Malte Kidde Skovs profile

Reviews (22)

GLS Denmark

Fået ret mange pakker til tiden.

Har gennem flere år fået leveret mange pakker gennem GLS. Både som levering og som afhentning i 7eleven. Fungere kanon. Ingen problemer har der været, og kasserne har haft en stand som er forventet. Ingen store skader, hvilket lige så meget også handler om at netbutikkerne pakker deres ting ordenligt ind.

Tilfreds med mulighederne. Især deres afhentnings ordening med 7eleven.

GrejFreak.dk

Hurtigt betjening og prismatch.

Bestilte er par Wiley Sper Goggles med prismatch. Ingen problemer der. Og leveringen kom efter 2 dage. Super fint.

Spørgsmål svares inden for 24 timer. Aarhh. ikke de sidste 2 gange jeg har sendt spørgsmål, der var der gået 2-3 dage. Men stadig fint og rimeligt. I skriver bare at man får svar inden for 24. Så det går man ud fra. Skriv 48 timer, hvilket stadig klart er inden for rimelighedens grænser, og når det er det er den tid der går.

Handler klart her igen, da Grejfreak fremstår seriøs og lige til.

Icelandair

CPH - NY Tur-Retur

Fløj fra København til New York over Reykjavik. og Retur samme rute. Alle fly fløj nøjagtig til tiden. Alt bagage ankom som det burde, flinke skranke medarbejdere i København og NY.
Hårde sæder, men det var som jeg havde betalt for, så at sige.
Der var rigeligt med film i flyet, og massere af musik til underholdning. Så er meget tilfreds med turen.

Er de billigst næste gang jeg skal ud og flyve vælger jeg gerne Icelandair.

Romspecialisten

God oplevelse

Romspecialisten havde arrangeret en aften med rom-smagning. Her smagte vi på 8 forskellige rom. Lige fra den mindre dyre til en den dyre. Mellem hver smagning var der ostebord og historie om de forskellige rom. Det var prof opsat, og man havde mulig for at smage en ekstra gang, samt at at bestille ind til gave eller sig derefter.
Selve betalingen foregik gennem deres hjemmeside, og betalingen gik helt som forventet.

Havde en rigtig god aften, hvor jeg selv blev en del klogere på rom.
Her kommer jeg igen. Så kan varmt anbefales.

VinDanmark.Com

Love this place.

Går forbi i hverdagene, og når døren er åben går jeg gerne ind og kigger. Her møder man nogle virkelig flinke mennesker, smilene, venlige og så fortæller de jo også det om vin jeg ikke ved. Jeg er er jo bare studerende, og vil være sikker på vinen falder i god jord når der bliver dækket op der hjemme. Så her bliver jeg også guidet gennem de mange vine. Og må sige at jeg virkelig har været rigtig godt tilfreds hver gang de har anbefalet noget.
Så er butikken bare rigtig fed.
Køber aldrig vine andre steder efter som servicen her er så fed.

God dag.

SAS

4 Gode i streg.

Til Oslo. Fra Aarhus

God oplevelse, Fin service. Super nemt med selvtjek-in. 4 forskellige fly, Arhus-Kbh-Oslo og den anden vej hjem. Alt lige efter bogen. Selv min bagage var flyttet mellem 2 fly på under 10 min. Så alt var som det skulle være.

Deres sandwich til 50 kr. smuldre dog og er helt ligegyldig. Men den mad vi selv fik serveret med laks og skaldyr. Var helt i top.

DSB

Har kørt meget og oplevet meget.

Har pendlet meget fra Vejle til Aarhus i nogle år. Det er meget blandet hvordan oplevelsen har været. Forsinket 5 min i gennemsnittet ved ankomst og 13 minutter i den anden ende. Fordi der aldrig er plads på Aarhus Banegård til at toget kan køre ind.

Mange tog har været brudt ned. Rigtig mange tog har været overfyldte. Fredag er et helvede fra Aarhus.

