Johann Robert Valdimarssons profile

Reviews (35)

Meebox.net

fanFUCKINGtastisk service

Aldrig i mit livs skabte dage har jeg prøvet at få så god service som hos Meebox.

Når jeg har oprettet en support-ticket er det højeste jeg har prøvet at vente været 4 minutter.

Har altid fået svar på mine spørgsmål og de opretter domæner, webhoteller som var det en leg. Webhotellet er lavet få minutter efter købet og deres samarbejde med dk-hostmaster gør at det heller ikke tager lang tid at redelegere ens domæne til webhotellet.

JEG er ovenud tilfreds med meebox og alt hvad det indebærer og jeg tøver ikke med at sige det videre til gud og hver mand. Har også oprettet flere hjemmesider for andre og brugt meebox fordi selv usagkyndige får en fantastisk service hos dem og de besvarer selv de dummeste spørgsmål man måtte have.


Tusind tak for en fanFUCKINGtastisk service!!

Hvis alle arbejdede lige så effektivt som jer ville Danmarks BNP stige betragteligt.

PS. har heller aldrig prøvet at have nedetid eller langsom svartid.

Thursday, March 13, 2014

Reply from Meebox ApS

Hej Johann,

Og du skal have tak for en fantastisk(!) anmeldelse. Vi er alle super stolte og glade for at de produkter og den service, som vi leverer, har levet op til din forventninger. Jeg lover dig at vi vil gøre vores for aldrig at skuffe dig eller nogen andre af vores kunder.

Endnu en gang tak for din anmeldelse og for dit valg af Meebox - det glæder!

Mvh
Casper Ackermann,
Community Manager, Meebox.net.

CDKey Warehouse

Cheap but slow as hell

I ordered Arma II and Arma II arrowhead yesterday. Thought it was automated and I would get my cd-key instantly but cdkeys has to confirm my order. That's a little sad as it was 7 o'clock sunday morning downunder at the time of purchase.

Went to bed and had the cdkey when I woke up. Other than I wanted to play DayZ with my friends yesterday it was painfree.

Definetely gonna buy another game from here but have to be at the forefront of things and buy the game before we even want to play it.

All in all fine.

Asfyn

Hvordan kan deres servere stadig være belastede?

Da jeg skulle indberette el, vand og varme i starten af året var der stor belastning på serverne, hvilket godt kan være foreståeligt, fordi der højest sandsynligt var mange der ville indberette.

Nu, snart en måned senere, står der stadig det her:
Vi beklager!
Vi oplever lige nu stor belastning på vores systemer.
Du er velkommen til at prøve igen eller komme igen på et andet tidspunkt.

Vi beklager ulejligheden.

Med venlig hilsen
Administrationsservice Fyn


Det er bare overhovedet ikke godt nok. Jeg har prøvet i et par dage at tilgå log ind på hjemmesiden, uden held.


EDIT: I får lige 2 stjerner mere for hurtig respons og retning af fejl. Det virker upåklageligt igen. Tak

Monday, January 27, 2014

Reply from Asfyn

Hej Johann

Tak for din anmeldelse. Både ris og ros er vi glade for, så vi hele tiden kan blive bedre.

Det er rigtigt, at siden har været belastet her i forbindelse med årsaflæsningen. Det har betydet, at nogle kunder har oplevet at få beskeden om, at siden var belastet. Det er vi naturligvis kede af og har derfor nu etableret ekstra serverkraft, så man ikke skulle opleve dette igen.

Jeg har lige testet dit bruger login og nu kommer jeg fint ind. Jeg håber derfor, at problemet er løst nu. Ellers er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os.

Med venlig hilsen

Lotte Ziegler
Kundeservicechef
Administrationsservice Fyn

Activfoto

Fed service og hurtig respons på Post Danmark fejl

Bestilte et spejlreflekskamera på black friday dagen. Tror ikke rigtig det havde noget med black friday at gøre, at de havde tilbud på den men billigt var det i hvert fald. ActivFoto sendte ordren inden der var gået en halv time, der havde jeg både fået ordrebekræftigelse og et track and trace nummer fra Post Danmark.
Lige hvad Post Danmark angår, plejer jeg ikke at være så vild med at bestille fra firmaer, der sender med dem, men tænkte at ActivFoto havde styr på det siden de lå øverst herinde på Trustpilot.

