Jakob Rex Mikkelsens profile

Reviews (36)

iBob.dk

Skuffet og ikke mindst irriteret som bare pokker

Jeg bestilte en masse skriveartikler og da jeg så endelig skulle hente pakken manglede der noget, som de så havde sendt i en anden pakke selvom det var en samlet ordre.

Nu står jeg med en masse ting og kan se på følgesedlerne at nogle ting er i rest andre udgået, og jeg har mest af alt lyst til at pakke alt lortet sammen og så sende det tilbage.

Tilmed er nogle af varene forkerte i forhold til det beskrevende på hjemmesiden.

Det mindste de kunne gøre var at ringe, sms eller sende en mail om jeg vil have et alternativ til de vare som var i rest eller udgået.

Tænk sig hvis købmanden jeg handler ved over nettet brugte samme metode når jeg skal afholde julefrokost... så fik jeg svesker men ingen and. Jeg fik risengryn men ingen kirsebærsovs.

M.C. found this review useful

Friday, September 7, 2012

Reply from iBob

Kære Jakob Rex Mikkelsen

Tak for din anmeldelse af på Trustpilot. Først og fremmest vil vi gerne undskylde for den mindre gode oplevelse du har haft hos iBob. Vi vil gerne give vores mange tusinde kunder Danmarks bedste service, og vi bliver desværre kun bedre, når vi modtager anmeldelser som din. Din konkrete oplevelse kan vi ikke ændre på, men vi vil prøve at råde bod på det.

Vi vil gerne beklage den ulejlighed, det har været for dig, at vi har sendt dine varer som to pakker. Vi vil ligeledes beklage, at du har været så uheldig, at du har købt udgåede varer, som ved en fejl lå på vores hjemmeside.

Vi har efterfølgende skrevet til dig, at du var meget velkommen til at kontakte os, så vi kunne hjælpe dig med at finde et alternativ til det udgåede. Vi har ligeledes givet dig en returlabel, så du kan returnere alle varerne uden omkostninger for dig, hvis du ikke ønsker at beholde dem.

Vi vil selvfølgelig meget gerne råde bod på den dårlige oplevelse, du har haft. Hvis du ringer til os en af de nærmeste dage, så vil en af vores kundesupportere sørge for, at du på din næste bestilling får en gratis premierefilm efter eget valg – værdien er minimum kr. 149,-. De finder dit kundekort og skriver det på kortet. Næste gang du bestiller, ringer du til os og nævner, at du har en premierefilm til gode. Så vil kundesupporteren sørge for, at filmen kommer med.

Du kan se udvalget af premierefilm her: http://www.ibob.dk/film/nyheder

Vi beklager endnu en gang din mindre gode oplevelse, og håber at du vil tage kontakt til os
– og at vi kan gøre det godt igen, næste gang du handler hos iBob.


Med venlig hilsen

Tommy
Kundesupportteamet
iBob A/S

Bring

Elendig...elendig... de burde overveje en anden branche

Jeg skulle modtage en Dankort Terminal fra Nets.
Det siger lidt ligesom sig selv at det haster da den vi havde var brændt sammen ved en software opdatering.

Nets prøver netop nu at bruge Bring.

Vi skulle modtage pakken om fredagen men intet bud kommer, og ingen seddel lagt i postkassen.

På deres hjememside skriver de at pakken kan hentes på nærmeste posthus, men den service bruger de ikke og er en fejl da de har kopieret hjemmesiden og blot oversat den fra et andet land og sprog (fik jeg og vide da jeg kontaktede dem)

Vi har nu taget kontakt til Nets og nedlagt påstand om at vort samarbejde måtte ophøre med mindre de fandt en anden og mere seriøs leverandør eftersom Brings kundeservice ikke et til nogen hjælp for mig som kunde og ofte disker op med undskyldninger på undskyldning.

Ingen anbefaling herfra.

Omenahotels

Pis på vægen og elendig service

Aldrig har jeg været på et mere elendigt hotel.

Ikke nok med at en skydedør i brusekabinen faldt sammen da vi forsøgte at lukke den, derforuden bar bruseren præg af at den havde været benyttet til toilet, da der var fedt, støv og urinrester i hjørnerne. Ydmere var der op af vægen i opholds rummet hvor der også var indrettet dobbeltseng, en større plamage på 30 cm med urin der havde løbet ned af vægen.

Da vi ringede kom en polak vi ikke kunne kommunikere med, som satte brusedøren på igen, og da vi ved det efterfølgende bad ville lukke bruseren af faldt døren af igen.

