S Olesens profile

Reviews (42)

Faktorfobi

Wauw! :D

Bestilte i går en swimsuit på faktorfobi og havde den allerede dagen efter på trods af den er sendt som B-post. Den er 100% indtakt og jeg glæder mig allerede til min søn skal bruge den. Det er ikke kun hurtig levering der taler for at bestille her igen, men også den frie fragt!

Tak for en god oplevelse

Morten Lønstrup Vadskær found this review useful

3 (HI3G Danmark ApS)

0 stjerner hvis jeg kunne

Jeg købte i sin tid min iPhone hos 3. Jeg har stadig garanti på, men er ikke længere kunde hos dem. Hos 3 kan man KUN se alle sine personlige oplysninger som kvitteringer, faktura m.m. på "Mit 3", når man er kunde. Så nu da jeg står og skal bruge mit garantibevis fordi min mobil er i stykker - skriver jeg til 3 om de vil være søde at sende mig mit garantibevis fordi jeg ikke kan få fat i det længere (virkelig ikke særlig smart af dem). Nåh, men jeg får et smart svar tilbage, hvori de skriver at jeg skal være kunde for at se mine oplysninger, men at de gerne vil sende mig mit garantibevis mod et gebyr på 35 kr.! Så koger jeg helt over, hvad ligner det ikke?! Langt fra kundeservice i hvert fald og jeg gør det klart for dem, hvor urimeligt og dårlig service det er og at de bare har at sende mig den kopi gratis på mail. Der går 8 dage før jeg har mit garantibevis på mail plus at jeg måtte tage en kamp med dem på flere mails efterfølgende. Det er simpelthen bare ikke i orden! Hold k... en latterlig dårlig service eller mangel på samme! Det afspejler meget godt de få stjerner de har i form af anmeldelser herinde!

Tuesday, May 15, 2012

Reply from HI3G Danmark ApS

Hej S

Som du selv skriver, er det kun muligt, at få adgang til sin selvbetjeningsside når man er kunde. Årsagen til dette er, at man skal bruge sit nummer til at logge ind med, og hvis nummeret ikke længere er hos os, kan det ikke længere bruges til at logge ind med. Dette gør vi dog opmærksom på ved opsigelsen, så vores kunder f.eks. kan gå ind og udskrive deres regninger, såfremt de ønsker dette. Jeg beklager dog, hvis du ikke var opmærksom på dette.

I forhold til dit garantibevis vil jeg forsøge at forklare, hvordan det som udgangspunkt foregår. Når man køber en telefon får man en kvittering på købet, og dette dokument er også ens garantibevis. Vi gemmer ikke en kopi af kvitteringen, men selvfølgelig vil vi hjælpe, hvis en kunde eller tidligere kunde har mistet sin kvittering. Vi har nemlig mulighed for at sende et internt dokument som kan bruges på lige fod med kvitteringen, hvis telefonen f.eks. skal til reparation. Det koster dog ikke noget at få tilsendt dette dokument.

Ud fra din beskrivelse formoder jeg i øvrigt også, at der er sket en misforståelse da den pågældende Kundeservice medarbejder formentlig har troet, at du ønskede at få tilsendt en kopi af en tidligere regning. Dette koster nemlig kr. 35,- ifølge vores vilkår.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at sende en mail til trustpilot@3.dk, og skrive "S Olesen" i emnefeltet.


De bedste hilsner
Sophie

Filabel

Hold da op - på den gode måde

Bestilte en vare og dagen efter kom den allerede :)
Overskuelig hjemmeside, stort udvalg og hurtig levering! Fantastisk og ikke sidste gange jeg bestiller her

Foto.com Danmark

Øv med øv på!

Bestilte fredag den 17. 40 ens foto (takkekort), hos foto.com. Om aftenen får jeg en mail om at de er færdig produceret og at PostDanmark har fået dem og at jeg vil have dem inden for et par dage. Onsdag går jeg på deres hjemmeside - og her står der at de først er sendt til Post Danmark om mandagen!!
Nu er det fredag igen og altså en uge siden jeg bestilte og 5 dage siden de skulle have været her. Jeg har stadig ikke set skyggen af dem!! Det er bare ikke i orden - virkelig ringe!

Jacob Wedell-Topp found this review useful

www.pixum.dk

DE ALLERBEDSTE!

Hej! :)

Jeg er stor bruger af Pixum!

Jeg elsker pixum og vil til enhver tid foretrække dem frem for andre - på trods af jeg kan bestille billigere andre steder.
Pixum er nemt, overskueligt og har et bredt udvalg. Hver eneste gang jeg har bestilt - er billederne, liget meget størrelse og varetype dukket op hurtigere end jeg havde forventet.
De kommer altid i forsvarlig emballage så billederne og diverse ikke tager skade.
Jeg er fotograf i min fritid og ALLE billeder jeg har bestilt, har været i fremragende billedekvalitet - frem for hvis jeg går ned i den lokale fotoforhandler. De står knivskarpt.

Jeg vil til hver en tid anbefale Pixum og personligt vil jeg fortsat bestille her - selvom det fås billiger. Det har især meget med deres kundeservice og hurtigt levering samt super gode billeder at gøre, at jeg gerne vil betale det ekstra for det.
TAK PIXUM!

