Pias profile

Reviews (22)

Whiteaway

Helt igennem perfekt!

Fint udvalg, gode priser. Leveret som aftalt. Det var pærelet!

Philipson Wine

Hurtigt og professionel

Let bestilling, hurtigt levering. Ingen forbehold herfra!

Bedandbreakfast

Utroværdig pengemaskine

Jeg er en lille B&B der har brugt firmaet til bookninger. I starten var det ikke noget problem hvis jeg gav kunderne en rabat. De rettede provisionen til efter dette. Nu skal man bare slippe 20% af listeprisen lige meget hvad man selv har fået i betaling! Deres hjemmeside er virkelig dårlig og rodet, men alligevel tager de den højeste provision man kan finde på markedet! Godt at der er andre seriøse på markedet. Jeg har skiftet og vender aldrig tilbage.

Nordealivogpension

Meeget lang ekspeditionstid!

Jeg skal vente 2-4 uger på et udbetalingsskema, som de ikke magter at fremsende på mail! Når det er sendt retur, så skal jeg vente 2-4 uger igen, før jeg får mine egne penge. Jeg kan altså forvente at skulle vente op til 8 uger i alt, på mine egne penge. DET er bare ikke godt nok og ligner en bevist forhaling. Det stemmer slet ikke overens med alt det de skriver på deres hjemmeside. Iøvrig ventede jeg næsten 20 stive minutter i telefonen og først da jeg ringede anden gang (hvor jeg ventede lige så længe) for at rykke for udbetalingsskemaet, fik jeg besked på deres ekspeditionstid.

Lars found this review useful

Jane Iredale

Hurtig levering

Det var let at bestille varerne på en overskuelig side. Varene kom også hurtigt. Jane Iredale makeup koster jo - sjovt nok ;o) det samme alle steder, så en rabat på køb over 500,- er velkommen. Jeg handler nok her igen. Det ville sænke fragtprisen hvis de brugle GLS, samtidig kunne man selv afhente i butikkernes åbningstid og ikke i kun postkontorets, som jo ofte er mellem 11 og 16.

Postmeshave

Super service

Gode priser - hurtig levering - gode tilbagemeldinger! Fint med billeder af medarbejdere og tydelig info om hvordan man kommer i kontakt med jer. Varm anbefaling herfra.

Telia

Jag har fortrudt - inden jeg har fået min vare!

Jeg bestilte en iphone 4S d. 4/11. På hjemmesiden stod der levering inden 5 dage. Efter 8 dage ringede jeg og spurgte hvor min telefon blev af. Måske uge 47 var svaret! Jeg spurgte hvornår de ville have fortalt mig det? det var der ikke noget svar på. Jeg har også bestilt nummerflytning til d. 19/11! Det betyder at Telia flytter nummer til den telefon jeg ikke får før "måske" i uge 47. Hvilket igen betyder at jeg ingen telefon har!!!!Min datter bestilte den samme telefon en uge senere end mig og hun har fået sin!
Jeg har skrevet 3 mails med spørgsmål og har intet svar fået. Det er en utrolig dårlig service og jeg kan virkelig kun advare andre mod det selskab.

Maria-Louise Lund Nielsen found this review useful

Friday, November 16, 2012

Reply from Telia

Hej Pia,

Tak for din bedømmelse af Telia.

Jeg er ked af at du endnu ikke har modtaget din telefon og håber at du snart, ved næste levering fra Apple, får den.
Med hensyn til din nummerflytning så bliver den ikke startet før du har modtaget ordren, så på den front kan du være helt rolig.

Som aftalt telefonisk så er du i din fulde ret til at annullere hvis du ikke har lyst til at vente. I denne forbindelse er du er velkommen til at skrive til mobilerhverv@telia.dk og skriv 'truspilot' i emnefeltet såfremt du ønsker jeg skal ændrer bestillingen.

Du ønskes en rigtig god dag.

Med venlig hilsen

Hana M.

