Kim Borups profile

Reviews (48)

Nespresso

Kanon god maskine og service.

Må indrømme jeg er glad for deres service, og måden de håndterer ordre på.

Jeg har altid fået god service, idag ringede jeg ind med min kones maskine som er omkring 2 år gammel, den har overholdt afkalkninger mm så ikke noget der, men den del i mælkeskummeren som skummer mælken var gået i stykker.

Jamen hvad gør de så de sender da bare en ny uden beregning. selvom maskinen er næsten 2 år gammel. så nu er jeg glad fordi min kone kan få sin kaffe igen.

Der er altid god service når man ringer ind og de taler altid pænt til dig.
De giver altid konen en kop kaffe hvis hun er inde i butikken men vi ynder nu at ringe til dem eller bestille over nettet hvilket er nemt og tingene kommer ofte inden for en dag.

Dejligt koncept dejlig service.

Aquaristic

superb shop

always the best service.

Marina Balinska found this review useful

Securator

Fin service hurtig rep

Fin service hurtig reperation, hvilket vi er glade for, blev lidt forundrede da vi så hvad pris de hade accepteret på rep men vi brokker os ikke undværede tvet i en uge så vi er lykkelige :)

N1S

Hvorfor sende sin telefon ind ?

3 sendte min galaxy nexus ind til reperation, kan så se på billedet de sender at telefonen ikke engang er åbnet, man kan stadig se den plastik butikken har kommet om..

Man kan se de kan se en lille hvid streg der kan betyde den har ligget i en lomme mens man har svedt (vandskade ?)

Den har været våd (ja så er det en vandskade)

Men at sige vandskade på det spinkle grundlag som er blevet modbevist utallige gange er for langt ude.. i kan tro om hvis jeg betaler 277 for at få en telefon tilbage i har tage et billede af..

Jeg vil godt tilføje at jeg har fået en mail fra n1s.dk

Jeg vil samtidig godt sige at jeg har snakket med samsung og de siger de ikke kender jer og i ikke er autoriseret til at repererer deres telefoner..

PC Game Supply

Glimragende butik

Glimragende butik tit levering på 30 sekunder efter man har købt :)

mobilityshop.dk

OK udvalg langsom forsendelse

Når man er vant til at handle virker deres forsendelse langsom og dyr.. OK priser men besværlig side at finde rundt på

Americansoda

Love the company

Love it ship internationaly and very fast indeed faster than most danish webshops a bit expensive but its worth it.. bit to many emails from em though but ill survive.. 4 stars due to the emails.. had it been one per week only it would have gotten 5..

KaffeKapslen.dk

Genialt koncept

Genialt koncept, bestilte pakken kom dagen efter som aftalt og alt var som det skulle være endda med en lille gave i.

Måske i skal overveje en abonoments ordning,

Kapslerne (fyld selv til nespresso) virker bare som de skal uden problemer, kan ikke nikke genkendende til dem som har haft problemer. er nu rigtig glad for dem.

Friday, June 22, 2012

Reply from kaffekapslen.dk

Kære Kim

Tak for din anmeldelse. Dejligt at høre at hjemmesiden og købsprocessen har fungeret, samt at den lille overraskelse faldt i smag :-) Og tak for ideen med abonnementsordningen. Men indtil at en sådan kunne komme i kraft, så husk at vi jo har dag til dag levering, så der skulle næppe være undskyldninger for at løbe tør for kaffe :-) Sidst er vi selvfølgelig glade for at høre at du har været tilfreds med fyld selv kapslerne til Nespresso. Vi har rigtigt mange, der er glade for at bruge kapslerne som dig. Læs bl.a. her: http://www.kaffekapslen.dk/capsulin-info I de tilfælde, hvor folk har haft problemer, handler det om at man ikke anvender den rette mængde eller en forkert kaffe. Har man problemer skal man blot ringe til os og så kan vi rådgive så de kommer til at fungere. Fortsat god fornøjelse med kapslerne. Vi håber bestemt at se dig igen.

Mange hilsner, Susanne, KaffeKapslen.dk

Bino

Den bedste service jeg nogen sinde har modtaget.

