Mikael Nørrelunds profile

Reviews (7)

Fullrate A/S

Kører bare...

Fullrate kører bare, dog lidt ustabil forbindelse til tider som de mener kan skyldes distancen til centralen...
Fik dog bare sendt en ny router uden dikkedarer, stærkt gået.
Det virker allerede beder...

One.com

Helt ny kunde, siden er nede flere gange inden dag 1 er omme...

Har netop aktiveret en ny hjemmeside i morges, men har allerede oplevet at siden er nede flere gange. One.coms support oplyser at de har haft stabilitetsproblemer de seneste dage, men håber på snarlig løsning.

Jeg giver det 14 dage, og er der fortsat megen nedetid må jeg vælge anden leverandør.

Jeg har primært valgt dem pga. den lave pris, samt at lige denne side ikke fx har salg eller lignende der kræver tæt på 100% oppetid - så havde jeg givet noget mere og valgt en anden udbyder.

Vi håber på det bedste.

Wednesday, March 27, 2013

Reply from One.com

Hej Mikael.

Mange tak for din feedback.

Du har først aktiveret dit domæne imorges, og domænet vil derfor først være helt klart efter 24 timer. Dette skyldes at det tager lang at opdatere DNS mellem os, dig og DK-Hostmaster. Dette kan desværre ikke undgås. Selvom det virker som om at domænet er flyttet, så kan der foregår udfald de første 24 timer, netop på grund af dette. Fejlen ligger altså ikke på vores servere, men fordi domænet lige skal aktiveres på de forskellige servere rundt omkring i verden.

Vi havde dog et mindre nedbrud idag, som du desværre blev fanget i. Det beklager vi selvfølgelig rigtig meget.

Du er meget velkommen til at kontakte mig på service@one.com, hvis du ønsker at uddybe de problemer du har oplevet.

MVH Martin / One.com

Small Danish Hotels

Hurtigt, nemt og ligetil

Det er hurtigt nemt og ligetil at bestille et gavekort til selv at printe, jeg kan kun give 4 stjerner da opholdet var en gave og jeg derfor ikke selv kan opleve resten af "købet".

Trustpilot

TrustPilot sikre at firmaer kan styre hvilke anmeldelser der vises

Tager ikke seriøse anmeldelser alvorligt, men tror mere på firmaerne som prøver at snyde sig udenom dårlige anmeldelser, det klæder ærligt talt ikke et foretage som angiveligt skulle give alle mulighed for at fortælle om deres oplevelser med firmaet - ellers firmaets produkter.

Jeg har nu siden 8/2 (i dag er det d. 25/2) forsøgt at forklare hvorfor jeg ikke mener at et givent firmas produkter er særligt seriøse eller holdet det de lover, og dermed virker meget mistænkelige.
Firmaet det omhandler vælger slet ikke at svare på kritikken, men spørger blot efter et ordrenummer så de kan finde mig i deres system - det er jo ligegyldigt når man har afprøvet et gratis produkt og blot ønsker svar på nogle spørgsmål.
Det hele ender sandsynligt med at TrustPilot fjerner min negative anmeldelse, da jeg ikke kan dokumentere at jeg har købt et GRATIS produkt (!).

Jeg mener at hele TrustPilots værdigrundlag og seriøsitet her falder fuldstændig til jorden.

Jeg har indgående viden til omtalte firmas produkt og kan dermed ikke blot sidde og lave falske anmeldelser. Jeg har selvfølgelig haft et af deres programmer installeret og har fundet det særdeles mistænkeligt, bl.a. fordi det ikke kan afinstalleres på normal vis - der ligger stadig en masse .EXE filer og roder rundt på computeren (og som starter samtidig med computeren).

Jeg har ellers altid været glad for TrustPilots, da jeg syntes at ideen er rigtig rigtig god - men det kan jo være lige meget hvis de firmaer der får negative anmeldelser alligevel selv kan vælge hvilke der vises.

Omtalte firma reklamerer endda med ved "Vores kunder elsker os", og bruger flittigt gloser som "Vores mål er at leverer den absolut bedste service og support i vores branche og det synes hovedparten af vores brugere at vi gør. ".

Jaja, fred være med det - nu har jeg i hvert fald vist at der er mere end én side af en sag/produkt/firma.

Nicki Madsen found this review useful

Supershopping

Modtager breve og produkter som ikke er bestilt

Ja, mine de gamle modtager også breve og pakker som ikke er bestilt. Og nej, de er aldrig med i konkurrencer på nettet hvor der oplyses adresser, telefonnumre eller lignende.
Og ej heller på almindelig post...

De er, som så mange andre, tilfældigt chikaneret af "SuperShopping". Man tænker jo at SS har ansatte som ikke laver andet end at finde adresser på nettet og så oprette dem som kunder, så der bliver sendt diverse ting og sager til "uskyldige" mennesker - og nogle er måske så distræte at de betaler uden at se hvad det er de modtager regninger for...

Kort og godt: Fup og fidus!

Vi bruger dette råd:
http://taenk.dk/nyheder/chikaneret-af-netfirma

op vil samtidig opfordrer andre til at klage over dem til Forbrugerrådet:
http://www.forbrug.dk/Dine-klagemuligheder

Se billede for breve indtil nu, sidste er modtaget 15/10 - så måske de har droppet dem som "kunde" idet de ikke betaler noget som helst alligevel...

Natur-Energi

Dyrt, men godt formål

Vi er indtil videre ganske fint tilfredse, jeg syntes ikke de har vist den store kundeservice og derfor kun 3 stjerner.

Getmore

Rimelig behandling

Rimelig hurtigt svar på spørgsmål. Hurtig afsendelse og god information undervejs. Pakken var dog rigtig dårligt pakket ind. Der er klistret bredt tape direkte på grafikkortkassen og den ser derfor meget hærget ud, ret heldigt at jeg ikke sendte grafikkortet retur - hvordan mon de havde tacklet det?
RAM var klistret på grafikkortet uden anden beskyttende indpakning end den lille plastickasse, det var også heldigt at postvæsnet ikke lige havde tabt den på kanten af postbilen...

Mikael Nørrelunds profile

profile image of Mikael Nørrelund
Mikael Nørrelund
Reviewer
Male, 1979
Fuglebjerg, Denmark

About