Mandag morgen ser jeg at den ligger i den lokale postbutik, på track and trace. Jeg kører derover da de åbner kl. 10 og bliver mødt af verdens mest sure morgenmenneske. Hun mente ikke at den lå hos dem fordi de havde ikke scannet den ind og de scannede alle pakker ind i morges. Jeg viste hende track and trace på mobilen,
hvor der stod; 2. december 2013, 07:20, Pakke uden omdeling 5211 Tarup Postbutik. Da indformerede hun mig at den lå et andet sted for der ville have stået at den var afleveret og scannet ind.

Jeg kører hjem og ringer til Bjørn fra Activfoto for at høre hvad jeg så skal gøre. Han siger jeg bare skal afvente og så ville han få fat i Post Danmark Erhverv. Der går ikke mere end et kvarter inden han ringer tilbage og siger at Erhvervscenteret har ringet og fået postbutikken til at scanne pakken ind, fordi de lå hos dem.
Når den var scannet ind ville jeg få en sms med at jeg kunne hente ordren. Jeg fik dog aldrig nogen sms og kørte på ny over til postbutikken. Der blev jeg heldigvis mødt af en anden ekspedient som synes det var underligt, når den nu stod inde på track and trace som om at den var der. Hun gik ud bagved og ledte efter kassen med mit navn på.
Og selvfølgelig var den der.

En ovenud tilfreds kunde herfra pga. Activfoto/Bjørns fantastiske og hurtige respons og en halvsur smiley til Post DK. Skal lige huske at sige at det langtfra er første gang, jeg har oplevet den form for sløseri fra Post Danmarks side af.

Tak for en god handel.

Mvh
Johann Valdimarsson

MadamEden

Restordre i 2 uger uden en lyd

Jeg bestilte nogle varer fra MadamEden d. 3-11-2013 og d. 04-11-2013 skrev de tilbage at nogle af varerne desværre var i restordre, men at de forventede at kunne sende dem til mig senere på ugen. Dvs. d. 7-8 november.

Har med vilje ikke skrevet til dem, for at give dem lidt snor, da en restordre godt kan trække ud. Nu er der til gengæld gået 2 uger siden de skrev en mail om at det var i restordre og jeg har intet hørt fra dem siden.

Det giver desværre kun 2 stjerner i min bog. Håber de opper sig gevaldigt indenfor de næste par dage, ellers kunne jeg godt finde på at nedgradere de 2 stjerner.

- Johann

Outdoorgb

Great and fast delivery +excellent refund policy

3 days from order and I received my Fitbit Flex in Denmark. That's some fast delivery.

The product however wasn't what I'd expected. Send an email to outdoorgb and asked if I could get a refund. With the mail I got there was an attachment with the refund data.

Send it back last Friday here from Denmark and received all the money back today.

That's only five days until I got the refund.

Thanks for a great support :-)

Dave Mallon found this review useful

3 (HI3G Danmark ApS)

Ikke en super start hos 3

Jeg bestilte en iPhone 5s 16gb sølv, fredag d. 25-10-2013.

Efter at have lagt den i kurven og betalt får jeg en kvittering på den sidste side, hvor den viser mig hvad jeg har købt. Her står der at jeg har købt en iPhone 5s i Space Grey, selvom jeg havde valgt den i sølv inden jeg smed den i indkøbskurven. Der var ingen konfirmation på at jeg skulle have købt andet, end da jeg havde betalt.

Jeg ringer derind med det samme og får at vide at ordren skal annulleres for at jeg kan bestille en ny i sølv. Det ønsker jeg tydeligvis ikke, da ordren først kan blive annulleret mandag d. 28-10-2013 og der vil telefonen højest sandsynligt være i restordre. Jeg tager til takke med at den er fesen Sort.

En times tid efter får jeg en kontrakt tilsendt med e-mail, og længere nede står min adresse. Det er desværre en adresse jeg havde for 1½ år siden og den er ændret i min folkeregisteradresse til min nuværende adresse. På den igen, griber knoglen og får fat i 3, hurtig kundeservice må man sige, også ½ time inden lukketid, det skal de da ha'. Forklarer min nød/deres og det eneste kundeservice manden kunne sige var at jeg kunne annullere ordren eller ringe til post danmark for at de skulle omadressere min pakke. Det første var udelukket, igen, og det andet havde jeg absolut ikke høje forventninger omkring.

Får ringet til post danmark og efter hun var færdig med at grine ad mit spørgsmål, siger hun at de er stoppet med at gøre noget som helst, når det kommer til elektronik. Hvis navn og adresse ikke passer, bliver den sendt tilbage til udgangspunktet og de må sende den på ny.