Misslux

Alletiders!

Bestilte en slankebuks og fik dem 2 dage efter i fin stand og lige til at hoppe i. Dog slanker de ikke helt som reklameret, men bruges kan de :)

Stoldaekdig

Hurtig levering

Jeg skrev til kundeservice om de dækkeservietter og servietter jeg ville købe havde helt samme nuance farve. Dertil fik jeg svaret et de var helt ens - så jeg bestiller for 400 kr, og modtager 2 dage efter (hurtigt levering), dækkeservietter og servietter i hvidt forskellige nuancer og passer SLET ikke sammen. Blå og blå er i hver sin ende af skalaen det samme gælder den brune jeg havde købt :( Su nu må jeg ud og købe nyt svarende til den blå dækkeserviet jeg skal bruge til dåb - møg besværligt og spild af penge :(

Flashogfotobutikken.dk

Alt i den fineste orden

Jeg blev henvist til Flemming af en god ven i fotobranchen - dét er jeg glad for! Jeg havde en lang række spørgsmål omkring fotoudstyr og Flemming er klar med et svar.
Jeg fik et godt tilbud og dét, at der kan bestilles ALT hjem ( i hvert fald fra Walimex) og tilmed få lidt rabat - gør det til en første prioritet at handle her. Der er god information omkring levering og forsendelse! Ikke mindst den rigtig gode kundeservice er helt i top! Ydermere er butikken altid til at få fat i og gode råd og forklaringer følger uden at man som nybegynder i faget, skal føle sig i vejen eller besværlig!
Alle varer jeg har købt her er blevet anbefalet af Flemming og samtlige virker som de skal og passer perfekt til mit behov. Det er slet ikke sidste gang jeg handler her :)

www.photogadget.dk

STOR KUNDESERVICE

Jeg har endnu ikke købt noget hos Jørn, men den tid han sætter af til at forklare og hjælpe - selv for en nybegynder, dét fortjener faktisk 10 stjerner!
Det er den bedste kundeservice jeg har oplevet i min tid. Hvis ikke den fiser ind første, anden og tredje gang, hjælper Jørn med glæde indtil den er fesent ind. Lige meget hvilket tidspunkt på døgnet jeg har sendt ham en mail - har der været svar straks! Et meget fyldestgørende og hjælpsomt svar. Ikke spor anmasende for at man skal købe det dyreste, tværtimod henviser han med glæde til, hvad man "kan nøjes med" så pengepungen kan række lidt længere :)
Jeg vil absolut anbefale enhver at henvende sig til Jørn og investere sine penge på fotoudstyr her hos photogadget!

NiceHair

TIP TOP

Dejligt billige produkter, altid leveret til tid. God kundeservice og absolut et sted jeg fortsat vil handle

OnlineParfume.dk

FREMRAGENDE!

For det første; Billigere end de andre!
For det andet - levering til døren allerede dagen efter :)

Det er absolut ikke sidste gang jeg handler parfume her

LittleDiva.dk

Skønt sted!

Jeg købte en suttekæde og en lækker nusse-klud med navn - de kom hurtigst muligt til min dør i fin stand. Ydermere er det er kæmpe plus, at de tilbyder "brev" post, da jeg kun skulle have disse to (andre steder skal man betale "pakke" post, hvilket koster langt over 60 kr) ting som ikke vejede synderligt - dén lille ting og så god service gør at jeg absolut vil anbefale denne hjemmeside og jeg vil i hvert fald handle der igen ved lejligehed.
Jeg tænker også, at når de levere så personlige sager og de kan leveres billigt med brev post - så vil jeg selvfølgelig også bruge siden ved gaver :)

Camilla Oxholm Sprang found this review useful

Lillebi

Fantastisk!

Jeg købte en pusletaske og den kom dagen efter med posten, i den fineste stand.
Jeg har også snakket med kundeservice - og der er meget hurtig respons og super service!
Nem og hurtig handel, det vil jeg til enhver tid anbefale:)

MADLOG

PERFEKT!

Madlog.dk
Hjælper mig til at kunne overskue mine måltider og for mit vedkommende, kcal indtag.
De har indtil videre haft alle varer jeg har brugt, i deres "udvalg" af varer og det har derfor intet problem været for mig at synes SUPER godt om hjemmesiden.
Der er overblik over alt, (man kan endda selv vælge, hvad der skal være overblik over) og hjemmesiden er meget nem og struktureret.
Jeg har flere gange brugt kundeservice og de er parat med hurtig og detaljeret svar:)
Bedre overblik og bedre hjemmeside til det samme findes ikke. Jeg kan absolut anbefale denne til enhver.

Larsenshundeartikler

Alletiders!

Handlede en kobbel til mine hunde, den var billig og i bedste kvalitet!
Hjemmesiden er nem og overskuelig - det samme gælder bestillingen.
Man kan altid kaste Betina en mail - og så er der svar med gode råd og vejledning til at få købt det rigtige. Jeg vil til enhver tid anbefale denne hjemmeside og handle her igen:)

DogShop.dk

Kan varmt anbefales!