Zalando

Prisen var helt gal

Fint udvalg, hurtig ekspedition/levering. Men....jeg havde bl.a. bestilt et tørklæde til 199,- og da jeg skulle tage prismærket af stod der "Vejl.udsalgspris DKK 159,95!!"
Det er bare ikke ok. Jeg fik efterfølgende en mail hvor jeg kunne bedømme varene enkeltvis. Jeg gjorde mig den ulejlighed at fortælle om min opdagelse, men enten læser de ikke de bedømmelser de selv sender ud eller også er de bare lige glade. Jeg følte mig lidt snydt.

Jesper Lichtand Hanne Frederiksmose found this review useful

Tuesday, December 11, 2012

Reply from zalando.dk

Hej Pia

Vi er glade for at høre, at du er tilfreds med vores levering og udvalg af varer.

Vi beklager, at prisen på din vare ikke var blevet rettet. Hvis du opdager, at en vare er blevet nedsat kort tid efter købet, må du meget gerne kontakte os pr. e-mail på service@zalando.dk eller telefon 80 88 30 80. Vi vil derefter se nærmere på sagen og refundere prisdifferencen.

Med venlig hilsen

Team Zalando.dk

Coop

Dårlig service

Vi købte havemøbler som skulle bruges til en fest. Da de ankom var der mange fejl, vi måtte bl.a. sætte nye skruer i bordet efter at have lave nye huller, og kvaliteten var elendig. Vi var nødtsaget til at tage dem i brug. Jeg klagede efterfølgende og er nu blevt kastet rundt i deres system i 3 uger. De bad om billeder af fejlene som de fik. Jeg fik tilbudt 200,- kr. hvilket er direkte frækt! Så bad de om de samme billeder igen og nu er sagen en tur rundt i systemet igen.
Det er afgjort sidste gang vi hopper på noget igen derfra.

Workoutshop

Retur halter

Det var let at bestille og mine varer kom hurtigt. Der hvor de fleste netbutikker står deres egentlige prøve, er ifb med returnering. Jeg sendte noget af min bestilling retur d. 27/6 og har endnu intet hørt! På trods af at jeg har været i kontakt med Workoutshop, så har de endnu ikke fået registreret min returpakke. Her er helt klart plads til forbedring.

KaffeKapslen.dk

Fin service

Fint udvalg og hUrtig levering.

Friday, June 22, 2012

Reply from kaffekapslen.dk

Kære Pia

Tak for din anmeldelse. Et højt service niveau, stort udvalg og hurtigt levering er netop nøgleord for os. Så du kan være sikker på at der også vil være fokus på disse områder i fremtiden, når du handler ved os. Vi håber at se dig igen.

Mange hilsner, Susanne, KaffeKapslen.dk

Postdanmark

Man forstår godt at det går skidt for Post DK

Med track & trace (iøvrigt en god service) går det virkelig op for een hvor langsomt Post DK arbejder. Jeg kan se at min pakke er kommet til DK d. 25. april. Kan efter et par dage se, at de mangler en faktura for at kunne behandle min pakke. Jeg mailer den uopfordret til dem hurtigt. Jeg prøver efter nogle dage at ringe og får en lille "sludder" af en servicemedarbejder. Et par dage senere kan jeg nu se at alt er i orden og min pakke er sendt til mit lokale postkontor d. 11/5 - i dag er det d. 14/5 og jeg har stadig intet hørt fra nogen? Jeg ved at der har været et par helligdage men alligevel.. 20 dages behandlingstid indtil nu - det er der ingen firmaer der kan leve af.

GLS Denmark

Det går dejlig hurtigt

Kan hente og aflevere i min lokale boghandel og det er rigtig smart. De har jo meget længere åbent end mit lokale postkontor, der er ingen kø og en sms fortæller når varen er kommet! SUPER

Elgiganten.dk

Super hurtig levering!

Nærmest fra dag til dag. Flot!

Boozt.com

Hmmmm...

Fint udvalg og varene kom hurtigt. Men returgods håndteres ikke særlig godt. På hjemmesiden kan man ikke følge sin egen konto og efter 6 dage ved jeg stadig ikke om de har modtaget min returpakke. Man får hurtigt svar når man skriver til dem, men det er de sædvanlige floskel/standard svar der efterlader en med fornemmelse af, at de ikke rigtigt har læst hvad man har skrevet.

