N. Finkens profile

Reviews (29)

Lavpristrae

Venlig og hjælpsom betjening og bedste pris

Handlede med min søn i Hillerødafdelingen en dag i efterårsferien. Fik lov at låne både savn og savbukke, så brædderne kunne få plads i bilen. Forskallingsbrædderne kostede under en tredjedel af, hvad Silvan skulle have. Samme kvalitet.

BilligVVS.dk

Savnede kun information undervejs

Produktet ankom i god stand til den anførte tid, men inden da var jeg ikke sikker på status, da der ikke kom nogen information fra firmaet. Faktureringen blev udsat et par uger pga ferien. Den femte stjerne er hjemme, når kunden kan følge forløbet via mails.

Hmfaldsikring

God vare til god pris og venlig betjening

Firmaet mangler mulighed for betaling med kort - derfor ikke den femte stjerne. Da jeg ikke hørte fra firmaet efter min bestilling, ringede jeg. Fik en aftale om at afhente på adressen i Hvidovre og bagefter betale via bankoverførsel, selv om kredit kun gives til firmaer. Fin service.
Jeg købte et selesæt til brug ved træfældning, og kvaliteten er tilsyneladende ganske imponerende i forhold til prisen. Bemærk, at priserne på hjemmesiden er uden moms og forsendelse.

NettoPower

Ikke for kunder med solceller

Det ser interessant ud med et enkelt produkt og en enkel og konkurrencedygtig pris. To ting har jeg dog bemærket:
* at forbruget trækkes på et betalingskort (det læser jeg som, at der ikke kan betales via Betalingsservice - man skal altså selv huske at melde, når man får nyt dankort)
* at nettopower ikke kan håndtere kunder, der har solceller monteret.

Da jeg har solceller, er Nettopower bare ikke klar endnu.

Opdateret samme dag efter dette svar fra NettoPower:

"Grunden til at vi har valgt kreditkort som eneste betalingsmiddel er, at vi gerne vil gøre det tydeligt for kunderne hvad det månedlige energiforbrug egentlig er. På samme måde som Telmore gør det. "

"Ved Betalingsservice mister man fornemmelsen af hvad man betaler for sit energiforbrug. Til slut vil det også være dyrere for kunden at køre med BS."

"Vi har valgt ikke at understøtte solceller endnu, da der findes en del forskellige ordninger som skal kunne understøttes."

Jeg sætter pris på et seriøst svar, og det har jeg fået på rekordtid. Derfor den fjerde stjerne, og nu venter jeg kun på, at der åbnes for solcellekunder! ;-)

Gjensidige

Problemfri håndtering af skade

For to år siden valgte vi Gjensidige via Hyundaiforhandleren, da vi købte bil. Pga. mange år uden skader var prisen god til gengæld for en høj selvrisiko ved første og en fordoblet selvrisiko ved næste skade. Det tog nogle uger, før vi fik den rigtige police, men det gav ikke problemer - kun en smule undren.

For en måned siden gik det så galt for konen i snestormen, og bilen fik en skade. Jeg anmeldte skaden på nettet efter nytår, vedhæftede foto af uheldsstedet, og dagen efter var der venligt svar pr. mail fra Gjensidige, at vi kunne aflevere bilen på værkstedet. Så ville selskabets taksator håndtere det videre. Præmien ville ikke ændres, men selvrisikoen på knap 5.200 kr. ville efterfølgende blive opkrævet. Helt som oprindelig aftalt.

Nu er bilen repareret, og jeg har kun oplevet selskabets håndtering som venlig og hurtig.

Postdanmark

Langsommere end lovet, og bestjålet undervejs

Jeg bestilte frankeringsmærker for godt 300 kr. i to værdier på postdanmark.dk om søndagen. Hjemmesiden oplyser, at de sendes førstkommende hverdag, hvad der er ok. Betingelserne siger oftest to dage. I mit tilfælde er der gået til i dag torsdag.
Betingelserne siger også, at beløbet først trækkes "ved leveringen". Det bør nok skrives om, for pengene var trukket på mit kort allerede mandag. Ikke ok.
Så kom omsider en kuvert mærket "Postsag". Jeg undrede mig over, at klappen kunne åbnes (og genlukkes) så let, og det viste sig da også, at der manglede frankeringsmærker for 288 kr. Forsendelsen var pakket af "23".

