Astrids profile

Reviews (4)

Asos

Som regel ingen fejl

Jeg har bestilt en del fra siden, og som regel er der ingen problemer. Dog oplevede jeg en enkelt gang at få den forkerte vare med posten. Den vare jeg egentlig havde bestilt var i mellemtiden udsolgt, og jeg havde alt besværet med at returnere pakken, mod en undskyldning og lidt rabat.

Men generelt er siden rigtig god, og deres kundeservice er til at snakke med. Dog er størrelsesangivelserne nogle gange vildt unøjagtige. Det er selvfølgelig producenternes skyld mere end Asos.

FONA.dk

Fortravlet betjening

Jeg havde brug for et kabel, der kunne gå mellem min xbox og mit TV. Præcis det sagde jeg, for mere ved jeg heller ikke. Jeg blev spurgt, om det var en nyere xbox, og derefter solgt et kabel til 170 kr.

Kablet passer på ingen måde til mit TV. Æsken var af svejset plastic, så jeg kan selvfølgelig ikke få pengene tilbage.

Ellos

Ingen kundeservice

Jeg bestilte bl.a. et sæt undertøj til en ferie. Fordi jeg var nysgerrig, kiggede jeg på min ordre dagen efter. Halvdelen af sættet stod (efter min bestilling og betaling dagen før) som "slutsolgt," hvilket jeg ikke tænkte nærmere over. Det er trods alt ikke et dansk ord, og jeg gik ud fra, at siden jeg ikke hørte noget fra Ellos, var alt i orden.

Da jeg modtog pakken, kunne jeg imidlertid regne ud, at "slutsolgt" måtte betyde udsolgt, for jeg stod med kun halvdelen af sættet i hånden.

Jeg skrev straks til kundeservice, da jeg ikke havde lyst til at betale for at returnere et halvt sæt, som jeg egentlig gerne ville have haft det hele af. Og tre dage senere, tog jeg på ferie, uden et svar.

Da jeg kom hjem, havde de svaret, at jeg ikke behøvede at betale for at sende pakken retur. Men jeg havde været så længe væk, at det var for sent at bruge systemet på deres hjemmeside. Jeg skrev til kundeservice igen - og fik intet svar.

Hvorfor de overhovedet sendte min bestilling af sted, uden at informere mig om manglen, forstår jeg ikke. Handler der ikke igen - priserne er gode, men det er ALT for meget arbejde at have med ellos selv at gøre.

Edit:
Efter jeg havde skrevet på trustpilot, blev jeg med det samme kontaktet af ellos' kundeservice, og de tilbød mig, som de har svaret her, en refundering, uden jeg behøver at sende varerne tilbage. Det er pænt af dem, men det undrer mig, at jeg fik et svar så snart jeg offentliggjorde noget på nettet. Derfor lader jeg min anmeldelse stå, som jeg skrev den. Så må andre selv bedømme det.

Wednesday, September 12, 2012

Reply from www.ellos.dk

Hej Astrid
Jeg er forfærdelig ked af, at du ikke har fået besked på, at varen er udsolgt, og at du herefter ikke har fået svar på dit spørgsmål om returnering af varen.
Jeg vil sørge for, at vi får returregistreret varen, uden du behøver at returnere undertøjet. Derfor har jeg lige brug for dit kundenummer, så vil du være sød og kontakte mig på hovednummeret 70 100 200 eller sende dit kundenummer i en mail til elloskundesupportemails@cce.dk. På forhånd tak.

Venlig hilsen
Githe
Kundeserviceafdelingen, Ellos

www.mobilesale.dk

Billigst og utroligt hurtig

Jeg bestilte en smartphone om aftenen og havde den i hånden dagen efter. Telefonen var billigst her, og alligevel var der ingen problemer. Absolut et sted jeg vil købe hos igen.

Astrids profile

profile image of Astrid
Astrid
Reviewer
Male, 1981
Denmark

About