Anita Schlüssels profile

Reviews (11)

Expert

Mangler stadig min nye telefon :(

Jeg modtog min nye telefon ret hurtigt - super glad :)
Jeg fik den opladet, som man nu skal inden man går i gang med den. I mellem tiden fik jeg tømt den gamle for billeder, sms'er, etc.
Jeg sætter SIM-kortet i og tada...den er sim-låst :(
Jeg ringer dagen efter til kundeservice og siger, at den telefon de har sendt mig er sim-låst. Først får jeg at vide, at det ikke passer for de sender ikke sim-låste telefoner ud, hvorefter jeg spørger om ikke det er expert's kundeservice jeg har ringet til, for der står expert på min faktura og jo det er expert jeg har ringet til og må så fortælle, at jeg ringer ikke for sjovt og siger, at telefonen er sim-låst. De sender mig så en retur-label på mail og jeg sender telefonen retur.
Men her sidder jeg så - stadig uden min nye telefon :(
Så jeg ikke jo ikke ligefrem være tilfreds - til gengæld, så gik det da super hurtigt med at modtage den første gang, men jeg kunne så ikke bruge den til en skid :(

3 days ago

Reply from Expert Danmark A/S

Hej Anita

Der er en ny telefon på vej til dig med posten.

Beklager ulejligheden.

God påske.

Venlig hilsen

Expert

daekonline.dk

Super nemt

Der er ikke noget at sætte fingre på ved dækonline, det er nemt at finde ud af, hvilken størrelse man skal finde frem til, de er væsentlig billigere end andre steder og jeg har altid modtaget mine varer inden for rimelig tid (Det er 3. gang jeg bestiller gennem dækonline).
5 stjerner kan dog ikke opnåes, da de reklamere med gratis forsendelse, men dette passer ikke, da man skal betale 75 kr. per dæk - altså 300 kroner. Så lad være at skriv at der er gratis forsendelse, når det er en direkte løgn.
Sidst jeg bestilte valgte GLS dog at smide dækkene med fælge foran min hoveddør, da jeg ikke var hjemme. Jeg bor heldigvis i et meget fredeligt kvarter, men det havde da ikke været sjovt, hvis de var blevet taget, fordi GLS er en smule sløset med deres arbejde. Og i sidste ende var det jo gået ud over dækonline, hvis ikke jeg havde fået min dæk, for var de taget havde jeg jo ikke haft en reel chance for at vide, at de overhovedet havde været her og så havde sækonline jo skulle dække tabet - så GLS burde egentlig modtage en klage.

HomeAlarm.dk

Super service. hurtig levering, god hjælp

Jeg bestilte min homealarm en onsdag efter at have chattet med en af medarbejderne omkring min boligsituation og hvad der var bedst for mig. Jeg gik efter ProAlarmen og må sige, at der er godt nok hurtig levering. Jeg chattede med dem onsdag eftermiddag, bestile onsdag eftermiddag og modtog alarmen torsdag eftermiddag.
Alarmen blev sat op lørdag og den er forholdsvis nem at tilslutte. Dog havde jeg ikke opfanget den med zonerne, så alarmen blev ved at gå - men snakkede med HomeAlarm om mandagen og fik hurtigt rettet dette til, så ikke alle zonerne stod som Panic Zone.
Jeg tror, jeg havde alarmen oppe i 1½ måned, da den pludselig gik i gang 45 min. efter jeg var gået i seng - og jeg var ved at pisse i sengen af skræk ;)
Der var ikke umiddelbar nogle forklaring på, at den var gået i gang og jeg ringede til HomeAlarm dagen derpå og fik aftalt, at jeg sendte den retur og de sendte mig en ny bevægelsessensor. De var noget forundret, da dette aldrig er sket med ProAlarmen, så hvad der lige er gået galt er ikke godt at vide. Jeg fik en ny bevægelsessensor og der har ikke lydt en alarm siden :)
Der følger et taletidskort med til CBB, dette har jeg dog valgt at erstatte med et taletidskort fra Telmore, da de har bedre vilkår. CBB lukker nummeret efter 8 måneder (mener det er 8 måneder), hvis ikke der har været nogle aktiviteter. Telmore trækker et beløb hver anden eller tredje måned, hvis ikke beløbet har oversteget 50 kr. Dette kan jeg bedre leve med, da der forhåbentlig ikke vil være så stort et forbrug på dette taletidskort. Nå, nok om det - det er jo teleselskabet og ikke HomeAlarm :)
Jeg kan intet dårligt sige om HomeAlarm - jeg har været super glad for den service de har givet og det har givet mig en stor ro at have fået sat alarmen op. Jeg kan kun give alle mine anbefalinger til folk, der ønsker en alarm. Jeg tog lang tid om at tage beslutningen - også fordi der er så mange på markedet, men jeg fortryder absolut ikke at have foretaget mit køb hos HomeAlarm. Så hvis du går i tankerne om et hjemmealarmsystem, så slå til hos HomeAlarm - jeg gik i lang tid og overvejet med angstanfald til følge, men mine angstanfald er fuldstændig forsvundet efter at have fået min alarm op :)