Har fået en overhaling af en kontrollør for at sidde på en std. plads da jeg steg ind, som efter jeg havde sat mig var blevet til 1st. class. Kun markeret ved et skilt på døren der var sat op 2 stationer efter jeg var steget på. Toget fra Aarhus mod Kbh. får ind i mellem udvidet 1.st. class. til de normale sæder. Hvis er mangler. Men det ville være rart hvis det var markeret fra start. og ikke når folk har sat sig. Selv samme kontrollør havde sat skiltet op. Alligevel skulle jeg en tur i møllen.

Kørte med et nattog. Bestilte plads i stillezonen. Men stille var der ikke, der var festglade mennesker på vej videre i byen. Kontroløren håndhævede ikke at de skulle være stille. Eller tage de frie pladser længere fremme i toget.

Nettet i toget er noget møj, Det kan snart ikke blive langsommere. Det fungere ind i mellem slet ikke.
"Pas dit arbejde mens du rejser" Nahhhh Det ikke godt nok til at lave et skypeopkald. Eller holde en stabil forbindelse.

Så er det skuffende at man kan lave købe så dårlige tog som IC4. Det rasler, rumler, støjer og falder fra hinanden mens man køre. Samt at benstøtten er det værste punkt, sidder lige i skinnebenet. Hvis man ikke bruger den. Bruger man den så sidder man akavet og dårligt. Radioen virker aldrig.
Har ikke et punkt hvor jeg kan finde noget dårligt at sige om IC3. Det er samlinger der holder og tæt lukket, designet er holdbart, tingene knækker ikke, bliver ikke slidt i samme grad, som fx sæderne i IC4. De ser allerede mere hærget ud end nogle af de gamle IC3. Det er plastik vs. Alu. det ikke raketviden at Metal holder længere end plastik, og at noget solidt vævet stof holder bedre end plast/læder lookalike.

Men bliver glad når jeg sætter mig i et IC3 tog og tænker, fedt det er det vi danskere er gode til. Byg noget der holder med lækkert design, gode samlinger og god finish.
lad prøve det igen, om så jeg skal betale i min levetid for at mine børn kan komme til og fra i skole i et styk dansk bygget tog, som vi kan være stolte af, og som virker. Så de ikke skal opleve selv samme elendighed hos DSB som jeg selv har oplevet. IC4 er Danmarks skamplet når man kigger oppe fra udsigten i Aros Kunstmuseum.

Morten Nielsenand Emil Dan Kreutzfeldt Rasmussen found this review useful

Apple

3 gode oplevelser

Har købt forskellige produkter her.
Ved en reklamation af et produkt fik jeg en overaskende god service. Hurtigt ombytning, ny modtaget og det defekte produkt hentet samme dag i døren.

Herudover er produkterne forsvarligt pakket ind og information om pakken bliver givet undervejs.
Produkterne blev leveret hurtigt lige til døren.

Hjemmesiden har ordenlige billeder. ind i mellem vises de dog ikke i stor format. Og informationen er i orden.

Ikke noget at sætte en finger på.

Nike

Rigtig god oplevelse

Købte T-shirt og shorts til løb og træning.
Kvaliteten er bare i orden og som forventet.
Lækker hjemmeside, nem at navigere rundt i.

Fik min pakke med UPS efter 2 arbejdsdage. Det er jeg meget tilfreds med.

TELMORE

Har været kunde

Jeg har været kunde hos Telmore i 6 år. I dag har jeg en anden udbyder, og fortryder rigtig meget at jeg ikke er hos Telmore i dag. Har altid virket kanon. Men Telmore tilbød ikke den høje hastighed jeg efterspurgte den dag jeg flyttede til et andet selskab. Samt en situation jeg blev træt, da min telefon til en værdi af 700 kr skulle til reparation for 3 gang, efter 2 gange hvor fejlen ikke var rettet. Havde jeg ikke haft en telefon i 3 måneder da reservedel manglede. Samt at forsendelse og arbejdstid brugt på at lave den, oversteg prisen hvad en ny ville have kostet Telmore. Alligevel skulle den have en tur til, til rep.

Men eftersom jeg bruger min smartphone til hotspot og meget mere i dag har jeg stadig ikke Telmore da hastigheden ikke er høj nok. Men når den er over 8mbit så vender jeg nok tilbage i trygge hænder hos Telmore.

