Ari Lehtonens profile

Reviews (17)

Billigbilpleje.dk

God oplevelse (igen)

Jeg har kun godt at sige om Billigbilleje.dk. Problemfrit.

Boozt.com

Perfect and absolutely no reservations

Fast delivery and product fully according to my expectations.

NB Radio

Perfekt

Hurtig levering i henhold til aftale og produktet svarede til beskrivelsen som forventet.

daekonline.dk

Hurtig levering og ingen bøvl - vil anbefale virksomheden til alle.

Jeg bestilte fire Continental WinterContact TS850 dæk og fik dem leveret hurtigt og smertefrit.

Alt i alt en god oplevelse, derfor de 5 stjerner.

Thursday, May 9, 2013

Reply from Delticom AG - DK

Kære kunde,

Tak for en meget positiv gennemgang.

Vi er glæde for du er tilfreds med services vores virksomhed tilbyder.

Vi bestræber os hver dag for at forbedre vores tjenester til millioner
af vores kunder over hele verden.

Tøv ikke med at sprede budskabet om os, det er vores største belønning.

Vi ser frem til din returnering til vores hjemmeside.

Din online dæk forhandler daekonline.dk


BilligToner.dk

Hurtig levering og det virker bare

Ingen grund til at betalte fuld pris for original toner, når man hurtigt og nemt kan bestille toner hos Billigtoner til næsten halv pris.

Information om, at man ikke skal opdatere softwaren i ens printer er vedlagt, så printerleverandøren har sværere ved at udelukke uoriginale tonerprodukter.

CarTrawler

Utroligt, men sandt - og på grænsen til ren snyd...

CarTrawler slipper afsted med at sælge billeje i Danmark uden at overholde den danske lovgivning, dvs. at information om den fulde lejepris mangler ved aftalens indgåelse.

CarTrawler oplyser ikke den fulde pris på billejen, men skjuler (op til) halvdelen af lejeprisen ind under det de kalder "pick up full, return empty".

Det betyder i sin enkelhed, at der er en fast pris på at biludlejningsfirmaet (fx. Avis eller Budget) fylder tanken op efter lejeperiodens ophør, uanset om tanken er næsten fuld endnu eller tom. Prisen er i mange tilfælde lige så høj som selve prisen på billejen.

H. Laursen found this review useful

Norwegian

Havde ikke troet at Norwegian samarbejder med CarTrawler

Vi blev efter hjemkomst fra Mallorca yderst overrasket, at et selskab som Norwegian samarbejder med biludlejningsfirmaet CarTrawler, men fik det bekræftet af Norwegian's kundeservice.

Norwegian henviser blot til CarTrawler hvis du mener, at du er blevet snydt af sidstnævnte og det blev vi.
Billejen, som på papiret kostede ca. 100 EUR, kom til at koste næsten det dobbelte, men så har vi lært det og benytter aldrig mere Norwegian's "gode" tilbud på billeje.

Opdatering d. 18. maj 2013:
Vedr. anmeldelse på Trustpilot d. 15. maj 2013 v. Karina June Nielsen (Norwegian's customer relations).
Usmageligt og dybt utroværdigt af Norwegian at lave en falsk annonce på Trustpilot, dvs. uden at oplyse, at der faktisk er tale om Norwegian's egen kundeservicemedarbejder (customer relations). Denne anmeldelse kom lige efter et svar fra Norwegian's customer relations på min henvendelse til deres customer relations vedr. Cartrawler og min anmeldelse af Norwegian d. 27 april 2013.

Søren Formand Lillesøe found this review useful

Modify.dk

Ingen forbehold - anbefales

Hurtig levering og alt i orden.

Mytrendyphone

Uproblematisk

God service og hurtig levering.

GLS Denmark

Hurtig levering og ingen problemer

Jeg har kun gode oplevelser med GLS pakkeshop.

LØBESHOP.DK

Fin håndtering af reklamation på et par løbesko

Fik byttet min Asics Gel Kayano 17 løbesko til nye uden diskussion.
Løbeshop bedømte åbenbart, at fejlen havde været til stede på købstidspunktet, og at der var tale om en produktionsfejl selvom tidsfristen for formodningsreglen var overskredet (6 måneder ifølge købeloven). Skoene var 11 måneder gamle.

Endnu en positiv oplevelse ved køb af Asics Gel Kayano 20 d. 22. april 2014.

Koehler Knallerter

God købmandskab

God service og rimelighed i håndtering af fabrikationsfejl i løbet af garantiperioden.

Vi fandt en rimelig og fair løsning for begge parter i forbindelse med, at ventetid på reservedele til garantireparation blev for lang.

Garmin

God service og garanti

Garmin holder hvad de lover hvad angår garanti.

Min Garmin Forerunner 110 GPS-løbeur "døde" efter lidt over et år.

Jeg mistænkte batteriet eller transformeren, men da det viste sig at være selve elektronikken gav Garmin mig et helt nyt ur.

Det må siges at være god service og garanti.

