Claus Meyers profile

Reviews (84)

thansen.dk

ALDRIG ALDRIG mere T-Hansen

Købte en scooter sidste år hos T-Hansen, allerede fra starten blev den ikke klargjort, som de har krydset af. Dette betyd, så at jeg i 3 mdr. mens der var frost, at jeg troede at det var kuldens skyld at den ikke kunne køre. Men så havde man bare ikke kommet frostsikkervæske på!

Så kører den heldigvis sådan udemærket, indtil, at jeg kører ind til København og over broen, så dør scooteren. Mekanikkeren ringer så og siger, at jeg IKKE har kommet olie på, hvilken nu ikke passer, men kan kigger videre på maskinen og finder ud af at der er masser af olie og noget andet er ødelagt.

Han "laver" den så samme dag, og jeg er glad for jeg har en del arrangementer som jeg skal til de næste par dage og samme aften. Så jeg kører igen ind til København, men 7 km er hvad den kan klare!!!! OG så sker det SAMME igen!!!

Jeg parkere så scooteren i centrum, og ringer næste dag til T-Hansen og fortæller dem hvad der er sket, og får så af vide, at de vil ringe tilbage. Men de ringer aldrig tilbage som sagt, dagen efter skal jeg desværre hu-hej op til kommunen og hente et brev, som de ikke mener kan vente med at hente. Så havde jeg haft min scooter som KUN kan køre 42 km/t, havde jeg ikke fået en bøde for at køre en runde i Tårnby!!!!

Jeg bliver mega sur, for de lovede at ringede, så vi kunne finde ud af noget IGÅR. Så jeg siger at jeg vil have pengene tilbage for noget de ikke kan levere. Straks ringer de tilbage og siger, at den skal da ind på værksted igen. Siger at jeg er ved at være træt af at trække scooteren hver gang jeg skal på værksted, så de lover at betale en 3x34 og SÅ får da lov til at få en låne scooter (kunne jeg sku godt have brugt dagen før!!!)

Den bliver da også lavet...

Så sker der desværre det, at jeg bliver kørt ned bagfra og bliver skubbet frem og vælter på scooteren.

Heldigvis, er jeg flyttet tættere på en anden T-Hansen.... MEN her er der bare INGEN service og de VED INTET om det sted de arbejder for, samt der var en som var SÅ sur, at jeg ringede ind for at klage over ham (efter 2. gang, hvor jeg mødte ham, tænkte at han bare havde en dårlig dag, men når man kommer truende ud af butikken, da de ikke har navn på deres postkasse, bliver jeg sku sur).

SÅ skal scooteren til MIDDELFART for at laves!!!! Og her går det helt galt, for HVORFOR sende min scooter afsted før weekenden, når de alligevel ikke kan lave noget FØR mandag!!! OG så har de IKKE en taksator klar, så der går endnu nogle dage, så ringer de så og siger, at nu har han kiggede på den og den er klar i den næste uge!!! Mens jeg taler med ham, spørger jeg om de skifter olie, da jeg var lovet et serviceeftersyn og der står på hjemmesiden, at olieskiftes, ellers skal han sørge for at det sker!

Jeg får så en besked på SMS, om at den er færdig og leveret. Tager så ned for at hente den. Første besked, er at de IKKE kan finde noget på mit nummeret og IKKE kender noget til en scooter som er kommet!!!! Er ved at se rødt, heldigvis, siger en "ungarbejder" at der er da kommet en scooter ind og SÅ endelig går han ud og kigger efter den!

Han finder den så og tager den ud... JUBII

Så kigger jeg jo bare lige om der i det mindste er olie på.... INTET er skiftet.
De serviceeftersyn, er SPILD af PENGE, man må endda IKKE stå og kigge på at de gør det!!!!

DET ER SIDSTE GANG, AT JEG SÆTTER MINE FØDDER, BEN ELLER LEMMER I DENNE KÆDE ELLER DEN FALSKE SØSTER KÆDE Høyer Autodele....

Desuden, er jeg også købt autotilbehør og HVERGANG passer delene ikke i størrelsen!!!!

ALDRIG MERE T-HANSEN, første gang jeg vil give minus til et sted, så slemt var det.

Postdanmark

Indviklet levering

Nu ville det være rart, at man fik ALLE sine pakker enten på postbutikken ELLER i døgnboxen.