Wgcshop

Helt efter bogen

Der gik 10 dag fra bestilling til jeg modtog varen. Det må siges at være helt optimalt efter som det kommer fra Hong Kong. Alle de mange produkter jeg havde bestilt var i orden og fint og forsvarligt pakket ind.

Husk told.

Beatport

Rigtig fint sted hvis man leder efter det nye Elektroniske musik

Har nu brugt siden i 3 år. Aldrig haft problemer, kanon hurtigt download.
og muligheden for at vælge flere formater til forskellige priser er helt kanon. Samt at man høre en god del af sangen som er udvalgt efter at man høre et område af sangen der også giver et godt indtryk af om det en sang man vil kunne li.

Nu kan man også downloade Beatport som program til Mac. Browsing i sangene går hurtigere og fungere super fint.

Kan klart anbefales.

3 (HI3G Danmark ApS)

Nu vil jeg ikke mere.

Det en skam at jeg nu har måtte sige farvel til 3.

Er blevet lovet rigtig mange ting, er forsøgt bundet uden mit samtykke. Har en telefon der ikke har virket i 2 måneder. Nu min tillid væk og dermed har jeg opsagt mit abonnement hos 3.

Det startede i Vejle hvor jeg da boede. Købte min telefon i Aarhus på gågaden. Ville have 3 pga, den gang var en af de få der leverede høj forbindelse på 3G. Her kiggede forhandleren på om jeg havde god forbindelse hvor jeg boede og om der ville være god forbindelse når jeg flyttede til Aarhus. Den var rigtig fin, for at sige det sådan så ville jeg forvente en god stabil forbindelse, som sælger fortæller. Især i Aarhus.
Dette er dog ikke sandheden. For net er der kun 50% af tiden i Vejle. Så jeg ringer til kundeservice og får en forklaring.
Beklageligvis kunne de ikke gøre noget, hverken sætte prisen ned på mit abb. eller give afslag i min helt nye telefon. Men jeg kunne få noget gratis tv til min telefon. Ok siger jeg, for skal snart flytte.
Før jeg når at flytte så går forbindelsen ned på er fint nul 100% af tiden, for nu er der blade på træerne. Jeg ringer igen og forhøre mig hvad vi kan finde ud af. Denne gang for jeg en nedsættelse i mit abb. Og forlænger mit gratis tv. Ok fint nok, jeg skal snart flytte tænker jeg. Så har jeg en god løsning når jeg flytter.
Men how, et lille kig på 3's hjemmeside, og der opdager jeg at jeg er blevet bundet 6 måneder til 3. uden mit samtykke, uden nogensinde at have godkendt dette. Jeg fortæller direkte fra købeloven til kundeservice, der med det samme tager en snak med en overordnet der får dette på plads, og fjerner den utilrettede binding. Fik et undskyld med på vejen.

Så flyttet jeg til Aarhus, og nu skulle det hele være i orden. Men ak. der er kun forbindelse 15% af tiden. Langt fra det lovede. Ringer ind og får at vide jeg ikke kan forvente forbindelse hvor jeg bor før 2013. Det et ærligt svar må man sige. Men der til, om jeg så har et billigt abb. så er 15% bare slet ikke nok. Så her slutter vores tid sammen og jeg vælger en anden udbyder der kan tilbyde det samme.


Men det så ikke hele historien.
For telefonen jeg købte virkede ikke første gang, og var solgt som ny, men var en udpakket demo, der var pakket pænt ned igen, heller ikke anden gang inden for de 14 dage. min 3. telefon er nu til anden omgang af reparation. sammenlagt 2 måneder uden telefon. Og reelt synes jeg at firmaet jeg altid snakket pænt til, burde have set hvor mange ting jeg har været igennem og været large, og skiftet telefonen ud med det samme. I stedet for at benytte sig af at jeg SKAL igennem 3 gange rep. for at få noget der virker. For går telefonen i stykker inden 14 dage, så det en "DOA" og det tæller ikke som en rep. Forståeligt nok. Men hay, hvor er de brede skuldre og en god behandling jeg kunne have fortalt videre til 40 andre. Så havde jeg været en glad kunde, og der var nok ikke gået et skår af jeres image hvis i havde løst problemet med en ny. Og så ville snakken have været en helt andet når familien og venner snakkede om at vælge et teleselskab.

