Brian Larsens profile

Reviews (19)

CoolStuff.dk

drop gaveindpakningen, så skal det nok gå.

Som udgangspunkt er jeg godt tilfreds med coolstuff. Jeg har handlet der flere gange, og har altid modtaget mine pakker hurtigt. Produkterne har altid levet op til beskrivelserne, så hellere ikke her er der noget at klage over. Der hvor jeg bliver lidt usikre på coolstuff.dk, er omkring pakningen af de bestilte vare. Jeg havde valgt at købe "gaveindpakning", da jeg kunne se at gaven, en wi-fi vægt, kun lige akkurat ville nå komme inden jul, og at jeg ikke ville få tid til at pakke den ind selv.

Det viste sig desværre at være en fejl. Wi-fi vægten var, vil jeg tro, pakket fint nok ind. Beklageligvis havde man valgt at lægge den indpakkede wi-fi vægt ned i en meget større kasse, der nemt kunne rumme 6-8 pakker af samme størrelse som vægten. I et forsøg på at stabilisere indholdet havde man smidt 1, og kun 1, krøllet avis-side ned oven på. Jeg forestiller mig at den krøllede avis-side har været efektiv som støddæmper i ca. 30 sekunder efter at være sendt afsted. Det er tydeligt at wi-fi vægten derefter har ligget og banket rundt i kassen, vildt og voldsomt.

Så da jeg modtog pakken, var den fuldstændigt most. Det var tydeligt allerede inden den blev åbnet, at den ikke var som den skulle være. Den mindre, tunge wi-fi vægt, havde flere steder slået hul i pakken indefra. Selve indpakningen, som jeg trods alt havde betalt ekstra for, hang i laser. Da den skulle bruges som julegave, havde jeg ikke tid til at sende det hele retur, med besked om at pakke den om. Jeg åbnede gaven, og sikrede mig at den var uskadt.

Jeg pakkede gaven ind på ny, og kan fortælle at den gjorde stor glæde. Den virker perfekt, og med hensyn til kvaliteten er jeg 100% tilfreds.

Med hensyn til forsendelsen er jeg mildest talt chokeret over at coolstuff, et postordre firma, kan lægge en lille, tung, pakke ind i en stor tom kasse, og så sende den. Det er tydeligt, at det ikke er postdanmarks behandling af pakken, der har været problemet, men derimod den absurde og tåbelige måde man havde valgt at pakke gaven

Tuesday, January 7, 2014

Reply from CoolStuff

Hej Brian,

Det lyder ikke godt! Selvfølgeligt skal du ikke betale for indpakning, der er gået i stykker, så send mig en mail på info@coolstuff.dk, så sørger jeg for at du får pengene for dette retur, samt en lille kompensation. Vi tager kritikken til os og bringer det videre i systemet - hav en rigtig god dag!

Venlig hilsen
Pernille Hansen
Country Manager
CoolStuff.dk

Av-Cables.dk

Udemærket.

Fornuftige priser, hurtig levering. Jeg oplevede ingen problemer, og vil helt klart anbefale dem.

Budstikken

Utroligt.

Det bedste de kunne gøre, var at sige "imellem 9 og 16". Det er simpelthen ikke godt nok. Det betyder at jeg skal ta en hel fridag for at vente på en pakke!! Pakken bliver nu sendt retur, og jeg finder varen et andet sted, hvor de ikke bruger budstikken.

wupti.com

Sendte varen retur før jeg modtog den.

Budstikken, som wupti åbenbart benytter, mente at jeg skulle ta fri en hel dag, så jeg kunne modtage min pakke, der ville komme imellem 9 og 16!!!

Det var det bedste de kunne gøre, og wupti kunne ikke være behjælpelig med at finde en anden fragtmand.

Jeg har nu fundet samme vare andetsteds, der havde en lidt mere flexibel leveringspolitik. Så dem benytter jeg mig af fremadrettet.


7.aug.

