MartinEEs profile

Reviews (53)

Bodystore.dk

Alt til den aktive - og value for money

Ha nu handlet 3-4 gange hos Bodystore og har senest byttet et par bukser, som var for store. Det gik utroligt nemt via deres hjemmeside - det nemmeste jeg til dato har prøvet.
Bodystore er meget aktive i deres nyhedsmails og på Facebook - hvis man er til den slags. Personligt synes jeg dog, at det er lidt i overkanten, men det lader jeg ikke trække ned her. Jeg kan jo bare framelde mig de steder. :)
Alt i alt meget tilfreds.

Herbalzone

Godt udvalg af Herbalife produkter - og gode tilbud

Har brugt herbalzone.dk som personlig Herbalife leverandør nogle år nu - og har kun gode erfaringer med dem.
De har som regel varerne på lager og sender hurtigt.
De har tilmed perioder med gode tilbud og fri fragt m.v. som de også reklamerer med, hvis du er på deres nyhedsmail liste.
Svarer også hurtigt på mail henvendelser...

Min Laege

Ubrugeligt til formålet - ganske enkelt!

Vi har hjemme flere gange (forsøgt at) anvende dette site til at forny recept hos samt skrive til min læge - men stort set ALTID med kæmpe problemer!

Forny recept:
For det første skal man være meget hurtig, hvis man vil forny recept på ret mange produkter, for deres "session-timer" er meget kort - og ofte har jeg endelig fået tastet mine produkter ind (uden aktivitets-pauser!), for så til sidst at trykke på "bestil" - og så blive sendt til forsiden uden nogen årsag - men kan hver gang konstatere, at min bestilling IKKE er registreret.

Bestil tid:
Det er åbenbart kun et meget lille udkast af de ledige tider, der er tilgængelige her, da min læge stort set aldrig har ledige tider her - men masser, når jeg ringer. Det kan selvfølgelig være lægen der har valgt at begrænse udvalget - men i sidste ende er det formentlig fordi lægen også har problemer med brugervenligheden af min-laege.dk (som man endelig skal sørge for at skrive "www" foran, for overhovedet at komme til hjemmesiden.

Online konsultation:
Ved online kommunikation med lægen gennem systemet er det KUN lægen der kan svare på din henvendelse. Du kan IKKE svare lægen, hvis denne spørger om noget! Nej,. så må du lave en ny konsultation. Det er også en OMMER!

Alt i alt et utroligt dårligt og i lang tid på ingen måde opdateret site, som jeg er meget forundret over, at lægerne overhovedet vil bruge!

Sidder der nogle web bureauer derude og mangler et projekt, kan jeg kun anbefale jer at lave noget der er bedre end dette. det kan umuligt være ret svært!. :)

STARK

ALT for dyre og slet ikke fagmænd!

STARK i Risskov annoncere som de mange andre afdelinger med at være nok så konkurrencedygtige og dygtige...
Men de efterhånden mange gange jeg har handlet der, har betjeningen været meget blandet og i langt de fleste tilfælde rigtig elendig! Et par gange blev jeg (trods en næsten tom butik) peget i retning af en medarbejder, som jeg hver gang selv finder - og måtte så hente varen og slæbe den til kassen, for at få tilkaldt hjælp til at fortælle mig om varen (medarbejderen havde travlt med at komme hen og hyggesnakke med et par andre kolleger i butikken!) Pris var der heller ikke på - med god grund. for også denne vare kostede ca. 30% over konkurrenternes priser på samme vare!

Det eneste de kan få et par stjerner for, er deres ret nemme "drive-in" og en forholdsvis nem selvbetjening derude. Har også til tider fået god hjælp der.

Men det er slet ikke godt nok, STARK!!!
Skal jeres priser holdes så uhyggeligt højt oppe, så må man som et minimum forvente, at personalet også gider at opsøge og hjælpe kunderne! OG de bør vide bare lidt om produkterne - generelt...

Kaj Jensen found this review useful

Thursday, August 16, 2012

Reply from Stark

Kære Martin.

Vi beklager meget, at du har haft en dårlig oplevelse, og du skal selvfølgelig let kunne få fat i en medarbejder, som kan rådgive dig om varerne. Episoden er blevet bragt op blandt personalet i forretningen, og der er mere fokus på at møde kunderne, så snart de er i forretningen.

Vi takker dig for din tilbagemelding. På den måde kan vi forbedre servicen over for vores kunder.

Venlig hilsen
STARK

Natur & Helse

Helt uacceptabel og uetisk behandling!

Jeg bestilte nogle varer hos dem - og spurgte i samme ombæring ind til, om jeg kunne lave en aftale med dem om lidt ekstra rabat ved lidt større bestilinger, da jeg samtidig er behandler (i fritiden!) og dermed har klienter m.v. som ofte spørger ind til, om jeg sælger nogle specifikke varer...

