Trine Neumann Hansens profile

Reviews (4)

home a/s

Snydt af mægler..

Vi var ude at se på et hus som Home Skibhusvej i Odense havde til salg. Vi fik at vide af mægleren, at nogen havde budt på huset, og fik listet ud af ham hvad de havde budt, og vi bød over. Mægleren sagde til os, at vi nu lå nummer 1 på huset, men at sælgers bank lige skulle godkende prisen. Mægleren sagde, at hvis banken ikke gik med til vores bud, ville vi blive spurgt, om vi ville give den fulde pris.
Mægleren blev ved med at udskyde svaret fra banken, men blev ved med at forsikre os om, at det nok skulle gå.
Til sidst ringer mægleren til os, med besked om, at konen i huset var blevet kontaktet at de første der bød, at konen i huset nu kun ville sælge til dem! Vi tænkte straks at hun da var en værre kælling, og at hun nok havde fået penge under bordet.

MEN, det viste sig så, at vi rent faktisk kender dem der endte med at købe huset.
De havde ikke budt på det før - dvs. mægleren fik os til at byde højere end vi ellers ville have gjort, ved at sige at de havde budt.
De var på ferie, havde set huset inden de tog afsted, og aftalt med mægleren, at de skulle give besked om, om de ville købe eller ej, når de kom hjem. Indtil da, ville mægleren holde huset til dem. Vi ventede altså ikke på svar fra banken, men på at de kom hjem fra ferie og gav svar på om de ville købe. Mægleren havde bare os i baghånden, hvis de sprang fra.

Mægleren vidste ikke noget om, at vi kender køberne. Noget tid efter ringede han til os, da han har fået et nyt hus til salg i samme område, og ville tilbyde os "som plaster på såret" at se det, inden nogen andre. Her fortalte vi ham, at vi kendte den virkelige historie om det rigtige hus.
Vi så hus nr. 2, og købte det.
Han var ved hus nr. 1 meget frembrusende, men ved hus nr. 2 meget mere tilbage trukket - han var vidst lidt flov over sin opførsel.

Smart historie af mægleren, bare ærgeligt, at vi kendte dem der købte hus nr. 1!

Home får 2 stjerner, fordi han trods alt var så flink, at ringe til os om hus nr. 2.

Morten Ægidius Harper, Jeppe Norsker, Michael Wojciechowski, Jacob Gremskoand Casper B found this review useful

Jysk

Varen kunne alligevel ikke leveres...

Jeg bestile en dyne og pude på Jysk.dk
Efter at have ventet 14 dage ud over leveringsdatoen, ringede de til mig, og beklagede at de ikke havde leveret varerne. Varerne ville blive leveret inden for 1 uge, sagde de.
Efter 10 dage ringede de igen, og sagde at dyne kunne de godt levere - om endnu en uge - men alle deres puder, var sendt ud til butikkerne. Så den pude jeg havde bestilt 1 måned tidligere, var ikke blevet lagt til side til mig.
Efter lang snak frem og tilbage, blev det til, at jeg selv kunne hente den i en Jysk butik.

Ikke noget kompensation, ordren kunne nu ikke annuleres og ikke noget med, at de kunne sende den til mig fra en butik.

AL Bank

Kun gode oplevelser

Jeg kan kun anbefale Arbejdernes Landsbank.
Vi har kun haft gode oplevelser med banken, i alt fra alm. husholdnings-økonomi til huskøb.

Morten Ægidius Harper found this review useful

Vvshandel

Få millimeter fra en indsigelse...

Jeg har faktisk ikke haft andet end problemer med vvshanel.dk

14. august bestilte jeg mine varer, med besked om levering senest 8 dage efter, altså den 22. august.

28. august skrev jeg til dem via mail, for at høre hvor mine varer blev af.

30. august fik jeg en mail tilbage, om at leveringen først ville ske den 21. september - det havde jeg altså ikke fået at vide, hvis jeg ikke selv havde kontaktet dem.

12. september trækker de pengene fra min konto (det må man ikke, før varen er afsendt).

26. september kontakter jeg dem igen via mail, da jeg stadig intet har modtaget.

27. september til 1. oktober ringer jeg flere gange dagligt, for at høre hvor mine varer bliver af. Jeg er her ret sikker på, at jeg er blevet snydt. Når jeg ringen uden for åbningstiden får jeg oplyst åbningstiden, når jeg ringen inden for åbningstiden får jeg oplyst, at telefonen ikke er åben i dag.

2. oktober kontakter jeg dem igen via mail, hvor jeg fortælle at jeg forgæves har prøvet at ringe til dem, og at de skal ringe til mig.

3. oktober indtiller jeg dem via min bank til indsigelse ved PBS (anmelde om fusk). Det skriver jeg også til dem via mail.

3. oktober, få minutter efter jeg har sendt mailen om indsigelsen, ringer de mig op og undskylder. De har ingen forklaring på hvorfor pengene er trukket eller de ikke tager deres telefon. Men vil give min pengene tilbage, og levere mine varer gratis.
Lige inden de ringer, sender de en mail, hvor de skriver, at leveringsdatoen nu er rykket til den 14. oktober.
I telefonen lover de, at leverer mine nu gratis varer senst 14. oktober.

21. oktober ringen jeg til dem igen - denne gang tager de telefonen (jeg bliver faktisk så forbavset over, at nogen tager telefonen, at jeg skynde rmig at lægge på, da jeg tror jeg har fået forkert nummer!) - Jeg sprøger til, hvor mine varer bliver af. Jeg får at vide at leveringsdatoen endnu engang er blevet rykket. Samtidig sender de mig en mail med en vare der minden om den jeg har købt, men ikke er helt magen til, for at høre om jeg kan bruge den i stedet for - den kan leveres hurtigere. Det kan jeg ikke. Jeg afventer defor min nye leveringsdato.

25. oktober kontakter jeg dem igen pr. mail for at rykke for min nye leveringsdato.
Samme dag bliver min vare leveret.

Undskyldningen for den sene levering har gang på gang været, at varen har været i rest ordre hos leverandøren. VVShandel.dk har dog på intet tidspunkt på egen initiativ kontatet mig, og oplyst om problemet.
Kontaktet med dem har mildt sagt været elendig.

Det var åbenbart trudser om en indsigelse ved PBS der skulle til, før jeg fik kontakt igennem til dem. Det kan jo ikke være rigtigt, at man skal helt derud!

Jeg handler aldrig med dem igen!

Trine Neumann Hansens profile

profile image of Trine Neumann Hansen
Trine Neumann Hansen
Reviewer
Female, 1988
Langeskov, Denmark

About