Jeg har endnu ikke fået mine penge retur. Har været i kontakt med wupti flere gange, og hver gang undskylder de sig med at det ikke er deres skyld............ Det er leverandøren. Pengene blev lynhurtigt hævet, men det tager som sagt noget tid, når de skal den anden vej.....

Wednesday, August 7, 2013

Reply from wupti.com

Hej Brian

Det ærgrer os at høre, at du oplevede udfordringer i forbindelse med leveringen.
Vores leverandører benytter sig af forskellige distributører, og lige nu kan vi desværre ikke tilbyde den mulighed, at du selv kan vælge distributøren eller distributionsformen.

Mvh. Winnie, Support

Redigeret 07-08-2013:

Hej Brian,

Vi vil meget gerne forsøge at hjælpe dig, hvis du sender os en mail på support@wupti.com, så undersøger vi sagen og vender tilbage snarest muligt.

Mvh. Torben, Support

Hotelkirstine

Slidt......

Har væet på Hotel Kirstine i forbindelse med en firmajulefrokost.
Vi bliver hvert år inviteret med vores kone/kæreste til fest og overnatning. I år var det så på Hotel Kirstine, hvilket vi nok ikke gør igen.

Vi bliver mødt i receptionen af en utrolig sød og smilende receptionist. Hun er venlig og effektiv og vi får hurtigt vores nøgle og praktisk information, bla. besked om hvor festen bliver holdt.

Da vi skal ind på vores værelse, er vi noget spændte. For på Hotel Kirstines hjemmeside er der ikke meget info eller billeder af værelserne. Vi opdager dog hurtigt hvorfor.... Der var rent, og det er nok det bedste der er at sige om det. Det var mørkt, møbler og senge var gamle og slidte. Der hang forlængerledninger over det hele, åbenbart er der ikke stikkontakter nok.. Der var sågar en stikkontakt der manglede front-pladen. Håndvasken på toilettet var stoppet og der manglede en knap på blandingsbatteriet i brusenichen.

Da vi kommer ned i salen, er vi 5 der gerne vil side sammen. Vi spørger en af tjenerne, om det kan lade sig gøre at rykke en plads hen for enden af vores bord.... Det kan det skam godt, men nu har han altså lige fjernet et af bordene af selvsamme grund. Der er åbenbart andre der gerne ville side sammen. Problemmet er småt, og der bliver dækket op i løbet af 30 sekunder. Men der forhindre skam ikke tjeneren i at nævne det 13-14 gange de næste 5 minutter.... Igen og igen skal vi høre om at han altså lige har rykket en plads.

I selve salen var der et utroligt dårligt indeklima. Der blev meget hurtigt varmt og ulækkert lumert.

Maden var udemærket. Desværre gik der meget lang tid før der blev fyldt på fadende når de var ved at være tomme, så halvdelen fik lunken eller kold mad.
Imens vi spiste, kunne vi så glæde os over en DJ der spillede dansktop hits der alle var over 30 år gamle. Der var både "himmelhunden", og "se Venedig og dø" Lone Kellermands de bedste og stortset alt John Mogensen nogensinde har lavet..... Ikke det bedste valg til et publikum på 30-40 år. Det blev ved hele aftenen, og fik da osse i sidste ende de fleste til at gå til køjs, lige efter maden.

Der er utroligt lydt på hotellet, så de få mennesker der trods alt blev tilbage og festede, holdt alle andre gæster vågen. Det havde vi dog forventet, da det trods alt var et stort fulefrokostarrangement.

Om morgenen var der stor morgenbuffet. Maden var igen udemærket. Dog blev der igen ikke fyldt op, før et fad var helt tomt. Hvilket betød at der ikke var æg og bacon, før nogen havde taget de sidste kolde smuldre-rester der var i fadet. Da der kom nyt, var der en tør skorpe på det hele, så man var skam ikke i tvivl om at det havde været klart længe.....

Så alt i alt, var vores bedste oplevelse modtagelsen i receptionen. Derefter gik det stort set kun ned af bakke.

