Ingemar Lindqvists profile

Reviews (1)

Solresor

Dålig "all inclusive" sista dan på semestern

Jag har några positiva och några negativa saker att berätta om Solresor. Jag har just varit på en enveckas vistelse på hotellet Grand Bay Beach på allra västraste delen av Chaniakusten på Kreta, dit jag alltså reste via Solresor. Där hade jag dessutom kostat på mig ”all inclusive” vilket jag aldrig gjort tidigare.

Det positiva vill jag rikta till reseledarna, som var mycket bra, både väldigt kunniga och trevliga. Där blir det topp-poäng!

Men sedan fanns det annat som inte var bra.
Som detta med all inclusive, som man ju köper för att ha det riktigt bekvämt och problemfritt under h e l a vistelsen – tror man. Men det visade sig att Solresors all inclusive tar slut den sista dagen under vistelsen. Avresan sker först kl 23.50, och från kl 12 upphör all inclusive att gälla. Man får alltså ingen lunch och ingen middag den dagen, och inget av allt annat som ingår i all inclusive. I nästan 12 timmar är man alltså utan den mat och dryck man trodde redan var betald för, om man inte betalar extra för den sista dagens mat.

Vid tre av måltiderna på hotellet var maten framserverad i kylskåpskallt skick, alltså till exempel kylskåpskall spaghetti och lika kall köttfärssås.

Stranden hade beläggning av grovt sten, visserligen med rundslipade stenar, men mycket obekvämt att försöka gå på ner i vattnet. Det var väldigt svårt att hålla balansen i gruset eftersom fötterna rullade i sidled på stenarna, och man kunde lätt dråsa omkull och falla på detta hårda underlag. Cirka 4 kilometer från hotellet finns sandstranden.

Vid flygresan hem visade det sig att man sparat in på hela städningen av flygplanet efter föregående tur så klaffen som man fäller ner från framförvarande ryggstöd för att ha som ett ”bord” var nerkladdad av intorkad coca cola, kaffe och rödvin. När jag påtalade detta för pursern lovade han att åtgärda det. Men jag fick sitta med det nedkladdade framför mig ända tills de började servera fram drycker och mat, och då fick jag säga till igen att jag ville ha det rent innan de serverade något i kladdet. Då tog han fram en torr servett och försökte gnugga, vilket inte hjälpte alls. Långt senare fick han fram en bunt engångshanddukar som han fick fukta med vatten ur en vatten-drickflaska. Då blev bordet lite renare, men fortfarande med intorkade fläckar och lukt av intorkat gammalt kaffe. Jag blev tvungen att låta mig nöjas med detta, men inte särskilt nöjd.

Tuesday, August 23, 2011

Reply from Solresor

Hej Ingemar,
Så trevligt att du har rest med Solresor till Kreta och tack för den positiva kritiken till vår platspersonal!
Utcheckning från hotellet är enligt internationell praxis oftast kl 12.00 eller tidigare. Efter utcheckning ingår det precis som du skriver inga måltider även om flyget går senare och man får själv välja om man mot en avgift vill äta den sista dagens lunch och/eller middag på hotellet eller någon annanstans.
Naturligtvis ska flygplanet städas mellan flygningarna och jag kan bara beklaga att ditt bord var smutsigt vid din hemresa. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du inte är nöjd med din resa. Enklast är att maila till info@solresor.se

Med vänliga hälsningar
Pauline Berndtsson
Informationschef, Solresor

Ingemar Lindqvists profile

profile image of Ingemar Lindqvist
Ingemar Lindqvist
Reviewer
Male, 1949
Täby, Sweden

About