Øv, for når det virkede, var det jo godt.

Nu har jeg så fået en lånetelefon. Det da hærligt.
Men på telefonen ligger der beskeder og billeder fra personen før. Beskederne har handlinger der vil få de fleste til måbe. Alt fra skilsmisse til, piller og det der er langt værre. Opdagede det efter jeg selv tog et billede og bladrede videre at der var noget galt. For her var der ukendte personer på billederne.
Ved så ikke om det er normalt at man ikke nulstiller telefonen efter man har haft den lånt ud. Det i hvert fald ikke tilfældet her.
------------------------------------------

Så har 3 ringet til mig. Skal love for at der blev lige fra start lagt en hård tone. Og der blev i den grad ikke set på problemerne. Jeg burde helt klart være tilfreds i følge 3. For jeg har en lånetelefon så længe telefonen er til rep. Den har dog ikke ret mange af de funktioner jeg bruger dagligt. Wi-hotspot fx som jeg bruger utrolig meget og er stor del af grunden til jeg valgte 3 med den høje 3G forbindelse. Da jeg ofte er ude og på farten og ikke har net ellers.
Det eneste de ikke synes var i orden var telefonen de prøvede at sælge som ny og telefonen jeg låner ikke var nulstillet da jeg fik den. Ellers så alt med at nettet der ikke virkede og din utilsigtede binding. Det var helt efter bogen i følge hans mening. For jeg var oplyst om det. Men det var desværre ikke tilfældet. Og det fik jeg også ret i den gang. Åbenbart ikke længere. For nu har de skiftet mening.

Det de ville gøre for mig var at betale en" regning på 179 kr. Ud af 4-5 måneder hvor nettet ikke har været som lovet.


Skal man være tilfreds med det. NEJ
-------------------------------------------------------------------

Som man kan se neden under. Så er telefonen nu pludselig ikke en demo. Selvom sælger og kundeservice i går bekendte.
Der er blevet solgt en HTC Incredible S Demo som ny.
Der manglede film over skærmen og der lå 3 plomberinger fra HTC magen til den der sad på kassen da jeg fik den.
Forstår simpelthen ikke hvorfor der bliver trukket i land over noget der er lagt på plads. Men sket er sket. Og det burde ikke ske.

Pinligt
---------------------------------------------------
Fik en besked om at mine telefon var kommet tilbage fra rep. og at jeg nu kunne hente den hos 3.
Jeg går ned i butikken for at hente min telefon og aflevere den gamle.
Jeg har jo fået en undskyldning på at jeg havde fået en låne telefon med andres beskeder på. Og fik dertil at vide at telefonerne vil blive nulstillet hver gang efter udlån. MEN
Da jeg kommer i butikken så siger ekspedienten at det gør de kun engang om ugen. Dermed er der stadig potentiel mulighed for at mine beskeder og numre havner et andet sted fx hvis telefonen udlånes igen bare efter få dage. Så igen ikke som lovet.
Min telefon er dog blevet lavet, og ny skærm sat i, dog skævt SUK.
det deres værksteds fejl. Men om jeg gider en tur mere, det ved jeg snart ikke.

Vil bare gerne have en telefon der ikke er fejlbehæftet. Og en god oplevelse.

Jan Hand Torsten Kampmann found this review useful

Wednesday, May 9, 2012

Reply from HI3G Danmark ApS

Hej Kidde

Som du selv skriver, kan jeg se, at du i går har talt med vores Kundeservice som har gennemgået din sag, og de punkter du også nævner i din anmeldelse her.

I forhold til din telefon, kan jeg ligesom min kollega også oplyse, at vi som udgangspunkt ikke sælger demotelefoner, og at de under alle omstændigheder ikke vil blive solgt som en ny telefon i en 3Butik.