Ved telefonisk kontakt til Omena, fik vi og vide, at hotellet var prisbillig, og derfor måtte vi forvente at værelserne ikke er helt i orden.

Vi har nu taget billeder af tingene, og må forsøge at få Omena i snak, da det er helt uacceptabelt at der er urin op af væggen i opholds rummet.

Jeg kan desværre ikke anbefale hotellet til andre, brug jeres penge på et andet hotel, for der findes bedre alternativer til samme pris hvis ikke billigere.

Nederkjaersholm

Brylluppet var klar

Brylluppet var planlagt, og vi havde fået tilsagn om at kunne afholde dette hos dem. Invitationerne var lavet, men fik så den triste besked at der var optaget.

Flashogfotobutikken.dk

Super, hurtig og venlig service

Må erkende at det var en stor glæde at handle her.
Efter at have afgivet ordren blev jeg ringet op af butikken for at aftale hvilken dag jeg ville modtage produkterne da disse var til en virksomhed.

Kvaliteten var over mine forventninger da jeg ofte betaler mere et andet sted for produkterne, så alt i alt et sted jeg fremover vil handle ligeså tit jeg har behov og mulighed for det.

Kan på det kraftigste anbefales!

wupti.com

Hurtig levering og gode priser

Har kun fået god behandling herfra!

Vistaprint

Så stop dog med at spame mig!

Handler du én gang ved dem for at se om deres produkter er optimale, bliver du spammet for hårdt med "DU er den heldige" "NETOP NU TIL TROFASTE KUNDER, DET ER DIG!" "SKYND DIG JAKOB" og en masse andre mails der skulle virke unik for mig, men selv samme mails får mine venner også.

Det kan godt ske enkelte ting er gratis, men portoen er peberet!

Just-Eat.dk Aps

Enkelt system

Enkelt og nemt at bestille pizza o.l. dog er de blevet lidt kvalt i sin egen susces da man får de såkalte point du i realiteten ikke kan bruge til en eneste dyt som man nu engang kunne.

Ligeledes ved en større ordre forbyder flere pizzariaer at bestille igennem Just-eat, muligvis fordi de betaler i sidste ende procenter til dem.

Interflora

Super service

Super service man hjemmefra kan bestille og betale for blomster... dog syntes jeg det er bemærkelsesværdigt at prisen over nettet er dyre end hvis jeg går ned til en forhandler der er med i Interflora og bestiller samt betaler igennem ham.

Det giver ingen mening når man betjener sig selv på nettet!

Jensens

Fin dig i næsvis medarbejder i Viborg

Hvis du har tænkt dig at sætte dine ben i Viborg, så undlad at gøre det dagen efter en weekend dag.

Ikke nok med at man skal finde sig i at blive svaret igen af en medarbejder, oveni købet lader den chef der er på arbejde, sende selv samme servicemedarbejder i køkkenet for at tilberede maden trods chefen er kokken.

Endvidere blev der fundet bbq sauce i deres tandstikholder.

Print2People

Mage til frækhed skal man lede længe efter

Igennem den sidste tid har jeg benytter Print2pepole.dk og må sige at jeg til tider har været irriteret. Dog er der kommet medarbejdere nu der forstår kunderne, og forsøger at løse problemerne bedst muligt.

Så det er med glæde at jeg kan anbefale disse.

Saturday, February 4, 2012

Reply from Print2People

Kære Jakob,

Tak for din nye anmeldelse!
Den er vi naturligvis rigtig glade for!

Vi forsøger løbende at forbedre os og konstruktiv kritik og forslag til forbedringer fra vores kunder er med til, at hjælpe os godt på vej.
Der kommer mange nye og spændende tiltag i 2012.

Naturligvis kan der opstå fejl - vi er trods alt også mennesker bag - men vi vil gøre vores ypperste for, at vores kunder får en god oplevelse, når de handler hos os.

Med venlig hilsen
Kim Frederik Balleby
Project Manager

Dansk Net

HOLD DIG VÆK!

Har ventet 86 dage nu!

Og da jeg bestiller bliver jeg pludselig ringet op af en sælger der vil anbefale mig at jeg skal have en teknikker ud. Da jeg siger nej, vælger han at ringe igen, og anden gang siger jeg nej.

Men alle gange 3 ringer han en sidste gang hvor jeg må sige ja for at slippe for hans opringninger og undskyldninger som er desideret afpresning.

