www.camera.nl

Company details

1. Computer Store
  2. Camera Store
  3. Photo Shop

Information provided by various external sources

Camera.nl is de webwinkel met de grootste merken tegen de laagste prijzen op het gebied van digitale foto- en videocamera's, scanners, printers, geheugen, datatanks en verrekijkers.

Contact info

All reviews

0 reviews in the last 12 months

Write a review

We perform checks on reviews

Rated 1 out of 5 stars

Slechte service, weinig productkennis, leugens voor extra verkoop

De verkopers zetten je ter plaatse in het zak. Ik kocht een pentax K5 II camera bij hun en had gekozen voor afhalen in de winkels. Uiteraard proberen ze om je extra zaken aan te smeren. Op zich niets mis mee als ze ook effectief kennis van zaken hebben en je eerlijk een zekere service proberen te bieden in plaats van gewoon geld scheppen.

Eerst proberen ze me te overtuigen om een oude K5 te kopen ipv de K5 II omdat er eigenlijk geen verschil tussen zou zitten (en dan hier gelijk een spatwatervrije lens bij te verkopen) en zo dus van hun oude stock af te komen wss. Gezien de K5II beter scoort op battery life en op minder ruis bij hoge iso bleef ik bij mijn keuze.

Vervolgens vragen ze of ik reeds een geheugen kaartje heb en vertel hen dat ik een sandisk extreme pro (95MB/s) kaartje heb van 32 GB. Hierop komt als reactie dat deze kaartjes niet zo goed zijn. Ze adverteren met up to 95Mb/s terwijl het kaartje dat hij vervolgens aanraad (lexar pro 600x) adverteert met minimum 90MB/s en dat in realiteit deze lexar kaartjes veel beter zijn en dat dit echt wel nodig is om de K5 II deftig te kunnen gebruiken tegen volle snelheid. De verkopers werken ook netjes samen om je twijfel aan te praten.

Verder krijg ik nog eens een korting van meer dan 50%. Het kaartje Lexar Pro 600x 16GB zou normaal 99 euro kosten maar ik krijg het mee voor maar 44 euro omdat ik die camera koop. Gezien een extra geheugenkaartje altijd wel handig is en ik een mooie korting krijg stem ik in.

Wat blijkt nu wanneer ik thuis zijn uitleg even nakijk... Die kaartjes zijn zowat overal voor 44 a 50 euro te verkrijgen! Ik heb dus helemaal niet de vooropgestelde korting gekregen.

Snelheidstests en reviews tonen verder aan dat de effectieve snelheid eigenlijk zo goed als niets schilt. Ik besluit om ook zelf even te testen met de camera zelf en hieruit blijkt dat beide kaartjes gewoon zo goed als even snel zijn. Met beide kaartjes kan ik bv 33 foto\'s in 1 burst trekken (zelfde foto met dezelfde settings uiteraard), terwijl dit bij een ouder kaartje van 45Mb/s merkbaar lager ligt.

Ze liegen je dus maar wat voor om toch nog die extra verkoop te halen.

Verder proberen ze nog wat schuldgevoel aan te praten als je niet instemt met een optionele garantieverlenging waar je uiteraard ook weer extra voor moet betalen.

Bij deze is het dus de laatste keer geweest dat ik daar iets koop. Nu ga ik verder genieten van mijn camera en in het vervolg ga ik wel naar fotokonijnenberg, waar de service in het verleden altijd al top en eerlijk was! Jammer dat ze nu de camera voor onbepaalde tijd niet meer in stock hadden gezien pentax net van distributeur is veranderd.

(was trouwens de 2de aankoop bij camera.nl, 1ste keer kocht ik een tablet en kreeg ik bijna de verkeerde mee, niet degene die ik besteld had maar een type lager, goed dat ik het toen op de laatse moment zag (samsung note 10.1 vs samsung tab 2))

July 15, 2013
Advertisement
Rated 5 out of 5 stars

Snelle levering en goed verpakt

Als je een camera online koopt en deze via de post laat verzenden is het altijd maar de vraag of deze goed aankomt. Hier mag je natuurlijk wel van uit gaan, en bij Camera.nl was dit dan ook het geval.

Binnen 2 dagen had ik mijn camera binnen. Hier was ik erg blij mee!

Verder heb ik een keer een vraag gesteld via hun e-mail helpservice. Deze werd nog op dezelfde dag beantwoord, bovendien was het een vakkundig antwoord. De mensen die daar werken weten ook echt iets van camera's af!

August 20, 2010
Rated 5 out of 5 stars

top shop

ik had 3 filmcamara's besteld maar er was er maar 1 geleverd. beetje pissig gebeld maar de afhandeling was zo perfect dat de volgende dag er een bode stond met de overige 2 filmcamera's met de excuses van camara.nl. Kijk zo kan het ook TOP!!!!

June 30, 2009

The Trustpilot Experience