Ligesom min kollega vil jeg også gerne beklage ulejligheden i forhold til din reparationsordre. Jeg kan sagtens forstå, at det er rigtig ærgerligt hvis man skal undvære sin nye telefon, selvom man får en lånetelefon. Generelt kan jeg oplyse, at alle telefoner vi modtager til reparation, bliver sendt til et uafhængigt værksted som står for selve vurderingen af telefonen, og den eventuelle reparation. Værkstedet er yderst kompetente til at foretage disse reparationssager, men til tider kan de alligevel vurdere, at telefonen skal indsendes til producentens eget værksted for yderligere undersøgelser. Når dette sker, kan reparationsperioden øges, men vi forsøger selvfølgelig altid at færdiggøre reparationen hurtigst muligt under alle omstændigheder.

I forhold til de øvrige punkter du nævner, kan jeg se, at min kollega har givet en forklaring på disse. Hvis du har spørgsmål til dette, eller andre spørgsmål, er du selvfølgelig velkommen til at sende en mail til trustpilot@3.dk, og skrive "Kidde" i emnefeltet.


De bedste hilsner
Sophie

Waoo!

Leveret til tiden, fungere til tiden

Har haft waoo i 4 måneder nu.
Virkede fra første dag.
Hastigheden jeg har er 30/30 ligger på 32/28 - Målt over 24 timer ligger den på 32,2/29,3
Det kan jeg godt være tilfreds med.

Tv-boxen lever ikke op til tiden vi lever i med hastigheden og billedkvalitet. Hopper lidt frem og tilbage i menuerne selvom man trykker en gang på knappen. Alt for langsom opstart fra 0. Flere tv i dag har fået dualcore processorer og højre clockfrekvenser der gør menuer og opstart hurtigere. Samt at billedkvaliteten ikke er super i forhold til min tidligere udbyder. Hvad dog er lækkert er at man har lavet en rimelig fjernbetjening der ser okay ud, når man nu er bundet til at bruge deres box. (ind til man opgradere)
elsker at man kan optage og starte forfra selvom man kommer ind midt i en film. DOG er fornøjelsen kort da den ofte pludselig springer videre til næste program uden mit samtykke.

Så savner jeg nogle kanaler i programpakken, om jeg så skal betale en del mere. her af "National Geografik Channel"

Tilfreds kunde. Der er plads til forbedringer, også om man så skal betale for en bedre box.

Peter Munkholmand Lasse Thorsted Sørensen found this review useful

DJStoreXL.com (tidligere Deejayshop.dk)

Helt i orden.

Alt gik lige efter bogen.
Blev gjort opmærksom på at jeg havde glemt at indtaste hus nr. Og det blev rettet i løbet af No time. Selv var det en helligdag da jeg blev gjort opmærksom på dette.
Helt kanon.

Siger tak for en god handel, her handler jeg sikkert igen.

Familienandreasen

Spam og mere spam

Hamrende træls. Har desuden aldrig selv meldt mig til at få indbakken fyldt med deres skrammel hver dag.

SF Anytime

Bøvl med det ene og det andet

Jeg har flere gange lejet film her. Der er et godt udvalg, men der er alt for tit bøvl med undertekster, koder, som ikke virker og film som ikke starter. Chatten, som har en god åbningstid er ikke bemandet, som oplyst. Dårlig service, selvom jeg hver gang jeg har klaget, har fået tilsendt en kode til en ny film, så er det for besværligt med alle de fejl.
Jeg har fx fået tilsendt en kode, men så virker den ikke. En film mistede undertekster halvvejs henne i filmen og senest kunne filmen slet ikke vises hverken downloadet eller streamet.

Nemid

BøvlID

Ind til videre har det virket når jeg har været på. Det så også rigtig få gange jeg har benyttet det, da løsningen er tåbelig. At man skal finde en dum lap papir frem hver gang man skal benytte det, det stemmer slet ikke overens med hvilken teknologisk verden vi lever i. Helt fra start burde man have gennemtænkt det bedre, eller kommet med en løsning hvor brugere kan betale for at få en smartere løsning.
Evt. en løsning hvor koderne står på et bærbar medie. På mange telefoner er der indbygget kamera. I dag er det ikke en ny videnskab er lave ansigts genkendelse. Dette kunne være adgangen til at komme ind og se koderne på mediet. Der er mange mulige løsninger, og flere forskellige var også en mulighed, så man selv kunne vælge en løsning der passede brugeren bedst. Men i stedet for valgte man en tåbelig løsning.

