Erics profile

Reviews (8)

Trustpilot

Er blevet forretning - ikke et 100% brugbart værktøj

Man mærker at der er gået forretning i Trustpilot. Og spørgsmålet er om virksomheder kan betale sig fra at udelukke kritiske med saglige indlæg. Det virker sådan!
Har selv forsøgt at skrive en anmeldelse af virksomhedslokaler (punktum) dk, som har en ret betænkelig fremgangsmåde og er en decideret spamcentral, til trods for lovning om det modsatte. Men! Man kan kun skrive en anmeldelse hvis:

1) man har et ordrenummer
2) Hvis man først skriver til virksomheden og beder om lov at skrive på T.P.

Hvad er TrustPilot så værd ... I mine øjne ikke en lunken fis.

_________________________________
Da Man åbenbart kun kan svar ved at logge ind via Facebook og jeg ikke ønsker dette - så må svaret blive en tilføjelse her:

Kære Kasper ... Dit svar afspejler desværre at du IKKE har LÆST OG FORSTÅET det jeg skrev. Problemet er at der ikke kan kommenteres på nævnte firmas side - med mindre man har et ordrenummer. Problemet er så at der ikke er afgivet ordre - kun en lunken pre-ordre købsoplevelse. Og efterfølgende nogle tiltag som lugter langt væk af det man ofte ser i kontant på DR. Men det er ikke muligt at advare andre om nogle betænklige salgsmetoder.
_______________________
Svar 2
Kære Kasper
Der findes mange sider på TP som kan anmeldes - uden købsoplevelser. Eksempelvis mine egne sider.
Og skal det læses sådan at en "købsoplevelse" (jf. TrustPilot) ikke kan specificeres som eksempelvis firmaers serviceydelser, tilbudsgivning ... et handelsforløb som ikke fuldbyrdes? Hmm... !
Nå... vil ikke bruge mere tid på det her. Har været glad for at bruge Tp som guideline når jeg selv har handlet på nettet. Men I er desværre dumpet ned af rangstigen i min opfattelse af seriøsitet og kvalitet.

Friday, November 1, 2013

Reply from trustpilot.dk

Hej Eric

Tak for din anmeldelse.

Jeg vil gerne slå helt fast, at det ikke er muligt at betale os for at slette eller på andre måder udelukke negative anmeldelser.

Så længe du har haft en købsoplevelse med en virksomhed, er du selvfølgelig velkommen til beskrive din oplevelse i en anmeldelse på Trustpilot. Hvis du på noget tidspunkt oplever, at du bliver forhindret i at skrive en anmeldelse, må du meget sende en e-mail til os på support@trustpilot.com. Vedhæft din ordrebekræftelse i e-mailen, så undersøger vi sagen.

--------------
Hej Eric

Tak for dit svar.

Jeg har fuld forståelse for din frustration. På Trustpilot skal du have haft en købsoplevelse, før du må skrive en anmeldelse. Dette er ikke fordi, vi mener, at din mening ikke er valid, men derimod blot fordi, at vi er nødt til at sætte en grænse et sted, alle kan forstå. Enten har du haft en købsoplevelse, eller også har du ikke.

Denne og andre retningslinjer gælder for alle anmeldelser af alle virksomheder(både betalende og ikke-betalende). Du kan læse alle vores retningslinjer for anmeldelser lige her:

http://www.trustpilot.dk/review/guidelines


-------------
Hej Eric

Tak igen for dit svar.

Alle virksomheder (både betalende og ikke betalende)har mulighed for at opsætte et såkaldt ordrefilter, der beder brugeren om at indsætte et ordrenummer, før han eller hun kan skrive sin anmeldelse. Hvis du ikke har et ordrenummer, men alligevel mener, at du har haft en købsoplevelse, kan du indsætte det, du mener identificerer din købsoplevelse(f.eks. en dato eller lignende)

Det er kun i tilfælde, hvor vi har en dokumenteret mistanke om misbrug af en virksomhedsprofil, at vi opsætter et decideret filter, hvor du skal indsætte et specifikt nummer for at kunne skrive en anmeldelse.

Det er nogle relevante spørgsmål, og jeg håber, at jeg er i stand til at afklare nogle af alle myterne omkring Trustpilot. Vi tager selvfølgelig al kritik til os og vil tage det med videre, når vi videreudvikler vores community.


-------------
Mvh
Kasper
Trustpilot

Lido

Ligegyldighed for kvalitet

Salene og udstyret er sikkert i topkvalitet ...
MEN de bør stramme op andre steder - har selv to eksempler:

1) Børneforstilling hvor filmen ikke bliver indstillet til formatet af skærmen, og figurerne bliver derfor kraftigt forvrænget, samt top og bund af filmen går langt ud over format. Da jeg går ud og påpeger det er svaret, at det vidste han godt, men han havde ikke gjort noget for ikke at skulle starte filmen igen (det kunne han have gjort 2 minutter inde i filmen) Men nu skulle han da kigge på det. Det gør han så under proklamering i salen om at nogen have brokket sig. Resultat første 10 minutter af filmen skulle vises igen - men også en meget bedre filmoplevelse.

2) Ofte er popkornene saltet til det vandvittige og i et tilfælde direkte uspiselige - måske for at sælge flere drikkevarer. Jeg har to gange gjort mig upopulær ved mine børn ved at nægte dem at spise alle popkorn. Men det er absolut ikke sundt - slet ikke for børn. Om det så er ungarbejder-ligegyldighed-effekten eller grim kassetænkning er svært at finde ud af.

