Tina Rignel Frescos profile

Reviews (11)

DBA - Den Blå Avis

Fungerer!

Nemt, at oprette en annonce
Nemt, at respondere
Nemt, at betale

hvad mere kan man forlange?

Idenyt

Skriver altid lige om noget man har brug for at vide

Godt ramt!!! Hvert nyt nummer fortæller mig altid lige noget om det, jeg lige står og skal bruge info om. Bladet er nemt at læse og har gode artikler

Aarstiderne

Vi elsker Årstiderne

Har været kunde i over 10 år, men efter jeg er blevet arbejdsløs, har vi desværre ikke råd. Savner kasserne rigtig meget.
Har altid været tilfreds med både og kvalitet af varerne.

Jane Nilsen found this review useful

Tivoli

Tivoli er smuk, men for dyr for børnefamilier

300 kr for turpas og entre for en voksen - og så har man ikke engang fået en is... En arbejderfamilie på 4 har knapt nok råd. Er det det I vil, Tivoli - kun for de rige???

Helle Andersen, Hanne Hansenand Majbritt Blom Jensen found this review useful

www.ordbogen.com

Super hjælpemiddel til elever i grundskolen

Har brugt denne elektroniske ordbog rigtig meget. Den kan ikke erstatte en rigtig ordbog, men er fantastisk til skolebrug

DSB

DSB følger med tiden

Jeg bruger DSB rigtig meget, og elsker at købe billetter online. Det fungerer bare.
Der er mange gode tilbud i forskellige prisklasser, og det er ofte rimeligt at rejse på 1. klasse.
Men det er horibelt når det går galt. Forleden sad nogle spanske gæster i et S-tog og ventede i 50 minutter. De fik INGEN besked om, hvad der var galt på et sprog (engelsk) som de kunne forstå. De fik ingen hjælp til at komme videre efter denne episode og jeg var flov. Øv, DSB!!!

Interflora

Buketterne er flotte, men leveringen er for dyr

Jeg har ofte været fristet til at sende en buket, men jeg bremser migselv, fordi omkostningerne ved levering simpelthen er for høje.

Skat

Mange klik, for at finde det man søger

Jeg kan godt lide, at selvangivelsen gives elektronisk, og at den lynhurtigt beregner årsopgørelsen osv.
Men det er ikke nemt at vide, hvad tingene hedder, når man lige er fyldt 18 og skal finde rundt i skattejunglen.
Vi har to børn i den alder, der ofte må hente hjælp, for at finde rundt i terminologien. Jeg tænker at de fleste udlændinge må have det endnu sværere.
Kan man ikke lave hjælp til de særligt udsatte grupper?
For et siden havde jeg en forældre til skolehjemsamtale, som ikke vidste, at hans selvangivelse skulle angives elektronisk. ... tankevækkende. Bevares, man var lastbilchauffør, men alligevel. Synes SKAT er med til at hægte en del af samfuldets borgere af. Uheldigt på længere sigt....

DMI

Jeg elsker DMI

Det er supernemt at finde informationer på hjemmesiden dmi.dk - der er lavet et hav af apps til mobiltelefoner - vi bruger det alle sammen - hele tiden.
Armene er helt oppe!!!!

Hypercard

Vi kan ikke få et kort - pludselig .... ged i kommunikationen

Vi har haft store vanskeligheder med at få fat i Hypercard til vores to gymnasiebørn i denne periode. Faktisk, er det ikke lykkes til den ene. Efter rigtig megen kommunikation til forskellige instanser - bl.a Hypercard.dk, påstår de nu, at vores datter har afmeldt alle sine hypercards frem til 2013. Så nu kan vi slet ikke få et til april-juni-måned, fordi perioden er begyndt. Det er simpelthen for dårligt. Hun har haft Hypercard i næsten to år, men da min mands Visakort løb ud og han fik et nyt, gik der helt ged i den. Selvom vi fik det nye kort registreret, var der nu gået så lang tid, at vi kun fik det ene Hypercard. Jeg er SÅ træt af det. DSB siger de er bundet af loven og kan ikke udstede et nyt kort for til august - og det er svært at forstå, hvordan servicen kan være så dårlig. Øv

TELMORE

Et mobilselskab der hele tiden leverer varer til en konkurrencedygtig pris

Jeg har brug Telmore i 8 år nu, og selv for nylig blev jeg lokket til at gå til CallMe i stedet. Men Telmore følger hele tiden med markedet, og de nyeste tilbud kunne sagtens konkurrere med CallMe både på pris og kvalitet.
Jeg har nu 4 mobiltelefoner hos Telmore, som jeg hele tiden kan følge via hjemmesiden. Jeg kontrollerer forbrug jævnligt og surfer for at se, om der er nye tilbud.
Jeg skulle bruge et SIM-kort til en besøgende gæst fra udlandet. Kortet kom bare 1 dage efter jeg havde bestilt det, og det virkede præcis som forventet.
Det er nemt at komme til at tale med kundeservice, både via chat på nettet og via telefon. Men skal ikke vente længe, eller bliver kastet rundt. Det er venlig og kompetent betjening.

Tina Rignel Frescos profile

profile image of Tina Rignel Fresco
Tina Rignel Fresco
Reviewer
Female, 1963
Tisvildeleje, Denmark

About