Josephines profile

Reviews (19)

dk.bestseller.com

Hurtig levering, lækre varer, god service

Jeg elsker at i har gratis fragt og retur. Det gør det så meget nemmere at bestille, og gør at jeg tør bestille mere end ellers, fordi jeg ved at det ikke koster mig noget, hvis varen ikke passer mig 'in real life'.
Ekstra bonus at jeg kunne returnere varer fra Vila i en fysisk butik, og dermed få pengene tilbage med det samme, så jeg ikke skulle vente på både postdanmark og bank før de står på min konto.
Jeg er helt vildt med jeres luftige sommerkjoler fra Vila, mange flere af dem tak, gerne i flere farver og modeller :)

Hungry.dk

Fint

Samme princip som justeat, her fandt jeg bare en restaurant der leverede billigere end hvis jeg havde bestilt fra dem igennem justeat :)

Zalando

Fint koncept, men uoverskuelig hjemmeside

Jeg er rigtig glad for de varer jeg har købt, og har intet at udsætte på leveringen.

Jeg synes at det er et godt koncept med at samle mange mærker under et tag, men hjemmesiden bliver dog hurtigt uoverskuelig med de mange valgmuligheder.

Det ville være en fordel hvis man kunne vælge at få vist flere forskellige udvalgte mærker og vælge mere end en farve, men som det er nu kan man enten se dem alle på en gang eller vælge et mærke/farve ad gangen.

Wednesday, July 10, 2013

Reply from zalando.dk

Kære Josephine

Tak for din positive anmeldelse og konstruktive feedback.

Vi er glade for at du har været tilfreds med Zalandos service.

Da Zalando tilbyder mere end 120.000 forskellige produkter fordelt på over 1.500 mærker, er det klart at hjemmesiden skal virke overskuelig når man handler.

I takt med at vi tilbyder flere og flere mærker, er vores hjemmeside også konstant under optimering.
Derfor sætter vi stor pris på din og vores andre kunders feedback, da det er jer som bedst kan vurdere, hvordan søgefunktionerne/kategorierne skal fungere.

Vi vil gå videre med din feedback.

Mvh
Team Zalando

Elgiganten.dk

Ok..

Nem bestilling og hurtig levering. Men savner en mulighed for afhentning i gls pakkeshop eller forsendelse med postdanmark. Det er meget at skulle tage en hel dag fri for at få leveret en mindre pakke, der sagtens kunne være i postkassen.

Bonnierpublications

Ingen problemer

Jeg har haft abonnement på flere forskellige af deres blade igennem årene, og jeg kan slet ikke genkende de mange dårlige anmeldelser..

Jeg har altid modtaget velkomstgaver indenfor rimelig tid, og der har aldrig været problemer ved opsigelse.

Min begrundelse for opsigelse har som regel været at jeg synes abonnementet bliver for dyrt, når velkomsttilbudet er udløbet, og man skal til at betale normalpris.

Det eneste negative jeg kan sige, er at de har nogle irriterende telefonsælgere.

HM

God service :)

Jeg synes ofte at H&M har noget fedt tøj og til en rimelig penge, hvilket betyder at de er mit førstevalg når der skal shoppes nyt tøj :)

Jeg er ikke den store fan af prøverum - der er bare ikke nok plads, og det tager en evighed at tage tøj af og på hele tiden hvis man skal prøve i mange butikker. Derfor køber jeg altid bare tøjet i min størrelse og returnerer det jeg ikke kan passe.

Forleden havde jeg dog fået smidt min bon væk, på en top som ikke var pæn på, men tænkte at jeg alligevel ville prøve at høre i min lokale butik, om det var muligt at bytte den alligevel. Det var absolut intet problem, jeg kunne bare finde noget andet :)

Bianco Footwear Webshop

Dejlig butik og fede sko

Rimelig hurtig levering. Dejlige sko og Fantastisk at man kan vælge imellem postdk og GLS, det er virkelig et plus, da det er så meget nemmere at hente pakken hos den nærmerste pakkeshop.

Derudover er dder også rigtig venlig betjening i butikkerne, når man handler der :)

Jensens

Meget blandet - Men mest godt :)

Jeg er genrelt glad for Jensens. Deres mad er fin, især når man tænker på prisen.. Deres chokoladekage med flydende indre, er virkelig lækker :P
5***** for maden

Minus er at de sjældent er hurtige mht. betjening. Man kan vente længe imellem retterne, og det kan være svært at få kontakt til en tjener.. Dog er de altid meget smilende og venlige
2** for betjeningen

Deres take-away er rigtig billig og jeg fik mere mad end jeg havde regnet med. Dog er deres indpakning så ringe, at maden når at blive kold (ikke bare lunken, men virkelig kold) inden man er hjemme (og jeg bor kun 5min gang fra restauranten)..
Jeg forstår dog slet ikke hvorfor man på et bøfhus, ikke kan bestille bøf(!) som take-away, men kun alt muligt andet.. :S
3*** for take-away

Samlet set er jeg dog tilfreds, og derfor får de 4****

Cdwow

Så læs dog deres betingelser.!!!