Jeg fik et kort svar om, at deres varer i forvejen er 20% under resten af markedet (hvilket jeg ikke har underøsøgt rigtigheden af - endnu) og at jeg derfor ikke kan få yderligere rabat. Dette er selvfølgelig helt fint og fair nok.
MEN sidste uge blev jeg så kontaktet af Fødevarestyrelsen, som havde fået en anmeldelse af en [navn] (eller [navn]? for [navn]og manden (ejeren) kalder sig både [navn]og [navn], alt efter, hvor man søger) fra Naturoghelse.dk om, at jeg sælger kosttilskud uden at være på "listen"...
Det er korrekt, at jeg ikke står på Fødevarestyrelsens liste over registrerede forhandlere af kosttilskud. Men DET SKAL JEG HELLER IKKE! når mit salg ikke overstiger kr. 50.000,- om året - hvilket det langt, langt fra gør!
Dette kunne jeg jo evt. have meddelt den kære Connie, hvis hun blot havde kontaktet MIG om det - i stedet for at gå direkte til Fødevarestyrelsen med en anklage!!!
Sikke dog en uhyggeligt ukollegial måde at "stoppe sine konkurrenter på" - eller hvad årsagen til anklagen nu var? Skam jer!!!

Summa summarum: Ganske Uetisk behandling fra denne leverandør, som jeg desværre har handlet hos et par gange (og nu for sidste gang!)

Thursday, July 26, 2012

Reply from Natur & Helse

Hej MartinEE.


Jeg vil slå fast at Natur & Helse overhovedet ikke finder det uacceptabelt eller uetisk at anmelde et firma til Fødevarestyrelsen.

Helsekostbranchen er desværre inficeret med useriøse firmaer, der skader omdømmet og troværdigheden for de firmaer, der efterlever de love og regler, der er gældende her i landet.

Natur & Helse vil til enhver tid anmelde de firmaer eller personer, der prøver at omgå reglerne og Natur & Helse anser det nærmest for en pligt at foretage anmeldelser, både for at rense ud i branchen og i særdeleshed for kundernes skyld, så de ikke risikerer at bliver forkert vejledt eller risikerer at købe ulovlige og måske farlige produkter.

Jeg har kontaktet Fødevarestyrelsen igen for at få bekræftet reglerne for virksomheder.

De oplysninger du kommer med passer overhovedet ikke.

"Alle fødevarevirksomheder skal enten være registreret eller have en autorisation til at drive den pågældende form for virksomhed". Kopieret fra Fødevarestyrelsens hjemmeside.

"Alle virksomheder, der sælger fødevarer for mere end 50.000 kr. om året, skal som udgangspunkt registreres i Næringsbasen". Kopieret fra Næringsbasens hjemmeside.

Natur & Helse vil slå fast at kundernes sikkerhed og Natur & Helses troværdighed har vores højeste prioritet.

Pga. ovenstående finder jeg det meget svært at diskutere etik og moral med en person, der ud af 50 bedømmelser på Trustpilot, som én af de meget få positive bedømmelser, har bedømt sin egen virksomhed med 5 stjerner.
Dette er uforskammet og underminerer brugernes/kundernes tillid til Trustpilot. Derfor er din bedømmelse af dit eget firma selvfølgelig også indberettet til Trustpilot.

Med venlig hilsen

Henning Pedersen
Natur & Helse

Jemfix

Alt for dyr discountbutik og ingen fagfolk at spørge til råds

Denne overskrift gælder i hvert fald for den lokale jem & fik butik i Egå.
De gange jeg har haft spørgsmål og har henvendt vig til de skoleelever, som arbejder der, har jeg fået at vide, at den person der ve noget, ikke lige e rpå arbejde i dag, men at jeg kan prøve at komme forbi på xxxdag...
Dette taget in mente sammen med, at deres priser for langt de fleste varers vedkommende slet ikke er så lave i forhold til de stede,r hvor man rent faktisk kan få råd og vejledning, gør,a t jeg kun kan give dem 2 ud af de 5 stjerner.
handler der kun, når jeg ser, at de har et godt tilbud, som jeg ikke behøver råd og vejledning omkring...

Degulesider

Ubrugeligt siden fastnettelefonen blev overtaget af mobilen!

Har du fundet en person ud fra et mobilnummer på dgs.dk?
Det har jeg måske gjort én ud af 100 gange jeg har søgt.

DGS.dk er desværre ikke længere det opslagsværk man kan bruge, når man skal finde et telefonnummer på en person, som ikke har TDC fastnet - eller en persons navn ud fra et mobilnummer!

2 stjerner for de 2 gange det trods alt er lykkes mig at finde oplysninger hos dem. :)

Krak

Tror Krak stoppede sine opdateringer da Eniro købte dem?

