Camilla Seehagens profile

Reviews (10)

Billedbutikken

Hurtig levering og god kvalitet

Det er dejligt at modtage sine billeder allerede dagen efter de er bestilt. Og så er det en god kvalitet.
Har altid været tilfreds med billedbutikken.

SOLO.dk

Hurtig levering

Nem og overskuelig hjemmeside og online shop. Hurtig levering - allerede dagen efter. Dog ville det være skønt med et sted på hjemmesiden, hvor man har mulighed for at se sine bestillinger/ordrer og hvis den skulle være i restordre, så estimeret leveringstid. ;)
Ellers 100% tilfreds kunde.

dk.bestseller.com

Rigtig go kundeservice

Hurtig betjening. Ingen problem med at returnere varen og få pengene returneret.
Skønt at opleve ;o)

BabySam

God service og hurtig levering

Er helt tilfreds med både varerne og leveringstiden.

Trendsales

Fremragende

Det er alletiders site til køb og salg af brugte ting.
Jeg handler KUN på trendsales.

Natur & Helse

Hurtig levering

Er en tilfreds kunde. Havde varerne dagen efter bestillingen.

Tinyzone

Hurtig levering

Tinyzone.dk har en god hjemmeside, som er let at finde rundt på. Og efter bestilling er det hurtig levering og fine varer.

Gucca

Hurtig levering

Har kun positive beskrivelser af Gucca.dk
Hurtig til at bekræfte køb med ordrebekræftelse og giver besked, når varerne er afsendt.
Alt i alt en go oplevelse

Lidl Danmark

Dårlig service

Sjældent har jeg oplevet noget lignende!!!!!!!!!!!!
Først er jeg målløs, da jeg finder et glasskår kilet ind i min, på det tidspunkt, 9 mdr gamle søns numse. I en toujours ble købt i Lidl.
Da jeg så henvender mig til en kundeservice medarbejder, er hun flink og venlig til at hjælpe mig og oprette en sag. Hun fortæller mig, at jeg skal indlevere de resterende bleer i pakken i den butik, hvor de er købt og at jeg ville få godtgjort pakken. Derudover ville der blive oprettet en reklamationssag, for den slags ting tog de meget alvorligt hos Lidl. Hun har snakket med en chef, og han havde udtalt, at de ville tilbagekalde hele det parti bleer, for de skulle undersøges nærmere.
Kundesericemedarbejderen sagde, at jeg ikke skulle regne med svar indenfor de første par uger, for den slags tog tid. Og at jeg ville få et brev. Og samtidig var det lidt uheldigt, at selve glasskåret var gået tabt. Vi skulle nemlig flytte et par dage efter det var sket, og midt i forvirringen er det bortkommet. Men hvad f..... lyver om sådan noget????? Men medarbejderen lovede mig, at der ville blive gjort noget ved sagen og jeg helt sikkert kunne regne med et svar.
Da jeg så ikke havde hørt noget som helst fra dem i over en mdr, tog jeg igen kontakt til Lidl's kundeservice og fik fat en anden medarbejder.
Hun kunne ikke finde nogen sag på det - dvs. de overhovedet IKKE havde gjort noget ved det - for som hun sagde, jeg havde jo ingen beviser.....
Så jeg bliver lovet af en kundeservicemedarbejder, at de vil tage hånd om sagen, for det er meget alvorligt og bla bla bla..... Og den anden medarbejder siger sådan set mellem linierne, at jeg lyver, for jeg har jo ikke beviset.
Det synes jeg godt nok er en alvorlig sag. Og jeg sætter aldrig mine bed i Lidl mere.

Itoys

God kundeservice og hurtig levering

Havde et spørgsmål ang. cover til min mobil. Fik hurtigt svar over chatten og lavede bestillingen umiddelbart efter svar på chatten. Fik coveret i posten allerede dagen efter.
Skønt ;o)

Camilla Seehagens profile

profile image of Camilla Seehagen
Camilla Seehagen
Reviewer
Female, 1979
Ejby, Denmark

About