Ud over episoden med tjeneren, der var noget fortørnet over at vi vovede at bede om en opdækning for bordenden, var personlalet venligt og imødelommende. Problemet for hotel Kirstine er at det er slidt ned til sokkeholderne. Nye værelser og et klima-anlæg, så kunne jeg skam godt finde på at besøge stedet igen

Noma

Det er kun dyrt hvis ikke det er pengene værd.

Og Noma er i aller højste grad alle pengene værd. Jeg vil til enhver tid hellere bruge 5000,- på en middag på Noma end et weekend ophold et eller andet sted. For et par år siden inviterede jeg min kæreste på Noma i forbindelse med med fødselsdag. Oplevelsen ver fantastisk. At spise på Noma er ikke bare en fantastisk middag, det er en event som alle bør unde sig selv mindst en gang i livet. Alt var selvfølgelig perfekt. Betjeningen var super behagelig.

Der er ingen af os der ved noget som helst om vin, derfor bestilte vi vinmenuen så vi kunne få den vin til maden, som en kender havde bestemt var den bedste. Da hver vin blev præsenteret med en masse fine forklaringer gik der relativt hurtigt op for tjeneren at vi ikke vidste en dyt om høst-tider, druer og den jord de var dyrket i osv osv. Intet problem, han skiftede stil, og fortalte os istedet interessante anekdoter og fakta om vinbonden og området vinen var fra. Det er da format i verdenklasse.

Hele atmosfæren oser af at folk går op i det de laver, og gør deres yderste for at give alle en god oplevelse. Man bliver ikke verdens bedste, hvis man blot ser på det som et job, og det kan man mærke. Vi følte os hele tiden velkomne.

Og hvis der er nogle der skulle være nervøse for at man ikke bliver mæt på et fint spisested, så kan det osse afkræftes. Jeg var i allerhøjeste grad mæt og yderst veltilfreds da jeg tog derfra.

Mange tak til Noma, det er bestemt ikke sidste gang jeg er gæst hos jer.

Easyjet

Firmaet der er umulige at komme i kontakt med.

Jeg havde bestilt billetter, og fandt efterfølgende ud af at det ene navn ikke var korrekt. Man har mulighed for at ændre navnet inde på siden. Denne funktion virkede bare ikke. Tilgengæld ville den gerne acceptere betalingen for det. Jeg prøvede efterfølgende at skrive til easyjet, intet svar på ca 20 mails jeg sendte i løbet af 2 måneder. Jeg prøvede at ringe, men det er umuligt at finde et telefonnummer der virker. Dem jeg fandt viste sig at være ude af brug. Til sids måtte jeg køre fra Holbæk til Kastrup for at få det ordnet. Da jeg kom derud tog det dem ca 30 sekunder at rette fejlen. Det er simpelthen for latterligt at man ikke kan komme i kontakt med dem.

Og lige for at understrege hvor latterligt svært det er at komme i kontakt med Easyjet, så er det telefonnummer der står oplyst under support her på siden faktisk nummeret til L'easy. Tragisk.

Aisha Jensen found this review useful

Trustpilot

Bedste side på nettet.

Selvfølgelig skal trustpilot da osse bedømmes. Jeg er flittig bruger, og handler helst ikke steder der ikke er ratet godt her på trustpilot. Jeg føler at jeg kan stole på bedømmelserne.

Kino

Nemt og hurtigt.

Nemt at bestille billetter og dejligt at man ikke skal stå i kø i biffen, men bare kan hente billetterne i automaten. fantastisk at man selv kan vælge sæder.

DR

Det er ikke meget man får for sin licens.

Må indrømme at jeg ikke er meget imponeret over dr.dk. Jeg synes det er svært at finde ting, der ikke lige er på deres forsider. Og så er der mange sider der ikke er opdateret eller simpelthen ikke virker.

Kongregate

nettets bedste tidfordriv.

Supercool site, med at hav af små spil. Sjovt at der er pointsystem, så man kan følge med i lige nøjagtig hvor nørdet man er =)

Dustinhome

Venter på fjerde uge uden info.