Den ene stjerne er for den venlige medarbejder ved "Stamps", der telefonisk straks lovede at sende de manglende mærker. Jeg spurgte, hvornår de kan forventes at ankomme. Svaret var "i løbet af næste uge, for de skal sendes fra Stockholm!"

Min kone bemærkede, at det jo er forbudt at lægge rede penge i alm. breve - det gør Post Danmark åbenbart som standard (kun bestillinger over 1000 kr. sendes rekommanderet), og det er da heller ikke gået godt her.

Nu kan jeg så vælge at vente til engang i den kommende uge, eller jeg kan gå på det lokale posthus for - endnu engang at betale for frimærker, så mine forsendelser kan komme af sted.

Om jeg er en tilfreds kunde? Tja, gæt selv.

Bibob.dk

God drift, ringe behandling ved reklamation

Har været hos bibob fra starten og er tilfreds med mobiltelefonien, priserne, pakkerne og dækningen.

Købte så en HTC Wildfire hos bibob. Efter et par måneder blev den meget varm og ville så ikke starte op. Bibob henviste til Telenors butikker, og så gik det for alvor galt: Nærmeste butik havde sidste åbningsdag (det stod ikke på hjemmesiden) og tog ikke imod reklamationer. Derefter flere ugers ventetid på svar om reparationen på Lolland; ingen af de lovede opringninger fra Telenorbutikken. Da jeg selv fandt ud af, at den var kommet til indleveringsbutikken (nej, den kunne bestemt ikke sendes til en anden og nærmere butik!), var der bare skrevet på sedlen: "Væskeskadet, kan ikke repareres". Sådan! Så var forbrugerens rettigheder ophævet med bare fire knappe ord og ingen dokumentation.

Da det var særdeles usandsynligt, at telefonen havde været udsat for væske, insisterede jeg på en ny og grundigere undersøgelse på Telenors værksted. Flere uger gik, igen måtte jeg selv rykke. Samme besked "kan ikke repareres", dog på mit forlangende nogle dage senere suppleret med et billede, der absolut intet viste mig om en skade. Så gav jeg op.

Det "pudsige" er så, at telefonen efter en rensning på mytrendyphone.dk's værksted i Hillerød (til 175 kr.) faktisk har virket uden problemer - jeg bruger den dagligt.

Så mine konklusioner er: At bibob burde tage ansvar for reklamationer selv og ikke overlade dem til Telenor - det fik jeg ikke oplyst noget om ved købet. Og at Telenors værksted ved to lejligheder virkede som en faglig pinlighed og en unfair omgåelse af købeloven. Det smitter nu engang af på min anmeldelse af bibob.

Og så må bibob hjertens gerne sige farvel til den nye teletubby, der er blevet selskabets maskot!

Preenergy

Alle aftaler overholdt - en god oplevelse

19. juni 2012 accepterede vi et pakketilbud på et solcelleanlæg med en kapacitet på 6.000 kWp. Vi havde spurgt til detaljerne i garantierne på panelerne og de to nødvendige invertere og fik meget grundige svar og produktblade sendt pr. mail.

Firmaet oplyste nogle dage senere, at de tilbudte invertere i Australien havde givet problemer, så i stedet ville de levere en anden type, selv om denne var dyrere - uden merudgift for os.

Pga. ventetid på udstyret fik vi nogle uger senere oplyst, at de ville montere anlægget mandag 27. august, evt. med en ekstra dag, hvis noget skulle drille undervejs.

Kl. 0830 troppede så fire mand op med tre kassevogne og en trailer med materialerne. Klokken 15 var alle 32 paneler på plads, nyt HPFI-relæ og invertere monteret. Allerede efter 2,5 timers drift har anlægget leveret de første 7,3 kWh. Vejret har budt på "skiftende skydække".