Jeg skulle bruge en masse godt til mine hunde i form af lækre "snacks", kødben m.m.
På dogshop.dk har de gode udvalg og meget billig stk. pris, nem bestilling og hurtigt levering!

Grunden til at de får 4 og ikke 5 stjerner, er at stort set alle andre lign. hjemmesider lægger lidt vareprøver, godbidder eller andet ved pakken - på den måde bliver oplevelsen endnu bedre - et lille tip til dogshop.dk får prikken over i'et :)

Ellers en skøn hjemmeside og jeg vil varmt anbefale at handle her.

wupti.com

Alletiders!

Jeg bestilte en tørretumbler hos Wupti og den kom endda før tid!
Der er styr på ankomsten af varen. Jeg modtog aftenen inden en SMS om hvilket tidsrum de ville komme med den, og på dagen ringede han en times tid inden :)

Varen er helt som den skal være! Anbefales til en hver tid at handle hos Wupti.com

www.casara.dk

SUPER!

Jeg havde et spørgsmål til Casara omkring størrelse, jeg sendte dem en mail - og fik hurtigt svar. I svaret stod også, at jeg kunne sende mit nummer, så ville de med glæde ringe og fortælle mere detaljeret omkring det:) Dét kundeservice!
Jeg bestilte min pakke og fik ordrebekræftelse samme dag og dagen efter var pakken, hvor den skulle være. Super fin stand og dejligt tøj til BILLIGE penge (dog smadder ærgerligt, at det koster så meget for fragt :( ) I pakken lå også en ordrebekræftelse med personlig hilsen! :D

Jeg vil anbefale denne sidde til alle

Boligbasen.dk - Hele Danmarks boligside

Spild af penge!:(

Kunne jeg give o stjerner, så gjorde jeg det med glæde!

Har som så mange andre tilmeldt mig denne ydelse til at kunne finde ualmindelig billige lejelejligheder på Boligbasen.dk og givet 499 kr. for det.

Jeg har indtil videre sendt over 100 forespørgsler til "lejligheder" på denne side, desværre uden et eneste resultat. Desuden er der ikke telefon numre og e-mail adresser at se overhovedet.

Spild ikke jeres penge her! Det er udelukkende falske annoncer på ellers billige lejligheder:(

Og nu kom tiden hvor jeg kunne skrive min forespørgsel på penge retur, jeg har sendt godt 170 anvendelser på lejligheder på det halve år og har fået ét svar! De nægter at give mig penge retur og ikke nok med det beskylder de mig for kun at have sendt 20 henvendelser:( Jeg har devsærre været nødsaget til at kontakte forbrugerombudsmanden samt TV2, da jeg virkelig føler mig R.. rendt.

Jeg håber at alle andre der føler sig snydt, vil gå videre med det også.

TrineV, Martin, MereShreddedEndDig, Cathrine Porsbjørn Hegyi Schmidt, Nikolaj Brødbæk, Christian Bøggild Otte, Andrea Andersen, Mathilde Mengel, Asghar Khan, Malone Diee Jensen, sune hansenand Stephanie found this review useful

rexmary.dk

Det kalder jeg genneført handel

For det første havde de min parfume billigere end alle andre - også på nettet. Dernæst ser jeg, at de giver et ur med gratis ved køb over 400.- Min parfume koster 398.- og jeg spørger dem om jeg må få det med alligevel på trods af de 2.- der mangler. Jeg modtager hurtigt en mail om, at det vil de selvfølgelig gerne:)

Jeg bestiller med det samme, og har allerede min vare dagen efter.
Jeg vil med garanti købe endnu flere parfumer her og varmt anbefale jer alle det samme!

Butikpote

Virkelig flot handel

Dem skal man lede længe efter.
Men ét sted kan den findes og det er hos Lene!

Havde egentlig kun bestilt lidt foder til mine hunde, men i kassen ligger en hel ekstra stor pose med godbider til dem, 500 g rækker langt til små racer, så det blev de rigtig rigtig glade for. Ydermere lå der lidt godter til mig også, et fint postkort, med en personlig hilsen.

Det er første gang jeg handler hos ButikPote, men det vil absolut ikke være den sidste :)

Jeg må ærligt indrømme at jeg blev utrolig glad for at modtage så fin en pakke, på trods af at jeg blot bestilte hundemad :)

YouSee

Aldrig har jeg oplevet noget lignende

Ja for ikke mindre en 6 måneder siden, anmeldte jeg virksomheden til 5 stjerne - dem må jeg desværre lave om til en 1'er:(

Historien er lang, så jeg vil forsøge mig at gøre en lang historie kort.
Onfone fremstod den første måned "perfekt", billig og overskuelig - men det skulle vise sig at være stik modsat.