Helt elendig og uopdateret "opslagsværk".
Selv ikke deres rutebeskrivelser, som i "gamle dage" var meget pålidelige, kan man bruge til ret meget mere. De har ikke opdateret det danske vejnet i flere år!
Køb hellere en GPS, hvis du vil slippe for at køre helt forkert ved hjælp af en rutebeskrivelse fra krak.dk!
Dette lærte jeg på den hårde måde for et par uger siden!

Bauhaus Kundeservice

Forældet hjemmeside

... hvor man ikke engang kan søge i deres produktsortiment.
Virker mest af alt som en hjemmeside de blot skal have - men ikke har tænkt sig at bruge særlig informativt overfor sine kunder.
At man kan åben/hente ugens brochurer som PDF er bestemt ikke banebrydende.
Måske de skulle overveje en webshop el.lign.? Internettet ER jo kommet for at blive! ;-)
ovenstående anmeldelse er udelukkende på deres hjemmeside!
Butikkerne er meget konkurencedygtige på prisen, men det er nærmest umuligt at finde hjælp, eller at komme igennem til dem på telefonen.
Hjemmesiden: 2 stjerner
Butikkerne: 3 stjerner

GulogGratis.dk

Rodet og svært at sortere i

guloggratis.dk er desværre endnu mere rodet at søge i, end fx dba.dk. Selv den advancerede søgefunktion er yderst mangelfuld. Her kan man ikke engang præcicere sit geografiske område mere end til en landsdel (fx midtjylland). Den søgefunktion er altså en OMMER! :)

wupti.com

Lang leveringstid og elendig service

Wupti var et rigtig godt sted at handle, da de kom på markedet.
Dette til trods for at det lcd tv jeg købte af dem i sin tid ikke var den rigtige model (de leverede en væsentlig billigere model til mig!) og at det var blevet beskadiget under fragten.
Desværre er kvaliteten af såvel deres produktbeskriveler og selve leveringsforløbet kun blevet endnu dårligere de seneste år - synes jeg!
Prismæssigt er de heller ikke længere så konkurrencedygtige, som de har været før. Her er de dog stadig med på nogle af deres produkter.
Derfor kan jeg kun give den 2 stjerner.

Friday, April 20, 2012

Reply from wupti.com

Hej Martin

Vi er kede af at høre at vi ikke længere lever op til den standard du forventer af Wupti.com.
Hvis du er interesseret i at uddybe din anmeldelse, er du velkommen til at kontakte os på support@wupti.com.

Mvh. Christian, support

Trustpilot

Nødvendigt site!

trustpilot er et rigtig godt sted at smutte forbi, når man skal undersøge en leverandør af et produkt, man overvejer at købe.
Har selv brugt trustpilot.dk meget inden jeg besluttede mig for at handle hos en internetbutik.
Også rart, at man som bruger/kunde har muligheden for både at anbefale et sted - og for at advare om et sted ud fra egne erfaringer med firmaet...
Håber at trustpilot fortsat vil vægte udtalelser fra brugeren/kunden højere end klager over samme fra virksomheden - selvom de evt. får annoncepenge fra sidstnævnte. ;-)

Friday, April 20, 2012

Reply from trustpilot.dk

Hej Martin,

Tak for din anmeldelse. Godt at høre at vores site er nyttigt.

Vi gør hvad vi kan for at være et neutralt og uafhængigt bindeled mellem kunder og virksomheder. Det er en balancegang, men hele formålet er at give mulighed for at rigtige kunder kan dele købsoplevelser. Virksomheder - og andre brugere - kan rapportere anmeldelser, hvis de ikke kommer fra en kunde, hænger enkelte medarbejdere ud, har anstødeligt sprog eller på andre måder ikke lever op til vores retningslinier.

En lille del af vores indtægter kommer fra annoncering, som bliver håndteret via Google, så der er ingen direkte sammenhæng mellem at være kunde og annoncør på Trustpilot. Det er på ingen måde muligt at betale sig til at få en anmeldelse slettet.

Mvh
Joakim Ditlev
Trustpilot

DBA - Den Blå Avis

Fint at det er gratis - men lidt trægt søgemæssigt

Har brugt DBA.dk gennem mange år - både som sælger og køber.
Eneste problem jeg har med det - og som kun er blevet værre efterhånden som der er flere varekategorier - er, at det kan være meget svært at søge efter et specifikt produkt, uden at få en masse ikke relevante resultater med. Den søgefunktion må kunne laves smartere!?

Friday, April 20, 2012

Reply from DBA

Hej Martin.

Vi er i øjeblikket ved at se på kategorierne på DBA, for at se om annoncerne kan deles op på en bedre måde.

Har du derfor forslag til dette, hører vi gerne fra dig.