Gang på gang gives undskyldninger for hvorfor forbindelsen ikke køre endnu, og da jeg modtager første regning er det for en periode fra før jeg får internet. Derforuden skriver de heller ikke kontaktoplysninger på deres faktura såsom adresse og gerne telefonnummer hvilket de skal jf. skattelovgivningen.

Jeg kan på ingen måde anbefale Dansk net.

Carstenand Patrick Rørth found this review useful

SAXO.com

Fuld ud tilfreds

Jeg bestilte bøgerne og de var der straks dagen efter. Og så skal man ikke betale porto og trods dette er de samme bøger stadig billigere end hvis jeg havde fundet dem igennem mit fagforbund da det er bøger til uddannelse.

Kan kun varmt anbefale andre at handle her!

Shoxverden

STOP!!!! DET ER IKKE ORGINALE SKO

Det er ikke orginale sko men blot billige kinesiske kopier, og bestiller du et par, bliver du opkrævet 4-500 oveni i toldafgift inden du kan modtage pakken.

Proshop

Dårlig service hvis du ikke får det rigtige

Jeg skulle blot have nogle kabler og finder dem på deres hjemmeside. Ved tjek-out kommer der et super tilbud frem med et display som jeg vælger at købe... og tænkte... nå nu fik de mig solgt lidt mere.

Da jeg kommer hjem er det et forkert kabel, men det er heldigvis min egen fejl;-)

Men det display jeg købte mangler foden og tilslutningen er ikke som beskrevet på deres hjemmeside.

Jeg ringer til dem og får og vide jeg blot skal komme ned i deres butik og så vil de få fat i et nyt til mig. Som sagt så gjort.

Da jeg så kom ned i butikken fik jeg smækket den i hovedet... der er ikke flere på lager så du kan ikke få et nyt!

Så beder jeg herren om at de bare kan bestille et hjem til mig men det vil de ikke.

Mage til Dårlig service skal man godt nok lede længe efter, for almindelig praksis er at hvis man ikke kan levere et produkt til den aftalte pris, må den erhvervsdrivende finde et tilsvarende overfor forbrugeren og den erhvervsdrivende må derfor dække det tab der måtte være forbundet hvis en mer-pris skulle opstå ligesåvel han må tjene hvis han skaffer varen til en mindre indkøbspris.

Jeg vil herfra, ikke kunne anbefale Proshop, desværre.

Wednesday, August 10, 2011

Reply from Proshop ApS

Hej Jakob

Jeg beklager, at informationen på varen til displayet har været mangelfuld. Der skal ikke medfølge en stand til den købte udgave, så derfor har vi heller ikke haft mulighed for at bestille en til dig.

Billeder på varerne er vejledende, men jeg kan godt se, at man kan lade sig forvirre hvis der vises ekstra-tilbehør på dem. Jeg har noteret på varen, at det er versionen uden stand.

Vi er ikke forpligtet til at skaffen en vare uanset de omkostninger vi måtte have ved det. Hvis det kan gøres indenfor rimelige omkostninger, skal vi naturligvis gøre forsøget. Det er dog desværre ikke muligt med denne vare. Jeg mener ikke umiddelbart det er dårlig service, at vi ikke kan opfylde et ønske om det umulige.

Jeg beklager din oplevelse med os har været negativ. Det er bestemt ikke vores hensigt, at gøre vores kunder utilfredse, og det er heldigvis ikke noget vi oplever hver dag :)

Hav en god dag.

Med venlig hilsen Steffen, Proshop kundeservice

Komplett.dk - Trusted by geeks since 1996

Defekte vare og dårlig service. Ikke just et sted jeg vil handle hos igen...desværre

Fik leveret blæk 4 blækpatroner hvor de 2 af dem var over salgsdato, hvorfor produktet ikke må bruges og eftersom det er til en printer over 18.000 kr. så vælger jeg ikke blot og blæse på det.

Dernæst undre mig virkelig over hvorfor jeg skulle ned og hente pakken på posthuset når jeg har betalt for fragten og dermed forventer den bliver leveret til døren.

Men hvor om alting er så sidder jeg nu og bogføre regningen og stik imod skatteloven har de opkrævet moms på fragten hvilket ikke er lovligt da der ikke er moms på post, postpakker m.v. hvorfor de snyder kunderne for at få lidt mere... de kan godt ske det kun er 13,80 kr. men det hurtigt blive til lidt ekstra og med de 546 kommentar som er her nu bliver det til 22.600 ekstra i lommen for at gå imod dansk lovgivning.

