Bo Kanstrups profile

Reviews (3)

Bellevue A/S

Ukorrekte oplysninger gives i flæng (Falsk reklame)

Modtog en Bellevuebox med hotelophold og morgenmad, i julegave og tjekkede hvilke steder der var på programmet. Faldt over et hotel i Østrig, som vi kunne benytte på hjem fra vores sommerferie.
Da jeg en uges tid senere ville tjekke hotellet nærmere var det ikke på deres oversigt eller kort men til gengæld var Østrig nævnt på flere af deres forsider, både hovedforsiden og de underliggende hvor man kan læse om de forskellige slags hotelophold som de tilbyder.
Skrev derfor til dem og spurgte til det pågældende hotel i Østrig. Og fik svaret tilbage at de ikke længere tilbød noget i Østrig.
En uge senere fik vi den idé at tage til den Tyske Nordsø-kyst modsat Østrig og tjekkede ved samme lejlighed Østrig. Stadig stod der at Østrig var en mulighed for et hotelophold men stadig manglede der hoteller i listen og på kortet. Dette til trods for at de skriver at man skal tjekke deres hjemmeside for de nyeste tilbud. Ergo kan man vel rette påstå at deres "reklame" på forsiderne er falsk, når ØStrig IKKE findes i deres reelle tilbud.
Men fandt i stedet et hotel på den Tyske Nordsø-kyst, via Bellevuebox´eget kortmateriale og søgefunktion, og kiggede nærmere på det. Det viser sig at hotellet er placeret ca. 700 km. længere sydpå, svarende til mere end 6 timers kørsel, midt i Tyskland og LANGT fra Nordsø-kysten. Dette til trods for at alle oplysninger om hotellet var korrekte på info-siden om hotellet.
Hvad ville Bellevuebox have gjort, hvis man stod på det sted som de har opgivet som værende hotellets placering, en halvsen aftentime? Hvis man selv havde fundet den korrekte adresse, når man stod på stedet, ville man jo have fundet ud af at man havde en meget lang køretur foran sig til langt fra kysten.
Skrev til Bellevuebox og spurgte til hvilket hotel der så lå på den valgte adresse i NordTyskland, når det nu ikke var det af Bellevuebox opgivne hotel. Skrev ved samme lejlighed vedr. Østrig og nævnte ved samme lejlighed at det tangerede falsk reklame.
Ved af erfaring at rettelser på hjemmesider ikke tager alverden af tid, med mindre man er fuldkommen novice hvilket jeg ikke formoder at et sådant firma er. Kunne ved samme lejlighed konstatere at rettelser var foretaget, da man havde tilføjet Tjekkiet som rejsemål. Hvorfor man så ikke havde fjernet Østrig ved samme lejlighed må stå hen i det uvisse.
Har her mere end uges tid senere og en enkelt rykker, stadig ikke modtaget et svar på min henvendelse.
Så min anbefaling er at man ikke umiddelbart benytter sig af Bellevuebox, når man åbenbart har store problemer med at formidle de rette oplysninger på hjemmesiden, som de selv skriver er de nyeste man kan finde på denne side.

Kommentar til svar.
Nu har jeg ikke omtalt den medfølgende bog, men alene taget udgangspunkt i hjemmesiden, som jeg burde mene ALTID var opdateret med det seneste nye. Hvad man også selv giver udtryk for og alligevel indrømmer at det er den IKKE.
Har også efter svaret været inde for at finde rettelserne og ganske rigtigt er Østrig nu fjernet fra jeres hjemmesider.
MEEEEEN: Hotellet ved den tyske Nordsø-kyst eksisterer stadig på JERES hjemmeside, modsat virkeligheden, hvor det ligger ca. 700 km. længere sydpå.
Så rettelserne er vel kun halvfærdige.
Og hvorfor svarer man ikke på en direkte mail? Selv efter en rykker?
Og i lige måde, trods alt.

Monday, January 20, 2014

Reply from Bellevue A/S

Hej Bo.

Sikke da en forvirring - jeg kan udmærket forstå at du ikke er helt tilfreds med os.
Dette beklager jeg naturligvis. Det skal ikke være besværligt at benytte en voucher fra Bellevue.

Din feedback er sendt videre til de ansvarlige for vores hjemmeside, og fejlene burde nu være rettet.

Desværre kan der være uoverensstemmelse mellem de muligheder der står i din bog, og de der fremgår af vores hjemmeside. Det er hjemmesiden som er den "opdaterede" version. Hoteller kan desværre falde fra pga. ejerskifte osv. Heldigvis kommer der ofte også nye og spændende hoteller :)

Du er meget velkommen til at kontakte os på 70 20 60 78, eller sende os en mail på info@bellevue-as.dk med dine kontaktoplysninger - Så kontakter vi dig gerne! Skriv gerne Trustpilot i emnefeltet.

Ha' en god dag!
Mvh. Mads fra Bellevue Kundeservice.

novasol.dk

Alt var som forventet

Spurgte til BestPrice garantien og fik et noget "sygt" svar men fik alligevel en særrabat.
Stedet var som forventet, da vi har været der nogle gange før.

Maltbazaren ApS

Spændende

Købte kun et gavekort, sendt pr. mail, men det forløb helt ok.

Bo Kanstrups profile

profile image of Bo Kanstrup
Bo Kanstrup
Reviewer
Male, 1962
Slangerup, Denmark

About