Disse kan sendes på mailadresse: support@dba.dk, hvorefter de bliver sendt til rette vedkommende.

Med venlig hilsen
Maja, DBA support

Navnesutten.dk

Super tilfreds kunde.

Har netop bestilt endnu en omgang sutter hos navnesutten.dk.
Genialt med deres tryk, som holder længere end sutterne (og de holder altså også fint nok :)).
Eneste grund til at der mangler en stjerne er, at udvalget er lidt for snævert mht. de runde gummi sutter. Vores datter (1½ år) er lidt kræsen og kan ikke lide dem, som ikke er runde.
Ville derfor være rart om de feste modeller var med et større udvalg af form.
Men vi er super tilfreds med navnesutten.dk og kan kun anbefale alle at købe deres barns sutter der.

Cinemagic

Utroværdig leveringstid og elendig indpakning af leverancer...

Bestilte for en uge siden en Blu-Ray afspiller hos dem, fordi der stod, at varen var på "fjernlager" (med et grønt ikon foran). Der stod også tydeligt en leveringstid på op til 3 dage.
Men, men, men - det viste sig hurtigt, at de 3 dage var MEGET vejledende og at deres grønne status som hedder "fjernlager" er lig med "ikke på lager" - og de ved ikke engang om deres leverandør har varen på lager, når de skriver "fjernlager".

I dag fik jeg ENDELIG en SMS om at jeg kunnehente varen i den lokale GLS shop (eneste leveringsmulighed hos dem!) - jeg kørte hurtigt derhen - blot for at konsaterer at varen ikke var pakket forsvarligt ind, men blot var sendt i sin originale emballage. Den havde fået et slag/tryk i den ene side, hvorfor jeg nægtede modtagelsen.

Jeg har nu meddelt CineMagic (ved ikke lige hvad ordet "magic" dækker over?) at jeg annullerer ordren jf. mine 14 dages returret.
Nu er det spændende hvor længe jeg så skal vente på mine penge...0_0

NUL stjerner herfra!

Thursday, March 29, 2012

Reply from CineMagic

Hej Martin

Det er korrekt, at din ordre desværre ikke blev ekspederet på de 3 dage, som det sædvanligvis tager. Vi beklager, at din vare blev forsinket på vej fra leverandøren. Der sker engang imellem - men i betragtning af, hvor mange ordrer der ekspederes herfra hver uge, er det heldigvis meget begrænset.

Omkring emballagen så er original-emballagen "bygget til" at kunne tåle forsendelse. Emballagen kan tåle slag/tryk i betydeligt omfang, uden at varen tager skade.

Du kan naturligvis benytte dig af din fortrydelsesret, og du vil få dine penge tilbage, når din fortrydelsessag er godkendt og afsluttet.

Med venlig hilsen
CineMagic A/S

Rejsekort

En god idé endte som en JOKE

Dette projekt er - om muligt - endnu mere en joke end Kommunedata, da de troede de kunne lave en kommunal IT løsning, som virkede. Det kunne de ikke dengang . og det kan de ikke i dag!

Det´en OMMER!

Daniel Ishøj found this review useful

SHG

SHG er gået konkurs og siden fusioneret med Proshop

SHG gik først konkurs (kreditorsager kører stadig - og jeg har også lidt penge tilgode hos dem, som jeg sikker taldrig får!).
Deres koncept var fint og gik godt indtil noget gik HELT galt i ledelsen.

Unikt eksempel på hvordan en inkompetent ledelse kan ødelægge en ellers god forretning!

har brugt mange tusinde kroner i det gamle SHG - men dem, som har overtaget adressen lever langt fra op til samme kvalitet, overblik (især på hjemmesiden) og pris... Desværre.

Morten Holm Jensen found this review useful

Nilfisk

Desværre ikke længere kvalitet, som førhen

Nilfisk har i mange år - for år tilbage - stået for kvalitet uden sammenligning.
Dette er desværre ikke længere tilfældet!
Personligt har jeg især haft utrolig mange problemer med deres højttryksrensere, som på ingen måde lever op til de kvalitetskrav, som fx deres gamle runde støvsugere havde - og måske stadig har?

Derfor er denne anmeldelse udelukkende ud fra mine olevelser med deres højttryksrensere, som jeg nuhar haft et par stykker af.

Selvom Nilfisk har været behjælpelige med at sende mig defekte løsdele u/b er der hele tiden andre dele som ikke virker. Fx nåede jeg at rense ca. 15 m2 fliser, inden selve maskinen gik (periodisk) død - for til sidst at være helt død. Pistolen gik også hløs i håndtaget og det plastic, der holder det hele sammen var bukket under for vandpresset (?).
Lånte en billig højttryksrenser fra min bror, som klarede resten helt uden problemer. Den havde han givet 300 kr for - mod de 12-1300 jeg havde giver for min Nilfisk.

