K. Dichmanns profile

Reviews (6)

Bauhaus Kundeservice

Stort udvalg men ualmindelig dårlig service i Hillerød afd.

Ingen tvivl om Bauhaus, Hillerød har et stort udvalg af varer. Desværre er de LANGT FRA de billigste altid, ligesom det er ualmindeligt svært at få hjælp af en sælger i specielt VVS afdelingen. De har travlt, det er jeg ikke i tvivl om, men det er alligevel irriterende at vente i halve og hele timer på hjælp. Det er så hvad det er, men det der fylder mest i min irritation over Bauhaus Hillerød, er at de ALDRIG ringer tilbage ved reklamation eller når der er varer kommet hjem. Har ved to forskellige lejligheder (en reklamation og en afventer vare hjemkomst) haft kontakt med VVS afdelingen. Kontakten har bestået i adskillige henvendelser, hvor de HVER GANG lover at ringe tilbage. Det sker bare IKKE. Det er simpelhen ikke i orden og er et udtryk for manglende indlevelse i kundernes behov. Kan kun tolke det som rigtig ringe service. Hvis jeg nogensinde skal handle i Bauhaus igen, bliver det KUN et produkt jeg ikke kan få andetsteds.

Ved med 100 % sikkerhed at jeg IKKE er alene om mit synspunkt med Bauhaus, Hillerød. Har ofte stået og VENTET på en sælger og har overhørt andre kunder "brokke" sig over samme oplevelser som jeg beskriver her. Derfor kære varehuschef - "Få styr på din butik og lær dit personale at det er kunderne og den gode service der holder jer kørende og i job".

CBB Mobil

Et teleselskab man overordnet kan være tilfreds med....

Jeg har haft CBB over nogle omgange igennem de sidste mange år. Har aldrig oplevet problemer med selskabet og fornemmer de prøver at følge med de andre "lavpris" teleselskaber på taletidspakker og pris.
Et godt alternativ, hvis man selv gider gøre en indsats via sin egen side på CBB. Overskueligt og simpelt.

Timitech

Eneste service er deres såkaldte "servicegebyr"

Jeg skal ikke bestemme hvad andre gør, men stod det til mig bør man holde sig LANGT væk fra den virksomhed. Det eneste den virksomhed forbinder med ordet "Service" er deres såkaldte servicegebyr, og det er de bestemt ikke tilbageholdende med at opkræve. De skriver på deres hjemmeside, at man skal betale servicegebyr pr. opgave. Sjovt nok har de ikke, hvad jeg mener er helt alm. reservedele, med til deres første kundebesøg. Så er de nemlig nød til at komme igen - og vupti, endnu et "servicegebyr" på kr. 599,00 bliver opkrævet.

Hvis man så har den frækhed at stille spørgsmåltegn ved deres fakturering, så får man ordret beskeden:

"Vi kommer ikke til dig igen... Med venlig hilsen Michael" citat slut.

Ja så står man der med en regning på kr. 900,00 og INTET, absolut INTET arbejde udført. Håber sørme de kan holde sig selv ud?

Slutteligt vil jeg dog rose de to elektrikere der var hos mig. De var trods alt venlige og høflige. Intet at udsætte på dem.

Bjørn Rasmussen found this review useful

Kamerahuset

Fornuftig, men desværre ikke problemfri handel.

Bestilte et kamera med tilhørende objektiv den 3/6-2011, da Kamerahuset umiddelbart sås at have den bedste pris på sættet på det tidspunkt.

Fik straks en mail retur med ordlyden:

"Hej Vi takker for din ordre, den er desværre i restordre, vi kontakter dig når vi ved mere."

Jeg hørte så noget igen den 23/6-2011, altså 20 dage senere, hvor jeg blev telefonisk kontaktet af en sælger, der oplyste at nu var kameraet kommet hjem. Troede næsten de havde glemt min ordre siden de ikke havde orienteret mig om status på ordren eller mulig leverings dato i 20 dage.

Nå men hentede så sættet (kamera og objektiv) i butikken, som jeg troede var et helt sæt, da det fremgik således af deres annonce på hjemmesiden, men da jeg fik kamera og objektiv leveret i en anden kasse end den originale var jeg jo næsten klar over det var en gang sampak af forskellige dele. Det fejler kameraet jo ikke noget af, men det virkede en anelse uprofessionelt i mine øjne.

Sælgeren, der iøvrigt var høflig, gav sig god til at gennemgå pakkens indhold og om det stemte overens med min bestilling, så der får butikken toppoint - DOG LIGE TIL jeg spørger til en Canon flash, som jeg også var int. i at købe. De tog 1995,00 for den hos kamerahuset men jeg havde printet en annonce fra et andet sted, hvor de tog kr. 1795,00 for samme flash. Spurgte om de ville sælge den til den pris eller om ikke andet lidt billigere, for så ville jeg gerne købe den med det samme. Pludselig fik man næsten den fornemmelse at man havde trådt sælgeren over tæerne. Han svarede nærmest fornærmet at deres pris var som oplyst, altså kr. 1995,00.

Undskyld, det skal aldrig gentage sig, at jeg høfligt forespørger om de vil sælge et produkt lidt billigere - sammen med de øvrige ting jeg havde købt, nu samme produkt var kr. 200,00 billigere et andet sted.

Slutteligt vil jeg da lige påpege, at jeg finder det underligt og problematisk, at kamerahuset beder om kvitteringsnummer for at få lov til at bedømme dem på Trustpilot. Man kan jo kun tænke sit, når man nu ikke giver sine kunder ret til at bedømme en virksomhed anonymt - eller ihvertilfælde så anonym man kan være med en profil på Trustpilot.

Alt i alt en fornuftig handel med plads til forbedringer. Produktet var i orden men leveringstid og service kunne trænge til en "service"eftersyn.

Shopitonline

Problemfri handel - hurtig levering.

Har handlet hos "ShopItOnline en gang, da varen umiddelbart var billigst hos dem. Dagen efter blev produktet leveret hos mig, så man må sige det var hurtig service.

Kun 4 stjerner da jeg KUN har handlet der en gang og ikke kender til deres service iøvrigt, herunder deres reklamationsservice - der skal jo være lidt "ekstra" at give næste gang jeg oplever en problemfri handel.

batteribyen.dk

Super service og hurtig levering.

Denne netbutik er simpelthen fremragende. Har bestil der to gange og begge gange kom varen dagen efter. Ingen fragtpriser eller gebyrer. Havde et spørgsmål i forbindelse med min bestilling og under 5 minutter efter jeg havde afgivet min bestilling blev jeg ringet op af en seriøs sælger der forklarede dybdegående om mit spørgsmål. Ligeledes krydrede han min forespørgsel med at sende et batteri med uden beregning. Det virker umiddelbart til at være et SUPER SERIØS FIRMA der KUN ønsker tilfredse kunder. Kan bestemt anbefales til andre og så er priserne rimelige og for det meste billigere end konkurrenterne.

K. Dichmanns profile

profile image of K. Dichmann
K. Dichmann
Reviewer
Male, 1968
Hillerød, Denmark

About

Blot en tilfældig forbruger der ønsker at vi alle opfører os ordentligt over for hinanden, og at vi som forbrugere kan forvente god og anstændig service når vi handler i butikkerne.