Fitness World

Tvivlsomme betingelser

Varsling af ændringer på Fitnessworld's "Betingelser for medlemsskab" er utvivlsomt på kant med lov om god markedsføringsskik.

Jeg blev ikke personligt informeret om prisstigningen d. 1 februar på min søns (15-17 årige) medlemsskab, men opdagede ændringen helt tilfældigt på Betalingserviceoversigten.

Ingen af de måder som står i Fitnessworld's "Betingelser for medlemsskab/Varsling af ændringer" er individuelle, medmindre man samtidigt siger "Ja tak" til nyhedsmails (reklamer), og det tyder ikke på at Fitnessworld har tænkt sig at ændre på betingelserne, efter at jeg gjorde dem opmærksom på problemet.

jolandeh found this review useful

Niceperfume

Levering kom til tiden lige før jul

Jeg bestilte nogle varer d. 11 december og fik varerne leveret til tiden lige før jul (derfor kun fire stjerner).

Samsung

Vildledende markedsføring

Jeg købte en Samsung NC10 i December 2009.
Ret præcist 8 måneder senere knækkede skærmen i højre nedre hjørne uden at der var tale om uheld, forkert brug eller misbrug overhovedet. Netbooken var derefter ubrugelig som bærbar, og Samsung's værksted afviste at reparere produktet på garantien, med påstanden om at der var tale om en trykskade.

Til gengæld fik jeg et absurd reparationstilbud på lidt mere end den pris jeg havde givet for computeren 8 måneder tidligere.

Men reelt havde det ingen betydning for sagen som sådan. Jeg har nemlig siden fået bekræftet, at producenten, i sine garantibetingelser, kan tage forbehold for næsten hvad som helst, selv fabrikations- og/eller materialefejl. Og det gjorde Samsung altså i de garantibetingelser, som jeg fik udleveret sammen med produktet.

Sagen er bare Samsung har to forskellige udgaver af de samme garantibetingelser. På Samsung's hjemmeside mangler der en enkel sætning i garantibetingelser for laptops/netbooks (punkt h. nedenfor), sammenlignet med de garantibetingelser som jeg fik udleveret på denne Samsung NC10. Alt andet er ordret ens på de to udgaver af de samme garantibetingelser.

Garantibetingelserne som blev udleveret sammen med produktet lyder således:

"Garantien gælder ikke Samsung-produkter, der er beskadigede eller defekte som følge af nedenfor anførte:

a. uheld, forkert brug eller misbrug
...
h. brud på LCD skærm"

Punkt h. er fuldstændig overflødig og allerede dækket af punkt a, medmindre man specifikt ønsker at tage forbehold for materiale - og/eller fabrikationsfejl i LCD skærmen.

Det er de færreste forbrugere der kaster sig over garantibetingelserne lige efter købet, og indenfor de lovmæssige 14 dage hvor forbrugeren har ret til returnere varen til sælgeren (der gælder 14 dages returret i Danmark ifølge fjernsalgsloven).
Og det er ligesom lidt for sent at opdage, at man som forbruger selv står for udgiften til en ny LCD skærm når skaden er sket.

Derfor vil jeg mene, at der er tale om vildledende markedsføring fra Samsung's side fordi købsbeslutningen bliver taget på baggrund af den information som er tilgængelig på købstidspunktet.

Samsung Danmark har på intet tidspunkt ønsket at svare på mine skriftlige henvendelser eller udtale sig i sagen.

Claus Kongstedt Meyerand Claus Sloth found this review useful

Føniks A/S

Manglende reklamationsbetingelser og dårlig forretngsetik

Jeg har lige været igennem en opslidende sag mod Føniks Computer i Forbrugerstyrelsen. Jeg fik ikke medhold, men blev en del klogere.

Jeg vil derfor dele mine erfaringer med Føniks Computer med andre, og i hele tage råde dig som forbruger om ikke at lægge for meget vægt på din lovmæssige ret til reklamation, eller ret til producentgaranti for den sags skyld, som i mit tilfælde var dokumenteret 2 år på produktet. Hverken reklamationsret eller garanti er noget værd hvis ikke butikken eller producenten ønsker hjælpe dig.

Jeg vil til gengæld anbefale, at bruge mere tid inden købet, på at tjekke den butik, som du ønsker at handle i.
Trustpilot, diverse brugerforums og evt. sociale medier er udmærkede steder til at finde ud af hvem det er du egentlig har med at gøre.
Når skaden er sket, er der ingen hjælp at hente, hvis ikke dem du handler med har en vis moral og forretningsetik.
Det er min oplevelse, at Føniks Computer ikke har den samme forretningsetik, som gennemsnittet i branchen, hvilket også kan ses i deres score i Trustpilot.

Jeg købte en Samsung NC10 i Føniks Computer's webshop i December 2009.
Ret præcist 8 måneder senere knækkede skærmen i højre nederste hjørne uden at der var tale om uheld, forkert brug eller misbrug overhovedet. Netbooken var derefter ubrugelig som bærbar, og Føniks Computer's værksted afviste at reparere produktet på garantien.