Jeg fik IKKE nogle SMS advisering på denne pakke og den anden pakke, fik jeg en SMS med KUN 1 kode OG der stod ikke i SMS'en at man skulle have sundhedskort med. I kundeservice kunne hun ikke engang åbne lugen. Ville være rart hvis man engang for alle kunne lave en CPR kode, har aldrig mit sundhedskort på mig.

Birger Stenstrup found this review useful

Callme

ALLE PBS-AFTALER AFVIST

Hold da op, callme.dk har endnu værre kundeservice, end jeg har oplevet hos Telia i 90'erne.

Først vil jeg flytte mit telefon nr. fordi, at de ikke har nogle gode tilbud, så jeg skriver til dem om de kan gøre det bedre. Så får jeg en besked, om at de bare synes, at jeg skal skifte til bibob.dk. Så går der et par dage, så ringer de op og siger, at der er sket en fejl og jeg kan få et godt tilbud. Fair nok, jeg siger ja til det, som jeg da også er glad for. Dog ikke 4G, for det virker mange steder som kæmpe huller i nettet.

Men så kommer første regning, der ligger flere telefon nr. på et kundenr. og da jeg ikke skal betale for andre telefon nr., så beder jeg dem om at rette det og sende min regning til mig, så jeg kan betale. OG fordi, begge ting kommer på regningen ender den. med 49 kr. i straffe fordi, den ikke er tilmeldt PBS.

Så bruger jeg 1 time på at diskutere med Callme, at jeg har skrevet reg. og konto, da jeg købte telefonen, og så ringe til banken, for at finde ud af at de faktisk IKKE har afvist nogle PBS på mit navn. (Kunne være smart, hvis man fik bekræftigelse fra PBS, et par dage efter i stedet for at vente til næste udskrift)

Men deres kundeservice er SÅ uflexsible på løsninger, at det ÉR sidste gang, jeg bare overvejer deres tilbud.

UPDATE 19. feb 2014

Vil gerne takke Call Me for super DÅRLIG service, inkl. en direktør som ikke holder hvad han lover!!!! Har brugt et halv år, på at få lov til at betale for mit EGET forbrug, MIN EGEN mobilaftale, men når der sker en fejl i jeres system, så man ligge en mobilaftale forkert, kan det sku ikke være mit problem!!!!!

Nu smider de bare mine beskeder væk og svarer ikke tilbage!!!!!!

Mardin Maroufianiand Kjensen found this review useful

Wednesday, October 30, 2013

Reply from Call me

Hej Claus

Jeg er ked af, at du har haft en dårlig oplevelse hos os.

Jeg kan se at du sendte os en mail og efterspurgte et bestemt abonnement som du havde set hos et andet mobilselskab. Vi har svaret dig tilbage, at lige det tilbud havde vi desværre ikke. Det er ikke fordi, at vi ikke ønsker at have dig som kunde. Du har efterfølgende fået ændret det til et andet abonnement.

Med hensyn til PBS, har vi sendt en anmodning til banken d. 2/10-13 og de afviser denne d. 9/10-13. Vi kan desværre ikke se årsagen til dette.

Vi kan ikke få PBS til at sende en bekræftelse, da det ikke er os som styrer PBS. Men du kan se på din netbank, om dine Call me regninger er blevet tilmeldt PBS.

Jeg kan se, at vores kundeservice har krediteret dig for faktureringsprisen på 49 kr.

Hvis der er noget du stadig har spørgsmål til, er du velkommen til at sende mig en mail på trust@callme.dk.

Med venlig hilsen

Natacha

Bibob.dk

Utroligt billigt MED 4G

Jeg er en tilbudshaj, så jeg mener at FRI tale, 5Gb data på 4G net MED WIMP, er alt for billigt til 169 kr. for ALTID, så nu har jeg skiftet.

Super hurtigt kundeservice, venter ikke mange min. i telefonen (desværre for nu er det jo gratis at vente).

Men på chatten, er der virkelig LANG vente tid, som nr. 1 i køen.

Labellaonline

Hyggeligt sted

Lækker anretning af burgeren, men deres dip er fra en dåse (ikke naturligt) og smagte af !!!, bollen måtte gerne have været sprød og varm, men ellers lækker.

Tilbudibyen.dk

Hyggeligts sted

Lækker anretning af burger, men deres dip er fra en dåse (ikke naturligt) og smagte af !!!, bollen måtte gerne have været sprød og varm, men ellers lækker.

Keepersecurity

Super godt produkt

Her kan man huske password, som man har glemt, lækkert design og nemt.