Håber seriøst at Nilfisk får fokus tilbage på kvaliteten i ALLE deres produkter, inden de bliver for bredt kendt for alt andet end kvalitet...
De 3 stjerner er udelukkende fordi de - trods alt - har erstattet defekte dele uden beregning (dog efter et par skrivelser fra min side...)

www.computersalg.dk

Meget ringe og amatøragtig behandling af handel!

Bestilte en vare via EDBpriser.dk som Computersalg stod som en af de biligste sælgere af.
I forbindelse med bestillingen viste det sig pludselig, at der stod, at det var en Noname vare - og ikke den mærkevare, som jeg havde fundet via EDBpriser.dk.
Derfor skyldte jeg mig samme aften at skrive til Computersalg, at jeg ikke ønskede varen alligevel - da man heller ikke kan annullere en ordre online hos dem.
I stedet for at annullere min ordre, fik jeg en mail om at det VAR en original vare, men at det var en fejl i deres system, at der stod noname. De spurgte om jeg stadig ville annullere ordren - men kort efter sendte de mig en mail om, at varen nu var sendt (inden jeg nåede at besvare deres mail). Jeg måtte igen kontakte dem med besked om, at jeg IKKE ønskede varen (da jeg i mellemtiden havde bestilt den hos en anden leverandør) - og pludselig var varen ikke sendt og kunne godt sorteres fra (selvom jeg først fik at vide, at den var afsendt kl. xx.xx).
Jeg blev skriftligt lovet (i mail d. 5. oktober), at de ikke ville trække pengene for varen - men jeg kan nu se, at de alligevel har trukket penge for varen.
Alt i alt en katastrofal oplevelse med Computersalg.dk - som jeg ALDRIG handler med igen!
Eneste ros de skal have er dog, at de besvarer mails i en venlig tone. Personligt kan jeg bare ikke bruge det til så meget, når det de lover, ikke overholdes. 0_0
PS: Jeg kan selvfølgelig dokumentere ovenstående!

Thursday, October 13, 2011

Reply from ComputerSalg.dk A/S

Hej

Det er et Kingston Ram modul du har bestilt ikke noget noname over det.
Som også er blevet forklaret i en mail fra vores kundeservice afdeling.
Vi beklager naturligvis at varens producent ikke har været korrekt angivet.

Varen bliver plukket 05-10-2011 09:40:02 (Desværre inden vi når at behandle din mail) - og pengene hævet i samme arbejdsgang.

Det er klart at pakken så ligger i en container indtil transportøren kommer og henter den til aften. Vi kan derfor godt nå at tage den ud inden varen rent fysisk afhentes på vores lager.

Men pengene vil fortsat være hævet. Men bliver naturligvis straks tilbage betalt til din konto.

Med venlig hilsen
ComputerSalg.dk

Jens Thøgersen

Vistaprint

Uærlig makredsføring og dyr levering

Når man får en tilbudsmail fra Vistaprint, ser de vildt billige ud.
MEN når man så har brugt en masse tid på at tilpasse fx vivitkort og andre trykte sager på deres hjemmeside og vil videre - ja så møde rman deres sande ansigt. Der komme rhurtigt flere varer i kurven, hvis man ikke læser nøje, før man klikker sig videre - og leveringen i sig selv er i et prisleje, som selv Postdanmark ikke kan overgå.

Cdon

Er blevet dyre og langsomme!

De seneste år er Cdon.com blevet mere og mere dyre i forhold til konkurrenterne og deres forsendelser tager oftest et par dage længere end selv samme konkurrenter.
Cdon.com er desværre ikke fulgt med tiden og markedet.

Damir Cilovic found this review useful

Jensens

Jensens Bøfhus i Tilst er en OMMER!

Førhen var det altid en sikker vinder at gå ind at spise i Jensens Bøfhus - stort set uanset hvor i landet, man besøgte deres restaurant.
Dette er dog ikke længere tilfældet.

Har besøgt Jensens Bøfhus i Tilst 3 gange, sinden de åbnede for få år siden. Første gang var det ok - så vi kom igen. Denne gang varmin "mellemstegte" bøf helt RÅ indeni - og det tog ca 20 minutter før der kom en tjener og spurgte til maden. Der blev nærmest vrisset af mig, da jeg klagede (pænt!) over min rå bøf - og den halve bøf jeg havde tilbage, blev sendt i køkkenet og 10-15 min senere kom selv samme halve bøf retur - denne gang godt gennemstegt.
Det var dog uden at det tilbehør, som var på min tlalerken, da den blev taget med ud i køkkenet. Og igen var jeg tydeligt besværlig, da jeg venligt påtalte dette.
En MEGET skuffende oplevelse.
At vi tog derind tredie gang viste sig at være en lige så stor fejl.
Denne gang lignede meget anden gang - men denne gang måtte vi rejse os og selv hente persopnalet, for at få hjælp...
MEGET ringe kvalitet og betjening i Jensen Bøfhus i Tilst. Kan på ingen måde anbefales!