Nejtilknive

God oplevelse

Købte en T-shirt med sort logo "nej til knive i nattelivet" fik den 7 dage efter bestilling, hvilket er lidt langsomt. Men den kom og er helt i orden. Kvaliteten er fin, den sidder pænt, uden at "klokke" for neden. Desuden er den tynd og let. Det dog ikke beskrevet på siden lige som nogle nyere sider gør det, skriver T-shirtens vægt i gram. Men det forventes heller ikke.
Da det nu er en side hvor man støtter op om et budskab, så kunne man godt have lagt et lille brev/kort med hvor der stod et eller andet med, tak for at støtte op om vores budskab. Det ikke noget der som sådan gør oplevelsen dårligere, men det kunne have gjort den endnu bedre.

God oplevelse her fra, og et godt budskab. Har fået god respons på T-shirten hvor jeg har været.

Streetammo

I orden og til tiden

Har brugt siden 6 gange. Alt har været pakket pænt og forsvarligt ind, tingene har været i orden. Tingene er kommet til tiden. Der har ind i mellem været lidt stickers med, hvilket altid er en dejlig lille overraskelse.
Siden har rigtig gode billeder af produkterne, hvilket jeg finder rigtig lækkert.

Vil klart benytte siden fremover

TDC A/S

Bestiller et abonnement for at få TDC Play

Da jeg før har haft TDC fastnets bredbånd med Play som jeg har været rigtig glad for, ville jeg gerne tilbage til TDC få netop at få Play.
Jeg ringer ind på deres telefon, få at få oplysninger og evt. et tilbud. Kommer igennem efter 30 min, ved 2 tiden.
Jeg ønsker mig specifikt et abonnement så jeg får Play fortæller jeg sælgeren. Sælgeren tilbyder så mobiltbredbånd med da tilhørende play, hvilket er fint da jeg også skal have net til min Ipad, hvilket jeg også fortæller sælger da jeg ved den skal bruge et microsim.
Der bliver så tilsendt rimelig hurtigt et microsim til min Ipad. Men da mit apparat ikke kan afspille WMA så har jeg faktisk ikke noget Play abonnement. Det finder jeg ud af da jeg igen ringer ind.
første forsøg kommer igennem efter 25 minutter kl. lidt i halv 6, når jeg lige at snakke med en ekspedient der hurtigt og venligt sender mig videre, og lige over i en lukket afdeling, så 25 minutter for ingen ting. Så derfor måtte jeg ringe igen dagen efter.
40 minutters kø omkring kl. 4. og her får jeg en venlig kvindelig ekspedient, der så kan fortælle mig at man slet ikke kan få Play til sin Ipad. Og at man ikke bare kan benytte sin Play bruger på en almindelig computer som sælger dog fortalte var muligt. Hun siger så det står på hjemmesiden, men da jeg fortæller hende at jeg har ringet ind og fortalt ekspedienten de nødvendige ting, undskylder hun meget og fortæller at jeg selvfølgelig har 10 dages fortrydelsesret, og den måtte jeg gerne benytte mig af. At Ipad ikke kan afspille WMA var jeg allerede klar over, og brugte også tid på at spørge sælger om man stadig kunne bruge sin bruger på en computer, hvilket han svarede ja til. Sælger har faktisk solgt mig et produkt jeg ikke kan bruge.

For at bruge Play SKAL man hente via en TDC forbindelse ifølge dem. Selvom man har TDC mobiltbredbånd abonnement, så kan man ikke logge sin bruger på en computer med fx, Telia Bredbånd. Min egen erfaring er dog en anden. Men det er hvad det kvindelige ekspedient fortæller.

