Dany N.s profile

Reviews (17)

Leg & Hobby

Super og god service

Høj kvalitet.

Bibob.dk

UTILFREDS KUNDE.

Kære Christian,
Jeg har skrevet til dig via mail og jeg har skrevet til klage afdeling, til nu og til i dag, vi er torsdag den 13.02..2014, det kommer ikke nogle i min konto. Jeg har et spørgsmål til dig, hvorfor er det så svært for at får min ret, jeg er double så skuffe nu pga jeg tror med dig det var en løsning til min problem men jeg har fundet af, at dit svar hvad som kundeservice. Jeg har haft en dag 3 nummer hos jer, efter hvad er sketter med mig , det bliver alt for svært at komme igen og bliver kunde hos jer!
Dany N.

Morten Østergaard found this review useful

Monday, February 10, 2014

Reply from Bibob A/S

Hej Dany

Tak for din anmeldelse. Jeg er ked af at læse, at du har haft problemer med at få opsagt nummeret og udbetalt din restsaldo efter at have talt med kundeservice.

Jeg vil meget gerne tjekke op på udbetalingen for dig, hvis du sender mig dit nummer på e-mail til trustpilot@bibob.dk

Mvh.
Christian, Kundeservice

Postdanmark

jeg kan ikke skriver nogle mere end det er dårlig service.

Jeg fik ikke sms eller mail om min pakke fra H&m, det var lagte i posthus for mere end 10 dage, i dag jeg var ned for at hente en pakke fra eurotoys og her ekspedient sagte til mig at du har også en apkke fra H&M, så her jeg har spørgte hende om H&M pakke hvor længe hun hafte min pakke og hun sagte mere end 10 dage, Hvad hvis jeg har ikke haft den pakke fra eurotoys , kommer ikke at min pakke bliver sendt retur til H&M, dårlig service, Call by phone til kundeservice for mere end 12 minuutter det sketter ikke nogle så jeg har valgte her i stedet for at bedømme Post Danmark.

Birger Stenstrup found this review useful

Zalando

Det nægter med at annullere min order.

Er det mindre end et stjerne, hvis det er muligt jeg siger ikke nej! Halv stjerne det er nok, jeg tror.
Jeg var meget overraske da hun sagte til mig i kundeservice, vi kan ikke annullere din order, jeg kommer ikke tilbage, det bliver min sidste order.
mit order er:11303000598924.
Det jeg kan ikke forstå at hvis du kigger korrekt hvornår jeg har lagte min order det var en lørdag eftermiddag og jeg har ringet til kundeservice, Mandag pga det er ikke nogle jeg kan snakke med i Lørdag eller Søndag, og jeg har spørgte venlig kundeservice, kan du venlig annuller min order da jeg har lagte før i går, og hun har sagte med det samme, nej, så jeg har sagte til hende men de arbejder ikke i weekend og det eneste mål at ringe til dig først nu, men alligevel hun sagte nej, og til mig det ikke meget om det , det er korrekt som du forslår at jeg kan sende min vare retur op til 30 dage og som du har skrevet også, men 1st i princip det skal kigge på mig som kunde og som du kan se også at jeg bestiller næste 2 gange om måned(minimum mellem 300kr og 400kr for hver gang) fra Zalando hvis ikke 3 gange , så jeg er ikke en kunder som han har bestilte kunne den gang og det var det!
Men nu pga jeres unfair beslutning , jeg har valgte med at komme ikke tilbage og bestille fra jer, det har lavet en fejl !
Måske det er ikke vigtig til jer deres kunde men mere hvordan det tjene penge på deres kunde.

Thursday, August 8, 2013

Reply from zalando.dk

Kære Dany

Hos Zalando arbejder vi på at øge vores leveringsservice, så bestillingerne kommer hurtigere af sted fra lageret. Hvis man kontakter vores kundeservice efter at ordren er klar og afsendt, kan vi desværre ikke nå at annullere den.

Vi kan se, at du har valgt at tage imod pakken. Hos Zalando har du 30 dages fuld returret. Det er gratis at sende varer retur med vores returdokumenter.

Vi håber at se dig på Zalando.dk igen.

Mvh
Team Zalando

De3bedste

God pris .

Meget tilfreds jeg anbefalder det andre at prøve med at købe fra*de3bedste.dk*

klodskassen.dk

hurtig levering

God og billig lego

Legbilligt

God og billig lejetøj

Billig pris til super kvalitet

CBRA & KO - Zebra & Ko

God service og god qualitet

Jeg har købte nogle bil pleje til min bil og det var ikke kun billig men også super i service og pris. Jeg anbefaler det andre at bruge CBRAOGKO.

TELMORE

Er det mindre end en stjerne?Jeg fik en tilbud af mobilt bredbånd, men..desværre gik ikke godt fra starte.