TBL found this review useful

Elgiganten.dk

Gode priser, men elendig kundeservice - især online!

Elgiganten har ofte nogle meget gode og yderst konkurrencedygtige priser - både online og i butikkerne.
Dette giver dem 4-5 stjerner.

MEN deres telefon- og online kundeservice er den ringeste og mest ikke-eksisterende, jeg nogensinde har været ude for.

Jeg har for flere måneder siden (!!!) sendt flere mails til deres hårde hvide varer reklamation, da det var umuligt at komme igennem til dem telefonisk.
Jeg har stadig INTET hørt fra dem.
Dette giver dem MINUS 5 stjerner.

Sum: 1 stjerne, da intet lavere er muligt.

Lotushealthcare

God, men meget dyr

Der er ingen tvivl om, at Lotus Health Care ApS i Aarhus har nogle dygtige og veluddannede massører fra thailand ansat.
Jeg er selv flittig bruger af behandling og især massage og det var rigtig dejligt at mærke, at der findes så dygtige massører i Aarhus, da jeg besøgte deres klinik.
MEN priserne hos Lotus Health Care ApS er også langt over markedsgennemsnittet og det virker mest af alt som om, at de kun henvender sig til folk med pengepungen godt fyldt - og/eller firmaaftaler, forsikringer m.v.
Når en behandling tilmed ikke varer en hel time, som annonceret, så er det altså FOR DYRT.
Hvis de skærer min. 25% af prisen og overholder behandlingstiden, ville de få alle 5 stjerner.
Kan dog klart anbefales - hvis penge ikke er et problem for dig. :)

Mcdonalds

Papmad med god smag og ingen mæthed

Need I say more?

Virkelig JUNK for folk, som er totalt ligeglade med, hvad de putter i munden, maven...
Desuden er mæthedsværdien på bare halvlang sigt = NUL hos McDonalds.

Helt til grin, at de har ("små!) fldere med, hvor meget de fokuserer på råvarerne og naturen...

Eneste ting jeg kan anbefale der - når man nu er efter kalorier alligevel, er deres is og milkshake.
Velbekomme!

Kino

Fint site, men ALT for høje priser!

- og så skal man være noget af en Biffenóholic for at nå at se nok film, så man kan stige i meldemsrang og få gratis popcorn m.v.

Biografpriserne er generelt steget ALT for meget de seneste år!
Ikke nok me ddet, men så tager kino.dk også gebyr når man køber online - og dermed sparer dem for udgifter til personale i forbindelse med personligt køb i biografen.
Det er da modsat logik om noget!

Lidl Danmark

Kun delvis discount!

Vi fik for e tpar år siden en LIDL i nærheden af os og den har vi brugt til tider.
LIDL har nogle gode tilbud og til tider noget lækkert grønt.
MEN de har bestemt også varer, som selv Føtex sælger billigere - så det er en rigtig god idé at se på prisen og ikke blot regne med, at LIDL er 100% billig/discount.
ingen tvivl om at de har varer, som forhøjer avancen betydeligt i LIDL.
Men alt i alt et fint sted at gøre NOGLE af sine indkøb.

Aarhuscharter

Fin kontakt med guider m.v.

Vi var sidste år i med Århus Charter i Algarve.
I lufthavnen blev vi mødt af guider, som var meget behjælpelige. Guiden i budden gav desuden en fin guidet tur til hotellet - og vi var flere gange i kontakt med guiderne under opholdet.
Selvom guider vist altid forsøger at sælge deres ture m.v. var det dog her muligt at få råd til andet end det, som de selv tjente penge på (modsat fx StarTour, som vi har rejst med til Kreta i år - for første og sidste gang!).

Vi rejste lidt uden for sæssonen og der var formentlig derfor en del ældre med på turen. Dette gjorde måske de festlige ture liiidt dæmpet - men så ved vi det til en anden gang.
Kan langt bedre anbefale Århus Charter end fx. StarTour - bare for at give en sammenligning. ;)

Eneste minus er, at jeg kender flere, som har fået meget useriøs feedback på henvendelser til Århus Charter efter en ferie. Så her er de nok mere på bundniveau med StarTour o.l.? o_o

Skmaleren

Super Søren!

Virkelig en dygtig, servicemindet og behagelig malermester, ham Søren Karstensen - http://skmaleren.dk/

har brugt ham til et større renoveringsprojekt i vores nykøbte (gamle) hus - og det er blevet rigtig flot!

Interflora

Fint koncept, men alt for dyrt!