Overvejede at købe en seng med skuffe derinde men kunne desværer ikke se et billede af skuffen, skrev lørdag fik svar mandag morgen om at de ville gå ud og samle skuffen tage et billede og sende til mig, Det er god service, ringede efterfølgende til dem da jeg hade lidt spørgsmål omkring sengen. og da vi hade snakket sendte de mig manualen til at samle sengeskuffen så jeg lige kunne se den hurtigt, man bliver så glad for den service nu venter jeg bare på leverancen men der er jeg meget fortrøstningsfuld da de bare er flinke..


Update og reduktion af stjerner... Jeg vil ikke sætte noget på deres service for den har været iorden . Dog vil jeg kommenterer materialerne på den seng vi købte. Endepladerne er tynde så tynde at vores 14 måneder søn nu har slået hul i den. Træmmerne selvom de er efterspændt mange gange er meget løse og står og rokker.
Sengeskuffen bliver utrolig hurtigt støvet da den ikke passer ordenligt til sengen. Rent service er bino i top 1 men materiale mæssigt ligger de helt i bund

Google

altid godt

Bruger det altid.. virker altid virker bedre end andre søgemaskiner

Lillemille.dk

hurtigere end hurtig..

Bestilte varnere i forgårs aften.. igår eftermiddag kom der så en mail med at nu var varene sendt varene lå så i postkassen idag.. kvaliteten ser umildbart ud til at være god. jeg har ikke nogen udestående omkring det leveret.. dog skal jeg nok lære at læse lidt mere på en hjemmeside da jeg hade regnet med at navnene var syet ind i savlesmækkerne og ikke trykt.. men det er jo min egen fejl.. jeg er stadig tilfreds med det dog.. :)

Friday, November 25, 2011

Reply from Lillemille.dk

Hej Kim

Tak for den flotte anmeldelse, selvom dine varer ikke var helt som forventet.
Jeg kan dog fortælle dig at trykket holder lige så godt som broderi - ellers kontakter du os!
Det kan holde til kogevask, men vi anbefaler at man følger vaskeinstruktionerne på tøjet - det kan nemlig ikke altid holde til at blive kogt :)

Håber på at se dig i shoppen en anden gang

Mvh. Tanja

Den Gamle Skole

Godt tilfreds god handel produkt i orden

Bestilte lørdag, sendt mandag , modtog tirsdag, produktet levede op til det der stod på hjemmesiden var pakket forsvarligt ind og alt i alt en god oplevelse ville handle der igen til hver en tid.

Bilia Scaniadam

Handler da ikke bil der mere det er sikkert og vist..

Jeg har haft en renault megane II touring i 2 år nu bilen har været på værksted over 12 gange.. alle gange jeg har fået bilen tilbage har der været noget nyt galt..

efter 8 gang med den samme fejl hvor de har prøvet at udbedre den siger de at vi kan lave et tilbage køb når de har snakket med salgs chefen.. nu 3 uger efter vender de tilbage og siger at når det bare er gulvtæppet i bilen de ikke kan finde ud af at repererer så kan de ikke lave tilbagekøb.. ja tak.. hvor meget skal der så til jeg er så led og ked af den bil jeg er træt af bilia i albertslund der åbenbart ikke kan finde ud af at lave biler men siger du kan godt få det lavet igen det er nemt at lave.. men hvis det er så nemt hvorfor er det så ikke gjort ordenligt de 8 andre gange...

Lavet: 8 gange gulvtæppe
Døre: lavet 2 gange. (efter en skade samlede de ikke dørene ordenligt) nu er der fejl på bagdøren igen
Sidepanel: her sendte de mig regning for noget de hade ødelagt
Foreste dør: knap ind til skruen faldt ud efter de hade spændt døren for di der kom vand ind.. (den har de nu limet 3 gange)

Efter sidste service hyler den også fra forhjulene..

Renault mener bilia har gjort nok og vil derfor ikke kommenterer sagen.

Bilia har tilbudt at købe bilen tilbage for den svimlende pris af 120000kr dette er over 30000 kr mindre end hvad bilen står til hos andre forhandlere her taler vi om mindre biler dog og uden det samme udstyrs nivou..

og lige en update nu med Blinkende Airbag lampe grundet løs forbindelse igen... efter de hade lodet den burde det ellers ikke kunne ske igen..