Kun en enkelt ting kan forbedres: firmaets hjemmeside bør nok oplyse, hvor meget plads inverterne kræver - det havde jeg helt glemt at spørge eller læse om på forhånd. Hver af dem vejer 22 kg, skal monteres lodret og skal have 30 cm fri til tre sider. Vi fandt nu hurtigt en løsning, som konen også har godkendt.

Firmaet er i øvrigt en del af Palm Rasmussens Eftf. i Ølstykke.

MM-Vision A/S

Lidt længere leveringstid end forventet

Men da pakken blev leveret af postbudet en lørdag (hvor der normalt ikke omdeles pakker...), har pakken måske fået lov at ligge ved Post Danmark. Det skal ikke komme MM Vision til skade. Ellers helt OK handel med god orientering undervejs.

Whiteaway

Pakken stillet som ønsket

Bestilte en emhætte. Skrev i bemærkningsfeltet, hvor pakken kunne stilles. Det skete også, og det var fint.

Når jeg nøjes med fire stjerner, er det fordi jeg i bekræftelsesmailen blev lovet en opringning fra vognmanden. Opringningen kom ikke.

Varen var i ok stand, men der manglede nogle monteringsskruer, som jeg selv fandt erstatning for i rodeskuffen - ikke værd at gøre til et problem.

Dealextreme

Rigtig godt, når bare det ikke haster

Stort udvalg, OK beskrivelser af varerne, særdeles lave priser, der tilmed er inkl. porto helt fra Hong Kong og/eller Kina.

Holder man sig under Skats grænse for toldpligt, kan det fint betale sig at bestille småting her. Jeg har i tre omgange købt væsketermometre, kameradæksler og UV-filter til beskyttelse af et kameraobjektiv. Alle de korrekte varer er ankommet i god behold og med et ganske godt overblik over ordrernes status på firmaets hjemmeside.

Leveringstiden er lang - flere uger. Hvis man har tid til at vente, kan jeg sagtens anbefale at handle her. Priserne gør dog, at det ikke vil give mening at sende en defekt vare retur. Den risiko løber jeg nu gerne med den slags småvarer.

One.com

Stabil og velfungerende drift til en meget lav pris.

Jeg har brugt one.com i de seneste mange år og aldrig haft problemer. Selv en opsigelse af webhotel håndteres venligt og professionelt.

Kan noget blive bedre? Det skulle så lige være vejledningerne til de lidt mere avancerede funktioner. Men til prisen har jeg absolut ingen klager.

Trollhouse

Utilstrækkelig varebeskrivelse, men ok fortrydelsesret

Trods manglende oplysninger om materiale og udførelse på hjemmesiden bestilte jeg tre stofflag, der viste sig ikke at være helt rigtige i farverne og ikke brugbare til flagstangen. At sælgeren selv bruger dem til flagstænger, overbeviste ikke min kone om, at varerne duede til vores brug.

Jeg benyttede derfor fortrydelsesretten, og pengene er nu tilbageført til min konto.

Det trækker ned, at varerne ikke er vist tydeligt og ikke er grundigt beskrevet, men det trækker op, at der ikke er bøvl med at fortryde købet.

apoteket.dk

Endnu ikke styr på teknik og procedurer

Forleden læste jeg på nettet, at apotekerne var overraskede over, at så få danskere bruger deres webshop. For knap et par uger siden forsøgte jeg mig så, og det blev en mærkelig oplevelse.

Godt:
- at man kan se sine (og sine børns) recepter
- at man kan logge sig på med Nem-ID og ikke skal huske endnu et brugernavn og en adgangskode
- at man ikke skal på apoteket (forretningen altså...) to gange for at hente det, der skal findes frem først.

Skidt:
- at jeg troede, bestillingen var gået igennem, hvad den åbenbart ikke var i første omgang, men at den var registreret
- at jeg efter nogle dages forgæves venten på den lovede sms/mail gik ind på apoteket.dk igen og så, at bestillingen var låst (den skulle i hvert fald "genåbnes" af mig uden at det blev forklaret, hvad det betød)
- at jeg derfor kom til at bestille dobbelt op uden at opdage det
- at pengene tilsyneladende ikke er trukket på dankortet, fordi "det andet apotek vist ikke har afsluttet bestillingen"
- at sms og mail ikke oplyser, hvilket apotek varen kan hentes fra.

