anettes profile

Reviews (20)

www.SmartKids.dk

Lynhurtig

utroligt velfungerende og fin service.

Coolshop

fin handel

Dog super irriterende at man ikke har en nem vej fra kurven til flere varer, det er næsten besværligt at købe mere end 1 produkt...

Smykkebutikken.com

Udemærket handel men

Selve købet og fremsendelsen af produktet var helt fin men en anmodning om anmeldelse, hvor man skriver at hvis postdanmark har været langsomme, så håber I det ikke kommer til at præge anmeldelsen er simpelthen for mærkelig. Hvis I oplever jeres fragtfirma(postdanmark) ikke levere en service I kan stå inde for, så må I da skifte dette firma! Der er jo andre der yder samme service og det fra dag til dag f.eks GLS. GLS sender også hel til døren.

Wednesday, November 13, 2013

Reply from Sten & Stones / Smykkebutikken.com

Kære Anette
Det er korrekt, vi har en note i mailen.
Vi skriver, at hvis Postdanmark har været lang tid om leveringen eller på anden måde skyld i forsinkelser, håber vi ikke, man vil lade det gå ud over anmeldelsen af os.
Tidligere, inden vi tilføjede det i mailen, var der flere personer, der uddelte lave karakterer til os pga. leveringen tog mere end en dag. Det synes vi ikke var helt reelt, derfor denne lille tilføjelse i mailen. Alle firmaer laver fejl, det være sig Postdanmark eller GLS, som du nævner, Smykkebutikken eller det firma, du arbejder i. Siden tilføjelsen har alle bedømt os ud fra vores arbejde, hvilket vi er meget taknemmelige for.
MVH Thomas - Smykkebutikken

Matas Webshop / www.matas.dk

Fint

fin handel og produkterne levede op til forventningerne

SAXO.com

Fungere fint

Fint forløb uden problemer

Postmedental

Fungerede rigtigt godt

Lige ud af landevejen og som det skulle forløbe

BedreBegravelse.dk - Din bedemand

Fungerede rigtigt godt

I forbindelse med min far død og begravelse var bedrebegravelse.dk en stor hjælp. Da min far døde i eget hjem og derfor skulle håndteres hurtig fik de fat i en bedemand og det var løst på 2 timer. Der var et enkelt problem i forbindelse med begravelsen som egentlig ikke var deres fejl men vi blev hurtigt kompenseret i form af de betalte for begravelses kaffen. Jeg vil benytte dem en anden gang.

Zalando

lidt langsom i forhold til andre men ok

Bestilte den 4/4 - og fik mailen at min ordrer er på vej den 11/4 og fik et par dage efter min pakke så jeg synes det tager for lang tid i forhold til mange andre f.eks smartgirl.dk

Jeg bestilte tøj og det har jeg været glad for, dog bestilte jeg ligeledes en fleece jakke, hvor lommerne ikke var syet færdigt, den har jeg sendt tilbage men har ikke hørt noget endnu?

Xenia Kristensen found this review useful

Thursday, May 16, 2013

Reply from zalando.dk

Kære Anette

Tak for din anmeldelse.

Vi beklager at din bestilling blev én dag forsinket, da vi var nødt til at eksporterer enkelte af varerne fra et andet lager. Vi tilbyder et af Europas største udvalg inden for sko og mode, derfor har vi også flere lagre. Med forårets komme har vi behandlet ekstra mange bestillinger, og det har desværre påvirket enkelte ordre.

Det er naturligvis beklageligt at du modtog en defekt vare. På trods af vores strenge procedurekrav, kan der i enkelte tilfælde ske fejl. Dette arbejder vi hårdt på at undgå.
Vi har i dag den 16.05.2013 modtaget din returnering, og dine penge er overført. Beløbet vil fremgå af din konto inden for et par dage.

Vi håber, at vi ved din næste bestilling kan vise dig vores normalt hurtige behandlings- og leveringstid på 2-6 hverdage.