Føniks Computer afviste i hele taget, at jeg havde ret til producentgaranti, men kun reklamationsret, selvom jeg havde modtaget et garantibevis sammen med produktet. Det lykkedes mig dog at bevise, at denne påstand rent juridisk var usandt.
(I forbindelse med garanti, skal garantigiveren bevise, at fejlen ikke er dækket af garanti. Reklamationsretten opererer med et begreb der hedder formodningsregel, hvilket betyder, at indenfor de første 6 måneder skal butikken/producenten bevise, at fejlen ikke var tilstede på købstidspunktet).

Til gengæld fik jeg et absurd reparationstilbud fra Føniks Computer's værksted (Elektronik-Centret) på lidt mere end den pris jeg havde givet for computeren 8 måneder tidligere.

Men reelt havde det ingen betydning for sagen som sådan. Jeg har nemlig siden fået bekræftet, at producenten, i sine garantibetingelser, kan tage forbehold for næsten hvad som helst, selv fabrikations- og/eller materialefejl.
Og det gjorde Samsung altså i de garantibetingelser, som jeg fik udleveret sammen med produktet.

Sagen er bare Samsung har to forskellige udgaver af de samme garantibetingelser.
På Samsung's hjemmeside mangler der en enkel sætning i garantibetingelser for laptops/netbooks (punkt h. nedenfor), sammenlignet med de garantibetingelser som jeg fik udleveret på denne Samsung NC10. Alt andet er ordret ens på de to udgaver af de samme garantibetingelser.

Garantibetingelserne som blev udleveret sammen med produktet lyder således:

"Garantien gælder ikke Samsung-produkter, der er beskadigede eller defekte som følge af nedenfor anførte:

a. uheld, forkert brug eller misbrug
...
h. brud på LCD skærm"

Punkt h. er fuldstændig overflødig og allerede dækket af punkt a, medmindre man specifikt ønsker at tage forbehold for materiale - og/eller fabrikationsfejl i LCD skærmen.
Samsung tager altså forbehold for fabrikations- og/eller materialefejl i LCD skærmen. Det er i hvert fald tilfældet for netop denne årgang og model Samsung NC10 (købt i sidste halvdel af 2009).

Sagen er bare, at det er de færreste forbrugere der kaster sig over garantibetingelserne lige efter købet, og indenfor de lovmæssige 14 dage hvor forbrugeren har ret til returnere varen til sælgeren (der gælder 14 dages returret i Danmark ifølge fjernsalgsloven).
Og det er ligesom lidt for sent at opdage, at man som forbruger selv står for udgiften til en ny LCD skærm når skaden er sket.

Derfor vil jeg mene, at der er tale om vildledende markedsføring fra producentens (Samsung) side fordi købsbeslutningen bliver taget på baggrund af den information som er tilgængelig på købstidspunktet. Derfor ønsker jeg, at advare andre om Føniks Computer's noget ufine salgsmetoder og Samsung's vildledende markedsføring/garantibetingelser.

Iøvrigt står der ingenting om hvorvidt Føniks Computer, i deres handelsbetingelser, tilbyder reklamationsret eller garanti, selvom det tydeligt fremgår på producentens side, at der er garanti på produktet.

Det skal også lige siges, at Samsung på intet tidspunkt ønskede, at svare på mine henvendelser eller udtale sig i sagen.

Tuesday, March 22, 2011

Reply from Føniks A/S

Hej Ari

Eftersom sagen er afsluttet vil jeg blot kommentere kort på denne.
Du blev afvist reklamationsret, da varen var fysisk beskadiget.
Reklamationsretten er lovpligtig gennem købeloven i Danmark, og denne følger vi selvfølgelig.
En skade som den der var til stede på computeren opstår ikke af sig selv, ved normal brug.
Derefter blev du afvist din producentgaranti af Samsung.
Producentgarantien er en udvidet eller ændret service, ift. reklamationsretten.
Denne tilbydes af producenten - i dette tilfælde Samsung.
Samsung har også vurderet dette til at være en fysisk beskadigelse af produktet.
Til sidst afviser Forbrugerstyrelsen også at give dig medhold, igen af samme grund.

I alle tilfælde, og af forskellige, uafhængige parter, er sagen altså vurderet ens.

Hvis du har yderligere spørgsmål, hører jeg gerne fra dig på se@fcomputer.dk


Med venlig hilsen

Stefan Leth Elbæk
Føniks Computer A/S
Falkoner alle 47
2000 Frederiksberg
Tlf.: 38 19 01 69
www.fcomputer.dk

---

Opdatering 22/03-11:
Genoptagelse af sagen er netop afvist hos forbrugerstyrelsen, der fastholder deres vurdering af sagen.

Ari Lehtonens profile

profile image of Ari Lehtonen
Ari Lehtonen
Reviewer
Male, 1957
Kgs. Lyngby, Denmark

About