellemtiden efter at have talt med postdanmark, de skriver at de har sendt pakken, trods beviser på det modsatte. Endelig bliver der afleveret en pakke hos postdanmark til det allerede eksisterende data nr. Og telefonerne ankom i dag.

Når de ikke kan overholde deres egen leveringstid bør det stå på siden, og så er det virkelig usmageligt at de lyver om afsendelserne...

Det er bare ikke godt nok!!!

Blondies profile

profile image of Blondie
Blondie
Reviewer
Female, 1969
Herlev Municipality, Denmark

About

Nethandels elsker :o)