Wednesday, October 23, 2013

Reply from HomeAlarm

Hej Anita,

Tusind tak for din anmeldelse! Vi er rigtig glade for at høre, at alarmen giver dig mere tryghed, og at du er tilfreds med vores service. Jeg er naturligvis ked af, at du havde en fejlalarm, det er som sagt ikke normalt, at det sker. Den nye sensor fungerer forhåbentligvis upåklageligt.
Igen mange tak for din anmeldelse. Vi sætter stor pris på den.

Mvh
Rasmus
HomeAlarm - Support

Netflix

Ikke opdateret med nye film/serier i lang tid

Jeg har efterhånden haft Netflix i et godt stykke tid, men er ved at være noget træt af, at der i lang tid nu ikke rigtig er blevet tiløjet noget nyt.
Jeg har lige opdaget, at den serie jeg så for meget lang tid siden stadig kun har 2 sæsoner inde på Netflix. For sjovt tænkte jeg, at jeg vil google serien og finder så ud af, at der faktisk findes 5 sæsoner indtil videre. Fair nok, at det ikke lige er den seneste sæson, der findes på Netflix, men come on - sæson 3 og 4 kunne I da godt smide ind.
Hvorfor skal det tage så lang tid om at I opdatere Jeres serier med flere sæsoner - overvejer efterhånden at droppe Netflix og finde noget andet i stedet. F.eks. ViaPlay, hvor man også kan leje film. Kigger man i øvrigt på ViaPlays udvalg ser det noget bredere og nyere ud.
Netflix - nu må I komme ind i kampen!!

Malin Catrine Christensen found this review useful

Hbonordic

Øv øv

Hmmm - jeg var ellers helt vildt begejstret og tænkte "jeg skal fandeme have HBO, for de laver altså de fedeste serier", men ovenpå folks reaktioner herinde, så melder jeg vist fra med det samme. Det vil jeg ikke give penge for.
HBO få styr på Jeres ting og I er garanteret mange kunder :)

Søren Henrik Schrader, Sammy Dam, Frederikkeand Keld Asmussen found this review useful

Rikke Solberg

Fantastisk

Min ordre hos Rikke Solberg blev hurtigt ekspederet og jeg modtog den hurtigt med posten.
Jeg var meget overrasket over, at det var fragtfrit, da de fleste forlanger fragt, så fin service over for kunderne.
Den personlig hilsen, der medfulgte, var jeg meget positiv over. Synes det var rigtig fint at få en håndskreven personlig hilsen :)