Alt i alt 1 stjerne jeg har nu min jurist på sagen...

Recycleit

Okay ikke perfekt..

Blockbuster er okay men ikke perfekt.. de leverer hurtigt.. dog er deres blu-rays lidt henne i den pebret ende..

Navnesutten.dk

Skriver der kan være lang levering men man bliver overrasket

Bestilte 2 sutter til en veninde. dagen efter er de sendt, 2 dage efter (på en lørdag) er de fremme.. se det kalder jeg tempo og service.

mange plusser herfra og glæder mig til at handle der igen.

Har handlet der mange gange nu.. altid god service, ringede med en sutteæske der var i stykker og dagen efter lå der en ny.

Jeg savner dog størrer billeder af sutterne på hjemmesiden så man bedre kan se formen feks er der nogle sutter der er dutter på ud af gummiet og det kan man ikke se på billederne så størrer billeder ville være dejligt..

Dustin

okay side og levering..

Dog kun 4 stjerner da man bla ikke kan annulerer ordre man har lavet uden at skulle have fat i dem.. og de er lidt dyre til tider..

CinemaxX

Hade solgt vores billetter..

Hade bestilt billetter.. dagen efter kommer vi ned og skulle hente dem... (de gode pladser midt for) fik af vide at vi kom for sent og de hade solgt vores billetter til nogle andre.. men vi kunne da få nogen på foreste række...

Johansenand Robert N found this review useful

Nordea

rådgivning er en tur i skoven

har været kunde i banken nu i 10 år ca.. har fået ny bankrådgiver omkring 15 gange sidste gang skiftde de min bankrådgiver 3 gange på et år.. har kun fået ordenlig vejledning af dem en gang og det var sidste gang..

3 (HI3G Danmark ApS)

Du må ikke svede

Sveder du ruster din mobil telefon åbenbart (jeg er nok blind for jeg kan ikke se det) og derfor dækket garantien ikke på et ½ år gammel mobil telefon.. den er jo vandskadet..
Ringe service Ringe produkt..

Må lige lave en opdatering idag.... blev ringet op af en sød pige fra 3.dk

Hun spurgte hvorfor jeg har trykket at jeg ikke syntes servicen var iorden

Jeg forklarede min sag.. hun ville så lige undersøge det med værkstædet..

Hun vender tilbage og siger at værkstædet har haft min telefon hos samsung.. det er godt nok sjovt for jeg har en mail fra værkstædet der står at telefonen blev meldt uden garanti hos dem.. og aldrig var sendt til samsung og hvis jeg ville have den til et samsung autoriseret værksted så skulle jeg betale extra for det check.. (ja i læste rigtigt 3.dk's værksted som de bruger er ikke autoriseret til samsung produkter) det er dog noget alle i 3 tror.. og jeg har fået det smidt i hovedet mange gange at de er det.. men samsung selv siger de slet ikke kender n1s.dk og aldrig har hørt om dem (sjovt ikke at et firma der skulle være autoriseret selv siger de ikke er det og samsung også siger det men 3 siger de er det hmm)

Hun blev rimelig flov den klre ansatte og sagde at de måtte jo arbejde på at melde det samme ud.. så er det jeg tænker skal i blive bedre til at lyve for folk eller skal i blive bedre til rent faktisk at sige sandheden ? jeg ved godt i ikke kommenterer enkelt sager i offentligheden (og det kan jeg godt forstå) men måske i skulle tage jer en smule sammen..

Ja efter løgn på løgn overvejer jeg nu at opgive kampen...

Interflora

Well de levere da...

Blomster blev leveret i alle de farver vi hade sagt vi ikke ville have i buketten.. men der kom da noget..

GLS Denmark

okay ikke perfekt..

Pakkerne kommer men dog kan deres pakkeshops være meget irreterende når man møder personale i dem der rent faktisk er lige glade med de pakker de får ind.

DR

licens

Hvorfor betale for noget man ikke ser men er tvunget til at betale for.. det kan vel ikke koste x antal millioner om året at drive en station der skal kunne sende advarsler ud i tilfælde af katastrofer.. privatiser møjet og lav en kanal hvor en minister kan stille sig op foran et kamera i tilfælde af en katastrofe det er billigere.. .