Jeg kan se at der er mange tilfredse kunder, hvilket da ose var grunden til at jeg valgte at købe igennem dustinhome.dk. Det gør jeg så aldrig igen. Jeg købte en harddisk, der viste sig at være defekt. Det er naturligvis hvad der kan ske uanset hvor man handler. Jeg kontaktede dustinhome.dk og fortalte at min harddisk var defekt. Jeg blev oplyst at jeg ville modtage et returmærke, og så skulle jeg bare sende disken retur i samme pakke som den var modtaget i. Jeg takkede mange gange for den fine service, og ventede i over en uge!! før jeg modtog et klistermærke med posten. Det er nu snart 4 uger siden jeg sendte pakken retur. da jeg intet havde hør efter 2 uger ringede jeg op, og spurgte til min disk. Jeg fik at vide at den var modtaget, men stadigvæk lå på deres værksted. Jeg fik at vide at der nok skulle bliver rykket i sagen, så jeg kunne få min harddisk. Nu er der gået yderligere 2 uger, og jeg har stadigvæk intet hørt fra dustinhome.dk. Det må jeg jo tolke som at de enten er dybt inkompetente, og ikke har styr på noget som helst, at de er fuldstændigt ligeglade med deres kunder efter at betalingen har fundet sted, eller at de sælger et utroligt stort antal defekte vare, og får så mange retur at det tager deres værksted en måned at fortage en simpel test af en harddisk. Uanset hvad kan jeg ikke rigtigt give mere end 1 stjerne.

Hmm. Har lige fået at vide at jeg får en ny harddisk, og at den normale behandlingstid for IT-udstyr er på 3-4 uger. Så i virkeligheden er der ikke noget unormalt i at det har taget så lang tid. Servicen da jeg kontaktede dem igen var fantastisk, men det ville ha' været rart fra starten af at ha været informeret om den lange behandlingstid. Det kan i gøre bedre dustinhome.dk. Jeg tar chancen, og handler hos jer igen en anden gang. Om ikke anden så fordi jeres chat-medarbejdere er fantastisk søde og super effektive.

Kvik

Fint køkken, elendig service.

Jeg er glad for mit køkken, ingen tviivl om det, men næste gang vælger jeg et andet firma end kvik. Under samtalen i forretningen hvor mine egne tegninger og tanker skulle gøres til virkelighed, virkede sælgeren kompetent og var flink. Der var lige nogle småting vedrørende valg af vask osv, hvor han blandede sig lidt for meget, og gik mere op i hvad HAN synes var pænt end hvad jeg ville ha' Jeg måtte til sidst fortælle ham at så længe JEG batalte for køkkenet, var det MIG der bestemte om det skulle være porcelænsvask eller ej.. Jeg fortalte at mit budget var omkring 50-55.000 kr. Det drejede sig om et lille køkken på Nørrebro og hårde hvidvare ville jeg købe andetsteds. Første tilbud han sendte til mig, lød på 98.000kr. Da jeg ringede og fortalte at det altså var alt for langt fra hvad jeg havde i tankerne blev han sur og tvær. Vi blev enige om at jeg kom ud i forretningen, og så kunne lave de ændinger der skulle til sammen. Da jeg kom derud virkede det som om han hele tiden prøvede at få mig "med på vognen", som han udtrykte det, og bruge tilbudet til 98.000kr. Da jeg fortsat nægtede gav han op, og vi fik lavet et tilbud, som lå inden for mit budget (61000), og som jeg var meget tilfreds med. Jeg betalte 3000kr for levering af det hele og vi blev enige om en leveringsdag. 2 uger før levering modtager jeg bordpladen. Da leveringsdagen kom, og det gamle køkken var revet ned, skete der......ingenting. Jeg ringede og spurgte om hvad der skete, og fik at vide at levering IKKE var inkluderet i tilbudet. Jeg oplyste at der i tilbudet stod en post der hed "levering af køkken - 3000kr". Det forstod man ikke hos kvik, og de ville ringe tilbage. 3 timer senere bliver jeg ringet op, og bliver oplyst at de 3000kr var for levering af bordpladen!! Jeg bliver sur, og bad om at få lov til at snakke med sælgeren. Jeg kan høre at han står i baggrunden og hvisker "sig at jeg ikke er her, jeg vil ikke snakke med ham nu. Han bliver bare skide sur". Meget proffesionelt. Det ender med at jeg anullere handlen og oplyser at jeg køber mit køkken et andet sted. Yderligere en time senere bliver jeg ringet op fra et hovedkontor, og bliver oplyst at de beklger mange gange, køkkenet er på vej med en fragtmand og de håber at jeg vil ta' imod det. Hvis ikke, vil de naturligvis lade handlen gå tilbage. På det tidspunkt har jeg levet uden køkken i flere uger, og her glædet mig rigtigt meget til at få det nye, så jeg takker mange gange, og modtager køkkenet. Jeg har ikke siden fortrudt at jeg tog køkkenet, for som sagt er jeg meget glad for det. Men jeg har fortrudt at jeg handlede hos kvik. Så servicen er til 1 stjerne, kvaliteten af mit køkken er til 5. Derfor de 3 stjerner herfra.