Agera.dk

Lidt forbedringer kunne gøre godt.

Det gik meget fint, med at få kontakt, hurtigt og venligt (Dog ALT for mange mails)

Jeg fik dog kun et tilbud, selvom man forventer tre henvendelser og denne leverandør kunne ikke løse problemet. Dette burde partneren jo sige tilbage til agera.dk, så de kunne rykke for andre svar.

Men ellers oplevede jeg at der var god service.

AL Bank

De gad ikke engang at beregne, hvad jeg så kunne købe!!!

Yes, tænkte jeg da jeg åbnede en konto i banken, vi skal nok få det godt sammen. For de var rigtig søde da jeg ville ind i banken.

Så finder jeg så en lejlighed, som jeg får ned til 325.000 kroner.
Fedt endelig en lejlighed, som jeg har råd til at bo i og så kan jeg få et sted at bo og starte et liv.

Men banken, synes at det er MEGET bedre at LEJE en lejlighed til 5.300 kr. + forbrug end at KØBE en helt nyistandsat lejlighed som alt efter hvilket lån man vælger, vil koste 3.600 kroner INKL. AL FORBRUG.

De gad SLET IKKE at kigge på nogle beregninger, for ud fra min indkomst vil jeg ikke have råd til at SPARE 1.300 kroner, som min økonomi vil forbedres med.

Update 3 juni. 2013
Fik slået lejr foran banken... Hvis ingen gør noget , får vi det aldrig ændret.

Sparekassen Sjælland

Ualm. DÅRLIG rådgivning i Korsør banken

For at finde ud af hvordan bankerne låner penge ud.

Lavede jeg en forespørgelse på en lejlighed i byen til 345.000, og med en udbetaling på 45.000 kroner. Svarer til at det koster 4.000 kroner per måned at bo i lejligheden (Med ALLE udgifter + forsikring). Hvor meget over 8.600 kr. skal der så til?

Banken er UTROLIG nysgerrig på HVOR lejligheden er og HVEM sælger den. Helt relevante spm. tidligt om morgenen, kommer der hurtigt svar, at de ikke er i stand til at yde lånet.

En meget standard løsning, så jeg spørger jo indtil en ordentlig begrundelse...
Svar: Det er en vurdering af din nuværende økonomiske situation herunder indtægts- og formueforhold, budgetforudsætninger samt dine tanker omkring selskabsform.

Igen en standard velformuleret beskrivelse. Men som jeg jo ikke kan bruge til noget, for hvordan får jeg så lov til at købe det, hvilket parametre skal der ændres på, så banken bliver tilfreds.
Svar: Desværre jeg kan ikke føje mere til...

??? Så uanset om der kommer højere indkomst, udbetalingen bliver større, salgsprisen mindre, INTET???

Har så snakket med en konsulent, som har været ude til gammel Max Bank kunder, som siger, at banken slet ikke lytter til løsninger.

Så enten er de også ved at gå konkurs, ellers har de bare ingen penge tilbage ud over deres solvens behov.

MAX

Langsom betjening og uvidende ansat.

Ud over at stå i ALT for lang tid i køen, som om der ikke var styr på noget, en enkelt kunde, gjorde også opmærksom på at der var en del, som de stadig ikke havde fået. Så siger den SVENSKE pige, at de ikke har Intro-tilbud mere!!!!!

Fedt, så tog jeg helt ind til centrum af København, for at finde ud af senere, at de kører kampagnen HELT til 30. APRIL.

Da trustpilot sletter indlæg, skriver jeg lige mit ref. nr. som bevis på at jeg har været der!! 130416005370

Update 16/4-2013
Denne gang, havde jeg så taget billeder med at kampagnen, men selvsamme Svenske ekspedient, ville stadig ikke kendes ved kampagnen, heldigvis kom en anden kunde som ville have det samme og til sidst fik vi tilbuddet.

Vurdering bedre end en McD (3/10), men slår ikke en Burger King (9/10), der var en mystik eftersmag ved den bacon de kommer på.

3 (HI3G Danmark ApS)

Der er bare ikke styr på butikken i 3.dk

Bestilte en Ipad 14. dec og håber på at den ville komme inden jul. Ringer ind 15. dec, men mister kontakten til medarbejderen, da jeg efter at være sat på hold i 10min, så ryger forbindelsen automatisk for ikke at ødelægge KPI tallene i call-centeret.

