Jesper Bintos´ profile

Reviews (9)

Libratone

Virker bare ikke

Jeg har ikke fået højtaleren til at virke endnu. dette til trods for at jeg har haft den til servcie fra eple butikken i kbh og en del mail korrespondance med libratones kundesupport. Nu er garantien udløbet, så jeg må nok bare smide den ud. Ærgelige penge.

DHL

Overholder ikke aftaler

Jeg fik en sms fra DHL kl 07.30 her til morgen med besked om at jeg skulle forholde mig til deres leveringssystem og sende kode og leveringsadresse til dem indenfor 1 time. Det var jeg ikke i stand til før min morgenkaffe.

Når jeg ringer til dem i løbet af dagen får jeg forskellig besked fra forskellige medarejdere om hvor og hvornår min pakke bliver leveret.

Jeg har stadig ikke modtaget den :-(

Badgeland.dk - Badges, Pins og Navneskilte

Man får hvad man betaler for

Produkterne er gode nok, men leveringen er ikke så god. Badgeland bruger DHL som har en helvedes besværlig hjemmeside hvor man skal igennem en stor mængde tekst for at præcisere hvor man vil have sin pakke leveret.

ComputerCity Danmark

Slagsmål om salgskonsulenterne

jeg har besøgt computercity 8-10 gange de sidste 5 år (ved Nordhavn i kbh). Det undrer mig, at de har så få sælgere i butikken. Det er meget meget lang ventetid og flere gange har der været irritation og konflikter kunder imellem fordi at der er hård kamp om de få sælgere der er i butikken.

YouSee

Billigt - men med overraskende ekstraregninger

Onfone påstår at de er billige, og det er de. Indtil man opholder sig i udlandet. Roaming (datatrafik) som ofte kører uden at man tænker over det når man tager billeder med mobilen, automatisk synkrinisering med e-mail eller kalender og andre baggrundsopgaver koster kassen.

Onfone har desuden manglende dækning (maj 2011) i tunnellen under nørreport i kbh og på øresundsbroen.

Scanway/Tyrkiet Eksperten

Et orgie i svineri

jeg rejser meget, men har endnu ikke oplevet et hotelværelse så snavset og beskidt som i kusadasi. Selv i køleskabet var det snavset og beskidt. Badeværelset skal vi slet ikke tale om. Jeg måtte i en hel uge gå på restaurant for nødvendige toiletbesøg.

Stranden lignede noget der var løgn. Det var som om det var krig. Store cementsække lå placeret i rækker. Det var forbudt at have sin egen madpakke eller egne drikkevarer på scanways strand. Det var umulig at tage en slapper på standen i det man hvert kvarter blev rusket af diverse sælgere som skulle sælge alt fra øl til smykker.

Wednesday, June 22, 2011

Reply from Scanway/Tyrkiet Eksperten

Kære Jesper

Jeg er ked af at høre, at du har været utilfreds med det valgte hotel og med stranden i Kusadasi. Hvis rejsen var for nylig, vil jeg opfordre dig til at kontakte kundeservice@tyrkieteksperten.dk med dit bookingnummer og en uddybning af de forhold, du har været utilfreds med, så vi kan følge op på sagen og forhåbentlig finde en tilfredsstillende løsning.

Med venlig hilsen
Iben T. Winther
Produktchef, Scanway/Tyrkiet Eksperten

Sulake Danmark ApS

sjovt og lærerigt

min datter på 10 år har været på habbo i ca 2 år. her har hun lært hvordan man gebærer sig på nettet. som forælder vurdere jeg habbo som et trygt sted for børn at være.

Google

Velfungerende og velintegreret

alt ser ud til at fungere optimalt - og altid på google.

3 (HI3G Danmark ApS)

Smarte sælgere og forkerte prisoplysniner

3 har snydt mig ret grovt. Sælgerne er meget charmerende og taler i en lind strøm. Desværre er det ikke altid de fortæller sandheden. Enten er de ikke uddannet nok, eller så er det akkord lønnen der trækker. Blandt andet fik jeg at vide at det i mit abonnement indgik et bestemt antal telefontimer herunder udlandsophold. Da regningen som skulle ligge på ca 300 kr kom, viste den sig ligge på over 3.000 kr pga opkald til sverige.

Jesper Bintos´ profile

profile image of Jesper Bintos
Jesper Bintos
Reviewer
Male, 1968
København, Denmark

About