Der går ikke 1 måned før jeg finder ud af, hvor ualmindelig dårlig kundeservice de har. Der opstår vanskelige problemer med netværket på min og min kærestes mobiler samtidig, ingen kan ringe til os i 6 dage, heller ikke skrive SMS. Jeg tager derfor kontakt til kundeservice pr. e-mail for at sikre mig, at de forstår hvad der "siges". For det første er der dage imellem svar fra dem, alt imens min mobil ikke virker, for det andet er det en ny medarbejder der svare på hver enkelt e-mail, jeg skal derfor forklare forfra, hver gang en medarbejder forsøger at forstå, ligesom om, at de ikke har fået de tidligere e-mails. Tiden går stadig og jeg når faktisk op 10 hele dage, før jeg har en kundemedarbejder i røret.
Nu er vi der, hvor jeg gerne vil have tilbagebetalt noget af mit abonnement eller anden form for refundering eller ekstra ydelse. Det er mange dage at gå uden kontakt til omverdenen, især når mit arbejde kræver at der kan ringes til mig og hvor jeg rent faktisk betaler til mit abonnement.
Det er der ikke tale om, ikke om de vil give mig noget som helst - det er min mobil den er gal med, efter Onfones mening (på trods af, at det samme sker for min kærestes, efter vi begge er overflyttet til Onfone).

Jeg bider det dumt nok i mig og der går et par måneder, hvor jeg pludselig modtager en SMS om at jeg efter sigende skulle have bruge al min data, 500MB på 14 dage og altså ikke har mere tilbage til resten af måneden. Det kan jeg jo ikke helt forstå, da jeg normalt bruger 1 GB på 2-3 måneder i mine tidligere mobilselskaber. Jeg går på hjemmesiden, da det er ganske normalt at kunne se, hvad der skulle være brugt, både af data og mobilopkald og sms m.m. Det kan jeg ikke, eller jo, der er en specifikation over opkald f.eks. men ikke til hvem der er ringet og ikke en "i alt" oversigt, så jeg skal selv side og regne alle minutter sammen. Det samme gælder data, der står hvad der er brugt for hver gang den har været på, men ikke på hvad og jeg skal igen selv sidde og lægge sammen. Det var dråben og jeg melder mig straks til anden mobilselskab. Der går ikke mere end 1 dag, så har jeg Onfone i røret.
De spørger hvad de kan gøre for at få mig til at blive?
Jeg fortæller om min store utilfredshed med virksomheden og han giver min kæreste og jeg en times ekstra tale fremadrettet, samt 500MB mere data om måneden og betaler den kommende regning for os begge. Jeg får hans "private arbejdsmail", og skal tage kontakt til ham og ikke Onfone, hvis jeg har spørgsmål. De sidste 2,5 måned, har hverken min kæreste eller jeg kunne føre så meget som 1 eneste samtale med nogen, hvor vores mobil ikke er gået ud under samtalen! Det er gradvist blevet værre, og det gælder igen på begge mobiler og igen, vi har ikke haft nogen problemer hos andre med selv samme mobil. Jeg skriver derfor op til flere mails til den her person, jeg får igen 500MB ekstra data oveni hatten for min utilfredshed.
Nu er mit netværk begyndt at svinge, når jeg er på internettet på deres net, det er blevet ekstremt langsomt, nogen gange viser den, "ingen forbindelse" og jeg kan ligeså godt lade være med at ringe ud eller tage min telefon når den ringer, den går simpelthen ud, hver eneste gang:(

- Og så er det tid til opdatering..
Onfone har uden videre trukket 340 kr fra min private konto og sat ind på min mobil konto. Hvorfor ved jeg ikke og forsøger at komme igennem til kundeservice i en uge, uden held. Hverken på telefon eller mail er de at træffe:( Dagen efter jeg har kigget i mine "tilmeldinger", hvor jeg ikke til tilmeldt nogen ydelse, netop fordi de bare trækker, er jeg pludselig tilmeldt automatisk optankning og udelandstelefoni. Det finder jeg meget sært! 2 uger senere får jeg 1 svar på de 3 mails jeg har sendt dem om at jeg ønsker en forklaring, samt dokumentation for de penge de har trukket uden ret. Jeg får ingen "beklager ventetiden", ingen forklaring på, hvad der ligger til grund for hævning, samt hvorfor de fra den ene dag til den anden tilmelder mig automatisk optankning OG udelandstelefoni! I mailen står kun: Jeg overfører hurtigst muligt pengene tilbage til din konto. Dét er da kundeservice så jeg er ved at falde ned af stolen hva'!
Hele tiden foregår der mystiske og uforklarlige sager som kunde hos Onfone - og det er aldrig DEM der sender dig en mail om, at de har begået en fejl, det er altid en selv der skal opdage fejlen og klage over den. Når man så søger en forklaring - så har de ingen, ej heller dokumentation!

Jeg har i den grad fået nok nu og skal væk fra dem! Jeg kan absolut ikke anbefale Onfone - tværtimod:(

Unisport.dk

Hooold da op :)

Jeg bestilte en fodboldtrøje onsdag formiddag, to timer senere får jeg en mail om, at trøjen blev trygt og sendt. Torsdag formiddag havde jeg trøjen i hænderne.
Målløs, mon ikke!

Super flot og mon ikke jeg hellere end gerne vil handle hos Unisport igen, service, priser og "nem" hjemmeside gør ihvertfald at denne hjemmeside smækker sig ind på en første prioritet :)

Atlantis Rejser

Ikke helt i orden

Bestilling af ferie, få lov til at rykke betaling til senere tidpunkt og kundeservicen herhjemme hos Atlantis fejler intet, stor professionelisme og helt i top!