Dennis Jensenand Nicolai found this review useful

Just-Eat.dk Aps

Har altid levet op til mine forventninger

Hvorfor giver jeg kun 4 stjerner ?

Fordi det er for tit at resturanter ikke leverer det rigtige.. texten på det de skriver ud må gøres størrer så de ikke laver fejl hele tiden

selve hjemmesiden fungerer perfekt dog er de fleste af de ting de har i deres point shop dårlige

Taenk

Deres tests er for mangelfulde..

Testsne derinde er for mangelfulde. Tests der er over ½ år gamle på nogen ting er forældet specielt på elektronik produkter. og deres analyser går slet ikke nok i dybden..

Barnevogne ----
Barnestole : okay
TV: Den test er komplet til grin
Kamera: den test er endnu mere til grin.

Alt i alt oplever jeg ikke den store kompetance hos deres testere.. spild af mine penge føler jeg..

Hvorfor jeg købte adgang var for at kigge på barnevogne og autostols tests...

Til den pris som de tager for det mangler deres tests og antal af tests meget..

Jo det er et forbruger magasin med hvad med at få nogen der har forstand på tingene til at anmelde tingene..

Johannes Ramskov found this review useful

Planetaxel

Altid levering i top..

Planetaxel.com tidligere axelmusic.com leverer stadig hurtigt og effektivt jeg vil altid varmt anbefale dem... tit rigtig gode tilbud

Eneste minus hvis det da er et minus er at de trækker penge før varen er sendt men jeg har nu altid fået pengene tilbage i tilfælde af at varen er faldet i pris eller at deres leverandør pludslig ikke kan leverer.. så +5 herfra..

AV-Connection A/S

Ingen problemer god side god information med en undtagelse.

Alt i alt en hurtig handen pakken kom dagen efter varene er bestilt.. så ingen problemer der eneste - er at der ikke kom mails når pakken feks var sendt med T&T Nummer.. men det skal ikke trække ned.

Mytrendyphone

God handel uden de store dikedare..

Alt i alt en god handel eneste kritik moment er at du ikke kan se hvor din ordre er ikke track and trace men om den er blevet sendt.. eller ej. vare er modtaget dagen efter bestilling er i god stand og er som beskrevet så ingen kritik om selve varen eller hastigheden.

Min Anmeldelse går ned i rating da jeg igår bestilte en vare som de hade på laget som skulle sendes samme dag ifølge hjemmesiden hvis man bestilte inden der var gået 1 time og 5 minutter... Varen blev ikke sendt, så det kalder jeg ringe reklame på deres side. overvejer stadig om jeg vil bestille der igen..

Axelmusic

handler der altid

Kanon butik de leverer god service filmene kommer hurtigt.
Savner lidt en android app men det skal ikke holdes imod dem.. (endnu :) )
Kan godt lide de hurtigt kommer frem med om filmene er regions fri eller ej, porto er altid inkluderet og de altid sender fra EU.. :)

Oister

aldrig aldrig mere...

en jeg kendte hade oister og kunne varmt abefale det. så jeg overfører min og min kones nummer. og her startede det hele så....

Jeg ventede i 3 måneder på mit nummer blev overført første gang sagde de dog at de ikke hade fået blanketten selvom den lå sammen med min kones som de hade modtaget.. (15-20 minutters ventetid på tlf)

Så går det helt galt efter det.. mit nummer kommer aldrig til at virke ordenligt og jeg mister tålmodigheden og lukker min aftale..

min kones: har stort set aldrig net (i tåstrup)
hendes simkort blev væk og hun fik et nyt.. aldrig i mit liv har jeg talt med en kundeservice medarbejder som ikke forstod noget.. nummeret var flyttet til oister og nummeret skulle bare tildeles det nye simkort hun hade fået tilsendt da det gamle var væk. dette forstod kundeservice medarbejderen ikke og gentagne gange kom hun med en plade om at det skam tog en måned at få gjort.. til sidst bad jeg tale med hendes chef for det gad jeg godt nok ikke..