Jeg får så fat på en Henrik på facebook, som siger at jeg bare skal skrive direkte til ham, så finder han ud af hvad, der er sket. Jeg sender så en mail, samme dag og efter julen kommer der så besked, at de ikke kan finde mig i systemet. Selvom jeg havde skrevet alle detaljer i mailen, som de kunne have søgt mig på.

Jeg skriver så tilbage, igen med samme dataer og ordrenummeret. Får så besked idag, som minder om et standard svar, men ingen løsninger og ingen Ipad!!! Ikke en service, man har lyst til at betale fuld pris for!

Update 4/1-2013
Lidt skræmmende, at når I søger mit navn, ikke får en eneste henvendelse frem på jeres skærm eller se hvem der har bestilt IPad d. 14. dec 2012, under samme navn. Hvis det er samme måde I laver regninger på...!

Gehad Habta found this review useful

Friday, January 4, 2013

Reply from HI3G Danmark ApS

Hej Claus

Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med din bestilling, men jeg har desværre ikke kunne finde din ordre eller mail i vores system ud fra de oplysninger du har skrevet. Du må derfor meget gerne sende en mail til trustpilot@3.dk, og skrive "Claus Kongstedt Meyer" i emnefeltet. I mailen bedes du venligst skrive dit ordrenummer, således at jeg kan finde din ordre og undersøge hvor langt den er.


De bedste hilsner
Sophie

Forbrugerhjaelp Mail

De er meldt til politiet

info til mig selv:
[external link removed]

Iqmedier

Tvangsopløst

Info til mig selv:
[external link removed]

[external link removed]

[external link removed]

Godtbegyndt

Frataget e-mærket

GODTBEGYNDT.DK FRATAGET E-MÆRKET 29/11-2012

[external link removed]

Friendz

Se anmeldelsen af Wi:kumo

www.friendz.dk, er bare mirror side til [external link removed]

Kan ikke anbefale ham, da han lover for meget og ikke skriver tilbage.

Byensdeals

Hjemmesiden er ifølge E-mærket det rene fup

Info til mig selv: en fusk side

[external link removed]

Kadecshop

Frataget e-mærket

Info til mig selv - De er frataget e-mærket

Birthe Sigenholm found this review useful

Dreamztech

I am testing them at the moment

Hoping to give them 5 stars, when my project is ready.

So far they are doing good.

Freezone

Super billigt

det virker og er en billig løsning til et domain.

Domainexpress

Should be the same company as freezone.co.uk

See review at freezone.co.uk, should be same company owner, just a little cheaper.

Harald Nyborg

Billige varer, men ikke altid god kvalitet

Tit køber jeg basis vare hos harald-nyborg, for der er de næsten altid billigst også i forhold til t-hansen, men man burde lave være med at forhandle noget, hvis kvaliteten ikke er iorden, de kunne godt bruge nogle bedre indkøber.

Dibs

Store nedbrud

Info til mig selv:
Her på det seneste, har der være store nedbrud. Og de har tit nedbrud.

Fupifarvandet

Danmarks sjoveste podcast

Kan virkelig anbefale at lytte til denne gratis podcast.

Man kan faktisk komme til at grine med, når man hører det.

Textreactor

De svarede bare ikke.

Til egen info: Problemer med kommunikationen, da jeg ville høre om deres service.

Update: 29/9-2012, utroligt, når man skriver på trustpilot, SÅ svarer de, for selvom man skriver til 'sales@textreactor.com' så kom der ingen svar.

Men det virker måske alligevel, det vil jeg så afprøve.

PayPal Danmark

Som om at det var et russisk firma, hvor service mangler, men priserne er urimelig høje.

I er et total fusker firma, jeg har stadig ikke hørt noget om mit verificering beløb, som skulle sættes tilbage. OG når man vil betale i USD, så skal I da ikke trække DKK FØRST OG SÅ USD!!!! I stedet for at betale en alm. kurs, betaler jeg nu Paypals sindsyge kurs for at VEKSLE!!!

Dang Meechamnan found this review useful

Wi:kumo

Ikke til at stole på

Troede jeg havde fundet det perfekte hjemmeside firma til at lave min side.

Start kontakten var god nok, jeg sender mine idéer til ham, de første par gange svarer han, at han har travlt og vil vende tilbage.

Nu går der så huller i kommunikationen, og jeg foreslår så at vi holder torsdag, som vores opfølgningsdag, så vi kommer langsomt men sikkert i mål. Jeg hørte så fra ham, at nu skulle han på kursus og så ville han se på det i weekenden.