Bare man kunne sige det samme om dem efter en ferie med dem til Egypten.

Starter rejsen med forsinkelse på flyet på 2 timer, som blev til 3.
Ankommer til lufthavnen i Sharm El Sheikh og bliver vist ud til busserne der skal køre os - når jeg har rejst med andre selskab, har det være ganske normalt at få en masse information i bussen til hotellet, bruchurer, gode råd ved ankomst m.m., istedet hopper en guide ind og siger, "I skal køre selv" - og så sidder man der uden guide og ved ingenting omkring det ene eller andet:(

Dagen efter kan vi læse på et papir at vi skal til informationsmøde på et søsterhotel, varighed: 1 time!
Vi ankommer med bus til søsterhotellet, vi er samlet fra 6 forskellige hoteller til onformationsmøde, med én guide. Mødet tager godt og vel 10 min, hvor vi egentlig bare for det at vide, som man kan læse sig frem til hjemmefra om serværdigheder. Så sker der det, at folk enkeltvis kan gå op til denne ENE guide og bestille på skift, problemet er at alle stort set gerne vil bestille, så der går 2½ time før vi er tilbage på hotellet, hvor os der ikke skulle købe en tur, måtte side i en varm bus og vente i de to timer uden information om hvad der foregik - STORT irritations moment, når man bare gerne vil slappe af og evt. bade lidt.

Det kunne Apollorejser snild have gjort 10 gange bedre allerede ved de to ting.

Vores sene ankomst til hotellet betyder at der ikke er nogen liggestole tilbage ved vores eget hotel.

Personligt har jeg altid godt kunne lide, at høre lidt om, hvor man bør befinde sig hvornår og omvendt - lidt om hvordan og hvorledes med hotellet, drikkepenge, butikker m.m. Men hos Atlantis rejser står man selv for alt dette.
Desuden får man ingen gode råd om, hvorvidt man skal handle/shoppe det ene sted frem for det andet for at spare mest muligt m.m

Indtil videre mangler jeg/vi, en masse, som Apollorejser for længst ville have opfyldt - kun dem har jeg rejst med, men havde hørt en masse godt om Atlantis, desværre kan jeg ikke stå inde for det jeg har hørt.

Med atlantis vil der også kun være guider til rådighed 2-3 gange om ugen på hotellet i en såkaldt halv time. Jeg skriver en såkaldt halv time, da vi den først kommende dag, hvor der er en guide til rådighed efter ankomst står at denne skal være der kl 900, efter 20 min ringer vil til ham, og får at vide at guiden er forsinket i en halv time, så vi går ned og spise morgenmad og kommer tilbage efter 25 min, vi venter igen 20 min og ringer igen til guiden. Nu får vi at vide, at han har været der og han gik en runde i receptionen for så at køre igen efter 5 min. Så står man der og må vente til 3 dage efter før de komme til træf på hotellet igen. En ting er at være forsinket, men når der står de er der en halv time, så skal de fa.... da os være der den halve time- forsinket eller ej!

Da vi efter 4 dage ialt har mulighed for træf med en guide, kan denne ikke rigtig svare på simple spørgsmål og er ret usikker, uimødkommende og virker sur. Dette gør bestemt ikke atlantis til en god rejsearrangør oveni alt det andet - hvor kan det da ikke være rigtig at man skal på nettet for at finde informationer fordi guiden ikke ved om det er godt at dykke i f.eks. sharm bay eller om der er billigt i Soho centret.

Hotellets pool område står til 5 stjerner. Maritim Royal Peninsula, men restauranten, udvalget af mad og at der er morgenbuffet fra 630-1030 - kommer man efter 800 kan man med garanti opleve at der ikke er ret meget tilbage at vælge imellem.
8 ud af 10 personale, især i de forskellige barer, restuaranter m.m. på hotellet er sure, smiler ikke så meget som én gang og virker egentlig mest af alt som om de ikke vil være det, de får også nemt en til at føle sig til besvær når der bestilles en ekstra vand til maden.

Men dejlig poolområde og skønt stort værelse :)

Desuden var vores fly en time forsinket da vi skulle hjem igen.
Apropos flytid: Når jeg og min kæreste bestiller ferie er første prioriteten altid at der ikke er nogen mellemlandinger - på hotellet ser vi en seddel hvor der står vores fly nr og Billund via København, det er os helt fint, men da jeg så snakker guiden efter munden siger hun bare, ja i kan altså ikke regne med det der står, på flydagen får i at se om det bliver omvendt, så i skal mellemlande i Billund - det er sådan lidt alt efter hvad de har lyst til, siger hun!

Alt i alt os en dejlig ferie - det er bare så synd at man skal døje med de små irriterende sager hver dag.

WilliamDam.dk

ALLETIDERS!

Ikke én finger at sætte på.

Nem og hurtig bestilling, og endnu hurtigere levering af perfekte bøger
Langt billigere end alle andre, og skal der bestilles flere bøger ad gangen, kan det anbefales at handle her :)

Festtema

Det er så ærgerligt ikke!