- Lang ventetid
- Sendt videre i telefon supporten lige over i en lukket afdeling efter 25 minutter i kø
- Fejl information fra sælger
- Ubrugeligt abonnement solgt

- Dog en sød kvindelig ekspedient der fortalte mig hurtigt om hvilke muligheder jeg så havde, da jeg ikke kunne bruge mit abonnement.

Thursday, February 3, 2011

Reply from TDC A/S


Hej Kidde,
Jeg er ked af, at du er blevet fejlinformeret ved din henvendelse til vores salgsafdeling, og alt det besvær du efterfølgende har haft.
Dog er jeg også glad for at høre, at du til sidst følte, at du fik en god behandling.

Med venlig hilsen

Thomas Wandahl
Kundeservicechef i TDC

Davidguetta

Rod og ikke styr på tingene

Bestiller, og det hele går som det skal til en start, altså sitet virker fint med betaling osv.
Jeg får hurtigt en mail med en dato hvor de forventer jeg modtager pakken. Den sendes fra Frankrig og de forventer ca. en levering på 7 dage, hvilket jeg syndes er fair nok og meget normalt.
5 dage efter deres estimerede leverings dato tager jeg kontakt til firmaet da jeg ikke har modtaget pakken. Så starter bøvlet.
Mailen der står på hjemmesiden der skal bruges til support eksistere ikke, altså man får et svar tilbage om at mailen ikke er indtastet rigtigt eller ikke findes. Der er ikke noget nummer at ringe på, kun en mail.
Ved at se hvem der står for sitet, finder jeg dog en anden mail adresse. Der kommer ikke noget svar før 6 dage efter. Endelig. Jeg skrev på engelsk, og de svare så på fransk hvilket er ret underligt. Heldigvis kunne det oversættes med googletranslate, og her står så at damen i den anden ende er taget på overlov og at jeg skal skrive til en 3. mail. Der kommer så svar at den er blevet sendt, og jeg bare skulle bruge track and trace på deres hjemmeside til at finde ud af hvor langt pakken var nået. Men jeg skal så ind på en anden hjemmeside for at bruge funktionen track and trace, og denne funktion var så et helt andet sted på sitet end beskrevet. Da den så var fundet var der ikke noget at se på track and trace nummeret. Desuden får man ikke noget ordre nummer så det var svært for manden i den anden ende at finde ud af hvilken ordre han skulle lede efter. 11 dage efter deres estimerede dato, kommer pakken så faktisk, og er dog som forventet. I alt ventede jeg 18 dage på at få en T-shirt til 250 kr.

- Mails der ikke findes
- Rod i deres ordre
- Svare mails på fransk
- Deres track and trace virker ikke
- Lang ventetid
- ingen telefon support
- ringe service

Varen kom dog, og den var som den burde være

Malte Kidde Skovs profile

profile image of Malte Kidde Skov
Malte Kidde Skov
Reviewer
Male, 1989
Aarhus, Denmark

About

Har nethandlet siden 2001. Og lavet over 100 handler på nettet.
Prøver at være fair i de anmeldelser jeg beskriver, ide at de problemer der har været, at i de tilfælde hvor de er blevet løst og håndteret på en prof. måde så har givet stjerner efter dette.

Som udgangspunkt må man huske at det ofte ikke er butikken selv der laver produkterne, men om ikke alting sælger dem. Er der fejl på dem, er det ikke deres skyld, de skal som udgangspunkt bare være gode til at rette fejlen og rykke deres leverandørre for at tingene kommer i orden på en let måde, hvor jeg ikke kommer til at opleve bøvl, og lange ventetider.

5 Stjerner - Alt klaret uden bøvl, eller problem løst og håndteret korrekt.

4 - Stjerner - bedre info, svært forstålige mails og betaling dårlig hjemmeside - Men alt leveret som det burde.

3 - stjerner - Mangler der kunne gøre oplevelsen bedre og dårlig rådgivning

2 - Fejl og mangler og dårligt produkt, vildledt i forhold til produkt, og forkert rådgivning.

1 - Snyd, ingen håndtering, løgn, Ingen service, dårligt behandlet, forkert produkt. Intet produkt.