Når apotekerne får styr på teknik og brugervenlighed i deres webshop, og når butikkerne vænner sig til, at kunderne bruger den, skal det nok blive godt. Vi er der bare ikke endnu

Edbpriser

Flere tilbageskridt og plads til de useriøse

Dels er en del fornuftige forretninger ikke mere villige til at betale de forhøjede priser for at være med på edbpriser.dk, dels var det meget lettere at søge, inden sidens layout blev "moderniseret" for vistnok et par år siden. Siden blev også en del langsommere efter min mening.

Reklamerne tager alt stor plads op på siden (jeg bruger ofte en netbook). Hvorfor skal de være der, når forretningerne betaler for at være med?

Det skuffer mig, at edbpriser også viser priser fra mindre seriøse butikker. Er det mon grådigheden, der har taget over i et ellers rigtig godt koncept?

STARK

Føler mig taget alvorligt

Jeg har i mange år undladt at benytte Stark, fordi jeg opfattede det som et dyrt sted kun for professionelle. For nylig tog jeg imod et tilbud om en aften for selvbyggere, har købt forskelligt værktøj og materialer og valgte så at oprette konto i Frederikssundafdelingen.

Indtil videre har jeg kun godt at sige om såvel udbud som rådgivning. Kvaliteten er bedre end hos flere af konkurrenterne, og så føler jeg mig taget alvorligt. Det er jo ikke så ringe i vores travle tid?

Rasmus found this review useful

Finansbanken

Knap så gode vilkår og mange kiks

Vilkårene er forringet efter skiftet til Finansbanken - fx gør knækrenter det vanskeligere at sammenligne med andre banker.

Skiftet til nyt netbanksystem i efteråret 2011 er ikke håndteret særlig professionelt. Nogle eksempler:

1. To erhvervskonti kunne jeg i flere uger ganske enkelt ikke få adgang til med NemID, før jeg selv havde klaget min nød til banken. Der burde de selv have kontaktet de berørte kunder, da fejlen lå ved banken.

2. Fra 21. november 2011 tilbyder banken en højrentekonto, men fra to forskellige pc'er og med to forskellige browsere har jeg med tre dages mellemrum ikke kunnet oprette en sådan konto, men får beskeden "Systemet er desværre ikke tilgængeligt lige i øjeblikket, prøv igen senere eller kontakt pengeinstituttet og oplys fejlkode: KSCH331E Oplys venligst brugernummer, dato og tid samt den handling du forsøgte at udføre, da fejlen opstod. "

3. Jeg har både prøvet igen og sendt en mail via netbankens krypterede forbindelse. Den er så kommet tilbage med besked om en "Domino"-fejl.

4. De har ikke oplyst kunderne om, at de månedlige kontoudtog (til e-Boks) ville ophøre med den nye netbank.

5. De oplyste heller ikke, at den tidligere visning af saldo, når der skulle overføres eller betales regninger, ikke fandtes i den nye netbank.

Småting? Ja, enkeltvis er det nok, men de skæmmer altså billedet af "Danmarks førende internetbank".

Annette found this review useful

Av-Cables.dk

God betjening - mangler kun info om varerne

Jeg har brugt av-cables.dk flere gange og altid modtaget den bestilte vare hurtigt og i den lovede kvalitet.

Skal jeg give den sidste stjerne også, bliver det, når der kommer mere udførlig information om de enkelte produkter på hjemmesiden. Senest købte jeg et USB-kabel for at bruge det til en Kindle e-bogslæser. Heldigvis passede kablet, men jeg ville have foretrukket, at oplysningen var nævnt på hjemmesiden.

Jeg har før bestilt et kabel til at forbinde PS/2 med USB. Det virkede ikke (til mit formål i hvert fald) , og det var ikke umagen værd at sende det retur.