Michael Parkand Palle Anker Larsen found this review useful

Fullrate A/S

Det er godt nok et Hat & Brille selskab

Var inde på deres hjemmeside imens jeg ventede på at komme igennem til CBB, hvilket jeg blev så irreteret over at jeg netop brugte ventetiden i telefonen på at tilmelde mig hos M1, men fik denne mail tilbage.

Tak for din tilmelding til M1.

Vi kan desværre ikke tilbyde dig det M1 abonnement du har valgt til mobilnr. 23934211.

Grin eller grad... tjaaaa

Tuesday, July 12, 2011

Reply from Fullrate A/S

Hej Jakob,

Det kan vi godt se, det er ikke den bedste formulering.
Vi har nu koorigeret i teksten, så det for eftertiden fortæller lidt mere om, hvorfor dit nummer bliver afvist.

Tak for hjælpen.

Med venlig hilsen
M1

YouSee

fakturer fakturer og fakturer

Mit internet har ikke virket ligesiden jeg fik det.. eller dvs. webspeed og alligevel bliver de ved med at sende opkrævning på opkrævning.

Når jeg ringer til den teknikker der har været ude ved mig og givet hans telefonnummer, ja så ringer han ikek tilbage selvom jeg har lagt besked på hans telefonsvare

fakta A/S

Overholder ikke køberloven

for nogle uger siden havde de et tilbud på nogle mokai til kr.5 men da man kom og vil købe dem fik jeg blot og vide at de ikke vil blive leveret pga. varesvigt.

Dernæst henholder jeg mig til en afgørelse i forbrugerrådet der siger de skal tilbyde ligende produkt til samme pris hvilket de ikke vil gøre med deres andre mokai.

Sidst men ikke mindst henholder jeg mig til endnu en afgørelse i samme forbrugerråd der siger kunden kan blive skrevet op og få tilbudet når varen ankommer, hvilket butikschefen i deres butik Gravene, Viborg nægtede da de aldrig vil komme.

Få uger efter kører de et nyt tilbud på samme vare som jo "aldrig" vil komme i butikken jf. butikschefen.

Utroligt at man skal finde sig i sådan en behandling, og det er blot et spørgsmål om tid før jeg indgiver en klage over det da jeg har båndet samtalen med butikschefen og gemt tilbuds avisen.

Tryg

Opkræver stadig

Jeg bliver stadig opkrævet for en forsikring der er betalt og som jeg har afmeldt. Utroligt det åbenbart kan være så svært at forstå, for det er netop det der har gjort at jeg har ville skifte til et andet selskab.

TV 2 Play

tilmeld dig og betal få kroner og vi trækker en masse penge på dit betalingskort!

Jeg købte et års abo. og betalte godt 300,- men et år senere satte de prisen op til 699,- og trak dem fra mit betalingskort uden at informere mig om prisen var sat op, og uden at informere mig om at der ex. om en uge vil blive trukket penge.

De sender først en påmindelse når de står med pengene i hånden og dermed sagt når de er trukket.

Mogens R.and Poul Erik found this review useful

Telia

Ikke den store respekt for dette firma

Jeg tilmeldte mig betalingsservice ved oprettelse men pengene blev aldrig trukket. En medarbejder sagde det var en fejl da alle nye kunder den pågældende måned ikke havde fået trukket deres penge, men selve behandlingen er under al kritik da de så gik ind og lukkede telefonen selvom de er kendte at det var deres fejl og da jeg oplyste at jeg ville opsige mit nummer ved dem, har de dog stadig ikke forstået min opsigelse og har taget denne advorlig.....

Kan måske anbefales til andre... men ta' jer i agt for problemerne opstår selvom du ikke røre en finger.

Janusand Gabriel Cornea found this review useful

TDC A/S

Sætter ikke bredbånds-kunder i fokus!

Jeg har 2 forbindelser ved tdc-bredbånd eller retter havde, for den ønskede båndbrede kommer ikke ud af den ene forbindelse hvor den ligger på godt 200kbit hvor der skulel være 5mbit. Nu har en teknikker været ude og mener det er mit netkabel som jeg fik et nyt af, men det gamle er netop blevet testet ved en computerekspert og han kan ikke finde fejl i dette, men det var pt. den eneste fejl tdc mente kunen være på min manglende hastighed.