Har flere gange anvendt interflora - både privat og gennem arbejdet.
konceptet er rigtig fint, men der mangler virkelig en konkurrent på området, som kan få priserne ned på et mere realistisk niveau...

YouSee

Stabilt og hurtigt internet - men meget dyrt og fyldt med fejl og bugs m.m.

PLUS: Har haft Yousee internet og tv i flere år og er meget tilfreds med det.
Internettet er yderst sjældent nede og hastigheden holder...

MINUS: Deres priser på TV-pakkerne, elendig support og -muligheder m.m. De annoncerer med at man kan det hele med ét og samme login. Det gælder åbenbart ikke med Yousee Play m.m., som igen og igen har drillet os meget! Deres nye "Bland selv" TV-pakker er godt i teorien, men ekstremt svært at sætte op med den nærmest ikke eksisterende hjælp fra Yousee. Det virker pt kun på ét tv her - og der er kommet en masse arabiske m.m. kanaler, som jeg ikke har bedt om/ønsket. Ingen online support (ikke en gang via mail!) hos YouSee. Det kan uden tvivl gøres meget smartere og mere brugervenligt!
Prismæssigt ligger de i overkanten med samtlige produkter - og det er bestemt ikke service, man får for de ekstra penge.

Bilka

Stort sortiment, men langt mellem de gode tilbud

Bilka var engang et sted man kunne regne med at handle billigt - stort set uanset, hvad man købte.
Dette er dog ikke tilfældet i dag, hvor man skal lede længe, for at finde reelle gode tilbud/priser i Bilka (Tilst).
Bilka har desuden de sidste år haft tilbud på fx briketter/brænde til pejs/brændeovn.
MEN når man kører den lange vej den første tilbudsdag, kan man konstatere, at de intet af det annoncerede har i butikken. Spørger man personalet, får man gerne forskellige forklaringer. Jeg fik af en at vide, at de kun fik 1 palle. En anden indrømmede, at de slet ikke havde fået leveret nogle af produkterne...
Dette er meget uacceptabelt - og imod al markedsføringsetik!

Casper Støvringand A. Smith found this review useful

Monday, August 15, 2011

Reply from Bilka.dk

Hej Moralis

Tak fordi du har anmeldt os og brugt din tid på at gøre os opmærksomme på problemerne.

Det er meget irriterende, når man kører efter en tilbudsvare, og den så ikke er der. Der kan være mange forskellige forklaringer på årsagen. Jeg prøver ikke at bortforklare, men blot nævne, at det ikke altid skyldes det som man umiddelbart skulle tro. Ofte skyldes det en fejlvurdering fra indkøberens side, hvor man ikke har kunnet forudse, at en tilbudsvare ville blive så populær som den gjorde. Det kan også ske, at varen ved en fejl ikke er blevet leveret på dagen.

Vi prøver altid at være på forkant med tingene og jeg beklager virkelig, at du er gået forgæves. Det lyder til, at du er gået forgæves op til flere gange og det kan ikke passe, at vi ikke kan lære af det. Jeg vil sende din anmeldelse videre til indkøbsafdelingen, så de kan se nærmere på, om ikke det er noget man kan forbedre i fremtiden.

Mvh.
Jacob – Bilka.dk

Aldi

Enkelte gode varer, men elendig ledelse og aflønning

ALDI er kendt for billige varer og et rimelig fast (tysk-påvirket) sortiment...
MEN for de af os, som har været tættere inde i ALDI regi, er ALDI også kendt for en elendig og meget uetisk/hård ledelse samt en af markedets dårligste aflønninger af personalet. Det være sig alle fra butiksansatte til chauffører m.v.

Aldi slider sine filialleder op - og jeg kender personligt 3 filialledere, som er gået ned med stress pga. dårlige og urimelige arbejdsforhold...

Sidstnævnte trækker desværre mere ned en deres gode coktailpølser og joghurt...

A. Smith, MartinEE, Bettina Mælkebøtten Gregersenand Søren Lund-Hansen found this review useful

Hotmail

For 10-15 år siden var Hotmail "HOT"! -men nu er det et SPAM-paradis

Hotmail er ikke længere, hvad det var engang!
De har ikke formået at komme bare en brøkdel af diverse SPAM/ABUSe mails til livs og os med gamle Hotmail konti kan i dag slette flere hundrede spam/abuse mails - om ugen!

Bruger ikke Hotmail som mail mere. har ganske enkelt ikke tid til at sortere de få relevante mails fra al den SPAM...

Facebook

FB er blevet ALT for kommercielt!

De første versioner af FB var geniale og meget brugervelnlige - for såvel den erfarne, som den mindre erfarne bruger.
I dag er FB fyldt med aanoncer og add-ons fra diverse firmaer. brugerfladen er meget uoverskuelig, hvis man ikke lige bruger flere timer på FB dagligt - og flere og flere funktioner/add-ons er fra tredie parter, som kræver adgang til dine personlig oplysninger...