Tænker, det kan simpelthen ikke passe. Ringer til 3 igen og forklarer HELE forløbet og at det ikke kan passe at de ikke kan ændre en adresse, eftersom den ikke engang er sendt. Den kundeservice medarbejder jeg nu fik fat i sagde det intet problem var og at han bare ændrede adressen. Fint, så kører alt som det skal.

Lige indtil de sender den fra Sverige i går middags, lørdag. Der gik nogle timer og henunder aftenen gik jeg ind på track & trace for at se om posten skulle have modtaget ordren. Og ganske rigtigt de har modtaget ordren, MEN MED DEN FORKERTE og gamle adresse. Aldrig i mit livs skabte dage har jeg oplevet så meget sløseri, selvom jeg selv har brugt flere timer på at oprette mit korrekt i systemet, og alligevel går der fuldstændig ged i den.

Kom igen 3. Jeg er desværre meget tæt på at ringe til jer i morgen tidlig og få ordren annulleret og bestille den ved en af konkurrenterne, da det her er til grin.

Mvh.
Johann Robert Valdimarsson

UPDATE 28-10: Ordren blev som sagt sendt afsted i lørdags og nåede Odense Banegård i morges. Jeg har IGEN haft snak med 3 og Post Danmark for at høre om der ikke var andet jeg kunne gøre.
Ved Post Danmark er der lukket land, de har mistet for mange penge på elektronik der skulle reklameres på.
Hos 3 kan de desværre ikke annullere ordren førend den kommer tilbage til dem. Problemet med det er at jeg ikke ved hvornår den bliver sendt retur og de skal åbenbart fysisk have den på deres lager igen inden jeg kan annullere ordren. Men men men eftersom det er en fejlleverance sender Post Danmark den retur med selvsamme mærkat på og 3 sender den HØJEST SANDSYNLIGT videre til mig, selvom jeg ikke længere ønsker deres ELENDIGE service.
Jeg kan selvfølgelig benytte mig af returretten, men er efterhånden godt træt af at bruge så lang tid på INGENTING.

De havde fået 2 stjerner for tidligere men nu har jeg ændret til en stjerne, fordi jeg spilder så mange timer på ingenting og kan regne med at jeg skal spilde yderligere timer på ingenting.

TAK Hi3G Danmark fordi i gider bruge så lang tid på at gøre min tålmodighed ikke eksisterende.

UPDATE 30-10-2013: Jeg kan desværre ikke lave en kommentar til det du har skrevet under min anmeldelse, Sophie, men jeg kan da redigere min anmeldelse.
Jeg kan se på track & trace at den meget gerne skulle være hos jer i morgen og i den anledning kunne det være rigtig lækkert, hvis den også blev sendt afsted i morgen igen, så der var en chance for at jeg kunne få den fredag eller lørdag.

UPDATE 31-10-2013: Nu er den landet hos jer og alt VAR fryd og gammen lige indtil jeg for en halv time siden fik en sms om at mit telefonnr. ville blive overflyttet til jer og mit nano-simkort. Problemet i det er selvfølgelig at jeg ikke har fået mit telefon endnu. Har ENDNU engang snakket med kundeservice og heldigvis den samme som i fredags og spurgt hvad jeg skulle gøre. Jeg er nødt til at køre ned i en af jeres 3 butikker for at få et midlertidigt micro-simkort med mit telefonnr. på. Så nu er jeg nødsaget til at bruge penge på diesel også, for at folk har en chance for at ringe til mig i løbet af weekenden.

Det er simpelthen til grin det her. Hvis man kunne, fik i mindre end 1stjerne. Må snakke med Trustpilot om en sådan mulighed.

Jeg burde seriøst bruge min returret men orker det ikke. For der er ingen tvivl om at det bliver en endnu større pain in the a**, når nu mit nummer er ovre ved jer...

ØV! ØV! ØV!

Hilsen
Johann R. Valdimarsson

Johann Robert Valdimarssonand Lasse A. found this review useful

Wednesday, October 30, 2013

Reply from HI3G Danmark ApS

Hej Johann

Først og fremmest vil jeg rigtig gerne beklage ulejligheden i forhold til det forløb du beskriver. Jeg er helt enig med dig i at det på ingen måde er optimalt.

Heldigvis kan jeg se i vores system, at din adresse er blevet ændret i vores system, så du vil modtage telefonen snarest muligt.