Men jeg sendte dem allerede en klage tilbage i januar da jeg modtog min regning, men den henvendelse havde de ikke fået behandlet, og derfor har de lukekt for mine forbindelser selvom de har erkendt fejl i det opkrævede beløb på regningen m.v.

Når man kigger på flere af anmeldelserne på denne side kan man se at deres chef kommentere på folks henvendelser her inde, men det har ikke kunne lykkes at nå til enighed om problemerne desværre, da de åbnede mine forbindelser for at kigge efter fejl(åbningen tog 3 dage) og lukkede dem igen. Men havde de blot læst min henvendelse tilbage fra januar måned havde de ikke skulel lukke forbindelsen. og chefen sagde at det ikke var acceptabel at den ene forbindelse var lukket og derfor skulel den naturligvis være åben sagde han, men næhhh nej. det kan de heller ikke engang overholde.

TDCs produkter er måske gode, men opstår fejl så er deres service ikke værd at skrive hjem om, og slet ikke når det er fejl som de selv laver, såsom at sende regningen til forkert adresse der så medføre gebyrer på gebyer og jeg kan desværre blive ved.

Det er træls at havne i sådan en situation, men jeg desværre på ingen måde anbefale andre at oprette bredbåncdved TDC

Telenor

maglende bredbånd, service og tilbagemeldinger

Jeg oprettede 2 bredbåndsforbindelser både i min butik og der hjemme, jeg fik og vide at d. 5/3 ville det være oppe og køre og mit daværende bredbånd ved TDC var derfor også nedtaget. Men det kom aldrig op og kørre.

Nu er datoen rykket til d.18/4 som er 2-3 måneder siden jeg bestilte, og jeg står ikke og har mulighed for at bruge min telefon som mine kunder ringer på, ligeledes kan 4 af mine medarbejdere heller ikke arbejde da de skal bruge internet og telefoni, og det hele er total katastrofe men, det er Telenor nu utrolig ligeglade med.

Jeg er virkelig noget rystet over deres behandling af nye kunder og de fejl som de laver hvor de ikke har agter at rette op på disse.

Mikkeland Bjarke Limkilde found this review useful

Befro

Gode produkter, men servicen kunne være bedre.

Produkterne er gode og priserne er også yderst gode da de produkter som jeg primært køber ikke kan findes billigere, men servicen og venligheden har desværre fået en ridse i lakken hvad angår da jeg for nylig ringede og ville lave en firmakonto, hvor jeg fik oplyst at det ikke var en bank, selvom de markedsføre sig med at man netop kan få sådan en konto.

Monday, March 1, 2010

Reply from Befro.dk

Hej Jakob,

Tak for din anmeldelse.

Den eneste grund til at vi skulle have afvist en anmodning om kredit, kan være hvis virksomhedenstypen gør at du/i ikke kan forsikres, eller at vi baseret på virksomhedens økonomi ikke finder det ansvarligt at tilbyde en kreditaftale.

Jeg vil meget gerne forklare nærmere, og høre hvem du har talt med - så hvis du kan sende mig en e-mail noel@befro.dk ville det være en stor hjælp.

Med Venlig Hilsen,

Noel Christensen
Befro ApS

Knold Og-tot

ærlige og reelle

Utrolig ærlige og reelle.

Kan varmt anbefales at benytte denen frisør i Viborg.

SmartGuy.dk

Utrolig seriøs, nem og hurtig

Jeg købte for noget tid siden noget tøj ved smartguy og den forige gang var der problemer med at pakken ikek ankom, hvor de sendte en ny pakke til mig, og da den første de havde sendt så dukkede op fik de blot den igen.

Dermed sagt står de til ansvar for at man får sine vare hurtigt og dermed sagt er deres support også tip-top

Dennis Milandt found this review useful

GulogGratis.dk

Find en god handel

Jeg har gennem længere tid bemærket at det er nemmere og prutte om prisen og dermed bedre for forbrugerne at benytte Gul og gratis end ex. dba.dk

batteribyen.dk

Super

Jeg har både købt batterier, og pærer ved batteribyen.
Varene kom hurtig og var til en fair pris.

Kan varmt anbefales

QXL

udemærket

Det lækre ved qxl er at man er sikker på at den man handler med findes, problemet er bare når der så kommer en idiot hvor man tipper qxl til en fake-handel hvor de så ikke gør noget ved det, og ofte hvis de så skulel gøre noget går der ofte flere dage så folk ender med at blive frarøvet deres penge

Estation

Du skal ikke vælge Estation hvis du skal få brug for at ringe 112

Jeg oprettede e-station og oprettelsen blev aftalt til 249,-
pludselig siger de at min konfiguration er for kompliceret og derfor koster 1000 kr ekstra.