Da jeg skulle bruge noget tilbehør til Hawaii-fest, fandt jeg på festtema.dk
Jeg måtte godt nok betale for mine ting, men da jeg lidt går ud fra at det er i orden det jeg køber, er det ok.
Super hurtig levering!
- Desværre skal jeg bruge nogle blomster, som kan på sættes på tøj. Jeg køber en pakke med 20 hvide, og da jeg også gerne vil have nogle forskelligt farvede ser jeg teksten "Fåes i farve; gul, lys orange, mørk orange, lyseblå, lyserød, pink. Skriv i notatfelten hvilken farve du skal bruge" samt et billede af blandede blomster. Jeg tænker at det var smart, så jeg notere 4 forskellige farver blomster i notatfeltet og da varen bliver leveret modtager jeg en pakke med 20 mørke-orange (en farve jeg slet ikke har noteret).

Jeg tager kontakt på mail til festtema, men får intet svar før 4. dagen derefter. Jeg konfrontere dem med, hvorfor der på min faktura står sort på hvidt, at jeg ønskede 4 farver med 5 stk. af hver, men kun har fået 20 mørke-orange og at jeg ønsker de betaler fragten for at jeg sender varen retur.
Jeg får at vide at de ikke sælger blandede og derfor bare vælger at sende en tilfældig farve, men ikke vil betale for retur - på trods af at det er festtema der har formået ikke at hverken, beskrive sine varer på en ikke misforstående måde eller lige give et opkald, når nu de kan se der er betalt for én pakke a 20 blomster, men ønske om mange farver.

Jeg er virkelig skuffet - det drejer sig om blomster til 25 kr. men det er princippet i at festtema har lavet en fejl og ikke engang så meget som ønsker at bytte min vare på deres regning - deres fejl!

http://www.festtema.dk/images/Forskellig farvet blomster 2398F.jpg

DogCity.dk

Fuld tilfredsstillelse

Hos DogCity kan man være sikker på at tingene er 100% iorden, både hvad angår hurtig service og hurtig levering samt gode priser. Anbefaler det til hver en tid :)

Alt Til Hund Og Kat

Fantastisk!

2 gange har jeg nu bestil vare til min hund hos Alt Til Hund Og Kat - og jeg må tilstå at jeg er yderst tilfreds, alt er som det skal være og jeg vil absolut benytte mig af denne fremover :-)

Hurtig og nem bestilling - hurtig levering!

Bilka

Ikke godt nok!

Hvor er det bare ikke iorden, at man ikke kan bestille noget så simpelt som en bog hos BILKA, uden at de kan levere med 100% tilfredsstillelse!

Betaling og levering er iorden, det skal de have. Men det er ikke iorden at jeg betaler for en bog som er møg beskidt og fugtig! Virkelig ikke iorden!

Det var første OG sidste gang jeg køber bøger hos BILKA over nettet og vil desværre ikke anbefale andre brugere at købe der igennem

Karin Otzen found this review useful

Tuesday, June 1, 2010

Reply from Bilka.dk

Hej
Beklager din dårlige oplevelse med bogen. Den skal selvfølgelig leveres i "ny stand" - du kan til enhver tid kontakte vores Kundeservice, så kan de hjælpe dig. kundesupport@bilka.dk

Venlig hilsen
Bilka

Hairoutlet

Kan varmt anbefales

Jeg er storbruger af hårprodukter, og det kan virkelig løbe op hos en frisør.
Derfor køber jeg altid mine hårprodukter her hos hairoutlet.dk

Prisen er langt under frisørens, de har ofte gode tilbud og portoen er den samme uanset mængde. Jeg bestiller altid flere ad gangen, dermed scorer jeg mig en endnu større rabat ved at handle her.

Produkterne er altid iorden.
Er der spørgsmål, tager de altid telefonen og uanset hvornår du bestiller, kommer varen hurtigere end andre :)

Prispresseren

Alletiders!

Jeg vil anbefale prispresseren! Jeg købte en parfume, der absolut ikke kan købes til den pris andre steder og havde den 2 dage efter uden nogen anmærkninger.
Det gik hurtigt og let for sig med at tilmelde sig som bruger hos dem.

Rigtig godt - jeg vender med glæde tilbage til prispresseren:)

Andando

5 stjerner selfølgelig

Bestiller min vare en sen eftermiddag. Alligevel får jeg en personlig mail ( ikke autosvar), på at min ordre er gået igennem og ikke mindst at varen er sendt. Allerede dagen efter har jeg min bestile vare i allerfineste stand.
Tusinde tak Andando! Der vil jeg absolut bestille en anden gang

lisbeth found this review useful

Telenor

Øv øv øv

Jeg købte i april en iPhone hos Telenor, 3 måneder senere finder jeg ud af, at den logger på deres net 4 gange om dagen hver dag, præcis hver 6 time på trods af, at jeg på alle tidpunkter er i mit eget hjem, på mit eget net!
Dette har stået på i en måned og jeg kontakter derfor skriftligt Telenor kuneservice, her får jeg besked på, at det kan skyldes min mail opdatere automatisk, så jeg skynder mig at fjerne den. Der går yderligere en måned og den automatiske loggin på deres net fortsætter 4 gange om dagen. Det skal siges, at jeg kan gå gratis på mit eget net, men at det koster gevaldig mange penge at gå på deres net. 10 kr pr MB! Jeg kontakter igen kundeservice skriftligt, og hun siger jeg skal gå til nærmeste butik, da hun ikke ved, hvad årsagen kan være.