Jeg fik en tilbud af mobilt bredbånd, men desværre det holder ikke deres aftale, fra starte lavede 3 fejl med mig på en dag, så jeg har skrevet tilbage til kundeservice, at jeg ønsker at opsige pga hvis det er fra starte og som ny kunder det har lavet 3 fejl , hvad er forventninger i fremtid? Første fejl min konto var plus , Fejl 2 min konto minus og Fejl tre min konto nul.!
Hvor længe skal jeg vente før jeg får en svar fra dig TRINE, a propos hvad sketter med mig??

Thursday, June 21, 2012

Reply from Telmore A/S

Hej Dany.

Jeg er ked af at du har haft en uheldig oplevelse i forbindelse med køb af Mobil Bredbånd hos os, det er naturligvis ikke det vi ønsker.

Jeg kan ikke se hvad der er gået galt, og derved hjælpe dig, ud fra din anmeldelse, og det er desværre heller ikke muligt for mig at finde din bruger. Du må derfor meget gerne sende mig nummeret, det drejer sig om, til trustpilot@telmore.dk. Herefter har jeg mulighed for at hjælpe dig med at udrede eventuelle misforståelser.

Med venlig hilsen
Trine, TELMORE


Besvarelse d. 21/06-2012
Hej Dany,

for at jeg kan undersøge din sag er jeg nødt til at bede om nummeret som det drejer sig om. Jeg har ikke modtaget en mail fra dig med det endnu. Jeg skal derfor bede dig sende det til trustpilot@telmore.dk. Før jeg modtager nummeret her, har jeg desværre ikke mulighed for at undersøge sagen, og vende tilbage til dig.

Med venlig hilsen
Trine, TELMORE

Outnorth

Super qualitet

Du betaler men du får god qualitet for den pris.SUPER

Fullrate A/S

Gode service , gode produkter og gode kvalitet.

Vi har med Fullrate internet(fuld hastighed) og telefoni og nu til næste år vi skal også få en aftale for at modtage også tv pakke med dem, jeg håber i fremtid det kan lave også nogle til mobil da jeg har hørte det bliver snart deres ny produkt . Good job guys!

Callme

Gode service og det hjælper deres kunde

Jeg har haft en problem med regning (fejl betaling) og jeg bliver ringe op og nu min penge det skal blive tilbage udebetalte den 01/12/2011 . Come on guys, give dem en chance , det sketter fejl en gang i mellem , husk vi er mennesker og mennesker laver fejl. Her jeg skal sige store tak til Jeppe, han hjælper mig at løse min problem.-

Niceperfume

god service, god pris

JEG ER MEGET TILFREDS FRA DERES SERVICE, GOD PRISER OG BILLIG END DET ANDRE.

Aarstiderne

meget dyr med dårlig kvalitet-og kundeservice hjælper ikke meget når du klage

Jeg har bestilt mere end en gang og hver gang jeg bliver skuffer fra aarstiderne. dårlig kvalitet og det blandet god vare med nogle gamle, sidst gang jeg har bestilt en vandmelon kasse og jeg smider denne kasse pga det var ikke så god den vandmelon det var i kasse.Klage til kunde service det hjælper ikke meget Dårlid service, Aldrig jeg prøver igen. det blander god med gamle frugt og grønsager, dårlig service det hjælper ikke meget plus chauffør han afleverer forkert kasse til os 2 gange , nej nej nej aldrig igen , PAS PÅ.
Bestille aldrig fra dem meget dårlig

Tuesday, July 2, 2013

Reply from Aarstiderne A/S

Kære Dany,

Tak for din henvendelse.

Jeg beklager meget at du har haft en dårlig oplevelse med både produkter, levering og service! Man skal naturligvis ikke betale for varer man finder utilfredsstillende og jeg er ked af at høre hvis vi har givet dig grund til at tro andet.

Hvis du giver mig dit kundenummer vil jeg gerne både kigge på hvad der er gået galt leveringsmæssigt og kreditere de/den dårlige vandmelon(er) du har modtaget.

Jeg håber på at høre fra dig.

Hav en god dag.


Kære XX

Tak for din henvendelse.

Jeg beklager meget at du har haft en dårlig oplevelse med både produkter, levering og service! Man skal naturligvis ikke betale for varer man finder utilfredsstillende og jeg er ked af at høre hvis vi har givet dig grund til at tro andet.

Hvis du giver mig dit kundenummer vil jeg gerne både kigge på hvad der er gået galt leveringsmæssigt og kreditere de/den dårlige vandmelon(er) du har modtaget.

Jeg håber på at høre fra dig.

Hav en god dag.

Med venlig hilsen

Stine Aa / Aarstiderne

Valueshop

perfekt

jeg bestiler igen.

GameBits.dk

Godt produkter

alt det gik fint, og fik min produkter som jeg har ventede en `Sniper elite til wii ^, jeg håber i fremtid jeg får meget en 50 kr rabat når jeg skal købe igen fra dem

Dany N.s profile

profile image of Dany N.
Dany N.
Reviewer
Male, 1972
Denmark

About