Asmunds profile

Reviews (21)

Suitopia

Super Service

Jeg bestilte et jakkesæt til nytår og fik den i dag! Jeg skrev med Jenny fra service afdelingen og hun fortalte mig lige præcis hvornår jeg ville få den. Den er PERFEKT og den materiale jeg bestilte den i var Rome White Black Stripe. Det er BESTEMT ikke sidste gang jeg handler der. Det eneste minus er at man ikke kan se på deres hjemmeside hvordan jakkesætten vil se ud i alle materialer men kun de fleste. Stadig er det 5 stjerner herfra, da størstdelen af mit oplevelse hos dem har været god. Vil forslå dem til alle...

FONA.dk

For dårligt.

Jeg har I dag købt en printer til 299,95 kr i Amager Centret og da jeg kom hjem fandt jeg ud af at en USB ledning til printeren ikke var i kassen. Jeg tog igen over til Amager Centret og spurgte om hjælp. Det tog lidt over en kvarter men fair nok! Da jeg endelig fik hjælp blev det forklaret af fonas medarbejder at den kabel som manglede, det var noget man skulle købe ved siden af! Jeg spurgte hvordan det kunne lade sig gøre at sælge en vare der manglede en kritisk del til printeren UDEN at man skrev det på hjemmesiden, "Jamen, sådan er det bare". Jeg forklarede at det ville være i principet ligesom at sælge en ny bil uden dæk og fælger. Men det gad de slet ikke at høre på og jeg var bare nød til at punge ud med 110 kr. mere! Det er sidste gang jeg handler hos fona igen og det skyldes at deres medarbejdere ikke kan forklare hvorfor der mangler en ledning. Det ville være i orden hvis man skrev det på deres hjemmeside men jeg var nødt til først at tage hjem, pakke printeren ud og først derefter, når den ikke kunne tages tilbage igen, tage tilbage endnu en gang til fona for at få at vide at "Det er bare sådan"! Aldrig igen!

Jeg ved ikke om det er det her der er serienummret så i kan udersøge sagen:
885631076132

Wednesday, September 18, 2013

Reply from F GROUP A/S

Hej igen Asmund,

Jeg har nu været i kontakt med butikschefen fra Amager Centret, der selvfølgelig er rigtig ked af, at du føler dig uretfærdigt behandlet. Han informerer om, at sådanne kabler aldrig følger med i kassen til printeren, og han beklager derfor mange gange, at du ikke blev tilbudt at købe det med i første omgang.

For at kompensere for fejlen, vil han gerne kreditere kablet. Såfremt du ønsker dette, beder jeg dig blot henvende dig i butikken igen og spørge efter butikschefen.

Med Venlig Hilsen,
Line
FONA Kundeservice

_________________________________
FORRIGE SVAR:

Hej Asmund
Mange tak for din anmeldelse. Jeg er ked af at læse om din oplevelse.
Jeg er ved at undersøge sagen nærmere og har netop kontaktet den pågældende butik.

Med Venlig Hilsen,
Emilie, FONA Kundeservice

Nykreditforsikring

Løgn og latin.

Jeg har fået en tilbud af dem som jeg takkede ja til for ca. to måneder siden. I første omgang fik jeg slet ikke nogle papirer af dem og blev så ringet op da jeg ikke har sendt noget tilbage. Jeg forklarer situationen og de vælger så at sende det hele digitalt. Fair nok.

De beder mig om at tage billeder af alle de ting som jeg har krydset af, udfyldt og underskrevet. Det gører jeg så med min Iphone og sender alle billeder tilbage til den mail adresse som jeg har fået oplyst. Jeg ringer så tilbage efter 10 min for at høre om det hele er som det skal være og de siger JA. Alt er I det skønneste orden og min nye bilforsikring ville træde I kraft næste måned.

Nu er det næste måned og jeg ringer tilbage for at høre om alt er i orden men NEJ! Nu kan de ligepludselig ikke finde mine papirer, dvs. alle de ting som jeg har sendt via mail. Det kan jeg ikke forstå og forklarer dem hvem jeg har snakket med en måned før og jeg blev forsikret at alt var OK. Efter 10 minutter på linien med en af deres medarbejdere vælger han så at ringe efter den person som jeg har snakket med og han ville ringe tilbage til mig. Dette var så i går og nu har jeg ligesom hele weekenden til at sidde på min flade og ikke vide hvilken selvskab jeg har forsikring hos. Jeg blev slet ikke ringet op igen og jeg syntes at det er under ALT kritik.

De har ikke styr på deres papirer, de ringer ikke til folk hvis der er noget galt og de holder SLET IKKE hvad de lover. Jeg vælger så at beholde min nuværende forsikring som er en del dyrer men har i det mindset styr på tingene!