UPS

Aldrig aldrig mere.

Havde bestilt en pakke fra USA, hvor levering var med i prisen. Jeg bor på en lille ø, og da pakken skulle leveres var turen fra USA og til danmark åbenbart ikke noget problem. Men de 200m vand der skiller mig fra fastlandet var tilsyneladende uoverskuelige. Ihverfald var trackandtrace beskeden, hvor jeg kunne se at pakken var kommet til landet, at pakken ikke kunne levers grundet uforudsete hændelser der ligger ude for UPS kontrol, men at pakken ville blive leveret på anden vis. Der gik næsten 14 dage før min pakke kom med post danmark. UPS forlangte at jeg skulle betale dem 209kr i udlægsgebyr. Jeg har naturligvis ikke betalt UPS en krone, og har aldrig nogensinde igen tænkt mig at skulle bruge dem igen. Hvis en vare kun kan sendes med dem, finder jeg et andet sted at købe varen.

Nikolaj Uldumand Martin Tästensen found this review useful

Fullrate A/S

Nemt og hurtigt.

Ved bestilling gik alt som det skulle, tnig kom med posten på de lovede dage, og mit net køre fint og problemfrit.

Ren Velvaereshop

Fint forløb.

Jeg fik min vare til den lovede tid og pris, og det kan man jo kun være tilfreds med. Havde der været fri forsendelse ved bestillinger på over 1000kr, havde det da osse blevet til 5 stjerner. Men det er der ikke, så "kun" 4 herfra.

Coolshop

Hurtigt, billigt og nemt.

Har handlet hos Coolshop omkring 6 gange nu, og har ikke tænkt mig at stoppe. Alt er kommet inden for meget få dage, hvis ikke er jeg blevet informeret grundigt om hvorfor og hvornår man forventer at kunne levere varen. Endnu et plus er at man betaler den pris der står på varen. Ikke noget med ekstra til fragt, moms eller de sære gebyrer nogle firmaer kommer på.

MM-Vision A/S

Kunne ikke få xp i nogle forretninger, men mm-vision havde hvad jeg skulle bruge.

Jeg fik hvad jeg skulle have, hurtigt og billigt. Det er vel i virkeligheden alt hvad man kan be' om.

ParfumeShop.DK

Nemt.

Jeg må indrømme at jeg blev noget overasket da jeg modtag pakken allerede dagen efter. Det er bestemt ikke sidste gang jeg handler her.

Brian Larsens profile

profile image of Brian Larsen
Brian Larsen
Reviewer
Male, 1974
Vallensbæk Strand, Denmark

About

Handler ofte på nettet. Jeg er ikke en besværlig mand, der forventer mere end jeg betaler for. Men jeg forventer at det der bliver oplyst på et site, osse er det der gælder.