Danske Bank

Høje gebyrer giver ikke færre fejl

En velgørende institution, jeg har med at gøre, regnes som "erhverv" af Danske Bank og skal derfor betale 450 kr. for at få oprettet en ekstra netbankadgang. Det stod ikke til forhandling. Til "gengæld" er renten 0,0 %, hvad den også var, da renteniveauet i Danmark var højere end nu. Bad os for nylig møde i banken for at flytte indholdet af institutionens bankboks, der så skulle lukkes. Det er ok, men nogle måneder senere har banken så trukket leje for to bankbokse. Personalet er såmænd imødekommende, og fejlen er nu rettet, men det har ikke været helt betryggende, for jeg har måttet bede dem rette fejl før.

Bygselvshop

Rodet nethandel, men varen ankom

Hjemmesiden er ikke gennemført og opfylder ikke kravene til nethandel - der mangler bla. CVR-nummer.

Betalingen via PayPal gik ok, men der blev ikke registreret nogen ordre hos bygselvshop. Efter nogle dage mailede jeg til firmaet, der bekræftede, at pengene var modtaget, men at ordren ganske rigtig ikke var registreret. Det blev også bekræftet, at det forkerte fragtbeløb (400 kr.) ikke ville gælde, men kun de 120 kr., som jeg havde betalt.

I går ankom så den knap 20 kg tunge vare i god behold.

Når bygselvshop får styr på hjemmesiden, ordre- og betalingssystemet og i øvrigt holder kunderne velinformeret om levering, kan der godt komme flere stjerner.

Billigmedien

Fungerer godt

Jeg har handlet der 5-8 gange igennem de senere år og kun oplevet god behandling. Jeg har dog ikke haft nogen reklamationer og har derfor ingen viden om, hvordan billigmedien.de tackler den slags.

Jeg købte en del tynde DVD-cases ("DVD case single black 7mm 100pcs"), der desværre lugtede så fælt og syntetisk, at de måtte luftes i sommersolen (ja det var tidligt på sommeren!) nogle dage, før jeg kunne sende dem til andre. Skulle jeg have reklameret? Måske, men det gjorde jeg nu ikke.

Den sidste stjerne mangler, fordi jeg savner en mere uddybende beskrivelse af produkterne. Fx materiale, produktionsland og brugerbedømmelser.

Lidl Danmark

Fin garanti, der ikke er til at bruge

Lidl henviser reparation eller ombytning af en eltandbørste til producenten. Når denne ligger i Tyskland, dens hjemmeside ikke skriver noget som helst om varen og ikke svarer på mails, er garantien ikke meget værd. Så meget tid bruger jeg ikke en anden gang.

Personalet er venligt nok, men ude af stand til at hjælpe i sådanne sager.

Ronia Kiil found this review useful

Cramersel

Solidt og pænt arbejde

Vi har brugt Cramers el-service flere gange. Det er dejligt med en reel håndværker, der kan sit kram. Det kan Cramer. Alle aftaler er overholdt - prisen ligeså.

Vi har anbefalet ham til nogle naboer, der også blev særdeles tilfredse med arbejdet.

Til orientering ligger firmaet i Ølstykke.

Flag

Godt produkt til fornuftig pris og problemløs opsætning

For godt et år siden bestilte vi en glasfiberstang med vippebeslag til vores have. Vi var tryggest ved at få firmaet til at montere hele herligheden (inkl. støbning af fundament for beslaget).

Vi blev ringet op et par uger før, om monteringen kunne udsættes en uge, men da vi havde ønsket at få stangen klar til vores sølvbryllup, fandt firmaet en løsning, så såvel stang og flag var på plads til selve dagen. Perfekt monteret efter vores ønske.

Vi valgte samtidig at få en knop med tv- og radioantenne, og den fungerer fint.

Flag, flagline og vimpel lader til at være af god kvalitet. Jeg har også bemærket, at leveringen af det hele kostede yderst beskedne 80 kr. Tag den, Post Danmark!

Vi har kun et enkelt ønske: at firmaet også tilbyder de øvrige nordiske flag.

www.computersalg.dk

Bedre end bestilt

To stk. 8 GB SanDisk SD-kort kom hurtigt frem og var hurtigere (30 MB/s) end bestilt (20 MB/s), men til samme pris.