De bedste hilsner
Sophie

Nykredit

Servicen der blev væk! En børnebog af Nykredit Bank

Har nu snakket med 4-5 forskellige "rådgivere" ang. en fælleskonto. Nu er der f***ing gået 10 dage, 8 ARBEJDSDAGE og vi har stadig ikke fået nogen fælleskonto. Den skulle have været brugt til indbetaling af penge her den første. Nu er vi nødt til at vente til næste måned inden vi kan få vores penge. DET BLIVER IKKE RET MEGET DÅRLIGERE SERVICE END DET. Skiftede for et år siden fra Nordea fordi de havde nogle problemer, men det er intet ift. det her, som må anses for at være under al kritik. PS. det skete også sidst jeg skulle have rådgivning, rådgiveren var syg, nåede at snakke med 4 forskellige medarbejdere, men det var først da rådgiveren kom tilbage at der blev gjort noget; 1 UGE EFTER!!!!

Hvad er det der går galt NYREKDIT? Og hvornår strammer i op, så vi kan få noget ordentlig service, i stedet for det her sløseri.

En gang til der sker sådan en kæmpe fejl her og jeg er skredet.
VIL fandme hellere betale 350 i Danske Bank, hvor man i det mindste kan regne med en lidt bedre service, og ellers "banke" dem oven i hovedet fordi vi betaler.

FØJ§!

Hitmeister GmbH

Die weltweit schlimmste Service

Es ist jetzt 3 Tage, seit ich einige Haare aus www.friseurfactory.de bestellen über www.hitmeister.de kam. Ich bestellte leider falsch und stürzte mich auf sie zu schreiben, um die Bestellung zu stornieren.

Sie haben nicht auf meine Anfrage zu reagieren. Hitmeister hat Glück, aber es war auch sehr langsam auf die Aufnahme. Ich wurde darüber hinaus gekommen, um die falsche Postleitzahl auf Ihre Lieferadresse zu schreiben, aber auch nicht, dass sie sich geändert haben.

Jetzt kann ich nach vorne schauen, um für meine 100 € warten

Ich habe noch nie einen so schlechten Service von 2 Firmen.

Friseurfactory

Die weltweit schlimmste Service

Es ist jetzt 3 Tage, seit ich einige Haare aus www.friseurfactory.de bestellen über www.hitmeister.de kam. Ich bestellte leider falsch und stürzte mich auf sie zu schreiben, um die Bestellung zu stornieren.

Sie haben nicht auf meine Anfrage zu reagieren. Hitmeister hat Glück, aber es war auch sehr langsam auf die Aufnahme. Ich wurde darüber hinaus gekommen, um die falsche Postleitzahl auf Ihre Lieferadresse zu schreiben, aber auch nicht, dass sie sich geändert haben.

Jetzt kann ich nach vorne schauen, um für meine 100 € warten

Ich habe noch nie einen so schlechten Service von 2 Firmen.

Moccamaster

Bedre service findes ikke

Fik en Moccamaster KBGT741 Thermo i fødselsdagsgave, som jeg er rigtig glad for. Moccamaster har lavet et nyt låg til termokaden, hvor kaffen kan løbe ned i. Det er super smart og den holder fint på varmen.
For en uges tid siden var jeg ude med min hund og kunne egentlig godt tænke mig en kop kaffe derude, men turde ikke tage termokanden med, da den, hvis den vælter, godt kan dryppe.
Jeg så så at moccamaster havde et tætsluttende låg til termokanden. Gik ind og bestilte den på deres hjemmeside; moccamaster.com/dk, men da jeg kom til fragtoplysninger stod der 100 kr. Tænkte låget kostede 60 kr og så 100 kr overi for fragt, det skulle være løgn. Skrev en mail til moccamaster for at høre om det ikke var en fejl. Her er mailen:

From: Johann Robert Valdimarsson
Sent: den 22 november 2012 11:53
To: Moccamaster
Subject: Ang. låg til termokande

Jeg skrev inde på jeres facebook væg i går og den anden dag. Er rigtig glad for min moccamaster. Men som jeg skrev så kunne det være fedt at kunne tage den med på en tur.

Havde været inde på jeres webshop før og så at låget til 741 termokanden kun kostede 60 kr. Så jeg skrev til ingen penge i min facebook kommentar.

MEN det passer så desværre ikke, da fragten koster 100 kr. Så fra at det blev et billigt låg er det blevet til det dyreste på nettet pga. fragten.