Netflix

Skuffende!

Har nu haft Netflix I ca. halvt år og syntes at de har en meget skuffende udvalg af film og serier. Det er NÆSTEN hver gang jeg leder efter en film at den står som "ikke tilgængig". Og det er heller ikke de nyeste film. Hvis vi tager for eksempel Gangs of New York, som ikke just er en ny film så findes den ikke og det er selv om den er en af de bedste film nogensinde. De har en masse film men bare ikke film som folk vil se... Vil slet ikke anbefale det.

Kenan Dudic found this review useful

Fullrate A/S

Super service!

Jeg har kun haft gode erfaringer med Fullrate. Har været kunde hos dem i 5 år cirka og der har været et par gange hvor mit internet gik ud pga. routeren som brokkede sig lidt. Fik bare tilsendt en ny og nu virker det hele som det skal. Søde og rare medarbejdere og yderst kompetente og service mindede folk gør dette firma i mine øjne nær perfekt (intet er perfekt :-)).
Det er bare top dollar. Keep up the good work!

Tuesday, August 7, 2012

Reply from Fullrate A/S

Hej Asmund.

Tak for din anmeldelse!

Ja, intet eller ingen er perfekte, men vi ville ønske det var muligt. Men når man har med tekniske løsninger at gøre, så vil der altid kunne ske fejl, desværre. Men jeg er glad for, at du oplever vi gør hvad vi kan for at opretholde en stabil og funktionel forbindelse og et højt serviceniveau :-D

Tak for de 5 stjerner!

Mvh.
Søren // Fullrate

GLS Denmark

3. gang i træk "ukendt adresse"

Nu er det fandeme 3. gang jeg får at vide at adressen ikke findes!
Første gang bestiller jeg til min hjemme adresse og der tænkte jeg "fair nok" hvis de ikke kan finde den. Anden gang ringer jeg ind for at høre hvordan det kunne lade sig gøre men alle linierne er optagede. 3. gang blev det nok og denne gang bestilte jeg varene til min firma adresse på en gade som alle kender til på Amager men nææææ nej. Jeg ringer ind og så snart jeg oplyser min parcelnummer bliver jeg smidt videre til en anden medarbejder og der venter jeg ca. 5 min. Medarbejderen fortæller mig at det "er noget underligt noget" og fortæller mig så at mine varer på vej. 2 gange var jeg selv nødt til at køre til Tåstrup for at afhente mine tinge, fordi deres inkompetente medarbejdere ikke kan/vil kigge på deres GPS. Eller også er de meget dovne. Nu må det fandeme stoppe! Enten skal i anskaffe jeg nogle nye chaufører eller tag en alvorlig snak med dem!

TOPDATA.DK

Perfekt

Har købt en gamer maskine fra dem til ca. 14.000 kr. og den virker bare perfekt. Den blev samlet til den aftale dato og er super glad for den. Har ca. haft den i en måned og for de penge kunne jeg ikke få en PC fra Sharkgaming der er halv så kraftig! Denne var så også på tilbud fra 18.999 og den spiller alle spil på max opsætning og den er SKIDE hurtig for at sige det mildt!

Danske Bank

Meget tilfreds

Jeg har altid fået god service fra Danske Bank. Deres 24/7 hotline er virkelig noget der duer og har altid fået god og venlig ekspedition fra dem. De er hurtige på tasterne og netbank er let og overskueligt. Det er bare top dollar!

Gunner Due Biler

En god oplevelse.

Jeg købte for nylig et Peugeot 207 1,6 fra 2007 hos gunnerdue i deres afdeling i Stevns. Da jeg fik bilen var der ingen fejl at se men efter en måneds tid begyndte min udstødning at rasle og ESP knappen virkede ikke optimalt. Der kom også en masse vand ind i passager sædet når det rengede. Jeg ringede Mads Jensen og forklarede problemet og han sagde der er ingen problemer, vi laver det for dig. Jeg afleverede bilen og så gik der godt nok en måned før jeg fik bilen igen, hvilket er i bund og grund alt for lang tid. Men dette skyldes ESP modulen som ikke kom hjem i tide. Jeg fik bilen igen og fik god betjening af Jørgen da jeg kom ind i butikken som i øvrigt forklarede mig hvordan jeg skulle komme på motorvejen igen. Deres butik er pæn og nydeligt og bliver budt velkommen med smil og gode råd til bilkøben. Jeg ville have givet dem 5 stjerner men det tog alt for lang tid mht. reperationen. Alt i alt en god oplevelse.

