Company details

1. Real Estate Rental Agency
  2. Apartment Rental Agency
  3. Property Management Company
  4. Real Estate Agency

Information provided by various external sources

Kommunens fastighetsbolag som äger, förvaltar och hyr ut lägenheter, lokaler, garage och parkeringsplatser i Uddevalla och Ljungskile.

Contact info

4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

2.7

All reviews

0 reviews in the last 12 months

Write a review

We perform checks on reviews

Rated 1 out of 5 stars

Uddevallahem jobbar alltid med fula…

Uddevallahem jobbar alltid med fula prisökningar, nu får jag flytta för att min hyra höjts med 25% på två år. Från 6200 till 8200kr, har helt enkelt inte råd att bo kvar. Tidigare bott hos uddevallahem och fått flytta av samma anledning. Det är dåligt skick på lägenheterna, besiktningsmannen är dålig och inga fördelar ingår.

Troligtvis uddevallas sämsta hyresvärd. Det blir så när den ända prion är att ägaren tjänar pengar.

September 24, 2025
Advertisement
Rated 1 out of 5 stars

Har hyrt en lägenhet hos uddevallahem…

Har hyrt en lägenhet hos uddevallahem nu i snart två år.
Fick varningar av tidigare hyresgäster om att det kan vara en jobbig hyresvärd att ha att göra med. Har hyrt av sådana tidigare och tänkte för mig själv att nej så illa brukar det ju i slutändan ändå inte vara.

Uddevallahem har verkligen överträffat mina förväntningar på denna punkt. Det här är inte en hyresvärd utan en slumvärd.

Vart ska jag börja?

Först flyttar vi in och trappen var under all kritik, det var kladdigt och skitigt precis överallt. Tänkte att dom kanske hade missat några städningar av oförklarliga anledningar men nej, insåg att med tiden så var det här standarden jag kunde vänta mig.

Hiss ur funktion hela tiden, trappen såg inte ut att ha målats eller underhållits på minst 20 år. En av dom två ytterdörrarna hade gått sönder och denna täcktes med plywood under årets kallaste månader.

Lägenheten skulle sedan renoveras (under tiden vi bodde i den) ingen hyreskompensation fick vi och vi bodde i byggkaos med småbarn i flera omgångar. För att inte nämna alla besök i tid och otid för att fixa småsaker i efterhand.

Vattnet skulle till lägenheten ingå enligt annonsen men nej, det var något som debiterades direkt i början. Och rediga belopp var det med, mellan 350-600 kr och det är kollektiv bestraffning som gäller. Även om du reser bort så betalar du för vatten som du inte förbrukar.

Och att ta betalt verkar också vara ett genomgående tema hos denna slumvärd, bara någon månad efter att vi flyttat in så höjdes vår hyra med 450kr ca. Utan motivering? Inget har förbättrats eller investerats i fastigheten överhuvudtaget.

Rabatter och liknande sköts exemplariskt men det är bara för att luras och ge intrycket av ett välskött område. Kika in i random trapphus så inser ni snabbt att så är inte fallet.

Men om det ovan inte räcker för att avleda er från att hyra hos denna slumvärd så kan jag säga att jag betalt kanske 8-8500 kr i månaden för privilegiet att få bo här. Och att ni ledigt kan räkna med 1000-1500 kr till i uppvärmningskostnader efter att ha värmt lägenheten hela det kalla halvåret. Här räcker inte att tända ett eller flera värmeljus och att ta på sig en tjock tröja, inte ens två täcken när man sover. Du kommer frysa och om du inte vill vara sjuk hela vintern som vi var så kommer du att få köpa egen värme.

Ring inte uddevallahem om ni har klagomål, och om ni är rädd om blodtrycket. Det ni kommer mötas av är en rad jamande svar i telefon innan ni inser att dom fullkomligt skiter i er.
Den årliga enkäten som dom skickar ut är ett skämt och inbilla er inte att dom kommer lyssna på något där, kanske på sin höjd planterar dom någon ny blomma i rabatten utanför och så får det duga.

HYR INTE AV UDDEVALLAHEM!!

October 20, 2024
Rated 2 out of 5 stars

Har en störig granne

Har en störig granne. Har pratat med Uddevallahem och Störningsjouren. Det ända som har gjort är att ge 1000kr i böter sen gör dom inte så mycket åt det och är inte så seriösa och har snart gått 1 år med . Fixa av golv och målning är det jätte långsamma och båda av mina lägenheter har varit vidriga/ohygieniska annars gör dom bra jobb!

March 30, 2024
Rated 5 out of 5 stars

Trygghet

Bra, trygg och pålitlig hyresvärd som ställer upp. De har hjälpt oss personligt i en klurig situation och varit förstående och stöttande. Dessförinnan har de funnits där i många år och skött sin roll utmärkt. Tack!

March 16, 2022

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look