Det synes jeg er meget synd, for jeg vil helst købe mit tilbehør direkte hos forhandleren.
Er det en midlertidig løsning i har lavet eller vil det altid være sådan at man skal betale 100 kr i fragt hvis det er under 1000 kr.?
Man kunne evt. lave en ekstra regel, der sagde at værer under en vis dimension kostede fragten kun 35 kr. som den gør ved mange andre internet firmaer der sender med GLS pakkeshop?

Ved ikke om jeg er helt galt afmarcheret, men synes det er lidt voldsomt at betale "næsten" det dobbelte bare for at få en ting sendt?

Hilsner fra en glad kaffedrikker.

Facebook kommentarer:

Johann Robert Valdimarsson: Hvem gider også og sidde og sutte i daggammel kaffe. Make it fresh!! Description: Image removed by sender. ;)

6. november kl. 17:23 · Synes godt om · 1
Johann Robert Valdimarsson: Når det så er sagt, var jeg ude med min hund den anden dag og der kunne det have været episk at have kaffekanden med, men turde ikke, da jeg ikke vil have kaffe i hele bilen. http://www.moccamaster.com/dk/details/product/30550/# Så er det jo altid noget at man kan købe et tætsluttende låg til ingen penge Description: Image removed by sender. ;)

Moccamaster respons:

Hej Robert

Det er rigtigt der står du skal betale kr. 100 i fragt på vores Webshop, men jeg kan fortælle dig at det kommer du ikke til.

Men da det snart er jul vil jeg sende en ny prop til dig U/B, da den ikke kan sendes i en kuvert, sendes den med GLS.

For at kunne sende den er nød til at have din adresse.

Går udfra den godt må sættes, hvis der ikke er nogen hjemme, den kan også sendes til en pakke shop, så skal jeg bede om et mobilnr.

Med venlig hilsen /Best Regards
Salgsafdelingen
MOCCAMASTER NORDIC ApS
Gl. Holstedvej 21
DK- 4700 Næstved


Se det er god service ;)

Fido & Felix

Super fed oplevelse

Fido & Felix har en chat nede i højre hjørne. Den poppede op hvor der var en der spurgte hvad de kunne gøre for mig. Valgte at svare, hvad jeg normalt aldrig gør, og 5 min. senere havde vi fundet frem til noget foder, men fordi jeg ikke var helt sikker, sendte de en prøve til mig. Det er god kundeservice.

Thursday, June 28, 2012

Reply from Fido & Felix UG

Hej Johann,

Hold da op en fornem anmeldelse! Den er vi meget glade for, for vi går op i det vi laver og den service vores kunder får.

Venlig hilsen

Casper Balle
Indehaver

Postdanmark

Nogenlunde chatserice MEN ekstremt dårlig døgnpost

Jeg bestilte en pakke hos Computersalg.dk mandag d. 16-04-2012 men da den var på fjernlager ville der gå 3 dage inden den kunne sendes. De sendte pakken d. 19-04-2012 og den ankom til københavns pakkecenter og derfra så det sådan ud på track and trace:

19. april 2012 20:41 Ankommet til 704 Københavns Pakkecenter
20. april 2012 01:54 Ankommet til 705 Taulov Pakkecenter
20. april 2012 06:02 Ankommet til omdeling 5013 Odense pakke
20. april 2012 06:57 Pakke uden omdeling 655 Døgnpost 655

Jeg ringede til kundeservice for at høre hvorfor jeg ikke havde fået en sms eller e-mail omkring at pakken var afleveret hos døngposten? Det eneste hun kunne "finde på" at sige omkring den sag, var at der nok ikke var plads i døgnposten. Men jeg ved af erfaring at det ikke kan lade sig gøre for så lægger pakkeomdelingen den ind på det nærmeste posthus. Så hun løj mig lige op i mit åbne ansigt. Men det var hun overbevist om og sagde at den nok ville komme op i døgnposten med eftermiddagsomdelingen.

Ville ønske at jeg ikke havde lyttet til hende for der kom aldrig nogen sms eller e-mail. I dag 21-04-2012 er der stadig ingen sms kommet så jeg skrev sammen med chatten på deres hjemmeside, som for øvrigt virker nogenlunde. Han/hun skriver at de vil kigge på sagen og jeg vil blive ringet op mandag når de har fundet ud af hvad der er galt.

På den baggrund kunne jeg godt have tænkt mig at give dem 2 stjerner fordi de i det hele taget hører efter hvad jeg siger. MEN jeg var ude for nogenlunde det samme i sidste uge, da sendte jeg den dog ikke igennem døgnpost men privat omdeling. Den skulle have været mig i hænde fredag, men jeg fik hverken seddel eller nogen opringning. Så jeg måtte troligt vente til mandag.