DPD

Skuffende

Jeg bestilte et par forlygter og baglygter fra Astina.dk. Jeg bestilte varene og var desværre ikke hjemme for at modtage dem. Næste dag valgte jeg at få dem leveret til mit arbejde. Da de kom spurgte vognmanden bare "hvad hedder du?" Ingen goddag eller noget som helst. En af de andre medarbejdere fra mit arbejde svarede "jeg hedder michael" og vognmanden tog bare tingene ud og efterlod dem foran mit arbejde hvor alle kunne bare tage dem! Den navn der stod på listen var slet ikke "Michael" og vognmanden lod bare tingene stå og skred sin vej! Idioti på sit groveste. Jeg havde betalt over 5000 kr. for varene for helvede!
Den ene stjerne får de , fordi de var hurtige med leveringen. Men det er også det hele. Vælg hellere en sydvietnamesisk bjergged i stedet, det er mere effektivt...

Astina.dk A/S

Super godt service

Har lige købt nye forlygter og baglygter til min Peugeot. Gav ca. 5,400 for dem. Hen ad vejen spurgte jeg meget til produkterne og svarene var meget venlige og overskuelige. Rene fra Astina ved hvad han snakker om. Fik mine forlygter et par dag siden og jeg kan kun varmt og sikkert anbefale Astina.dk! Helt sikkert ikke sidte gang jeg handler der...

Autobutler.dk

Billig og let.

Jeg skulle have installeret et par hele forlyger og baglygter til min bil. Fik et tilbud på et tidspunkt om 1000 kr. og det var meget billigere end den jeg fik fra min bilforhandler...
Det er simpelt og hurtigt. Kan varmt anbefales...

Nemid

For besværligt.

Jeg syntes det er alt for besværligt mht. NemId. Hvad skete der af de gammeldages koder man selv valgte. Nu får vi i stedet smidt et stykke papirer med vores koder på som desuden udløber på et tidspunkt. Mange af os har travlt med arbejde og lignende og nu skal vi også slås med det. Jeg tør væde på at de vil tage betaling for det snart... Kan i forstille jer at betale penge for at tjekke sit konto?

Computerplanet

Super service

Har købt en gamer PC fra MM-vision (12.000 kr.) for ca. 3 år siden og den er næsten helt kaput. Fryser hver femte min. og MM-vision vil åbenbart ikke kendes ved mig da jeg ringede til dem.

MEN, tog så computeren med ned hos Computerplanet og fik den fikset men fejlene er der stadig efter en uge (det er så heller ikke deres skyld at MM-vision laver noget China shit).

Selvom computeren ikke er repareret endnu er Computerplanet et super fedt sted at handle. Fik god service og et tilbud om at sætte mig sammen med en af deres eksperter til at vurdere lige præcis hvad for en computer jeg skal have... Jeg fortalte dem at jeg ville komme igen på lørdag og købe en af deres pc der rent faktisk duer. Har sat 10.000 kr til side.

OBS: Har ikke kunne vurdere MM-vision da jeg har mistet mit sags nr. Men LAD VÆRE MED AT HANDLE HOS MM-VISION. DE ER UPROFESSIONELLE OG DERES COMPUTERE ER REN OG SKÆR LORT.

HBH found this review useful

Cdon

Har det eller har det IKKE på lager

Ja, jeg bestilte Dragon Age 2 Signature Edítion for et par måneder siden og umildbart så det ud som om at de ville have den på lager når spillet udkommer den 10/3-2011. Men det var så åbenbart ikke tilfældet for da jeg tjekkede deres mit konto hos CDON.com var der kun et varenummer. Jeg ledte efter spillet på deres hjemmeside og fandt den men ikke den udgave som jeg ville have. Det værste er så at jeg ikke længere kan bestille den udgave som jeg vil have. Jeg ved godt at den almindelige udgave er også fed men alligevel... Man kunne sagtens være lidt fræk og hentyde at de snyder... For det er jo snyd når man foræller en kunde at man får den pågældende vare på lager og senere beslutter sig for at man ikke får den på lager igen og ikke siger noget til kunden. Det ville have været fint hvis de bare sagde det men... Ja... For mig ligner det noget bondefangeri... Hvis man glæder sig til noget skal man nok finde en anden firma...

