Review of MicroFix

Rated 1 out of 5 stars

Microfix blijkt ondeskundig en frauduleus.

Microfix brengt kosten in rekening voor het vervangen van computeronderdelen die niet defect zijn. Hier heb ik Microfix meerdere keren op gewezen, helaas blijven ze van mening dat het ik de volledige onderzoekskosten moet betalen, ondanks de fouten die zijn gemaakt.

Harde schijf en houder werden als defect bestempeld en zou vervangen moeten worden. Achteraf bleken de betreffende onderdelen niet defect te zijn en had ik naast de onnodige kosten mijn data kwijt geweest wanneer ik de reparatie wel had laten uitvoeren. Harde schijf en houder zijn momenteel (8 maanden verder) nog altijd in gebruik en in goede staat. Overigens bleek bij een andere reparateur het moederbord defect te zijn; volgens Microfix zou deze nog in werkende staat zijn.

De klantenservice is onvriendelijke en traag. Een excuus voor de fout heb ik nooit ontvangen. Daarnaast heeft Microfix tijdens de behandeling van de klacht incassokosten in rekening gebracht, waardoor ik nu 99,29 euro dien te betalen voor een ondeugdelijk onderzoek.

Ik betreur de gang van zaken en raad Microfix af wanneer je op zoek bent naar een een reparateur die jouw macbook of andere elektronica degelijk en professioneel onderzoekt.

April 29, 2013
Unprompted review

Reply from MicroFix

Hallo Jurriaan

Wij ontvingen de volgende opdracht van je:

Klacht: Door een val is het beeldscherm (behuizing en LCD) van mijn Apple Macbook Pro beschadigd. Daarnaast werkt de disk-drive niet meer naar behoren en weigert volgens mij een van de ventilatoren. De accu zie ik graag ook vervangen te worden.

Conform je opdracht hebben wij je apparaat onderzocht en geconcludeerd dat de schade dusdanig was dat voor alle zekerheid een aantal onderdelen moest worden vervangen. Na zo'n val kan er veel defect en of onbetrouwbaar zijn. Zelf gaf je aan dat je harde schijf niet meer betrouwbaar werkte. Dat later bleek dat je moederbord moest worden vervangen zegt wel eist over de schade. Het lijkt ons nog steeds een juist advies om je harde schijf te vervangen, ook al werkt hij nu nog. Hij kan zomaar alsnog uitvallen.

Bij alle opdrachten aan ons rekenen wij onderzoekskosten. Als jij vervolgens weigert die te betalen, Maak je misbruik van ons vertrouwen en de gegeven opdracht. WIJ zijn dan niet degene die frauduleus handelt. En als je het op een incasso laat aankomen kost het meer. Lijkt mij trouwens dat een publieke beschuldiging van fraude zich zou lenen voor een aanklacht wegens smaad en een dreiging daarmee als je toch betalen moet is dat geen poging tot chantage?

Advertisement