Siden har jeg så ikke hørt mere... Og det er over 2 uger siden, og da jeg ikke gider rykke folk hele tiden, bliver det droppet.

eKvittering ApS

Virkelig god idé

Idéen er rigtig god, og kan godt se nogle måder, hvor på man kan benytte siden. Desværre, har det været umuligt at uplade en pdf fil, prøvede med en xps. fil, en slags pdf fil, men så kunne man ikke gøre mere og nu virker det bare ikke.

Kunne også godt tænke mig flere butikker. Ved ikke om der er en "aflæser" funktion: OCR, så man kan søge en vare, for at finde en bon.

Jørgen Tietze found this review useful

Thursday, May 30, 2013

Reply from Ekvittering

Kære Claus

Hvis du oplever problemet igen, så skriv meget gerne til os på info@ekvittering.dk så skal vi hjælpe dig.


Mvh.
Rune
eKvittering.dk

eTilbudsavis

Jeg mangler størst besparelse mulighed.

De havde noget der virkede, men så har de lavet om på det flere gange, normalt laver man noget bedre, end den seneste updatering har ødelagt alle de gode ting, man kunne før. Fx. procent tilbud, men også søgefunktion er nu ubrugelig, den kan finde en masse ord, men der er ikke nogle tilbud på det jeg søger.

Update: 30/8-2012
Skal dog lige siges, at det er det eneste tilbudsavis sted, hvor man kan dele et tilbud, hurtigt og let.

Og de er da også meget flinke til at svare tilbage, selvom de sikkert har travlt med at forbedre siden. (Er stadig den bedste side, selvom de har fjernet noget jeg brugte hele tiden)

Update 7/9
De har fået deres indkøbsfunktion igen, fortjener en stjerne...

Thursday, August 30, 2012

Reply from eTilbudsavis

Hej Claus

Det var noget af en rose fra en ellers glad bruger, som talte om samarbejde m.v. med os?? ;-)

Som jeg nævnte pr. email, er vi i gang med at kigge på de ting, som du efterspørger (største besparelser), men har valgt at prioritere lidt anderledes ifht. anden funktionalitet, som pt. er meget efterspurgt ifht. generel feedback.

Søgefunktionen har ikke ændret sig siden hjemmesiden skiftede design. Prøv at tøm dine cookies m.v. og forsøg igen. Hvis du stadig oplever problemer, så skriv endelig til os.

Fortsat god aften! :-)

Mvh
Christian, eTilbudsavis

momondo

Finder alligevel ikke de billigste rejser for billig selskaberne er ikke med.

For dårligt at Momondodk laver konkurrence om at få anmeldelse her på trustpilot! Det fjerner det sobert element fra Trustpilot, hvor man i forvejen kan betale for at få slettet en dårlig anmeldelse.

[external link removed]

Desuden, kan hjemmeside, alligevel ikke finde de billigste rejser. Så jeg skal altid, selv gå igennem [external link removed], [external link removed], [external link removed] og andre for at få den billigste pris. Men giver et hurtigt overblik over, hvad pris niveau man højst skal give. Og så er der ikke taget højde for diverse betalings gebyr.

Update: 30/8
Fik hurtigt et svar tilbage fra [name removed], jeg vil nu kigge på deres søgeresultater igen, nu har jeg da en email, jeg kan skrive til. Retter til neutral igen.

Memoo found this review useful

Thursday, August 30, 2012

Reply from Momondo

Hej Claus

Tak for din anmeldelse.

Først vil jeg gerne lige gøre opmærksom på, at vi ikke sletter anmeldelser på Trustpilot - Hverken positive eller negative anmeldelser. Alle anmeldelser bliver læst og vurderet, så vi konstant kan forbedre vores produkt.

Vores søgeresultater bør altid inkludere resultater fra lavprisselskaberne da vi altid ønsker at finde den billigste flybillet til vores brugere. Hvis du er stødt på en rute hvor vi ikke har inkluderet lavprisselskaber vil vi meget gerne høre mere fra dig, så vi kan arbejde på at udbedre fejlen.

Vi arbejder for tiden hårdt på at inkorporere information om betalings gebyrer i vores søgeresultater, da dette er feedback vi har fået fra mange af vores brugere.

Hvis du ønsker at være behjælpelig omkring ruter uden lavpris selskabs dækning er du velkommen til at skrive direkte til mig på kah@momondo.com.