Til alle jer der brokker jer over told osv. - det står i deres betingelser, så læs dog hvad i trykker ja til..!

Jeg har aldrig haft problemer med deres kundeservice, og de er som regel de billigste med film og spil.

Ja der er lang leveringstid, og deres kundeservice svarer kun på engelsk (hvilket gør det rimelig tydeligt for mig, at det ikke er et dansk firma - og de er derfor ikke underlagt dansk lovgivning mht. retur).
Men hvis man bare er opmærksom, og ved hvad man går ind til, så er det absolut et af de bedste firmaer :)

Tilføjelse: Forresten, så kan i, hvis jeres pakke bliver fanget i tolden, undlade at hente den, og advisere cdwow herom, og i vil så få jeres penge tilbage, når cdwow har modtaget pakken retur.
Jeg har selv været ude for det en enkelt gang, og der var ingen problemer fra cdwow med at få pengene retur.

Dansk Bredbaand

30 min telefonkø..

Hold da op! At vente i over 30 min ved telefonen for at få en oplysning der kun tog 1min at finde, virker lidt til grin.. Glad for at jeg ringer gratis.. ;-) Medarbejderen var dog rigtig flink og med smil i stemmen :-)

Jeg skulle bruge en kode til "video on demand", kunne måske være en ide at de lagde den type information på deres hjemmeside, så man med kundenummer, selv kunne slå den slags op. (Hvis det allerede kan findes på hjemmesiden, er det godt gemt - jeg brugte de 30min ventetid på at lede) ;-)

Selve produktet har jeg dog aldrig haft problemer med - synes faktisk det er gode pakker og til en dejlig pris, men er ikke stor fan af deres samarbejdspartner seas-nve, der er meget langsomme i alt hvad de foretager sig.
Samlet set får de derfor 3 stjerner, selvom jeg overvejede at give 4.

Cdon

God og Billig

Generelt en god og overskuelig hjemmeside, dejligt at man kan få email når en vare kommer hjem, og at man kan gemme sin indkøbskurv.
Eneste minus er at nogle er deres dvder er med Svensk omslag (hvilket dde selvfølgelig gør opmærksom på)

CBB Mobil

De bedste på markedet

Jeg har haft mange forskellige selskaber, og er blevet snydt af både TDC, Telmore, Telia, 3 og (det gamle) Debitel. Det var derfor jeg i sin tid valgte Cbb, fordi det var lidt som taletidskort, og jeg derfor var rimelig sikker på at de ikke kunne snyde mig.

- Og jeg fik ret. Cbb har aldrig snydt mig. De har altid givet hurtig og professionel service, deres hjemmeside er nem og overskuelig, de har flere gode 'abbonnementer' at vælge imellem, og er nogle af de billigste på markedet.

Jeg skal aldrig have et andet teleselskab :-)

Just-Eat.dk Aps

Dejlig nemt

Jeg er helt vild med denne hjemmeside..!
Når man en sjælden gang skal være usund, er det dejligt at det er så nemt og overskueligt.
Det er et stor plus at der er anmeldelser fra andre kunder, så man kan styre udenom de brodne kar (ligesom på trustpilot).

Menuerne er altid nemme at finde rundt i og der er mange typer mad at vælge imellem, så det ikke kun er pizza og burger det hele.
Endnu et plus at man kan betale med dankort online, da det ikke er alle der tager dankort når de bringer ud.

Tilgengæld synes jeg at det er rigtig ærgeligt at de opsamlede point ikke kan bruges på justeat, men kun på gavekort til alt muligt skrammel. Kunne i ikke ændre på dette, så man kan købe gavekort til justeat for sine point? :)

Bøgeskov Flytteforretning

Blandede oplevelser..

Vi har flyttet 2 gange med bøgeskov, begge gange gav de det mest konkurrencedygtige tilbud.
Første gang gik alt fint, de var to mand til at starte med, men der kom senere 2-3 til for at speede flytningen op. Denne flytning fortjener 5 stjerner, og lå til grund for at vi valgte samme firma, da vi skulle flytte to år senere.

Anden gang var de 3 mand. De var i gang fra 9 til 18. Vi havde købt en kasse sodavand som de også hurtigt fik drukket (ja de havde fået lov til at tage). Det vi egentlig ikke var tilfredse med ved denne flytning, var at dde ødelagde flere ting. Dee erkendte det og udfyldte ved afslutning en seddel som min kæreste skrev under på, og vi fik at vide at vi ville blive kontaktet indenfor nogle dage.

Der gik en uge uden at vi hørte noget, og jeg fandt sedlen frem for at ringe til dem. Jeg så så at der i bunden med småt, stod at vi hermed havde skrevet under på at disse ting var ødelagt før flyningen, og at Bøgeskov derfor ikke hæftede for det.

Øv hvor følte jeg mig bare røvrendt.! Ja, min kæreste kunne have læst det med småt, men det var sent og vi havde været oppe i mange timer og i gang (det er sgu hårdt at flytte), og vi havde ikke regnet med at de ville snyde os på den måde, når de selv var kommet og havde sagt det til os, hver gang de havde ødelagt noget..