Alt i alt har jeg brugt mere end 2 timer på at vente på kundeservice hos oister.. det kan godt være det er blevet bedre nu skal jeg ikke kunne sige

i 2 måneder har jeg ventet på at få mine resterende penge retur.. er stadig ikke kommet..

De sender mig stadig mails selvom jeg ikke er kunde mere.. det må de så heller ikke.. men det gør de aligevel og de kan ikke pille mig af deres liste.. siger de.. måske en tur hos ombudsmanden næste gang der kommer en mail fra dem hjælper..

Nej jeg vil ikke anbefale dem og min kones nummer bliver flyttet så snart vi har fundet ud af hvor det skal hend..

UPS

Varen bliver leveret... meeeeen man skal nok lige ringe og spørge hvor den bliver af..

Sket flerer gange.. med levering via ups..

Man har taget dagen fri fordi pakken kommer den dag.. man sider hjemme lytter til døren der kommer intet.. klokken 16 ringer man til ups som siger at de har forsøgt leveret pakken klokken 14.00 og der burde ligge en sedel om det.. kigger i postkassen som dengang var i døren.. ingen sedel ingen har ringet på der har så vidt jeg har set ikke været en ups vogn.. efter megen diskution får hun charføren til at køre ud med pakken som han skulle.. jeg ved ikke hvordan de gør men der er åbenbart penge i at lade være med at køre pakken ud..

Mediamarkt

Den bedste elektronik butik med den bedste service jeg har oplevet..

Hvis man nu aligevel tager til sverige over broen eller med færge og du er i bil.. så vil jeg klart anbefale at besøge mediamarkt.. de har altid god service hvis man henvender sig, deres personale kan svare på det meste de har bået dyrt og billigt hi-fi billige spil med mere.. en butik jeg besøger hver gang jeg er der bare for at se om der nu er noget der fanger.. og hvis du ved hvad du vil have skal du ikke vente på en sælger.. de fleste ting står fremme så man bare kan tage det. se det er rart..

Elgiganten kunne lære en del her håber de endag åbner i danmark..

Elgiganten.dk

Vare på lager siger den er sendt men hvor pokker er den henne..

Normalt er jeg glad for at handle på nettet selv i juletiden..

Godt nok bor jeg i nerheden af en elgiganten (tåstrup) men den service man får når man henvender sig der er mildesttalt elendigt.. men det er en helt anden historie..

Bestiller vare fra elgiganten. varen er på lager.
Varen bliver scannet dagen efter (godt tænker jeg så det skal nok gå det her)
Dagen efter, stadig ingen ting sket men de siger pakken er sendt ingen update på det TT nummer jeg har fået.. hmmm
igår kommer der så en sms. din pakke bliver leveret idag jubii jeg kunne regne med dem tænker jeg og er hjemme aligevel den dag.. så det skal nok gå.... (ingen sne frie veje) Men ak nej.. ingen pakke
Idag stadig ingen pakke og stadig ingen opdatering på den der TT side man får udleveret.. det er en ommer man skal ikke sende en sms hvis man ikke kommer med pakken.

Og stop så med at vise std tv i jeres butikker vis en hd kanal istædet for.. hade en sælger i tåstrup kigger på 50-60 tommer TV for det første giver han forkert information da man så spørger om man må se et HD billeder kigger han bare dumt på en og siger aj det får i ikke noget ud af det TV er alt for stort til jer og i har sikkert ikke råd til det..

WTH ? købte efterfølgende et 50" et andet sted.. så 1 handler ikke i tåstrup mere, de er virkelig blevet dårlige efter de blev lagt sammen med butikken i city 2.. og handler så heller ikke på deres internet side mere.. så vil jeg hellere betale de 60 kr mere for et produkt.

TDC A/S

Jeg har generelt intet dårligt at sige

Jeg har altid fået god behandling af tdc. ingen problemer her.

Boomtown

Altid levering til tiden altid god service..

Har aldrig haft problemer med boomtown. og handlen dernede tingene er iorden der har været problemer med deres cafer men der er vidst strammet gevaldigt op nu.

Hi-Fi Klubben Danmark

Godt i den ene butik Dårligt i den anden

Har lige været ude og handle nyt udstyr. bla højtaler kabler.