Jeg kontakter nærmeste Telenor-butik, der hvor jeg købte den, og møder en usandsynlig ligeglad ekspedient, som intet ved om det og sender mig tilbage til kundeservice. Flot!
Jeg venter yderligere en måned og har nu fået nok, det kører på 4 måned, og nu løber regningen altså op uden at jeg er herre over det. Alle medarbejdere jeg har snakket med indtil nu har alle givet forskellige svar eller bare videresendt mig.

Jeg kontakter kontakter endnu engang Telenor, men mundtligt i telefon. Jeg får at vide, at hun godt kan se den er gal, og at det helt bestemt er en fejl på telefonen, og at jeg skal kontakte nærmeste Telenor-butik og få sendt den til reparation omgående. Derudover tilføjer hun at jeg skal printe min faktura ud, med spcifikation over tiderne, så de kan se den er helt gal også.
Endnu en ting kommer på listen fra forskellige Telenor-kunder.
Så går jeg i butikken endnu engang og møder en lille pige, som jeg med det samme bedømmer ikke ved noget om noget, men nogen skal jo se på det og jeg ligger papirene på bordet, fortæller kort hvem jeg har snakket med og hvad der foregår. Hun ikke så meget som røre ved papirene, hun ikke så meget som tænker selv, men ringer straks til Telenor kundeservice ( Ja flot! ) Så kommer hun tilbage, og slet ikke kundeservicemindet på nogen måde og siger, "Vi kan ikke gøre noget", super snoppet og ser fuldkommen ligeglad ud. Jeg fortæller hende, at det kan i ikke mene, jeg har snakket med jeg ved ikke hvor mange forskellige medarbejdere og alle siger hver jeres ting. Og ikke mindst at i ikke kan mene at jeg skal betale for at I ikke vil se på min mobil, det er simpelthen så svagt at jeg skal betale for at min mobil, på trods af er på mit eget net, logger på deres uden videre og så er de pisse ligeglade (Undskyld sproget). Det hober sig op til at vi står og råber af hinanden i butikken og jeg må gå i dyb vrede pga usansynlig dårlig service og med en mobil som de kan tjene penge på.
Nåh ja og jeg glemmer næsten detaljen i det hele - hun fortæller mig i næsten panik, at det gør alle iPhone ( Yeah right) Har en omkreds af venner og bekendte der ikke har problemer. For det andet siger hun efterfølgende, at når man køber mobil hos dem følger der regler med, som man skriver under på, men de regler følger med samtlige mobiler man køber og er fuldkommen ens - så når hun siger at der står i papirene jeg har skrevet under på, at den vil logge på automatisk - ja så skal alle mobiler i hele verden jo gøre det :-S

Jeg synes det er rigtig ærerligt, og jeg er med det samme flyttet til andet teleselskab.
Jeg vil ikke anbefale nogen at handle med Telenor, hvad mobiler og abonnomenter angår. Man bliver sendt frem og tilbage - og ingen kan give konkret svar på spørgsmål. Ville faktisk give 0 stjerner hvis dette kunne lade sig gøre.

PerRosen found this review useful

Fitnessshop

Allerbedste

Første gang jeg handler hos Fitnessshop.dk, Jeg havde god kommunikation med medarbejder igennem forløbet. Dejligt med service der vil noget.

På trods af en lille uoverensstemmelse med varer der ikke var på lager, blev jeg tilbudt et bedre tilbud samt gode råd! Det er hvad der sker, og jeg vil sige at Fitnessshop på allerbedste vis formår at gøre det til en succesful og rigtig god oplevelse, at handle med.
Jeg var endda presset, hvad tiden angår. Da ringer jeg til dem og det er intet problem at få fremsendt varen, til dagen jeg ønskede.

Jeg kan bestemt anbefale denne virksomhed til alle
Alletiders pris, alletiders service & alletiders produkter!

LØBESHOP.DK

Allerbedste service og altid billigere

Startede med at ringe for "hjælp" til løbesko, og blev mødt af en venlig og meget servicemindet og ikke mindst meget troværdig medarbejder. Der var absolut ingen snært af forsøg på salg, ganske enkelt super god service, og der blev taget tid til en god forklaring af vare.
Nem bestilling og ingen problemer med levering, mine løbesko kom med posten hurtigst muligt!
Det er ikke sidste gang jeg handler hos loebeshop.dk

Det kan absolut anbefales!

Coolshop

SUPER

Det er dejlig nemt og lige til at bestille vare hos Coolshop.dk
Hjemmesiden er overskuelig og altid billige produkter. Det kan til enhver tid betale sig at handle her. Absolut ingen problemer med fragt og kontakten fra virksomheden er tilpas og de holder deres levereingstid! Kan helt sikkert anbefales

Postdanmark

Fin indpakning

Der var ingen problemer eller noget galt med indpakningen, den var godkendt til det produkt jeg havde købt. Ingen skader er sket.