Venlig hilsen

Kasper
Momondo

Tradeshift

Findes ikke bedre hjemmeside til fakturaer

De lover ikke mere end de kan holde, og der kommer forbedringer hele tiden. Nu kan man også selv lave apps, så de passer til ens egne behov.

Det er stedet, hvor man kan lave fakturaer og sender gratis og holder styr på hvem der har betalt og mangler....

Håber der kommer mulighed for moms og løn, så de kan indberettes automatisk.

Viagogo

Kontanten

Info til mig selv: Fusk firma, som laver dokumentfalskeri!

http://www.dr.dk/tv/se/kontant/kontant-16#!/
Kontant: Snedige billethajer
NYHEDER OG AKTUALITET VIST: DR1, 14. AUG. 2012 VISES INDTIL: 13. NOV. 2012
Du risikerer at betale overpris, når du køber billet til en koncert, festival, cirkus eller anden underholdning. Kontant afslører, hvordan dine penge havner i lommen på internationale billet-hajer. Se, hvordan du undgår at hoppe i fælden!
Vært: Kåre Quist.

Jan Danum found this review useful

Amino

Umuligt at finde noget brugbart.

Det er hvad de kalder debat forum (5 stjerner)

Men det hele er så uoverskueligt, der mangler en webredaktør, som rydder op i det og får lavet noget info links, som man så kan søge udfra.

Det er så stort, fordi, at de bare kommer mere og mere ind på samme side, men de er vist ikke kritiske i hvad de vil, for det bliver mere og mere umuligt at finde rundt.

Christian Kornmaaler found this review useful

N4G

Perfekt måde at få nyeste info

En rigtig god side, hvor man får alle nyheder hurtigere også nørd nyhederne i gaming universet.

Npinvestor

Fup foretagende

Utroligt at uanset hvilken email adresse, man skriver til, besvarer de ikke deres mails.

I forbindelse med at deres medarbejder holder i marts, laver de en jobannonce, men her i juli, har jeg stadig ikke fået svar selvom jeg har henvendt mig utallige gange for at høre til stillingen.

Den eneste logiske forklaring, er at firmaet kører på meget lavt blus og er ikke eksisterende, undtagende, hvis lige Ekstra Bladet, skal have en udtalelse på økonomiske nøgletal.

Og så hjælper det jo heller ikke at have en side, bygget op med google ads.

Cdon

Kundeservicen er væk i weekenden

Har lagt mærke til at der siden december sidste år ikke har været optimal kundeservice hos Cdon.com. For flere gange skrev jeg om spm. til deres specielle julekampagner og fik aldrig svar. Så jeg fik heller aldrig de vare, jeg skulle have købt.

Nu har de så fået en superhurtig til at svare på alt på facebook, men som ikke kan yde samme hjælp, så virker lidt lige meget.

Og nu skulle jeg så have købt et "åbningstilbud", ja de fusker med tilbud og priserne, så man skal lige se sig godt for.

Men nu har jeg prøvet at få svar på dem siden i Torsdag, både på den norske og svenske og endda den finske chat support, hvor der stod Online, men der var ingen som svarede. Og der er helt dødt i weekenden og da jeg rykkede for svar mandag, fik jeg et meget hurtigt svar, som jeg så igen kunne uddybe, for de at medarbejderne ikke kender alle de 600 kampagner, som de kører hele tiden, heldigvis, svarede han lidt hurtigere, men fik aldrig svar på alt, så jeg spurgte igen, men har stadig efter 1½ døgn ikke fået svar og det komme nok først i morgen.

Men updatere lige, når det er lykkes.

Update 26/6:
Vi garanterer svar inden for 24 timer (hverdage), men oftest svarer vi betydeligt hurtigere. Fra Cdon.com

Ja virker jo så ikke i øjeblikket

Update 29/10
De har rettet op på deres kundeservice igen. Så har fået løst mine problemer. Så ændrer til 3 stjerner, da man tit mangler en kundeservice i weekenden, hvis de har weekend tilbud, og man skal bruge et svar før man køber.

Eovendo

God og sjov måde, til at få betale for at se reklamer.

Hvorfor streamer de ikke reklamen, tager flere timer, før reklamerne er klar og så får man ikke 0,25 øre, for paypal tager lige 2%, hvilket er lidt underligt, da jeg modtager penge og ikke afsender dem, så det må være afsenderen, som skal betale.

Der mangler også noget mere vision for idéen, tror man skal lave noget mere ud af det før det vil lykkes.