Jeg fik brug for at ringe 112 og der fik jeg fat i københavns politi selvom jeg bor i Vibogr, og de kunen hverken hjælpe eller omstille.
Jeg kontaktet E-Station og de vil rette op på det, men få uger efter fik jeg igen brug for at ringe 112 i min butik da en cykelist blev kørt ned, og der opstod samme problem.

Derfor kan jeg kun fraråde E-Station da de lover og lover, og ikek vil ta ansvar og løse problemerne deres kunder oplever

Nordea

find en anden bank hvis du ikke har 10 mill. du kan låse fast i banken som de kan bruge til at låne ud.

Jeg havde været kunde i banken i 22 år og skulel til at starte min egen forretning op. i løbet af ét år fik jeg 6 forskellige rådgivere, og det var så fustrerende at jeg til sidst blev nød til at skifte, for det var lidt ligesom hvordan vinden blæste med hensyn til når man skulel have råd og vejledning.

Line found this review useful

Statoil

Ligeglad med kunderne

Nu er statoil landsdækkende, international m.v. derfor tillader jeg mig at anmelde en af deres stationer. Nemlig Indre ringvej i Viborg.

Utroligt man kan komme om natten og se nattevagten stå ude mellem standerne og ryge når man tænker over det er utroligt brandfarligt og yderemere at der er opsat en masse skilte med rygning forbudt.

Derforuden er der en meget stor pige/dame, der bare giver utrolig slasket og "ligeglad med sit arbejde" service

Paypal

fint og sikkert

Er nok det mest sikre system på nettet!
Man skal jo ikek regne med dansk support med de er altid klar til at hjælpe hvis man blivwer snydt i en nethandel

Viborglimo

Utrolig god service

Vi har et hav af gange brugt Søren der har Limo Group, og det er super service hver gang.

Kan varmt anbefales

Dell

Utrolig dårlig service!

Jeg leasede for knap tre år siden en ny computer og printer hos Dell. Samlet pris 8.100 kroner, men allerede ved levering havde computeren flere mangler. Cd-romdrevene virkede ikke, heller ikke kortlæseren eller skærmudgangen.

Jeg kontaktede derfor Dell med det samme, men Dell ville ikke komme ud og reparere computeren eller tage den ind til reparation. De ville kun sende mig nogle nye reservedele, som jeg selv skulle installere på sin computer - og det er på trods af, at jeg havde købt en serviceaftale sammen med computeren. Netop fordi jeg hverken kan eller vil ligge og rode med computeren selv.

Og det er ikke bare dårlig service at få kunderne til at gøre arbejdet selv. Det er også et brud på købeloven.

Selvom jeg havde fået en computer, der ikke fungerede, så skulle regningen betales. Hvilket jeg til gengæld ikke enig i. Så jeg tilbageholdt de sidste 3000 kr. af leasing-aftalen, hvilket jeg også gjorde klart for Dell.
og pludselig modtager jeg et betalingspåkrav på 36.000 kroner.

Jeg havde en klar aftale med Dell om, at jeg ikke skulle betale mere, før problemet var løst, men det skulle jeg så aldrig havde gjort. Dell glemte nemlig at kommunikere aftalen videre til sit finansieringsselskab, som derfor fortsatte med at kræve penge op. Det gjorde jeg Dell opmærksom på flere gange - og blev lovet, at Dell ville få fejlen rettet. Dette skete desværre ikke.

Nå står jeg tilbage med en regning på 48.000 pga renter o.l. og jeg har anlagt retssag mod dell, og sjovt nok er de blevet dømt for nøjagtig det samme i samem periode :-)

Brian Juel Pedersenand Michael found this review useful

Jakob Rex Mikkelsens profile

profile image of Jakob Rex Mikkelsen
Jakob Rex Mikkelsen
Reviewer
Male, 1984
Viborg, Denmark

About

Selvstændig erhvervsdrivende fra Viborg
Højere teknisk eksamen samt fotograf uddannet.

Igennem 7 år har jeg arbejdet på med medier på flere måder bl.a. nyheder og publicering af disse, vært på diveres radioflader m.v.

Jeg forholder mig altid kritisk til tingene, for den måde mennesker agere på er det dybestset altid en grund til.