Getmore

Ingen problemer - Rigtig fint produkt

Ingen problemer med bestilling og gennemførelse af bestilling af varen på hjemmesiden. Dog lidt forvirring omkring, hvorvidt varen var hjemme eller ej, da de sende to mails samme dag. Efterfølgene modtager jeg en mail med at den er sendt, sa i bund og grund ingen problemer :) Fik den til den lovede dag. Kan anbefales

TELMORE

Alt i bedste orden

Ekstrem hurtig levering af bredbånd. Pakken kom før tid - ingen problemer med bestilling. Kan anbefales til andre

FONA.dk

Møg Fona

Jeg køber en bærbar computer - en udstillingsmodel i Fona efteråret 2006. De vil ikke give afslag i prisen eller forære en taske til! Alligevel køber jeg computeren - Skulle jeg aldrig have gjort.

Da jeg kommer hjem, har den selvfølgelig været tændt og startet, fået installeret alt muligt, selvom de lovede der intet var på den. Der er så en masse filer fra FONA.
2 uger går der, så kan computeren ikke klare mere og den står fra. Inden da, "rystede" skærmen helt vildt ind i mellem, eller hele tiden. Jeg ringer til Fona og den bliver sendt direkte til reperation. Jeg fortæller dem at jeg går på uddannelse og derfor ikke kan undvære en computer, om jeg kan låne en? Niks, ikke tale om. De siger der vil gå 1 højst 2 uger, før jeg har den igen. Der går 3 uger og de ringer og jeg kan hente den. Det viser sig så, at de ved køb af computeren har givet mig en forkert adapter, hvilket kan have skadet skærmen.
Det nægter Fona. 3,5 måned senere går min skærm i stykker. Jeg sender den endnu en gang til reparation, og allerede ved 2. gang teknologi sendes til reperation pga fejl på varen, SKAL Fona enten udlevere en tilsvarende ny computer eller give penge retur, da der er 2 års garanti på. De nægter endnu en gang. Jeg beholder min computer.

1 år og 10 måneder inden de 2 års garanti udløber, går min computer endnu en gang i stykker, igen er det skærmen. Denne gang kontakter jeg en jurist - For at vide, hvad jeg har krav på. Jeg fortæller dem i Fona, at jeg har krav på en ny computer eller pengene retur, endnu en gang. Normalt skal de tage varen retur allerede anden gang, men ikke engang 3 gang vil de gøre det. De sender den til reparation og vil ikke diskutere eller overhovedet snakke om at jeg kan få en ny.

Så går jeg til andre midler. Jeg ringer til forbrugerrådet, de kan kun give mig ret i mine påstande, men kan ikke hjælpe ud over det. Så for jeg nok og giver absolut ikke op.
Jeg ringer til Fona's jurist og fortæller ham hvordan sagen er, og hvis ikke der sker noget, så går jeg til fjernsynet.

Og SÅ kan der sørme ske en masse ting. Hold da op, så går det stærkt. Han fortæller mig straks at der ikke er nogen problemer, og at jeg selvfølgelig har krav på pengene retur eller en ny computer.
Så kører jeg i Fona efter deres jurist har kontaktet Fona-butikken og får mine penge!

Efter en lang sej kamp tager jeg i en anden Fona butik, i håb om at personalet er bare en lille smulge mere professionelt, men NEJ. Jeg køber en ny bærbar computer til næsten 8000 kr. Ekspedienten kommer ud med computeren i kassen. Jeg kan se kassen har været åben og spørger om den har været tændt én eneste gang? Han siger nej, den har kun været oppe af kassen for at vise, hvordan den ser ud.
Dum som jeg er, tager jeg det for gode varer og køber den. Kører 109 km hjem igen, tager den ud af kassen. Ser straks der ikke er folie på fronten. Åbner den, der er ingen "stof" på tastaturet. Jeg tænder den, og sørme så, lyserød baggrund, et billed af en 10-årig lyshåret pige. Åbner hendes "billeder" der hedder Amanda! Nej der er mange billeder af Amanda, hendes hund og familie. Jeg koger, er rasenende. Det kan bare ikke være rigtig! De har solgt mig en brugt computer. Ikke nok med det, øverst i højre hjørne, kan man skrive notater. Her står sjovt nok " Øv øv, min computer skal til reparation igen"

Jeg er måløs! Så kan jeg rasende køre 109 km frem og tilbage. De vil ikke engang så meget som udlevere en CD eller andet for at have kørt hele den vej pga. DERES fejl.

Jeg handler ALDRIG hos FONA igen.!

Mathias Søndergaard, Joachim, Benjamin Boeskov Gabrielsen, Lasse Steffensen, Jakob Emilione, Anders Tjørnelund, Joachim Sørensen, Ulrik Gammelby, Jakoband Kenneth found this review useful

S Olesens profile

profile image of S Olesen
S Olesen
Reviewer
Female
Denmark

About