Troels Holstein Kaas profile

Reviews (9)

Tackle

God oplevelse

Hurtig levering og fine produkter. Selvom jeg ikke regnede med at deres Japanske produkter var noget særligt, så har jeg nu testen dem, og kvaliteten er rigtig god.

Sport Dres

Gode priser og god service

Bestillingen gik smertefrit, og de smed bagline på uden merpris.

Effektlageret

Dårlig service to gange i træk.

Efter en mindre heldig episode blev jeg endelig kontaktet af en medarbejder, og i samarbejde fik vi løst problemet. Mit syn på deres kundeservice har nu ændret sig, og jeg er meget tilfreds igen. Tak for hjælpen.

Fisketips

Meget aktivitet men trænger til en kærlig hånd

Masser af aktive brugere, men siden trænger til en kærlig hånd. Bryder mig heller ikke om at ens adgangskode ikke er krypteret.

Fangster

Bliver ikke opdateret

Sider er gammel og bliver ikke opdateret mere. Der er stadig mange aktive brugere, men synes ikke at de gør noget for at holde på dem.

Gigahost

Deres standard er faldet

Efter en uheldig episode med gigahost, har jeg fået svar fra deres support angående lange load tider og er derefter blevet tilbudt en ekstern sql server! og det er sku service!

Nu funker det igen :-)

Laptops.dk

Hurtig levering

Alt gik efter planen og min computer var leveret 17 timer efter bestillingen!

Bolignet-Aarhus

Produkt og service finder man ikke ringere i DK

Efter at have været kunde i over 1 år, gennem Dania kollegiet i Århus N, har jeg intet til overs for Bolignet Aarhus.

Vores net har været nede rigtig mange gange, jeg vil skyde på at det sker 2-3 gange om måneden. Nedetiden er alt fra 10min til 14dage.

Jeg har haft nogle uheldige samtaler med deres kundeservice, og i flere tilfælde var de ikke særlig kompetente på deres område. Deres valg af sprogbrug og tone til kunderne er heller ikke lige hvad jeg havde forventet.

Det kan være jeg har været uheldig, men de fortjener ikke en bedre bedømmelse før de har fået rettet op på deres "produkt".

Torben found this review useful

Århus PC-Lager ApS

Uforskammet service, men god butik.

Skulle aflevere en anden skærm forbi den ikke levede op til mine forventninger, samt de havde sagt der fulgte nogle kabler med som ikke var i pakken alligevel. Da jeg har afleveret den anden skærm, bestiller jeg så en ny inde i butikken- Jeg bliver henvist til deres computer ved siden af disken, da dette var nemmest, da de ikke modtager Mastercard ved kassen.Skærmen bliver hurtigt bestilt og jeg skal til at afhente. Jeg siger mit navn igen, og han finder mig i systemet. Nu skal jeg til at vise ID for at hente varen jeg lige har bestilt ved siden af ham. Jeg har intet ID med i butikken, og insisterer på at jeg skal vise det. Jeg prøvede at forklare ham at jeg lige havde bestilt den ved siden af ham. Det var han lige glad med. Det endte med at en af hans medarbejdere måtte sige til ham at han skulle give mig min vare. Folk i butikken grinte lidt af det, og jeg var total uforstående overfor hans måde at takle situationen på. Ikke nok med det, så kommer han sku' tilbage med en forkert vare, og da jeg siger det ikke er den vare jeg har bestilt, så siger han; "Stop så, jeg er 100% sikker!", efter jeg må vise ham min faktura og sammenligne modelnummeret for ham. Pinligt.

Nå, jeg har handlet mange gange ved DCS/PC-lager/Compumail og har aldrig oplevet noget ligende. Hvis ikke jeg havde oplevet dette ville jeg have givet dem 4 stjerner. Deres priser er lidt højere end de andre netbutikker, så som komplett, proshop osv. Grunden til at jeg handler ved dem, og sikkert også gør det i fremtiden, er at de ligger 5 min fra min lejlighed.

Wednesday, November 23, 2011

Reply from Århus PC-Lager ApS

Det er en beklagelig oplevelse du har haft i vores butik.
Man kan desværre ikke betale med MasterCard i vores butik, derfor kun muligt at betale via hjemmesiden.
Ved ”online” betalinger skal der som i de fleste andre butikker fremvises billed-ID. Dette kan som du oplevede desværre give visse gener.
Vi forsøger at forberede vores kunder, ved at informere om betalingsformer på hjemmesiden og i butikken. På vores hjemmesiden er det ligeledes oplyst at der skal fremvises billed-ID ved online bestillinger.
I en sag som din, kan det være svært at vurdere hvornår billed-ID er en nødvendighed. Dette er en ekstra sikkerhed for at undgå svindel med kreditkort. Ikke kun for vores eget, men også for vores kunders bedste.
Har vores butiksekspedienter været i tvivl eller optaget under din bestilling på hjemmesiden, har anmodningen om ID været ment i bedste mening.
Sagens service og kvalitets håndtering vil tages til efterretning i butikken.

Troels Holstein Kaas profile

profile image of Troels Holstein Kaa
Troels Holstein Kaa
Reviewer
Male, 1987
Aarhus, Denmark

About

Jeg er studerende og bor i Århus.