Mytrendyphone

Ufuldstændig varebeskrivelse - derfor varen retur

Let at finde varen (et Nikonkompatibelt kamerabatteri), der kom hurtigt og fint. Men varebeskrivelsen på hjemmesiden angiver - trods betegnelsen for det rigtige Nikonbatteri - ikke, at batteriet kun er kompatibelt med et bestemt Nikonkamera. Ikke mit! Derfor sendte jeg batteriet retur.

Firmaet har taget min kritik alvorligt og hurtigt og venligt returneret pengene for varen selv (også min porto!), men jeg ville foretrække en bedre varebeskrivelse. Så ville begge parter spare tid og arbejde.

Alt i alt har jeg rettet bedømmelsen fra to til fire stjerner.

Opføælgning:
Jeg har to gang siden handlet hos firmaet. Første gang var en fejldiagnose på en HTC Wildfire, som Telenors værksted to gange havde kaldt "væskeskadet - totalskadet - kan ikke repareres" (så var der jo automatisk ikke længere garanti på telefonen...).

Jeg kunne få en tid samme dag, som jeg ringede, og jeg kørtet til firmaets adresse uden for Hillerød. Efter 1½ times ventetid var telefonen konstateret fugtskadet, men virkede nu efter at være blevet renset. Venlig og seriøs betjening. Telefonen har virket lige siden.

Bestilte så et silikoneetui, der var i restordre. Fik efter et par uger tilbudt en anden type, og det accepterede jeg. Endnu et par uger efter kom en ny mail om, at den oprindelige vare var på lager. Det er ganske godt gået, og hermed er den femte stjerne også på plads.

Henriette Lykke Sørensen found this review useful

Tuesday, June 28, 2011

Reply from Mytrendyphone.dk

Takk for henvendelsen.

Dessverre kan jeg se at du har utfylt RMA-fomularen på hjemmesiden vår eller noen mail der jeg kunne se på problemet litt nærmere.


Kan jeg be deg skrive til oss så at vi kan gjøre det og refundere deg porto?

MyTrendyPhone

Jakodan

Glimrende - lige indtil regnbygen

Bestilling, pris, info og varerne (200 kuverter) upåklagelige.

Men det var uheldigt, at de to papkasser af fragtmanden blev stillet uden for garagen og var drivvåde, da jeg kom hjem. Da der ikke var plastic om indholdet, blev en hastig udpakning løsningen.

Opdateret:
Tre stjerner rettet til fem, da varerne selv ikke nåede at tage skade, og da firmaet fulgte op på min anmeldelse

Tuesday, June 7, 2011

Reply from Jakodan A/S

Det var ikek så smart af fragtmanden at stille dem hvor de kan blive våde - vi har eller sen aftale med dem om, at de kun må stilles dem i læ.
Hvis nogle af varerne skulle have taget skade må du endelig sige til - så sender jeg fluks nogle nye til dig uden beregning.

Mange hilsener Nina Jørgensen, indehaver.

Telenor

Stabil forbindelse med den lovede hastighed

Eneste klagepunkt er, at deres kom-på-nettet cd ikke fungerer under Linux (og at supporten ikke er vidende om det). Da en nabo skulle have oprettet abonnement, var linjen død, men supporten var både kompetent og venlig, og alt kom til at virke. I løbet af de sidste tre år har jeg kun været ude for enkelte timer med en død forbindelse - men man har vel andet indhold i sit liv end KUN internettet?

Compware

Varen er bestilt - og kommet vel frem

Meget ringe og ustabil hjemmeside, hvor samme - stort set tomme - varekategorier optræder flere gange. Meget ringe vareudvalg. Virksomhedens adresse er anderledes end den, der fremgår af Trustpilot.

Bestillingen blev bekræftet, og i dag kom varen så, fornuftigt indpakket og varslet af en Track&Trace-besked. Fint nok. Den tredje stjerne er dermed hjemme.

N. Finkens profile

profile image of N. Finken
N. Finken
Reviewer
Male, 1958
Ølstykke, Denmark

About

Sætter pris på grundig varebeskrivelse. Sker der fejl, bør de rettes. Jeg betaler hellere lidt mere for at handle hos et reelt firma.