Denne gang er jeg svært bange for at jeg bliver nødt til at vente til mere end mandag.

Næste gang jeg skal bestille noget over nettet sørger jeg for at dem jeg bestiller ved også sender med andre selskaber. Er blevet skuffet så ekstremt mange gange, men denne gang var dråben der fik bæret til at flyde over, da det var døgnposten der ikke virkede. Det kan jo ikke hjælpe noget at deres service kun virker hver 10'ende gang.

Det var noget af en smøre, men man bliver så arrig når de overhovedet ikke kan finde ud af noget som helst. Fortsættelse følger hvis jeg ikke har pakken mandag.

Jan Danumand Jette Rønberg found this review useful

Av-Cables.dk

Super hurtige

Jeg bestiller altid mine kabler hos Av-Cables da jeg altid har dem dagen efter (hvis post danmark gider tage sig sammen). Der har aldrig været noget gået i stykker.

Sidst jeg bestilte skulle jeg bruge en usb forlænger. Da jeg åbnede pakken havde jeg fået 2 usb forlængere, en på den rigtige størrelse og en der var halvt så stor. Fed Service.

Bilka

Super service

For nogle år siden købte jeg en sofa hos Bilka i Odense. Da vi skulle have den op på traileren fandt jeg ud af at der var et hul i ryggen på den. Gik ind og sagde det og kom ud 500 kr og en sofa rigere.

Har heller aldrig haft problemer med at få ting byttet hverken til penge eller en ny ting.

Elgiganten.dk

Dårlig service

Købte et plasma fjernsyn hos elgiganten ved Rosengårdscentret i Odense. Sælger sagde at det var Full-HD plus andre ting og at det var derfor det kostede 5500 kr i stedet for det jeg havde kigget på til 4500 kr. Men da jeg kom hjem og fik kigget ordentlig på det fandt jeg ud af at det kun var HD ready, som det jeg havde kigget på til 4500 kr. (Skal lige siges at der ingen skilte var ved siden af fjernsynene.)

Jeg kører godtnok ikke derud igen da det er et 42" fjernsyn og det var svært nok at få det hjem.

Synes det tit er sælgerne der er problemet hos elgiganten. De ved ingenting men snakker løs om alt muligt.

connie found this review useful

Apple

Altid super god service.

Man får altid hvad man betaler for hos Apple. Et fantastisk produkt og en virkelig fantastisk service. Har både iPhone og iPad og bruger begge dele hele tiden. Faktisk så meget at jeg og en kammerat har lavet en hjemmeside hvor vi skriver om iPhone (www.iiphone.dk)

UnoEuro Webhosting

Bedre webhotel findes ikke

Alt virker hos dem. Ingen nedetid. Supporten kan ikke blive bedre. De har alt det nyeste i programmer og 1-click.
Sendte en support-ticket til dem kl 16.08 og fik allerede svar kl 16.42. Super service

GLS Denmark

Genialt med pakke-shop

09-08 12:57 DK0050 Odense S, Danmark Forsendelsen er leveret
09-08 04:58 DK0050 Odense S, Danmark Forsendelsen er på vej til levering
09-08 01:45 DK0050 Odense S, Danmark Ankommet til GLS depot
08-08 17:36 DK0047 Tappernøje, Danmark Data modtaget
08-08 15:52 DK0047 Tappernøje, Danmark Forsendelsen er overført

Mere behøver jeg vist ikke at sige. Fik en sms og en mail kl 12:58 om at pakken var leveret hos bilXperten

Google

Der findes intet bedre

Det er gratis. Hvad kan jeg sige..

Komplett.dk - Trusted by geeks since 1996

For lang ventetid på ordrebekræftigelse.

Jeg har anulleret min ordre efter jeg ventede over en dag på min ordrebekræftigelse. Det eneste jeg fik var en bestillingsbekræftigelse, lige efter jeg havde bestilt varen. Bestilte det en torsdag. Har nu bestilt de samme varer hos computersalg, da det plejer at være et fornuftigt sted.

www.ordbogen.com

Effektivt og brugervenligt.

Med det lille smarte program til OS, som gemmer sig oppe i toppen af skærmen og app'en til mobilen, så bliver Ordbogen.com ikke ret meget bedre. Intuitivt og smart at man kan tilføje ord. Troede aldrig at jeg skulle betale for en ordbog på nettet, men det har jeg intet imod når det er så smart som det er.

