Oseriöst och slöseri med tid. Det värsta är att hade jag inte haft tidsbrist hade jag inte ens tänkt tanken att sälja en faktura. Föregående skribent har beskrivit problemet exakt som det är. Jag v... See more
See what reviewers are saying
Vår bank (storbank) som vi varit kund hos i många år avslog vår låneansökan, och istället var vi tvungna att vända oss till alternativa finansbolag och stötte då på Aros Kapital. Deras analys... See more
I vanlig ordning lämnar de kortast möjliga förfallotid.Inte ett problem om man är uppmärksam, men oerhört lätt att missa. Fakturan jag fick var utställd 1 oktober, en dag innan leverans av tjänst... See more
Company replied
Company details
Written by the company
Vi tillhandahåller tjänster på ett så enkelt och smidigt sett som möjligt. Vi erbjuder Factoring, Företagsfinansiering, Leasing, Sparkonton, samt inkassotjänster. Vi är allt annat än en Bank, hos oss står du som kund i fokus. Vi ser vårt samarbete som ett partnerskap där vi utvecklas tillsammans.
Contact info
Vestagatan 6, 416 64, Göteborg, Sweden
- 031-83 36 70
- info@aroskapital.se
- aroskapital.se
Hasn’t replied to negative reviews
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Som bankkund mycket nöd med denna bank.
Som bankkund mycket nöd med denna bank.
Sköter insättningar och utbetalningar föredömligt.
Krånglig bank
Krångligt att hitta uttagskonto och hur lång tid det tar innan pengar från likvidkonto når min bank efter avslutat sparande.
Dessutom svårt att nå fram till banken.
Bästa banken när det gäller sparande.
Bästa banken när det gäller sparande.
Ser tydligt hur räntan adderas dag för dag.
När sparkontot öppnas har jag 90 dgr på mig
att sätta in pengar och får den ränta som fanns vid öppnandet.
Generöst i jämförelse med andra banker.
Oklarheter- bristande info
Jag ville avsluta mitt fasträntekonto på ett mindre belopp. Försökte att föra över till ett förregistrerat
konto, när jag skrev in beloppet sänktes det med 1000
Kronor utan någon som helst info. Det var förstås en straffavgift för att bindningstiden inte var till ända, det fattades en dag ! Fanns inga upplysningar om varför detta skedde! Dagen efter bindningstiden upphört hade saldot förts över till ett nyöppnat konto ( likvidkonto). Vid telefonkontakt fick jag allt klarlagt men jag tycker
1) att likvidkontot skulle öppnats vid registrering av fasträntekontot. Så sker på de allra flesta banker!!
2) att info saknades vid oklara ituationer/handhavandefel
Rent scam bolag
Rent scam bolag - skickar ut brev och ber en att inkomma med kontouppgifter alt. print screen från internetbank - trots att vi aldrig varit i kontakt med dem.
Ingen ordning hos dem och dålig säkerhet
En bank med sparkonton som de inte alls har någon ordning på. Nör man loggar in så säger deras web att det inte finns några konton, men när man mailar deras kundtjänst så säger de att det visst finns konton och när man ringer så säger de att det inte finns. Oavsett, så skickar de idiotiska email om att man skall logga in hos dem för att läsa meddelande. När man gör detså kommer man inte till inkorgen utan att fylla i kundkännedomsenkät. Gpr man igenom den så kan man slutligen läsa att de har ändrat räntan på konton, som jag inte har.
Idiotiskt dålig säkerhet på denna bank. Vadå då? Jo, det är dålig säkerhet att tvinga kunderna att använda bankid för att läsa meddelanden som precis lika gärna hade kunnat publiceras på hemsidan eller skickats direkt i emailen, istället för att kryptiskt säga att man har ett meddelande på "mina sidor" fför att läsa ett blaha-meddelande.
Det urvattnar allmänhetens vaksamhet vid användningen av bankid. Om kreti och pleti begär inloggning med bankid för att läsa helt publika meddelanden om ditt och datt så kommer respekten för att vara vaksam när man loggar in med bankid att sjunka.
Men Aros Kapital, de fattar inte ett dyft. De kan inte ens komma fram till om man är kund eller inte...

Osmaklig hantering av påminnelser
Fick en påminnelse, inklusive påminnelseavgift, på en faktura som jag aldrig hade fått till mig. Förfallodatum på påminnelsefakturan var 5 dagar efter fakturadatum. Jag fick den i min postlåda 8 dagar efter fakturadatum. Kontaktade dem direkt för att få ursprungsfakturan som jag alltså saknade men fick inget svar från dem på 2 dagar. Gjorde omgående betalningen (inklusive påminnelseavgiften) för att slippa ytterligare kostnader. Nu efter ytterligare en vecka dimper det ner ett krav på ränta och inkassoavgifter trots att jag alltså inte fick urspungsfakturan förrän efter jag gjort betalningen. Mycket osmaklig hantering!

Reply from Aros Kapital AB
Bra förståelse för kunden och ödmjuk…
Bra förståelse för kunden och ödmjuk förståelse för processer som kan ta tid.

Snabba och professionella
Från start till slut var Aros mycket professionella, trevliga och snabba. Intresserade av verksamheten och tog sig tid. Riktigt nöjd med deras verksamhet och personal.
Full pott!

Reply from Aros Kapital AB
Behövde hjälp av Aros i ett ärende!
Behövde hjälp av Aros i ett ärende!
Blixtsnabb hjälp och jag rekommenderar verkligen företaget!
Krister

Akta er för Aros Kapital spar
Akta er för Aros Kapital spar. Avslutade sparkontot och de vägrar att ta bort mina personliga uppgifter. Skickad mejl flera ggr om detta men de vägrar och nu har de spärrat appen så att jag inte kommer in på webbsidan

Reply from Aros Kapital AB
Snabba till besluten och god kunskap om…
Snabba till besluten och god kunskap om marknaden.
Tack för bra hjälp med vårt senaste projekt.
Högsta betyg!

Reply from Aros Kapital AB
Är kund hos Aros Kapital sedan många år…
Är kund hos Aros Kapital sedan många år tillbaks och är även kund i Swedbank varför jag kan jämföra dessa två företag. Det är milsvidd skillnad till Aros fördel gällande räntor, personlig service, snabbhet m.m. Jag har bara erfarenhet från Spar...

Oseriöst företag.Varning
Oseriöst företag.
Varning: Anlita annat företag om ni vill undvika att förknippas med deras oseriösa metoder.
De säger att de skickat fem påminnelser till oss. Inte en enda har kommit fram förutom den senaste med inkasso kostnad samt utebliven ränta motsvarade över ett års tid. Det är uteslutet att vi missat fem påminnelser om de skickat rätt.
De fem påminnelserna var på en påminnelse som de säger vi ej betalt. Ursprungsfakturan betalade vi några dagar för sent på grund av de missat skicka oss orginal fakturan.

The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.
Learn about Trustpilot’s review process.
Here are 8 tips for writing great reviews.