HVIS jeg skulle bruge dem en anden gang, vil jeg helt klart holde bedre øje med dem, og være sikker på hvad der bliver skrevet under på..

Morten found this review useful

Bilka

Altid god service i Hundige

Jeg synes generelt at de fysiske Bilka butikker er fine steder at handle (jeg har været i flere, men 'min' Bilka er den i Hundige). Det er ikke det billigste, men bestemt heller ikke det dyreste. Jeg handler der primært fordi der kun ligger Bilka, Lidl og Aldi i gåafstand fra hvor jeg bor, og de to sidstnævnte vil jeg bestemt ikke handle hos..

Eneste minus er at det er så stort, at når jeg endelig når til kassen, er kurven fyldt med alt muligt jeg ikke skulle have haft, fordi jeg er blevet fristet af diverse gode tilbud på vejen igennem butikken ;-)

Jeg kan godt forstå at nogle af jer kan blive irriterede over at komme efter en vare og den så er udsolgt, men en gang i mellem kunne i måske tænke jer til at hvis det er en populær vare/attraktiv pris, så er sansynligheden for at der er flere tilbage fredag/lørdag ikke særlig stor.. Så hvis det er noget i absolut ikke kan leve uden - så tag derned tidligere på ugen, og lad være med at skælde de stakkels medarbejdere ud, det er jo ikke deres skyld at der er udsolgt :-)

Ps. Det kunne være dejligt hvis i skriver hvilken Bilka i har haft en god/dårlig oplevelse hos, så vi andre brugere ved hvilke der er værd at handle hos :-)

Chanti

Blev pludselig over dobbelt så dyrt..

Jeg så en annonce på nettet for nogle læder armbånd til 45kr. Fedt, tænkte jeg, og gik på hjemmesiden for at bestille, men så skulle jeg pludselig betale 122kr.

Jeg kontaktede deres online chat og sendte link til både annoncen og varens placering på deres hjemmeside, og fik at vide at det nok bare var en gammel annonce...

Jeg måtte så bare sige ok og tak, men jeg mener altså at de burde have solgt mig varerne til den annoncerede pris. Det kan vel ikke være mit problem at de ikke har styr på deres annoncer..!

Jeg ville rigtig gerne have købt flere armbånd i flere farver, og jeg havde også et godt øje til flere andre varer på hjemmesiden. Men føler mig ærlig talt lidt snydt, så nu vil jeg ikke handle hos dem.

Er det bare mig der er helt forkert på den, eller har man ikke ret til at få en vare til den pris den er annonceret?!

www.computersalg.dk

Hurtig levering og meget servicemindede ved retur :-)

Jeg bestilte 2 varer tirsdag, og fik hurtigt en mail om at varerne forventedes leveret mandag. Allerede torsdag fik jeg en sms om at pakken lå klar til afhentning.
Super dejligt at de er så hurtige - og til gode priser.

Også kæmpe plus at man kan vælge GLS :)

Opdatering: Skulle sende en af de købte varer retur. Jeg sendte anmodning om retur 13 dage efter modtagelsen, og fik hurtigt svar tilbage at det var godkendt. Jeg var lidt for lang tid om at få sendt pakken, så der gik omkring en uge, før de havde den. Det hørte jeg dog intet for, og fik hurtigt derefter pengene sat ind på min konto. Så de er også mere end servicemindede mht. retur :-D

Matas Webshop / www.matas.dk

Uoverskueligt retursystem

Deres returregler er vildt tåbelige og ikke lige til at finde ud af. F eks kan man åbenbart kun få pengene tilbage for en vare i samme butik som man har købt den - selvom man har bon og byttemærke. Og hvis man har betalt med dankort kan man kun få pengene tilbage via dankort...
Jeg ved godt at der ikke er nogen returret ifølge købeloven, og det er en service fra butikkens side. Men de kunne godt gøre deres regler nemmere for kunden, og ensartede for alle butikker - så når man tilbyder landsdækkende bytteservice, burde man også kunne få pengene tilbage i alle butikker (såfremt man har bon selvfølgelig). Som det er nu, føles det bare som virkelig dårlig service..

Monatel

Monatel har haft min mobil til reparation siden 15.12.2009

Sendte min mobil til reparation d. 15 december 2009 og har ikke set den siden..! Har heller ikke kunnet få fat i den - har ellers brugt over 2½ time på at være i kø. Hvad gør man? Det kan jo ikke være rigtigt at de bare beholder telefonen, og så ikke er til at komme i kontakt med.. Josephine Lindblad

Josephines profile

profile image of Josephine
Josephine
Reviewer
Female
Denmark

About

Jeg handler en del på nettet, da er kan spares ret mange penge :-) Jeg køber alt fra tøj til elekonik og smykker, så jeg er meget glad for at denne side findes. Det føles lidt mere sikkert at handle på en (for mig) ny og ukendt side, efter at jeg har læst hvad i andre har haft af gode oplevelser :-)