JonasDs profile

Reviews (10)

HK

Åbenhed og meget hjælpsom

Har nu igennem en måned haft en god dialog med en faglig sekretær som er meget hjælpsom. De er gode til at råde folk til hvad man skal gøre når situationen på ens arbejdsplads ikke er god! Fremragende!

M

Hjælpsom kundeservice

Har lige været igennem til deres kundeservice, hvilket ikke tog særlig lang tid. Hun var en rar og hjælpsom kvinde.
Intet dårligt at sige om kundeservicen.

Interflora

Ventetid på 28 minutter, smidt af 2 gange undervejs.

Jeg ringer deres call center op fordi jeg ikke har modtaget en ordrekvittering, men kun en ordrebekræftelse.. Jeg bestiller nogle blomster den 7 marts, og modtager en ordrebekræftelse. I ordrebekræftelsen står der jeg vil modtage en ordrekvittering når ordren er behandlet, fint nok tænker jeg. Jeg tjekker min netbank 2 dage efter og kan se at pengene er allerede blevet trukket, men ingen ordrebekræftelse modtaget. Jeg venter et par dage hvor jeg ikke rigtigt gør noget ved det. Jeg bestemmer mig derfor at ringe ind til deres kundecenter hvor jeg bliver smidt af 2 gange ved at have valgt at trykke 2 for at komme til at snakke med en som kan hjælpe mig med min ordre. Første gang går der 7 min og så pludselig stopper musikken også bliver jeg smidt af. Anden gang venter jeg så 21 minutter hvor det samme sker. Jeg ringer op igen og vælger mulighed 1 i stedet for 2. Jeg kommer hurtigt igennem og hun hjælper mig med mit svar. Hun sagde at hun meget gerne ville sende ordrekvitteringen IGEN og jeg venter stadig spændt på den..

CBB Mobil

Middel oplevelse - acceptabel oplevelse dog med noget irritation.

Jeg ringede ind til CBB's kundeservice for at få hjælp til at afmelde mit pakke hos CBB, da jeg overgår til søsterselskabet om et par dage. Det gik også helt fint uden nogle problemer.

Det som var med til at gøre denne oplevelse mindre god, er at da jeg ringer op får jeg af vide i røret at der er 7 minutters ventetid, fint nok tænker jeg.. Men alt i alt tog det 17 minutter at komme igennem, hvilket ikke er acceptabelt i mine øjne. Det kan godt være være jeg ringer der hvor der er travlest for medarbejderne, men informationen burde være i orden.

Casualclothing

Hurtig og god service

Jeg bestilte noget tøj og et par sko, mandag.. Og jeg havde det allerede onsdag!

Fedt!

Telenor

Bibob

Jeg er tilmeldt Bibob, som høre under Telenor. 5timers fri tale med fri sms og mms. Og 1gb data.. Bedre bliver det ikke. Deres login og profilsider på deres hjemmeside er helt i top. Kan stærkt anbefale dette selskab!!

Sportsdirect

katastrofal dårlig service

Jeg har skrevet denne anmeldelse, imens jeg stadig venter på at få tilsendt mine ting..
Jeg købte noget tøj den 29januar (dags dato: 6marts)
Det fremgik af orderbekræftelse at dem skulle sendes til Danmark. Efter at den havde været under almindelig toldbehandling i 2 uger, kontaktede jeg derfor DHL for at finde ud af hvad der skete. De fortalte mig så at afsenderen havde indgivet forsendelsen som om den skulle sendes til Norge. Jeg har kontaktet dem omkring 15-20 gange. Og jeg har kun fået 2 svar. under alt kritik!!!!

Jeg har den dag i dag stadig ikke modtaget min pakke. Og under track at trace er den stadig under almindelig toldbehandling!!!!

GLS Denmark

Hurtig levering

Jeg havde bestilt et produkt via. bodylab.dk. Og der har de den mulighed at man kan få tilsendt sine varer via GLS, for kun 29kr. Det gik ligeså hurtig som, hvis det skulle havde blevet sendt via. PostDanmark

Google

Intet negativt

Intet at sige omkring Gmail

Gymnordic.com

God service, dårlig tids venten på produkt pga. fejl fra deres side.

Jeg bestilt et produkt, og 3 dage senere får jeg så en email med mit T&T nummer. Så venter jeg i 5 dage uden jeg kan se det er blevet registreret via T&T. Jeg skriver ind til dem, og først der finder jeg ud af at produktet faktisk var udsolgt. De beklager meget og jeg får så selv lov til at vælge et valgfrit produkt indenfor samme kategori.
God service pr email.

JonasDs profile

profile image of JonasD
JonasD
Reviewer
Male
Denmark

About