Svar tilbage:
Hvis det er de samme reklamer, som man skal se, ligger de så ikke på computeren eller downloader man dem igen og igen? For så er der jo ingen grund til at sige at der er 15 min før jeg kan se noget, hvis de faktisk ligger her.

Update: 9/8-2012
Så har nu prøvet det fra starten og det virker, men der er nogle små irriterende fejl i deres system, nogle gange, når man afslutter, så "dræber" den internet forbindelsen, før den afslutter processen.

Men hvis man kan lide reklamer og få en lille bid af kagen, så er dette ganske smart.

Update: 27/8-2012
Efter den seneste update er der ingen problemer, de har fundet gode løsninger nu. 5 stjerner.

Vahid Mojtehedzadeh found this review useful

Friday, June 8, 2012

Reply from EOVENDO ApS

Hej Claus.
En streaming af alle reklamefilm er en dyr løsning og vi ville i givet fald ikke kunne tilbyde samme belønning til jer brugere. Med hensyn til download af reklameblokken så tager det kun ganske få minutter. Der går i midlertid nogle få timer fra du har set den ene reklameblok, før den anden kan ses. Det er en automatisk tæller vi har sat ind og derfor intet med den reelle download tid at gøre.

Svar tilbage:
De reklamefilm som er hentet før, bliver ikke hentet igen og bliver slettet når de udløber m.m. Eovendo overvåger hele tiden om der er nye reklamefilm klar, og henter dem efter hvad der er behov for. Vedr. de 15 min. er det blot en notifikation om, hvornår næste reklameblok er klar til afspilning

Irobotics

Dont trust them.

Not to be trusted, they dont answer back on mails, from the Embassy of Denmark in Seoul

Folkia

ÅOP 1410% - FØJ

Dem, der står bag dette, burde ikke have lov til at oprette firmaer, minder mere om at sparke på folk, når de ligger ned.

Et alm. kassekredit lån i banken koster 10% ÅOP, hos Folkia, koster det 1410 %.

Gør det ikke!!!


Årlige låneomkostninger på 1.410 pct.

Af KRISTIAN HALSKOV
Offentliggjort 30.04.12 kl. 18:40
Folkia reklamerer med små lån, men omkostningerne er enorme. Forbrugerrådet ønsker prisloft.

Finansselskabet Folkia, der kalder sig "Hele Folkets långiver", er for tiden aktuelle med en reklamekampagne på tv.

I reklamen ser man en smilende kvinde pakke en indkøbspose ud på køkkenbordet, mens hun fortæller:

"Sommetider kommer der udgifter, der gør, at pengene ikke rigtigt rækker. Men jeg vil ikke tage nogen store lån. Hos Folkia lånte jeg lige så meget, jeg havde brug for, og fik pengene sikkert og enkelt ind på min konto."

Derefter lyder en anden kvindestemme: "Folkia - fleksible kviklån."

44.408 kr. på årsbasis
Men den opmærksomme seer, der har en stor nok tv-skærm til, at bogstaverne nederst i billedet kan læses, vil her kunne se: "Eks. kredit på 3.000 kr., løbetid 30 dage, omkostninger 650 kr., samlede kreditbeløb 3.650 kr. ÅOP 987 pct."

ÅOP er en forkortelse, der står for "Årlige Omkostninger i Procent". Tallet er lovpligtigt at oplyse, når man yder lån. Og tallet viser, hvad det samlede kreditbeløb på 3.650 kr. efter 30 dage svarer til på årsbasis.

Man skulle tro, at det var billigere at låne mindre. Men ikke hos Folkia, hvor ÅOP er på 1.410 pct., hvis man låner 1.000 kr. i 30 dage, fremgår det af Folkias hjemmeside.

"Der er tale om megahøje omkostninger til forbrugeren," siger økonom Morten Bruun Pedersen fra Forbrugerrådets Forbrugerpolitiske Center.

Speciel forretningsmodel
De meget høje omkostninger, som også ses på sms-lån og hos visse andre udbydere af korte hurtiglån, skyldes den specielle forretningsmodel, selskaberne benytter.

"Forretningsmodellen går ud på, at man låner penge, uden at kontrollere, om forbrugeren har råd til lånet. Det, man taber på de kunder, der ikke kan betale tilbage, tjener man ind på de kunder, der kan betale tilbage," forklarer Morten Bruun Pedersen.