Den geniale idé og det produkt, som FB var i starten er nu ødelagt af kapitalisme og pengehajer, som gør det meget mindre hyggeligt/personligt af være en del af FB.
Synes jeg!

ILVA

Alt for dyr i forhold til kvaliteten

I Århus ligger ILVA og IKEA side om side - og det er vist bredt kendt, at IKEA er billige varer for "familien danmark" imens ILVA er for den lidt mere kræsne og velhavende kunde.
Men, men men, ingen regel uden undtagelser.
Vi har handlet både hos ILVA og IKEA (så vi må være midt imellem førnævnte segenter:)) - og da vi skulle have et garderobeskab, var vi først i IKEA, for at se, hvad de havde. De havde dog ikke noget vi fandt interessant og stærkt nok - så vi snuttede i stedet ind til naboen, ILVA.
Her fandt vi et temmelig dyrt garderobeskab med flot sortmatteret glas på hver anden låge. Vi gav mange tusinde for skabet - og kørte hjem og samlede det.
Det viste sig dog hurtigt at det var lavet af lige så sarte spånplader, som de fleste andre skabe.En af låbgerne var endda ødelagt i kassen, så den måtte jeg op og bytte...
Efter få dage gik en af skufferne i stykker og senere en anden.

Så ILVA har bestemt også elendige varer - de er bare dyrere end andre steder! ;)

Google

genial søgemaskine...

Formentlig verdens bedste søgemaskine online.
Er dog - især de seneste år - præget mere og mere af, at det er annoncørerne, der driver værket.
Mange topannoncer, som forstyrer søgeresultatet af mest reelle resultater.

Andet minus er, at man som hjemmeside ejer har svært ved at finde ud af, hvad der gør Google "tilfreds" mht, at komme med i søgeresultaterne.
Er også bange for, at deres betalende annoncører i stigende grad komme røverst i søgeresultaterne - selvom de intet har med det søgte at gøre (men blot fordi de frit kan vælge et ubegrænset antal søgeord, som jde popper op på).

Er dog stadig meget tilfreds med google som søgemaskine - og annoncerer også lidt via google Addwords, selvom det hurtigt (og i stigende grad) bliver dyrt at blive set i søgeresultaterne.

Hi-Fi Klubben Danmark

God kvalitet og fagviden - for den der har råd

Har tidligere købt Hifi hos Hifikluben i Århus, som jeg var meget glad for.
De er imidlertid væsentligt mere dyre end andre leverandører (på især internettet) - men kan varmt anbefales til den kræsne og velhavende, som har brug for faglig viden (for den er meget sparsom alle andre steder end i Hifiklubben!)

Kiwiminipris

Åben som en kiosk, sortiment som et mindre dagligvarehus

KIWI har en filial tæt på os, som vi bruger meget.
Deres garanti på salat/friskvarer er dog meget svær at forstå, da jeg flere gange har påpeget rådne salathoveder, kiwi (sjovt nok), frugt m.v. overfor personalet, uden at de har oplyst den 2for1 garantiordning - men blot taget det rådne retur - eller fjernet det fra butikken, når jeg har påtalt det inden køb.
Personalet er oftest meget unge (under 18 år) som ikke ved meget om varerne og deres placering/lagerstatur.

KIWI har ofte meget gode tilbud i deres reklamer, men når man møder op om formiddagen på deres første tilbudsdag, så er varerne enten udsolgt eller ikke leveret (endnu?).
Dette er meget uacceptabelt og imod enhver etisk markedsføringsnorm. Personalet kan kun undskylde og sige, at antallet bestemmes oppefra. Mail klage til KIWI har dog ikke givet noget svar eller positivt resultat...

Eneste plus ved KIWI er, at de har så længe åbent og at de har et fornuftigt bredt varesortiment - i de sene timer...

Mie found this review useful

Irma

Anderledes sortiment, som man også betaler ekstra for

IRMA er en sjov og anderledes butik at handle sine dagligvarer i. Det er nok mere en special dagligvarebutik end et almindeligt dagligvarehus - og de har da også nogle gode ting, som også til tider er på tilbud. fx deres udmærkede kaffe.

Men generelt synes jeg de er ALT for dyre inden for de dagligvarer, som også kan købes i andre butikker - og det gør IRMA som en totalleverandør af dagligvarer svær og alt for dyr.

godt koncept, men for dyrt - og der ER altså også mindre gode/friske varer i IRMA.

MartinEEs profile

profile image of MartinEE
MartinEE
Reviewer
Male, 1971
Denmark

About

Endnu en dansker med en mening om det meste. :)