Jannik Davidsen found this review useful

redcoon Danmark ApS

Godt men lidt besværligt

Jeg har bestilt et mus hos redcoon.dk og prisen var fænomenal i forhold til nogle andre firmaer. Det var bare lidt besværligt mht. betaling, fordi jeg skulle gøre det via net-bank og havde ikke mulighed for at betale direkte... Men ellers er det en god hjemmeside med mange gode ting til billige priser og leveringen var kun 3 arbejdsdage ca. :D

Brandos.dk

Noget værre lort

Når man skal til at bestille noget fra dem skal man indtaste en "kode" fra "verified by visa". Hvem fanden kan sådan noget? Så skal man til at ringe til sin bank og det kan de heller ikke hjælpe en med. Det hele er noget værre rod. Jeg har købt en masse ting fra andre virksomheder men de har ALDRIG spurgt mig om sådan noget. Det er også ligemeget nu, fordi jeg er sgu glad for at jeg ikke har købt noget fra dem... Har fundet nogle sko som er en 100 mand billigere end hos dem. Og, ja de spurgte mig ikke om en masse koder. Kun det nødvændige. Altså, kortnummer og dato på kort og sikkerhedskode (tre tal).

Monday, September 13, 2010

Reply from Brandos.dk

Hej Asmund.Jeg forstår, at du bliver frustreret når du skal indtaste kode fra Verified by Visa. Jeg synes personligt, at det er irreterende når man vil købe noget, at man skal taste diverse koder ind igen og igen. Det er dog sådan, at vi som firma ikke har mulighed for at påvirke denne løsning. Verified by VISA er en ordning, som det firma vi køber vores betalingsløsning igennem, har valgt at benytte. Når du bruger koden, mindskes risikoen for, at andre kan misbruge dit kort. Dermed øges den generelle sikkerhed ved handel på internettet. Det er altså for din skyld som forbruger, at denne ekstra kode findes, og du vil finde Verified by VISA hos flere og flere netbutikker i fremtiden. Det er altså ikke noget særligt for http://www.brandos.dk/. Hvis du vil undgå dette trin i betalingsprocessen, kan du vælge dankort alternativet når du vil betale, da slipper du for dette. Katrine Rasmussen, Country Manager Brandos.dkkatrine@brandos.com

BE2

Dårligt. Simpelthen dårligt.

Jeg syntes at be2.dk er noget af det værste møg nogensinde.

For det første skal man betale for at se andres profilbillede! (Hvad er så pointen med dating?)
For det andet skal man betale for at læse sine mail som man har fået af en "match". Du hørte rigtig, du skal betale!
På deres hjemmeside kan du ikke rigtig fortage dig noget uden at betale for det.

En rigtig ynkelig måde at tjene penge på. Hold dig langt væk fra be2.

Terkel Hansenand Andreas Krühlmann found this review useful

Clanshop

ALT for langsomt

Jeg syntes bare at det tager ekstremt lang tid med leveringen. Nu har jeg ventet en uge på en skide gamermus og den er stadig ikke kommet hjem, selvom der står at leveringstiden er 1 - 3 DAGE! Det er sidste gang jeg handler her.

Aldi

Afsidnig dårlig service.

Har for ca. halvanden år købt en computer hos dem og den gik så i stå efter 8 dage. Da jeg returnerede den med den orginale bong self. afviste de mig GROFT. Jeg var i stedet nød til at køre ca. 50 km væk fra min bopæl for at få den repareret.

Det som har virkelig fornærmet mig var den faktum at den lukkeansvarlige leder var SÅ GROV at jeg ville smadre ham på stedet. Jeg mener, hvem siger til sine kunder "Du kan da bare lade være med at handle her mere" og kommer afsted med det? Det eneste jeg ville have var nogle informationer om hvor jeg kan tage min komputer hen og få den repareret. I stedet gik jeg min vej og fik repareret min komputer efter en måneds ventetid og 500 kr. minus på kontoen.

Jeg ved ikke om alle Aldier behandler sine kunder ligeledes men den som ligger på Amager skal man holde sig LANGT VÆK fra.

RAS found this review useful

Coolshop

Top karakter for top service!

Coolshop er hidtil den bedste forhandler i mine øjne.
1: De er meget hjælpsomme når det gælder tekniske spørgsmål.
2: Deres hjemmeside er fremragende.
3: Leveringen kommer til tiden og nogen gange HURTIGERE!
4:Det er meget billigt! Jeg har været rundt omkring for at spørge om nye titler. Altså hvor meget det koster og Coolshop har simpelthen de bedste priser. Hvis jeg skal have et helt nyt spil og sørge for at jeg har den til udgivelses tiden så vil det koste mig først 50 kr. for at bestille den og plus 500 kr. Hos cool shop kan jeg få spillet til 420 kr. og jeg får den tilsendt hjem. Nu kan jeg ikke rigtig se pointen at tage ned til Amagercentret og betale 100 kr. mere for et spil, når jeg kan bestille den hos Coolshop og få den leveret til døren.

Jeg kan 100 % anbefale Coolshop!

Asmunds profile

profile image of Asmund
Asmund
Reviewer
Denmark

About