Michael Nielsens profile

Reviews (7)

Dating247.dk

Udnyttelse af almene danskere - hold jer væk!!

Valero Media ApS er en enkelt knægt, som tjener penge af at størstedelen af kunderne er den almene danske befolkning, som kan glemme en gang i mellem.

Jeg har tydeligt skriftligt sendt en mail, hvori jeg forespørger om en opsigelse, inden jeg tog på ferie og inden for korrekt periode - han har modtaget den, men fortæller, at jeg skulle afmelde mig fra siden (er jo svært, når man er på ferie) - så han var udemærket bevidst om, at jeg ikke var interesseret i at starte et abbonement, men forlængede det alligevel.

Man får intet ud af at ringe til "kundeservice", man får blot knægten i røret som forsøger at tale formelt og rimeligt - han er fuldstændig lukket for alt logisk tænkning og forklaring.

Det er utroligt at mennesker, hvis eneste formål er at udnytte vi almene mennesker, har lov til at drive virksomhed. Har han evner til at stifte og drive et ApS har han tydeligvis lidt intelligens - synd han bruger den på at [snyde og bedrage] vi almene danskere med "smuthuller" og kringlede betingelser.

Hans forældre burde SKAMME SIG på hans vejne og jeg ville fryde mig over at ringe og fortælle dem, hvordan deres knægt har båret sig ad med at grave sig selv ned i sølet.

Tag jer nu ikke af knægtens eventuelle ringe svar til denne anmeldelse - han forsøger sig igen med hans fancy formaliteter (fordi han netop ved, at han som "professionel" ikke kan sige sin ærlige mening, som jeg som forbruger kan gøre). En hver normal virksomhed ville ved så utilfredse kunder (fx som jeg) finde en god løsning for begge parter. Det er IKKE tilfældet her, når han har dine kontooplysninger og trukket pengene sidder han garanteret og gnider sig i hænderne og opfylder netop de formaliteter, der (forhåbenligt) kan holde ham fra at få et sagsanlæg på nakken.

Jeg er i første omgang i gang med at lave chargeback for den urimelige overførsel gennem min bank, men overvejer kraftigt at lægge sag an for at give en lærestreg til den modbydelige knægt.

Let Elektronik ApS

Godt udvalg og god service

Har handlet der to gange nu. Produkterne er til (meget) rimelige priser og det er oftest billigere at handle der, frem for at handle direkte ved SparkFun (og så slipper du også for importmoms samt evt. gebyr). Medarbejderne er til at snakke med og er godt vidende - det er ikke et så stort firma at "normale procedurer" og "systemet" giver begrænsninger for hvad er muligt.

Eksempelvis bestilte jeg første gang en række produkter bl.a. to pinrækker. Eftersom jeg kun modtog en pinrække kunne jeg efter aftale med butikken lave en ny ordre (en måned efter) hvori jeg ville få fri fragt samt self. den manglende pinrække - SE DET ER SERVICE!

Elfa

God service, ok priser, ok kompetencer

Super god service både over telefon og i butikken - dog ikke helt så elektronik-kompetente medarbejder som i eks. elektronik-lavpris. Priserne er okay i forhold til folk, der tager ud og kun køber en enkelt komponent. Udover det en lækker virksomhed.

Profiber

OK forbindelse (kun for private), alt andet til at lukke op og skide i

Jeg har en 50/50mbit linje ved Profiber samt TV boks - udover den uendelige strøm af problemer ved starten kører det dog udemærket nu (udover at lyden ved TV'et ikke er synkroniseret ordenligt med billede). Selvom vi har 50/50mbit, så lagger/hakker TV'et og telefonen, hvis man bruger internettet meget (dog ikke for Hr. og Fru. Jensen, men for alle IT-kyndige som belaster nettet i ny og næ). Routerne får ofte skylden for problemerne, men det har fungeret "OK" siden Tilgin routeren og jeg kan trække den lovede forbindelse - men her stopper festen så også.

IT-kyndige bør holde sig væk fra Profiber, da de tilsyneladende blokerer de mest gænse ICMP pakker (dvs. du kan ikke engang pinge din egen IP) og kan altså hurtigt løbe ind i mange problemer med server-opsætning.

Skal du have support kan du ligeså godt afspadsere fra arbejdet den dag, da ventetiden ikke kan tælles på to hænder. Det føles som om, at der kun sidder én eneste supporter - selvom du er nummer 1 i køen tager det snildt 30 min at nå igennem. Hold godt fast når I læser det næste, deres virksomhedsstruktur kan være ret forvirrende. Supporten ved ingenting og minder lidt om "Clippy" fra Office - de er ofte til mere besvær end til gavn - man bliver ofte belastet med spørgsmål som "har du prøvet at genstarte den", selvom man allerede fra start beder om at blive sendt videre.

Når du så endelig bliver sendt videre til den tekniske support (eller ringer direkte 79333344), så kan du blot begynde at græde for anden gang - de er blot endnu en pausestation mellem dig og den "tekniske afdeling" - men dem må du IKKE snakke med, de skal i stedet "oprette en supportsag", som gerne tager flere uger at få svar på. En gang i mellem møder man dog nogle kompetente mennesker ved "teknisk support" - men det er kun en brøkdel.

Hvis jeg kneb en tåre hver gang, jeg har været træt af Profiber, ville det føre til en global vandstigning. Folk, der køber 50/50 er ofte servermennesker - den båndbredde er ikke til PDF'er fra folketinget.

Ronnie Søndergaard Millnitz found this review useful

Ishield

Fantastisk

Købte et invisibleShield til min iPhone 3GS og modtog det straks - hurtigt, billigt, sikkert og uden problemer - ikke mere her at sige.

UnoEuro Webhosting

Det bedste er det billigste

Har 21 domæner og to webhoteller ved dem og de fungerer upåklageligt. Bedst og billigst, ikke meget mere at sige!

3 (HI3G Danmark ApS)

Elendig kundeservice, selvbetjening og rod i alt

3.dk har rod i alt, der kan være rod i.

Som IT-udvikler kan man tydeligt se, hvor inkompetent deres udvikler-team er. I en så stor og international virksomhed kan man IKKE skrive: "Vi håber snart at få denne service op at stå igen" ved fx reparationsoversigt! Og talrækken 404 må slet ikke forekomme på en professionel hjemmeside, det er en OM'er! Få jer en dansk udviklingsafdeling, hvis det er svenskerne som laver kuk' i den!

Kundeservice er endnu længere nede ad evolutionstræet: stort spørgsmål hvor de dog har fundet disse medarbejdere henne - men det fortæller resten af anmeldelserne jo godt om.

Regningerne! Jeg har haft rod i regningerne (betalt fx 40kr for meget ved enkelte osv) - det må slet ikke ske! I øvrigt kan man hverken se "detaljeret" for brug på Mac ved Firefox, Safari eller Chomium - det er kun Internet Explorer, hvilket kun virker halvdelen af tiden. Når de afskærer selv de mest IT-kyndige personer i Danmark, hvordan skal fru Jensen så hamle op med deres rod?

3.dk: voks op, lav et godt og færdigt produkt, få nogle kompetente medarbejdere -> så har I forudsætninger til en bedre score.

Michael Nielsens profile

profile image of Michael Nielsen
Michael Nielsen
Reviewer
Male, 2009
Denmark

About