Nemid

Den mest sikre løsning

Den eneste måde vi kan sikre os helt på er ved hjælp af NEMID. Det kan godt være nogen føler at vi kommer tilbage til noget oldnordisk ved at skulle have et lap papir ved os, men alt andet der er digitaliseret er langtfra sikkert. Bare kig på Lastpass - verdens førende indenfor cloud-based kodeordshusker: http://mashable.com/2011/05/05/last-pass-breach/

Selvom de burde vide hvad der skal være sikrest, kan de også blive hacked. Derinde findes der mange ømtålelige oplysninger, såsom dankortsnumre, pinkoder, kodeord til alt mellem himmel og jord etc.

Jeg er glad for at vi i Danmark kigger på udviklingen, og går lidt i den anden retning.

Når det så er sagt, er support hos nemid/danid noget af det dårligste jeg har oplevet. Men et godt produkt det er det.

Danid står desuden bagved Digital Signatur.

Jysk

Et godt firma. Ingen skuffelser.

Jeg har købt rigtig mange ting i jysk. Har aldrig været skuffet. Derinde får man, hvad man betaler for. Hvis det er dyrt er det et vildt godt produkt, og hvis det derimod er lidt billigere er det mindre godt. Jeg kan godt lide at pris og kvalitet hænger sammen, og at jysk har begge dele.

avXperten.dk

Super produkt, dag til dag levering.

Jeg fik hvad jeg bestilte dagen efter. Hurtigt og nemt.

Star Tour

Dejlig oplevelse.

Vi bestilte en rejse til Kreta for nogle år siden. Helt igennem en dejlig oplevelse.
Kunne dog godt have tænkt mig at der var flere danske guides. Synes primært det var svenske guides (ved godt det er svensk ejet) og dem har jeg lidt svært ved at forstå.

Nemoware

Dag til dag levering. Thumbs up.

Fik mit Jabra Headset dagen efter jeg bestilte. God service.
En ting jeg godt kunne bruge, var at få en mail tilsendt med en ordrebekræftigelse og en faktura evt. Der var heller ingen faktura i postpakken headsettet kom i. Så en egentlig bon har jeg ikke fået.

Jeg tog fejl. Husk en anden gang at kigge i jeres mail spam mappe. Der lå min faktura ;)

Tusind tak for et godt produkt.

Sunday, May 8, 2011

Reply from Nemo & Lucky's Trading

Hej Johann,

Tak for din tilbagemelding. Vi sender ordrebekræftelse og faktura pr. email. Når du ikke har fået dem kunne det tyde på at vi ikke har den rette email adresse. Hvis du sender os en besked på salg@nemoware.dk så skal vi sørge for at du får en kopi af fakturaen.

Med venlig hilsen
Nemoware.dk

Happii

Hurtig leverance men dårlig RMA service.

Jeg bestilte en Exido Combiovn og en Nilfisk støvsuger fra happii.dk d. 23-2 2011. Varerne blev afleveret på min adresse d. 24-2 2011. Super hurtig service. Det viste sig desværre at der manglede nogle dele i ovnen. Så jeg ringede til happii for at høre om det ikke var meningen at de dele skulle være i. Han henviste mig til en reservedelsleverandør. De sagde at der kunne gå 3-6 måneder inden at jeg kunne få delene. Ringede til happii igen, hvorefter han sendte en returlabel, som jeg i går d. 21-3 har klistret på ovnen og sendt tilbage. I dag fik jeg en mail om at de har modtaget ovnen og vil bestille de manglende dele. Fortsættelse følger ;)

Fortsættelse:
Jeg har dags dato 25-03-2011 modtaget min returordre fra happii. Det er 3 dage fra de har modtaget min ovn og til jeg har den igen på en reklamation. Aldrig i mit liv er det gået så stærkt med en reklamation.
En smuk oplevelse.
Alt hvad jeg skal bruge som happii har, bliver fra nu af købt hos happii!! Ingen tvivl.

Update 10-09-2012:
Støvsugerhovedet er knækket og jeg lavede en RMA hos happii.dk. Nu er der snart gået en måned uden jeg har hørt så meget som et pift. Begynder at tro de har glemt at svare på RMA sagen. Håber virkelig de får taget sig sammen indenfor den næste korte tid, for ellers får de mig i røret hvert 5 min.

YouSee

Super net.

Har intet at beklage. Hurtig kundeservice. Skrev en mail og et par min. efter kom der en retur.

Odense

En dejlig kommune at være i!

Odense er en dejlig by, og kommuneskatten er lav ;)

Dansk Net

Fint net, men for lang ventetid.