Wednesday, January 11, 2012

Reply from Boozt.com

Kære Pia,

Mange tak for din feedback af Boozt.com. Vi er meget glade for at få både ris og ros, så vi kan forbedre os.

Vi beklager mange gange at du har følt at vi har skrevet standard svar til dig, det har vi ikke. Vi beklager.

Med venlig hilsen

Sabine
Kundeservice
Dit Boozt.com team
00800 2669 8266

redcoon Danmark ApS

Pas på Redcoon!

Købte en LG HBL-54S soundbar for et år siden. Den gik i fejl og det tog 8 uger at reparere den. Nu er den gået i stykker igen med samme fejl, og vi har indtil nu ventet i over 2 mdr. på at få den retur. Der kommer kun automatmails og når vi ringer får vi en sludder for en sladder. Det er utrolig frustrerende ikke at vide hvad der sker ØV! Dette er en stilfærdig advarsel til dig derude.

Jakob Kvorning found this review useful

Friday, December 30, 2011

Reply from redcoon Danmark ApS

Kære Pia
Vi beklager rigtig meget at LG's serviceværksted ikke har kunnet udbedre fejlen. Når der er tale om en periodisk fejl, er det nogle gange svært at finde frem til problemet, selvom det selvfølgelig ikke er undskyldning for at det ikke er blevet løst. Pga. den lange ventetid har vi tilbudt at sende en anden model eller at tilbagebetale beløbet. I valgte sidste løsning og det fulde beløb er derfor blevet tilbagebetalt.
Mvh. redcoon

Ikea

Tænk på en løsning..IKEA har det

Ikeas udvalg er fantastisk! De fleste priser er også gode. Ja, det eneste minus er hvis noget skal byttes. Deres retur afdeling kræver meget stor tålmodighed.

GLAMBOX.dk

Fortalte ikke at varen var i restordre

Jeg bestiller 2 varer og får bekræftelse, hvorpå pengene hæves på min konto. 3 dage senere spørger jeg hvor det bliver af? Svaret er at varen "nok først" er hjemme i uge 46. Det er for dårlig service. Til gengæld var de hurtige med at sætte mine penge ind på min konto igen.

Thursday, November 10, 2011

Reply from GLAMBOX ApS

Hej Pia,

Det er bestemt ikke godt nok. Jeg beklager fejlen fra vores side.

www.SmartGirl.dk

God service!

Super hurtig levering og god bytteservice. Det ser ud til at de holder standarden. Jeg har handlet der i et års tid nu. Eneste minus er en lidt uoverskuelig hjemmeside.

Buyathome

Dårlig service

Jeg købte en glasampel til lys som blev leveret hurtigt og var uden skader. Den blev hængt op i sine kæder og faldt ned med et brag efter ca. 2 min. og blev helt knust på vores stengulv. Der var ikke engang kommet lys i endnu, men den kunne ikke bære sin egen vægt. Da den var spids i bunden, kunne den jo heller ikke stå selv, så jeg rettede henvendelse til firmaet om problemet. Efter ca. 1 uge, vendte de tilbage og sagde at jeg kunne få mine penge tilbage hvis jeg sendte alle glasskårene til dem.

Dintaeppekaede

Overholder ikke leveringstider

Købte et lille tæppe til 2.200,- som de sagde var på lager. Der gik 2 uger og en masse opringninger fra mig, før jeg nu får besked på at tæppet ligger til afhentning i Sakskøbing!!! det var ikke lige aftalen. De ringer ikke tilbage og har i det hele taget en meget dårlig kommunikation. Jeg kan absolut ikke anbefale det firma.

NiceHair

Nicehair

God service, gode priser, hurtig levering. Man kan trygt handle der.

Pias profile

profile image of Pia
Pia
Reviewer
Female
Denmark

About

Jeg er en flittig forbruger af net-handel. Jeg bruger ofte de samme firmaer igen, hvis jeg har fået god service. Et rigtig godt firma kan kendes på hvordan de tackler en situation hvor noget er gået galt i handlen. God kommunikation kan redde meget og det er der desværre ikke så mange firmaer der forstår.