Mvh
Team Zalando

Natur & Helse

fint

Det var til min mor og det fungerede fint

TOYS"R"US

Der manglede en vare

Min søn på 8 og jeg bestilte 2 Bayblades sammen og den ene manglede da pakken kom... Der var han godt nok skuffet. Jeg ringede ind og fik at vide jeg skulle bestille den igen! Selvfølgelig fik jeg en kode til gratis fragt men i vores egen webshop havde vi nu skyndt os at sende den manglende vare uden ekstra bøvl.

Thursday, April 11, 2013

Reply from TOYS"R"US

Hej Anette

Tak fordi du tog dig tid til at skrive.

Vi beklager der var mangler i din ordre og at vi ikke kunne få den sendt ud igen. Vi arbejder altid på at forbedre vores systemer og er kede af at vi ikke kunne eftersende varen i din ordre.

Du er altid velkommen til at kontakte os på nedenstående telefon eller mail.

Med venlig hilsen
Toys R Us Kundeservice
Telefon: 80 36 37 38 / mail : kundeservice@toysrus.dk

Kostumeoutlet

tilfredsstillende

fint og det er som forventet

Made4men.dk

fint

intet at klage over - fin handel

Interpresent

Fint forløb

Ingen klage og kun tilfredshed

Elgiganten.dk

Perfekt

ingen problemer

Prispresseren

God oplevelse

jeg plejer at købe min favoritparfume i USA da den er rimelig dyr men ved en hurtig søgning var det billigere at købe den hos Prispresseren.dk

Kombinationen af parume og Lego er lidt underlig men alligevel super for mig da jeg har en dreng på 6 så der røg også lidt Lego i kurven :-)

Bestillingen kom dagen efter og der er intet at klage over i hele processen.

Cykelpartner.dk

Lynhurtig levering

Uproblematisk køb og hurtig levering. Positiv oplevelse

GLS Denmark

Fin service

Fin service

Getmore

Fin handel

Ingen problemer - købte TV-tuner til computer - fin tilfreds med getmore.dk

Trendyshop

Dejligt og nemt

Bestilte og fik leveret 2 dage efter, absolut ingen problemer og fint udvalg både til helt små og lidt større. Varen var præcis svarene til billedet. Meget positivt og vil blive benyttet igen

Fion

7 måneder efter opsigelse sender de stadgvæk rykkere!

Vi var begejstret da fion.dk startede op og vi var en af de første der kom på med vores shop. Hele opstarten forløb kaotisk og fion.dk havde ikke styr på noget som helst - vi oplevede heller ikke noget øget salg så 5/1 2009 opsagde vi vores aftale og fik en bekræftigelse på dette var accepteret på mail. Jeg gemmer heldigvis alle mails, hvilket viste sig var nødvendigt. Der kom fortsat fakturarer, som jeg besvarede og gjorde opmærksom på vi havde opsagt samarbejdet. Fakturamailsene kom fra en mailadresse jeg gik ud fra var tilhørende bogholderiet faktura@fion.dk dette viser sig var en noreplay adresse som fion mente at det burde jeg da vide???????????? nå der begyndte at komme rykkere og jeg ringede til vores tidligere konsulent som nu påstod vi ikke havde opsagt det og sendte en falsk mail som skulle være fra opsigelsen som sagde jeg skulle have opsagt det igennem hjemmesiden og bla bla - heldigvis havde jeg mailsene fra opsigelsen samt deres godkendelse af denne.... Jeg blev da chokeret over at Fion ville sende mig en FALSK mail det tyder på en hel vanvittig moral. Nu har vi Juli 2009 og vi får stadigvæk rykkere og jeg skal stadigvæk ringe og få dem til at fjerne os fra deres system som de lover hver gang, denne gang for 3. gang - Vi er et lille firma og jeg har nok at se til - det spilder min tid og frustrere unødigt. Jeg behøver vel ikke at sig så meget om vi ikke tror på konceptet ellers havde vi jo ikke opsagt det.

anettes profile

profile image of anette
anette
Reviewer
Female, 1968
Denmark

About