Samrabejdsaftale
Min anbefalinger HOLD JER LANGT VÆK FRA DENNE SKOLE.
Dags dato 9. april 2025 blev vi kl 8:06 opsøgte i vores hjem af XX ( Lederen) og YY ( Bestyrelsemedlem) fra Ravnkilde Børneunivers, uden forudgående aftale og uden at være budt indenfor,, og bad os om at hente vores søn Hvis ikke vi skrev under nu og her kunne hun ikke længere se vores søn som elev på skolen. Denne beslutning blev taget på baggrund af en PPR som skolen har udarbejdet og dersom vi, forældrene, ikke umiddelbart ville underskrive, fordi vi først ønskede at indgå i en dialog og mere løsnings-orienteret retning – som et samarbejde mellem skole og hjem – Men skolen havde tilsyneladende taget alle beslutninger og ønskede åbenbart ikke denne dialog.
Som forældre ønsker vi det bedste for vores barn. Men som det, endda tydeligt, fremgår af PPR har vores barn mistrivedes gennem mere end 6 måneder. Vi har påpeget disse problemer løbende, men står nu i en situation hvor vores søn betaler den største pris – ikke alene har han tydelige fysiske og psykiske problemer i sin skolegang, det udmynter sig i lærings
vanskeligheder og decideret væring for at gå i skole. Nu er han også bortvist.
I stedet for at konfrontere mobberne og inkludere alle i et godt og tillidsfuldt lærings-miljø, beskytter man mobberne og ekskludere de svage.
At straffe forældre for ikke at underskrive, førend dialogen er taget, er en ting – men at straffe og udskamme et barn på den baggrund er aldeles uhørt. Nu sidder vi med et dybt ulykkeligt barn på ”forlænget påskeferie”, en lille dreng der er blevet mobbet og som føler at det er ham der har gjort noget forkert -hvordan forklarer man et barn det??
Vores barn skal naturligvis på en ny skole straks.
Vi føler at PPR er for skolens skyld, IKKE barnet og SLET IKKE forældrene!!
Vi er de glade forældre til et normalt begavet barn, han er nysgerrig og legesyg, han suger al ny viden til – og imponerer både familie og venner med sit pænt store engelsk-ordforråd, undervisnig han endnu ikke har modtaget…Han trives med andre jævaldrende, leger og udforsker som man gør i den alder, bare ikke når han er i skole
Som forældre føler vi ikke at hverken vores barns behov, endsige vores indsigelser vdr. Mobning etc. er blevet hørt. Flere børn er flyttet pga af drillerier/mobning fra samme barn/ung
Vi føler lige nu at vores barn er blevet smidt under bussen, fordi forældre og pædagoger åbenbart ikke kan tage en dialog. Som voksne mennesker. Det kan man kalde Voksen Mobning.
Vi har hørt om andre ”sager” på Ravnkilde børneunivers desangående, børn der er blevet taget ud/flyttet af samme grund.
Men vi var fra start enige om at støtte lokalt, støtte op om et fint initiativ i et lille lokalsamfund – som desværre har vist sig som et indspist/familie-drevet ”univers” som ikke inkludere ALLE (det er endda privat betalt) – det er ikke i orden!!
Vi støtter vores barn, han skal i en almindelig folkeskole straks. Vi ved at mobning desværre altid forekommer, men har en forventning til at der er fagligt uddannede pædagoger og personale, som har øje for svage og udsatte, og sætter stramt ind når der er tale om mobning, og straks tager en dialog med mobber og mobbedes forældre – børnene kan jo ikke!!
At ting kan komme så langt ud – overgår enhver forstand – vi forventer dog at en undersøgelse af Ravnkilde Børneunivers bliver ihversat, så ikke andre børn får samme behandling.
Ifølge Friskoleforeningen
Hvis en skole beslutter at udskrive et barn, skal skolen, inden beslutningen træffes og uanset begrundelse for beslutningen, inddrage eleven i beslutningen om udskrivning. Dette kan ske ved samtale eller på anden måde ved inddragelse af eleven, fx gennem forældrenes oplysninger om eleven.
Elevens perspektiv og eventuelle synspunkter skal i øvrigt tillægges passende vægt i overensstemmelse med elevens alder og modenhed.
Der er også visse situationer, hvor inddragelse kan være af væsentlig skade for barnet og dermed ikke skal ske forud for beslutning om udmeldelse.
Mvh
Jesper mikkelsen & Joan Uldal