Review of Føniks Computer

Rated 1 out of 5 stars

Reklamationsret? Glem det!

Vi købte et motherboard hos Føniks Computer i København, men efter lidt over ½ år fik det en irriterende fejl.
Det nulstillede BIOS næsten hver gang, man slukkede maskinen.
Da vi henvendte os til de VENLIGE og IMØDEKOMMENDE sælgere I BUTIKKEN, blev vi henvist til til en anden og særlig lokalitet - UDELUKKENDE beregnet for reklamationer.
Og her var tonen en HELT anden!
Her kunne en ubehagelig personage meddele, at Føniks Computer har den politik, at det, hvis varen er mere end 6 måneder gammel, påhviler KUNDEN at godtgøre, at den defekte vare var defekt PÅ KØBSTIDSPUNKTET!
Vi spurgte ham så, hvordan han havde tænkt sig, at denne godtgørelse skulle være. Kunne det være edssvorne erklæringer? Og hvad, hvis motherboardet først var gået i stykker EFTER købet?
Det kunne han ikke lige svare på. Og det var det heller ikke hans problem at finde ud af.
Så spurgte vi ham, om det nogensiden var lykkedes en kunde at frembringe den type bevis, Føniks efterspørger.
Det kunne han ikke huske, og det mente han ikke, det var.
Alle henvisniger til dansk lov , reklamationsretten og rimelig behandling prellede af på manden, og da vi meddelte, at vi ville klage til Forbrugerklagenævnet, slog han en latter op: Det kunne vi da bare gøre!
(Forbrugerklagenævnet tager nemlig ikke sager op, hvis varen har kostet minder end 800 kr.
Det vidste vi ikke, men den regel kender folkene hos Fønisk selvfølgelig udnærket!
Alternativet: et privat retsligt sagsanlæg, ville Føniks naturligvis tabe.
Men hvem går i retten for at vinde en sag om 657 kr.?
Umiddelbart snedigt tænkt af svindlerne i Føniks!)
Om det så på længere sigt er en god forretning for Føniks at behandle deres kunder så dårligt?
Det må man håbe, det ikke er.
Sympatisk er det i hvert fald ikke!

PS.: For at være sikre på, at den behandling, vi fik, ikke var en beklagelig undtagelse, skrev vi til chefen for Københavnsafdelingen.
Han svarede aldrig på vores henvendelse, og deraf kan man vel slutte, at chefen syntes, at den beskrevne fremgangsmåde var helt OK og i god overensstemmelse med firmaets politik.

November 12, 2009
Unprompted review