"I Forbrugerrådet vil vi gerne slå den forretningsmodel i stykker. Derfor har vi foreslået politikerne at indføre et loft over de årlige omkostninger i procent, sådan som man har i mange andre europæiske lande," siger han.

Prisloft i de fleste EU-lande
De fleste EU-lande har prisloft over, hvad lån til forbrugere må koste. Forbrugerrådets forslag lyder på markedsrenten (der i øjeblikket er 3 pct.) plus et tillæg på 12 pct., dvs. pt. et loft i ÅOP på 15. pct. Det svarer nogenlunde til det loft over ÅOP, man har i Holland (15 pct.), Tyskland (8-16 pct.) og Belgien (10-20 pct.). I Spanien er låneloftet helt nede på 10 pct.

Det er ikke for at diktere en lånerente, at Forbrugerrådet ønsker et loft, men for at slå den forretningsmodel i stykker, hvor firmaer kan låne ud til forbrugere, uden at kreditvurdere dem ordentligt.

Starten på gældsspiral
De nuværende dyre hurtiglån bruges ofte til at tilbagebetale anden gæld med, som forbrugerne ikke har penge til. Hurtiglånene bliver dermed startskuddet til, at forbrugerne kommer i uoverskuelige gældsproblemer og havner i en negativ gældsspiral.

"Vi ser ofte store problemer med den her slags lån i Forbrugerrådets gældsrådgivning," oplyser Morten Bruun Pedersen. "Vi advarer kraftigt imod lånene. For mange er det den sikre vej til at blive registreret i RKI som dårlig betaler."

Morten Bruun Pedersen forklarer, at mange forbrugere mister overblikket over deres økonomi og gæld, når de begynder at låne mange forskellige steder.

Banken er bedre - især at lytte til
"Så er en kassekredit i banken at foretrække - her har man samlet sin gæld et sted og har bevaret overblikket. Et bevilget midlertidigt overtræk i banken er også at foretrække. For så er der nogen - banken - der har overblikket, selv om pågældende forbruger måske ikke selv har det."

"Derfor skal man også lytte til, hvis banken begynder at advare mod, at man låner yderligere," siger Morten Bruun Pedersen.

Det er ikke kun svage forbrugere, som ikke kan overskue deres økonomi eller gennemskue de høje omkostninger, som griber til de dyre hurtiglån. I Forbrugerrådets gældsrådgivning møder de også forbrugere, der ellers har haft en velfungerende økonomi, men som valgte at tage imod et eller flere dyre hurtiglån, fordi de ikke ønskede at involvere deres bankrådgiver.

"Det er blevet lige lovlig nemt at få de her dyre lån," siger Morten Bruun Pedersen.

Af Folkias hjemmeside fremgår det, at Folkias vision og marked bl.a. er "at udfordre bankerne", der ifølge Folkia oftest tager et oprettelsesgebyr på mellem 500 og 700 kr. for et lån.

Billigt i sammenligning
Men 500-700 kr. er i virkeligheden rørende billigt sammenlignet med de årlige omkostninger, der er på et lån fra Folkia. Skal man således låne 1.000 kr. igennem et helt år, dvs. forny sit 1.000-kroners lån, hver gang det udløber efter 30 dage, skal man forny det i alt 12 gange i løbet af et år. Og hver gang betale 250 kr. i omkostninger - dvs. 3.000 kr. i alt i omkostninger på kun et år.

Folkia skriver under overskriften "Lån til det danske folk" på sin hjemmeside:

"Folkias forretningsidé er at give små og hurtige lån til danskerne – Også til dem som bliver afvist i deres bank."

For at få et lån hos Folkia må man bl.a. ikke være registreret i RKI, og man skal have en fast indkomst på mindst 5.000 kr. efter skat om måneden - dog ikke offentlig støtte eller SU.

Smscredit

Burde være ulovligt

For at låne cirka 2000 kr i 30 dage, koster det 214% i ÅOP. Men i deres betingelser, skal man sjovt nok selv regne det ud...

Og det sjoveste er at kundeservice, slet ikke ved hvad ÅOP er... se billede.

Hvis man er fattig og har brug for penge, ja så er dette stedet, hvor man så kan komme rigtigt i klemme.

Update 2/10-2012: De har skiftet til Vivus.dk

Claus Meyers profile

profile image of Claus Meyer
Claus Meyer
Reviewer
Male, 1977
Riga, Latvia

About

Mediekoordinator, skriver til diverse sider på bl.a. facebook og twitter.