Har kun haft dansknet siden i mandag, så jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal skrive, andet end at jeg synes 3 uger er lang tid at vente på at få net på ens adresse. Var nødsaget til at bore hul ind til naboen (med hans bevilling selvfølgelig), for at få net i de 2 uger jeg boede her, indtil jeg fik net ved mig selv.

Humac A/S

Super hurtig service

Bestilte mine bose ae2 høretelefoner en mandag, og fik dem på forunderlig vis om tirsdagen. Det har jeg aldrig prøvet før. Iøvrigt nogle fantastiske høretelefoner.

Dustinhome

Tjaaa

Jeg bestilte en HP Envy i starten af marts, men de blev desværre ved med at udskyde ordren. Da den var så billig skulle den desværre sendes ovre fra Sverige og det gav en del ventetid. Dvs. 1 måned ventede jeg, hvor der kom en ny mail med at den desværre ikke var kommet på lager endnu. Grunden til at jeg har givet kun 3 stjerner er, at jeg var blevet træt at af vente. Jeg kunne godt havde tænkt mig at de sendte en mail, når der ca var gået en måned uden min ordre i hånden, hvor de spurgte mig om jeg ville slette ordren, for der kunne gå tid endnu. Jeg endte med at slette ordren, og bestille hos et andet firma. Men alt i alt en god korrespondance, og det har ikke afskrækket mig fra at købe noget hos dem en anden gang.

www.computersalg.dk

Super oplevelse

Har købt både en linksys router (e2000) og en NAS server + 2tb hdd.
Nas og hdd fik jeg tilsendt med gls igennem pakkeshop, der virker rigtig godt. Routeren fik jeg igennem post danmark døgnpost terminal, som også virker fortrinligt. Hurtig service og levering. Selvom leveringsadressen stod til torsdag (bestilt søndag begge dele) blev den alligevel allerede leveret om tirsdagen. De billigste på nettet ved alle 3 ting.

Fairtime Danmark

Super flot ur & service x2

Du skal lede rigtig længe efter et så kvalitetsbevidst og servicemindet firma. Jeg bestilte et TA.WA.TEC ur med en rabatkode til chotovelli urene (fandt jeg først ud af bagefter), og da der var gået ca. 1 time skriver Ole til mig, og at det var en forkert rabatkode, men at han ville lave en ny rabatkode, så jeg kunne få den lidt billigere (onkring 10%). Men det er hva man kan få af rabat med facebook koden, så jeg skrev til ham, at det kunne være fedt hvis der kunne komme lidt mere rabat på, og så slyngede jeg en pris ud og 5 min efter sendte han en rabatkode på den pris. Det er første gang det nogensinde er lykkedes for mig at prutte om prisen PÅ NETTET. Smukt smukt. Tusind tak for en fantastisk service. Jeg har allerede fortalt denne lille solstråle historie til mange af mine kammerater, for det er da for vildt. Tak

UPDATE 10-09-2012:
Efter lidt mere end 2 år med et lækkert ur, stoppede det desværre med at tikke. Jeg fik skiftet batteri hos en urmager (som ridsede bagklappen :( men desværre uden held. Det ville ikke engang starte. Skrev en mail til Ole fra fairtime og spurgte om der var noget der kunne gøres. Han sagde jeg bare skulle sende uret ind til ham, så ville han sende det videre til Tawatec. Dejlig service også efter 2 år, hvor reklamationen er udløbet. Han fik uret og prøvede at skifte batteri med et ordentlig batteri. Det startede med at tikke og han sendte det tilbage til mig. Under tiden var det desværre stoppet med at tikke og jeg tog kontakt igen. Han undskyldte mange gange og jeg sendte uret retur. Nu har jeg så endelig fået uret tilbage i tikkende stand. Det har været et stykke tid undervejs, men at Ole/Fairtime overhovedet gider bryde sit hoved med at få mit ur til at virke er helt fantastisk. Man får helt lyst til at købe et nyt ur, bare for at få den super flotte service, jeg har fået, igen.

Johann Robert Valdimarssons profile

profile image of Johann Robert Valdimarsson
Johann Robert Valdimarsson
Reviewer
Male, 1986
Odense, Denmark

About

Jeg er en mand på 27 år og bruger nettet meget til køb af - ja alt hva jeg køber, hvis jeg kan komme afsted med det. Vil da gerne dele ud af min viden omkring internethandel, når jeg nu bruger så lang tid på det ;) !!! Og al mulig anden handel, hvis det er muligt.