SummaSumarum, jeg vil hellere køre nogle ekstra kilometer til Klovborg bio for at få hyggelige omgivelser og et personale der tænker i kvalitet.

Av-Cables.dk

Efter bogen!

Handel lige efter bogen. Hurtig levering, god pris og produktet ser umiddelbart fint ud. (er ikke taget i brug endnu :-) At postuvæsenet så er laaaangsooomt når det gælder levering er ikke AV-Cables skyld.

Telenor

Af alle onder er Telenor ikke det værste...

Men ... Generelt er telebranchen og dermed også Telenord en ugennemsigtig branche. Produkterne er skruet sindrigt sammen og som regel sidste ende til selskabernes fordel og afdækning af egen mås. Og svært for Hr/fru Jensen at overskue.

Mit nye køb af abonnement og telefon har været en 80% god oplevelse. TIltrods for et behageligt men meget insisterende salgsforløb, endte jeg med at skulle bruge tid på at ændre oplysninger på min bekræftigelse. Bl.a. at det var en Samsung ikke en Iphone jeg har købt - en detalje som kan undre er kommet forkert ud.

Telenord er efter SONOFON opkøbet desværre blevet et teleselskab på linie med TDC - et nødvendigt onde. Men der er ikke noget at klage over netværk og dækningsmæssigt - det fungerer.

05-10-12
Nå ja, jeg har d.d. stadig ikke modtaget skriftlig bekræftigelse på at det er en Samsung S3 ikke en Iphone jag har købt. Tjep tjep... Hvis det overhovedet kan få en betydning - hvis nu jeg eksempelvis skal indlevere til reperation. Så ville det jo være rart at jeg er rigistreret rigtigt...

01-05-13
Stadig et godt dækkende teleselskab - der er plads til forbedringer!
1) oplever ofte at jeg bliver afbrudt i en samtale
2) når man som jeg har tre numre er fakturaerne ikke verdens mest overskuelige og nemme at tjekke. Man kan vælge at stole på fakturabeløbet eller se om man kan finde tid i kalenderen til at sætte sig og granske dem.

....OG! Når et simkort/telefonnummer ikke virker og skal byttes til nyt indenfor få dage. HVORFOR så skrive/kommunikere som om det er kundens fejl at jeres produkt ikke virker? Og som jeg læser det ud af fakturaen har jeg måttet slippe 1,65 kr. for at få lov til at vente mange dage yderligere på at få et simkort/nummer som virkede + den tid jeg har spildt med kommunikation. Det er ikke beløbet som trykker - men den spildte tid og den dårlige kommunikation.

Wednesday, September 19, 2012

Reply from Telenor

Hej Eric.
Mange tak for din henvendelse.
Vi forsøger at lave vores produkter så overskuelige for vores kunder, som muligt. Vi er kede af at høre, at du mener det modsatte.
Jeg kan kun beklage, at der har været fejl i din bestilling, og du skulle bruge tid på at ændre i bekræftelsen.
Jeg vil slutte af med at sige, at vi er utroligt glade for at høre, at du oplever at netværket bare fungerer.

- Natasja, Telenor

Stofa

Snyd på vægten...

Det bliver dejligt når Waoo ruller lysleder ud i området... Så er der et sikkert skift af leverandør.
Som så mange andre internetleverandører bliver der lovet "hastigheder op til..." I mit tilfælde ofte langt under det jeg betaler for. Hvilket er uheldigt da jeg flytter store filer.

Information er heller ikke Stofas stærke side ... Giv dog noget information med når I sender nye bokse ud. Iøvrigt er boxen ustabil - eller er det mon bare nettet?

Jeg spår den lokale antenneforenings død sammen med udbydere af internet via kobber, når Waoo kommer ... Og vil på ingen måde begræde det. Kvaliteten er ... lunken!

DanGuitar.dk

Trommesæt og service over forventning

Har købt et billigt øve"trommesæt" og kvaliteten må siges at være god i forhold til den lave pris og det er et "lidt for sjov" sæt.
Jeg har dog haft nogle problemer med pedalerne hvor der gik "overgang" i kontakten og alle slag pludselig blev i kategorien heavyspeedtrashdeathmetal.
Danguitar reagerede promte og ydede en super service!

Med denne lille købsoplevelse føler jeg mig tryg ved at anbefale og fortage flere køb hos Danguitar.

ABC Leg

En helt igennem god oplevelse...

God vejledning til at finde det bedste produkt i den kategori vi havde brug for. I det hele taget en spændende butik som har mange læringsprodukter af god kvalitet.
Jeg vil ikke være bange for varmt at anbefale ABC-leg til andre.

Proshave.dk

Kan ikke blive bedre ...!

Har nu fortaget to indkøb på hjemmeside og en ved Pro-shaves forhandlernet. Super produkter og super service.

Kan varmt anbefale firmaet og den "ud af kroppenoplevelse" det er at fortage en rigtig barbering, og bruge gode produkter til det. Det er vel gået hen og blevet lidt religion for mig :-)

Men økonomisk er der også en fordel i forhold til de få og dyre monopol-lignende valgmuligheder vi danskere har, når det gælder mærker i skrabere.
Det er min erfaring at et barbarblad holder ligeså længe som de MEGET dyre skraberhoveder fra G..... og W.......

Erics profile

profile image of Eric
Eric
Reviewer
Denmark

About