I Hifi klubben roskilde blev jeg mødt af 2 unge fyre. her fik jeg meget meget dårlig rådgivning af personalet

Heldigvis fik jeg god rådgivning 3 dage senere i butikken i køge her kom man ind butikken var ren og servicen var profesionel og ii orden desuden fik man fik ren besked om produkterne . dette gjorde da også at personen bag disken solgte for mere end de andre ville have gjort.

Alt i alt reder Køge dem fra kun at få 2 stjerner.

EL Forretningen

suk og trælst..

Ja så kan man lærer at taste rigtigt på trustpilot.. da jeg hade stavet forretninges navn forkert kom den selvfølgelig ikke op (trustpilot lav en forslags søgning please til hvis man kommer til at taste forkert) :)

Men jeg bestilte en vare.. stod 1-3 dage her efter snart 2 uger er den stadig ikke kommet. Det er jo herligt.. forstår ikke hvordan den kan være Emærket med den service.. men det er vel bare indtil nogen kontakter Emærket dvs en af dem der har fået deres vare.. og som så har haft en defekt hvor de ikke kan komme igennem til butikken.

Jeg handler der ikke igen. og checker nu altid 2 gang om jeg har stavet rigtigt..

well update et halvt år efter jeg har bestilt ringer ejeren til mig og spørger mig om min addresse er rigtig så han kan sende varen.. der informerer jeg ham om at jeg sendte en mail med afbestilling for ½ år siden.. godt så..

Spar Momsen

hvad kan man sige boller fra en anden grossist..

Hurtig levering varen kom på lager dagen efter vi hade bestilt og er nu sendt til os. det er service og god skik..

Har bestilt flerer gange fra spar-momsen.dk nu og kan stadig kun varmt anbefale dette sted varene kommer stort set alttid fra dag til dag og kvaliteten er iorden.

ComputerCity Danmark

Vil nok ikke bruge web igen til at handle fra dem af.

Og vil nok slet ikke handle ved dem igen..
De siger levering 1-5 dage fint tænker man det er også iorden.. ringer så til dem efter 6 fordi pakken ikke er sendt.. det var fordi ordren hade ligget i et varehus hvor skærmen ikke var på lager og det så hade taget dem noget tid at få den videre i sken.. (det var mandag) de siger så den bliver sendt samme dag.. Tirsdag er den stadig ikke i min bydel del er faktisk slet ikke sendt men idag onsdag er den så i min bydel men den er bare ikke kommet endnu (aften post) ringe forsendelse og kan derfor ikke give deres webshop mere end 2 stjerner beklager.. (DENNE ANMELDELSE HANDLER IKKE OM SERVICE HAM DER SVAREDE TELEFONEN VAR SÅMEND FLINK NOK)

Terkel Hansen found this review useful

Av-Cables.dk

Gode kabler hurtig forsendelse

Ingen problemer med ordren.. dog ville jeg godt se lidt mere information om hårdheden på kabler etc på siden, samt de stik der er, feks det kabel jeg hade købt måtte bøjes for at side fast i de bananstik der var købt samme sted.. ikke den storer katastrofe bare noget jeg gerne så bedre en anden gang.

Billedbutikken

Fantisk side og levering.

Bestilte torsdag aften 350 billeder fremkaldt med takkekort osv fra deres site billeder bestilt i forskellig størelse.. toolsne på deres side virkede perfekt og guidede en igennem det man skulle, at lave selve takke kortene gik som en leg og da de kom frem lørdag formiddag hvilket var utroligt hurtigt så alle billeder perfekte ud ingen klager herfra bare god service og hurtig levering kan varmt anbefale deres utroligt simple med effektive hjemmeside.

Kim Borups profile

profile image of Kim Borup
Kim Borup
Reviewer
Male, 1979
Pt Hemmelig, Denmark

About

Jeg er nørd med stort N... tingene skal virke når man handler over nettet jeg går meget op i service fra medarbejdere og jeg vil have rigtige svar. jeg hader når jeg hører sælgere lukke bull**** bingo ud til en kunde og når sælgeren er gået fra kunden fortæller jeg dem sanheden, såfremt jeg kender det produkt som sælgeren står og snakker om. jeg kan ikke klarer falskhed og sider / sælgere som prøver at snyde folk.