Bob Nijks profile

Reviews (3)

Vodafone

Gewoon veeeeel te duur en niet eerlijk!

Mijn 2 jarige abonnement is al een jaar afgelopen. Ik betaal 270 euro per maand voor mijn bel/internet en sms bundel.

Bij Simpel kan ik een ruimere bundel krijgen voor 69 euro! Dat scheelt 200 euro per maand en dus 2400 euro per jaar!!

Vandaag Vodafoon gebeld om te vragen hoe ik het abonnement kan stopzetten.... Totaal verbaasd DRIE maanden opzegtermijn1! Het abonnement is al een jaar verlopen en toch drie maanden opzeg termijn!

Hoezo opzeg termijn?

De dame aan de telefoon hoefde ook niet te weten waarom ik wilde opzeggen en eigenlijk interesseerde het haar niets.

Lang Leve Vodafoon of toch maar niet!

Bob Nijk

VisitekaartjesSnel.nl

Superrrrr!

Morgen ga ik naar Milaan om de Salone Del Mobile te bezoeken. Gister bedacht ik dat mijn visitekaartjes bijna op waren.... na even zoeken op google kwam ik op visitekaartjessnel.nl uit.

Hoewel ik wat sceptisch was ging het bestellen super eenvoudig en vandaag had ik mijn kaartjes naar volle tevredenheid binnen!

Bij onze drukker ben ik niet alleen veel langer aan het wachten maar betaal ik ook nog eens een veelvoud.

Ik kan iedereen aanraden om hier je kaartjes te bestellen!

Bob Nijk
Hala Nederlandsche Lampen Fabriek BV

Matras Direct

Oude verkoop truc bij Matras Direct

Iets anders leveren als is afgesproken en als je dan gaat klagen kan je veel bij betalen om alsnog te krijgen wat je hebt besteld.
Wij kochten bij matrasdirect een bokspring in de aanbieding en hebben op verschillende matrassen gelegen om te kijken welke matras voor ons lekker lag. Alles ging heel soepel en al snel werd er een koopbon gemaakt. Aangezien het matras moest worden besteld duurde het een week. Inderdaad na een week was de bestelling binnen en hebben we de spullen opgehaald.

Bij thuiskomst bleek onmiddellijk dat de door ons bestelde matras een compleet andere matras was. Wij hadden een pocket veringmatras besteld die lekker zacht lag. De matras die we hadden was kei hard! We belden de Matras direct in Naarden waarop we naar de winkel konden komen om een andere uit te zoeken. Niet dat ze hun fout erkenden…. Nee het was precies de matras die we hadden besteld alleen zat er een hele andere buitenhoes omheen aan de binnen kant zou de matras hetzelfde zijn. Hij was natuurlijk harder omdat de matras inde showroom nu eenmaal veelvuldig door verschillende mensen was gebruikt bij het proefliggen. Uiteraard werd ik boos! Vriendelijk zij de vrouw dat we konden kijken naar een andere. Maar toen kwam de truc…. Of we even 800 euro wilden bij betalen.
Leuk hoor!

Joseppe Greuters found this review useful

Bob Nijks profile

profile image of Bob Nijk
Bob Nijk
Reviewer
Male, 1966
Huizen, Netherlands

About