Nybolig

Udmærket

Har for nylig købt hus gennem nybolig. Det var da en udmærket handel, fik nøglerne næsten 1½ før jeg overtog huset, hvilket så har givet mig 1½ måned til at sætte i stand. Det har været meget rart, da alt så er klar til når jeg kan flytte ind.
Til gengæld valgte ejendomsmægleren så dato for hvornår jeg skulle have nøglen, hvilket også var meget fint, hvis ikke lige det var fordi han havde ferie på daværende tidspunkt og så iøvrigt glemte alt om, at han faktisk havde en kunde, der stod og skulle have en nøgle.
Fik dog nøglen af en anden mægler, men det var da også kun fordi jeg selv ringede dagen før jeg skulle have nøglen og spurgte, hvad der foregik eftersom jeg ikke hørte fra nogle og hvordan de lige tænkt sig tingene skulle foregå. Så var der jo ikke andet for end at en kollega måtte overtage sagen.
Godt nok fik jeg nøglen, men det var da stadig lidt for stupidet. Det er ejendomsmægleren selv, der har valgt dato for hvornår jeg skulle have nøglen og så vælger han et tidspunkt hvor han har ferie...flot.
Godt nok fik jeg da nøglen, men synes måske det havde været en god idé at sige noget, når man havde opdaget fejlen.

Stofa

MIster ofte internetforbindelse

Jeg synes ofte jeg mister forbindelse hos Stofa.
Ved det er en forretning, men synes det er mega dårlig service, når Stofa vælger at sælge trådløst netværk til hele familien (4 familiemedlemmer max.), og det eneste det kræver for at få trådløst netværk er, at man går ud og anskaffer sig en router, sætter den til med dit internetkabel og videre til modem'et og så har du trådløt netværk. Men det er selvfølgelig en måde at få flere penge ud af folk, men synes måske en virksomhed vil fremstå mere troværdigt, hvis den ydet rådgivning frem for at tilbyde deres "service" med en router og så skal du betale penge for den hver måned i den tid du vil have trådløs internet, når folk kan have en engangsbetaling ved at købe en router.

boboonline.dk

Super service, hurtig besked

Bestilte to barstole til afhentning. De ringede og sagde, der de var klar til at blive afhentet og den efterfølgende lørdag var jeg på vej ned til Hedensted for at hente dem. Jeg var inde i showroom omkring 3 minutter, da en kommer ind og smutter over med det samme og sagde hvad jeg havde bestilt. Han bad mig om at følge med ud og jeg låste lige bilen op, så de kunne blive smidt. Vil herefter have fulgt efter ham, men der stod han allerede bag mig klar til at sætte de to stole ind i bilen og så var jeg på vej ud til motorvejen igen...det gik super hurtigt. Han vidste lige præcis hvem han havde med at gøre og havde sat dem til side, så de var hurtige at finde frem. Ingen spildtid der, hurtigt ind og ud og så var jeg på vej hjem igen. Dejligt man ikke skulle stå og vente i evigheder, men hurtigt blev betjent, så man ikke skulle spilde sin lørdag på at vente på ekspedition. Vil klart anbefale boboonline og vil klart bruge dem igen, hvis jeg fandt noget hos dem jeg vil have.

Prispresseren

Super service

Bestilte parfume sent tirsdag aften og modtog allerede en sms tidlig torsdag, at den nu kunne afhentes hos min Blockbuster, hvor jeg havde bestilt den til. Bestiller man med GLS til Blockbuster er portoen gratis og bestiller man med PostDanmark skal man betale porto, så man kan ligeså godt spare portoen, da man som regel kommer til at afhente det ved posthuset alligevel.
Super hurtig levering, vil helt sikkert bruge Prispresseren igen!

Befro

God service - klart anbefalelsesværdig!

Bortset fra ventetid (selvom der på hjemmesiden står, at varen er hjemme og man så skal vente bagefter fordi varen ikke er på pågældende adresse), så er der en super god service. De tjekkede, at varen passede i størrelse til det den skulle bruges til, da den ikke passede, så bestilte de nummeret større for mig.
Rigtig god service og nemt at bruge. Bestilte min fladskærm for et par år siden hos Befro og fik også der en super god service. Fjernsynet var klar dagen efter og de hjalp endda med at få det ind i bilen. Kan kun anbefale dem.

Anita Schlüssels profile

profile image of Anita Schlüssel
Anita Schlüssel
Reviewer
Female, 1981
Denmark

About